Hyppää sisältöön

Fuengirola on suomalaisten suosikkikohde Espanjan Aurinkorannikolla

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 28.10.2019
Fuengirolan pitkällä rannalla voi nauttia rantalomasta eteläespanjalaisin ja ulkosuomalaisin maustein.

Helppo rantakohde suomalaislomailijoille

Fuengirola on yksi Espanjan Aurinkorannikon tunnetuimmista lomakohteista ja erityisesti suomalaismatkailijoiden suosiossa. Andalusian alueeseen kuuluva Fuengirola on tunnettu upeista hienohiekkaisista rannoistaan, jotka jatkuvat pidemmälle kuin silmä kantaa.

Auringossa makoilu ei kuitenkaan ole ainoa puuha, mitä Fuengirolan rannoilla voi harrastaa: hupia lomaan tuovat esimerkiksi vesiurheilulajit sukelluksesta, vesihiihdosta ja banaaniveneilystä riippuliitoon ja surffaukseen. Fuengirola on myös golfaajien suosiossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Fuengirola soveltuu mainiosti lomakohteeksi myös perheille, sillä kaupungista löytyy paljon puuhaa lapsille ja koko perheelle. Esimerkiksi Mijasin vesipuisto, Parque Aquático de Mijas, kiinnostaa kaikenikäisiä. Kaupunki hemmottelee kävijöitä myös mielenkiintoisilla kulttuurikohteilla, joista suosituimpia ovat maurilainen Castillo de Sohail -linna sekä Calamorro-vuori.

Fuengirolassa asuu virallisesti noin 70 000 ihmistä, mutta kesäisin kaupungin asukasmäärä kolminkertaistuu matkailijavirtojen myötä. Costa del Solin alueella asuu pysyvästi suuri määrä suomalaisia, minkä lisäksi alue houkuttelee myös lukemattomia suomalaisia lomalaisia.

Fuengirolassa lomaileva englanninkielentaidoton pärjää periaatteessa suomella, sillä suomalaisuus näkyy ja kuuluu alueella sekä Fuengirolan palvelutarjonnassa. Fuengirolasta löytyy esimerkiksi suomalainen kahvila, ravintola, parturi, peruskoulu ja autoliike, minkä lisäksi alueella on haluttaessa saatavilla myös suomenkielisiä lääkäri- sekä hammaslääkäripalveluja.

Shutterstock
Fuengirola tarjoaa mainiot puitteet rentoon rantalomaan.

Kuumat kesät ja leudot talvet

Innokkaat auringonpalvojat täyttävät Aurinkorannikon rannat etenkin heinä-elokuussa, jolloin sademäärät ovat erittäin vähäisiä ja lämpötilat vuoden korkeimmat. Päivän keskilämpötila nousee Fuengirolassa 20 asteen paremmalle puolelle kesä–syyskuussa ja heinä–elokuussa lämpötilat nousevat lähelle 25 astetta.

Viileintä ja sateisinta Fuengirolassa on talvella. Sateita saadaan etenkin marras–joulukuussa, ja päivälämpötila pysyttelee 10–15 asteen tienoilla joulukuusta maaliskuun alkuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantahiekkaa ja nähtävyyksiä

Fuengirolaan matkustetaan ensisijaisesti rennolle rantalomalle lämmön ja mutkattoman elämänmenon vuoksi. Fuengirolassa on upea kahdeksan kilometrin mittainen kaartuva hiekkaranta kahden kallioisen niemekkeen välissä, ja tämä hiekkaparatiisi mahdollistaa rantaloman parhaimmillaan. Fuengirolan ranta tarjoaa paljon viihdykettä ja vesiurheilumahdollisuuksia.

Fuengirolan Paseo Maritimo on pitkä rantatie, jonka toista puolta reunustaa hiekkaranta ja toista puolta lukuisat hotellit ja ravintolat. Fuengirolan rantakatu on yöelämän vilkas keskus, jossa juhlatunnelma jatkuu aina aamun tunneille asti, eli kaupungista löytyy myös railakasta tunnelmaa.

