Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Suomi

Savonlinna tunnetaan Oopperajuhlista ja luonnonpaikoista

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 26.05.2016
Kesäisessä Savonlinnassa voi nauttia kulttuurista ja järviluonnosta, eikä matkailija jää kaupungissa toimettomaksi talvellakaan.

Kaupunki linnan katveessa

Savonlinna on noin 36 500 asukkaan kaupunki Etelä-Savon maakunnassa. Saimaan saarilla sijaitseva Savonlinna on kulttuuri- ja luontonähtävyyksineen yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista.

Erityisen tunnettu kaupunki on Olavinlinnasta sekä linnassa järjestettävistä Oopperajuhlista. Savonlinnasta löytyy kuitenkin paljon muitakin matkailumahdollisuuksia. Saimaan äärellä sijaitseva kaupunki lähialueineen on hyvä kohde esimerkiksi luontoretkeilystä kiinnostuneille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suosituinta matkailuaikaa Savonlinnassa ovat suven kuukaudet ja erityisesti oopperakausi heinä-elokuussa.

Savonlinna on oopperakaupunki

Kansainvälinen oopperakaupunki

Savonlinna on erityisen tunnettu oopperakaupunkina. Heinä-elokuussa Olavinlinnassa järjestettävät Savonlinnan oopperajuhlat ovat kansainvälisesti tunnettu tapahtuma, joka houkuttelee matkailijoita kaupunkiin ulkomaita myöten.

Luontomatkailua Saimaalla

Kulttuurielämän lisäksi saarille rakennettu Savonlinna tarjoaa paljon mahdollisuuksia harrastuksille ja luontoretkille, kuten kalastukselle ja melonnalle. Talvella Savonlinnan seudun jäätyneillä vesistöillä voi kokeilla esimerkiksi retkiluistelua.

Kesäisin Saimaan maisemiin voi suunnata esimerkiksi maisemaristeilyllä. Risteilyjä on Savonlinnasta tarjolla useita lähtöjä päivässä ja niitä järjestetään myös Koloveden kansallispuistoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Savonlinnasta pääsee vesireittejä pitkin matkaamaan myös muualle Savoon. Reittiliikennettä kaupungista on esimerkiksi Punkaharjulle, Puumalaan, Lappeenrantaan ja Kuopioon.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN SAVONLINNASSA

Savonlinna matkailukaupunkina

Matkustaminen Savonlinnaan

Matkailija voi saapua Savonlinnaan linja-autolla, junalla, lentäen tai omalla autolla. Savonlinnaan suuntaavien linja-autojen aikatauluista ja hinnoista löytyy lisätietoa Matkahuollon verkkosivuilta ja junayhteyksistä puolestaan VR:n sivuilta. Lisätietoa lentoyhteyksistä Savonlinnaan tarjoaa Finavian sivusto.

Majapaikka mökissä vai hytissä?

Kaupunkilomaa Savonlinnassa viettävälle löytyy perinteisiä hotelleja aivan keskustasta. Matkailusesongin ajaksi kaupunkiin avautuu myös kesähotelleja, mutta etenkin oopperajuhlien aikaan majoitus kannattaa varata ajoissa.

Matkailijan kannattaa testata myös hieman erikoisempia majoitusvaihtoehtoja, kuten hyttimajoitusta satamassa, aivan keskustan tuntumassa. Myös mökkimajoitus on Savonlinna seudulla suosittu vaihtoehto, ja erilaisia lomamökkejä on alueella tarjolla runsaasti.

Liikkuminen paikallisliikenteessä

Savonlinnan paikallis- ja seutuliikenteen reitit ja aikataulut löytyvät Savonlinnan kaupungin verkkosivustolta. Matkailijoita palvelee luonnollisesti myös paikallinen taksi.

SAVONLINNAN NÄHTÄVYYDET

Flickr / Walter RodriguezOlavinlinnassa riittää tutkittavaa myös perheen pienimmille.
Savonlinnan tunnetuin maamerkki on keskiaikainen Olavinlinna.

Olavinlinna

Savonlinnan maanmerkkinä toimii keskiaikainen Olavinlinna. Tämä saarella sijaitseva harmaa kivilinna on maailman pohjoisin keskiaikainen linna, ja se sijaitsee kätevästi aivan keskustan ja sataman tuntumassa, joten siihen on helppo lähteä tutustumaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Olavinlinna on avoinna ympäri vuoden ja linnassa järjestetään opastettuja kierroksia. Alle 7-vuotiaat pääsevät kierrokselle ilmaiseksi.

Olavinlinna

Riihisaaren maakuntamuseo

Riihisaaresta löytyvät Savonlinnan maakuntamuseon näyttelyt sekä Metsähallituksen luontonäyttely Nestori. Laiturilla-perusnäyttely tutustuttaa vierailijan Saimaan alueen historiaan kuvien, esineistön sekä pienoismallien avulla. Perusnäyttelyn ohella maakuntamuseossa on esillä myös vaihtuvia näyttelyjä, ja laiturissa voi lisäksi tutustua museolaivoihin.

Riihisaari on avoinna ympäri vuoden. Pääsylippu maksaa aikuiselta 7 euroa, lapsilta, eläkeläisiltä, opiskelijoilta ja työttömiltä 3 euroa. Alle 7-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Kaksi aikuista ja kaksi lasta pääsevät sisään 15 euroa kustantavalla perhelipulla.

Savonlinnan maakuntamuseo

Nukke- ja lelumuseo Suruton

Nukke- ja lelumuseo Suruton vie leikin ihmeelliseen maailmaan. Erikoismuseon esineistöön kuuluu noin 3 000 esinettä, joista noin puolet on nukkeja ja puolet muita leikkikaluja. Museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Museo on avoinna touko-syyskuussa. Alle 3-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi.

Nukke- ja lelumuseo Suruton

Koloveden kansallispuisto

Koloveden kansallispuisto on hyvä kohde luontoretkeilijälle. Koloveden maisemat ovat esimerkiksi saimaannorpan kotiseutua. Kansallispuistoon voi tutustua muun muassa järjestetyillä veneretkillä tai omatoimisesti meloen.

http://www.luontoon.fi/kolovesi

Matkailijan etukortti

Savonlinnassa matkaileva voi hankkia Savonlinna Cardin eli matkailijan etukortin. Kortin hintaan sisältyy opastettu kierros Olavinlinnassa, sisäänpääsy Riihisaaren maakuntamuseoon, maisemaristeily sekä lounas.

Kortin voi ostaa esimerkiksi Savonlinnan Seudun Matkailun verkkokaupasta

SAVONLINNAN PARHAAT

Flickr / NinaraSavonlinna on parhaimmillaan kesäkuukausina.
Savonlinna sopii perhelomailuun.

Kokeile näitä Savonlinnassa

  1. Oopperaan tutustuminen oopperajuhlilla
  2. Kävelykierros Olavinlinnassa
  3. Jäätelönsyönti kesäisessä satamassa
  4. Melontaretki Koloveden kansallispuistoon
  5. Retkiluistelu Saimaalla

Savonlinnan miinukset

  • Hotelleissa voi olla täyttä Oopperajuhlien aikaan

Lisätietoa

Savonlinnan matkailusivusto

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuva: Flickr / Ninara, Visit Finland, Flickr / Walter Rodriguez, Flickr / Ninara