Kaupunki tarjoaa myös herkullista ruokaa ja hyvät shoppailumahdollisuudet. Fuengirolan länsipäässä sijaitsee Parque Miramar -ostoskeskus, minkä lisäksi Fuengirolan ja Mijasin rajalta löytyy suuri El Corte Inglés -tavaratalo. Plaza de la Constituciónin eli Kirkkoaukion ympäristöstä löytyy puolestaan runsaasti kenkä- ja vaateliikkeitä. Tunnelmallisilta basaarikujilta löytyy matkalaukkuihin myös täytettä: kuka voisikaan vastustaa ihania koruja, nahkaa ja keramiikkaa? Päivän mittaisia ostosmatkoja voi tehdä esimerkiksi Málagaan, missä on loistavat ostosmahdollisuudet.

Kuten muualla Espanjassa myös Fuengirolassa hintataso on hieman Suomea edullisempi, ja se näkyy paitsi majoitusten myös ruoan hinnassa. Shoppailija tekee erityisen hyviä löytöjä espanjalaisten vaateketjujen liikkeissä.

Retkiä pitkin Aurinkorannikkoa

Fuengirola tarjoaa retkiä maalla ja merellä. Aurinkorannikolla välimatkat eivät ole pitkiä ja autonvuokraus on helppoa. Päiväretkiä voi tehdä moniin kiinnostaviin kaupunkeihin ja illaksi ehtii takaisin hotelliin. Tutustumisretkiä voi tehdä esimerkiksi Granadaan, Sevillaan, Malagaan, Cordobaan tai Englannin hallinnoimalle Gibraltarille.

Kaupunkien lisäksi Aurinkorannikolla kannattaa tutustua myös vuoristomaisemiin. Fuengirolan pohjoispuolella sijaitsee tuhannen metrin korkuinen Mijaksen vuori, jonka rinteellä noin 400 metrin korkeudessa sijaitsee pieni Mijas, hyvä esimerkki Andalusian valkoisista kylistä. Mijasin valkoiseksi kalkittu kylä on kaunis, ehdottomasti retken arvoinen kohde. Pienestä kylästä on hienot näköalat vuorille ja alas merelle.

Retkiä voi kuitenkin tehdä muuallakin kuin tien päällä. Fuengirolan satamasta on mahdollisuus lähteä risteilylle Benalmadenan Puerto Marinaan, ja risteilyn aikana Aurinkorannikkoa voi ihailla merellisestä näkökulmasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN FUENGIROLASSA

Shutterstock
Pitkä hiekkaranta ja lämmin ilmasto houkuttelevat suomalaisia Fuengirolaan.

Suorilla lennoilla Aurinkorannikolle

Suomesta on Espanjan Aurinkorannikolle hyvät lentoyhteydet, sillä Málagaan operoidaan suoria lentoja ympäri vuoden. Fuengirola sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Malagan kansainväliseltä lentokentältä, mistä matkaa lomakohteeseen voi jatkaa esimerkiksi junalla tai linja-autolla.

Edullisimmillaan suorat lennot Málagaan voi saada hieman yli sadalla eurolla. Koska Aurinkorannikko on suosittu lomakohde, kannattaa lennot varata suosituimpina lomakausine hyvissä ajoin, mikäli haluaa löytää kohtuuhintaiset lennot. Lentoaika on suorilla lennoilla noin viisi tuntia. Suoria lentoja Helsinki-Vantaalta Malagaan tarjoavat Finnair sekä Norwegian.

Kattava hotellitarjonta ja kohtuulliset hinnat

Fuengirola on yksi Aurinkorannikon suosituimmista lomakaupungeista, mikä näkyy myös kohteen hotellitarjonnassa. Esimerkiksi Paseo Maritimon rantakadun varrella sijaitsee runsaasti hotelleja.

Fuengirolassa on panostettu perhematkailuun, joten tarjolla on paljon lapsiperheille sopivia majapaikkoja. Fuengirolassa on myös runsaasti huoneistohotelleja, jotka tarjoavat esimerkiksi ruoanlaittomahdollisuuden.

Hotelliyö Fuengirolassa maksaa keskimäärin noin 60–100 euroa halutusta tasosta riippuen. Edullisimmin lomakohteessa majoittuu vaatimattomassa hotellissa 30–40 eurolla.

Helppo liikkua ympäri rannikkoa

Fuengirolassa voi mainiosti liikkua kävellen, ja pitkä rantakatu tarjoaa kulkuyhteyden esimerkiksi Torremolinokseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pidemmillä matkoilla ja retkillä linja-auto sekä juna ovat varteenotettavia vaihtoehtoja, mutta Fuengirolassa voi liikkua myös taksilla tai vuokra-autolla.

Bussimatkustaminen on Espanjassa kohtuullisen edullista, ja lähikaupunkien nähtävyyksille pääsee Fuengirolasta parilla eurolla. Myös junalla on helppoa ja edullista liikkua Fuengirolasta Aurinkorannikon muihin kohteisiin.

Fuengirolan bussiliikenteen aikataulut ja hinnat on listattu yhteyksiä tarjavan Portillon verkkosivuilla. Junaliikenteen aikataulut ja hinnat ovat nähtävissä Renfen verkkosivuilla.

FUENGIROLAN NÄHTÄVYYDET

Shutterstock
Castillo de Sohail on Fuengirolan tunnetuimpia nähtävyyksiä.

Castillo de Sohail

Meren rannalla sijaitsevalta kukkulalta löytyvä Castillo de Sohail on Fuengirolan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Maurilaisella linnalla on ikää jo liki tuhat vuotta ja se on kokenut historiansa aikana monia iskuja ja jälleenrakennuksia.

Sohailin linnaa on viime vuosina restauroitu ahkerasti ja iltavalaistuksessaan se on hieno näky. Linnalla järjestetään myös paljon tapahtumia ja hiekkaranta alkaa aivan linnan juurelta.

Tivoli World

Lapset ja lapsenmieliset suuntaavat mielellään noin kymmenen kilometrin päässä Fuengirolasta sijaitsevaan Tivoli Worldiin. Tivolimaailma on huvipuiston, kauppakeskuksen ja tapahtuma-areenan risteytys, jossa riittää tekemistä vaikka koko päiväksi.

Tivoli World

Köysirata ja Calamorro-vuori

Noin 15 minuuttia kestävä gondolihissimatka yhdistää Benalmadenan rannikon ja erään Aurinkorannikon korkeimmista kohdista, 800 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevan Calamorro-vuoren huipun.

Hissiltä ja näköalapaikalta avautuvat näyttävät maisemat, ja vuorella riittää myös tekemistä. Matkailijoiden kannattaa tutustua esimerkiksi Kotkienlaakson asukkeihin. Hissimatka alkaa noin kymmenen kilometrin päässä Fuengirolasta sijaitsevasta Arroyo de la Mielin kaupungista.

Teleferico Benalmadena

FUENGIROLAN PARHAAT

IstockphotoMijas, Espanja
Fuengirolasta kannattaa tehdä päiväretkiä lähellä sijaitseviin kohteisiin, kuten Mijasiin.

Fuengirolan parhaat nähtävyydet

  1. Paseo Maritimo
  2. Castillo de Sohail
  3. Bioparc Fuengirola
  4. Calamorro
  5. Tivoli World

Unohtumattomimmat kokemukset

  1. Rantapäivä pitkällä hiekkarannalla
  2. Illallinen edullisessa rantaravintolassa
  3. Auringonlasku hiekkarannalla
  4. Päiväretki naapurikohteisiin
  5. Shoppailua espanjalaisputiikeissa

Lisätietoja

Kaupunkilehti Fuengirola.fi
Aurinkorannikon viralliset matkailusivut

Teksti: Jenna Lehkonen, Inka Khanji ja Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Mallorca

Mallorca ja Menorca on helppo sekoittaa keskenään – nämä ovat saarten 5 suurinta eroa

Mallorcan 15 parasta nähtävyyttä – tämä saari yllättää sinutkin monipuolisuudellaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja