Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Fuengirola

Shutterstock
Fuengirola
Kohdeoppaat
 • Matkaopas

Fuengirola on suomalaisten suosikkikohde Espanjan Aurinkorannikolla

Etelä-Espanjassa sijaitseva Fuengirola on aurinkoinen lomakohde, josta löytyy myös aktiivinen suomalaisyhteisö.
Päivitetty: 28.10.2019
next
prev
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva

Fuengirolan pitkällä rannalla voi nauttia rantalomasta eteläespanjalaisin ja ulkosuomalaisin maustein. Fuengirolassa pysyvästi asustava suomalaisväestö ja suomen kielellä saatavat palvelut pitävät huolen, ettei koti-ikävä pääse varjostamaan lomamatkaa.

Helppo rantakohde suomalaislomailijoille

Fuengirola on yksi Espanjan Aurinkorannikon tunnetuimmista lomakohteista ja erityisesti suomalaismatkailijoiden suosiossa. Andalusian alueeseen kuuluva Fuengirola on tunnettu upeista hienohiekkaisista rannoistaan, jotka jatkuvat pidemmälle kuin silmä kantaa.

Auringossa makoilu ei kuitenkaan ole ainoa puuha, mitä Fuengirolan rannoilla voi harrastaa: hupia lomaan tuovat esimerkiksi vesiurheilulajit sukelluksesta, vesihiihdosta ja banaaniveneilystä riippuliitoon ja surffaukseen. Fuengirola on myös golfaajien suosiossa.

Fuengirola soveltuu mainiosti lomakohteeksi myös perheille, sillä kaupungista löytyy paljon puuhaa lapsille ja koko perheelle. Esimerkiksi Mijasin vesipuisto, Parque Aquático de Mijas, kiinnostaa kaikenikäisiä. Kaupunki hemmottelee kävijöitä myös mielenkiintoisilla kulttuurikohteilla, joista suosituimpia ovat maurilainen Castillo de Sohail -linna sekä Calamorro-vuori.

Fuengirolassa asuu virallisesti noin 70 000 ihmistä, mutta kesäisin kaupungin asukasmäärä kolminkertaistuu matkailijavirtojen myötä. Costa del Solin alueella asuu pysyvästi suuri määrä suomalaisia, minkä lisäksi alue houkuttelee myös lukemattomia suomalaisia lomalaisia.

Fuengirolassa lomaileva englanninkielentaidoton pärjää periaatteessa suomella, sillä suomalaisuus näkyy ja kuuluu alueella sekä Fuengirolan palvelutarjonnassa. Fuengirolasta löytyy esimerkiksi suomalainen kahvila, ravintola, parturi, peruskoulu ja autoliike, minkä lisäksi alueella on haluttaessa saatavilla myös suomenkielisiä lääkäri- sekä hammaslääkäripalveluja.

Shutterstock
Fuengirola tarjoaa mainiot puitteet rentoon rantalomaan.

Kuumat kesät ja leudot talvet

Innokkaat auringonpalvojat täyttävät Aurinkorannikon rannat etenkin heinä-elokuussa, jolloin sademäärät ovat erittäin vähäisiä ja lämpötilat vuoden korkeimmat. Päivän keskilämpötila nousee Fuengirolassa 20 asteen paremmalle puolelle kesä–syyskuussa ja heinä–elokuussa lämpötilat nousevat lähelle 25 astetta.

Viileintä ja sateisinta Fuengirolassa on talvella. Sateita saadaan etenkin marras–joulukuussa, ja päivälämpötila pysyttelee 10–15 asteen tienoilla joulukuusta maaliskuun alkuun.

Rantahiekkaa ja nähtävyyksiä

Fuengirolaan matkustetaan ensisijaisesti rennolle rantalomalle lämmön ja mutkattoman elämänmenon vuoksi. Fuengirolassa on upea kahdeksan kilometrin mittainen kaartuva hiekkaranta kahden kallioisen niemekkeen välissä, ja tämä hiekkaparatiisi mahdollistaa rantaloman parhaimmillaan. Fuengirolan ranta tarjoaa paljon viihdykettä ja vesiurheilumahdollisuuksia.

Fuengirolan Paseo Maritimo on pitkä rantatie, jonka toista puolta reunustaa hiekkaranta ja toista puolta lukuisat hotellit ja ravintolat. Fuengirolan rantakatu on yöelämän vilkas keskus, jossa juhlatunnelma jatkuu aina aamun tunneille asti, eli kaupungista löytyy myös railakasta tunnelmaa.

Kaupunki tarjoaa myös herkullista ruokaa ja hyvät shoppailumahdollisuudet. Fuengirolan länsipäässä sijaitsee Parque Miramar -ostoskeskus, minkä lisäksi Fuengirolan ja Mijasin rajalta löytyy suuri El Corte Inglés -tavaratalo. Plaza de la Constituciónin eli Kirkkoaukion ympäristöstä löytyy puolestaan runsaasti kenkä- ja vaateliikkeitä. Tunnelmallisilta basaarikujilta löytyy matkalaukkuihin myös täytettä: kuka voisikaan vastustaa ihania koruja, nahkaa ja keramiikkaa? Päivän mittaisia ostosmatkoja voi tehdä esimerkiksi Málagaan, missä on loistavat ostosmahdollisuudet.

Kuten muualla Espanjassa myös Fuengirolassa hintataso on hieman Suomea edullisempi, ja se näkyy paitsi majoitusten myös ruoan hinnassa. Shoppailija tekee erityisen hyviä löytöjä espanjalaisten vaateketjujen liikkeissä.

Retkiä pitkin Aurinkorannikkoa

Fuengirola tarjoaa retkiä maalla ja merellä. Aurinkorannikolla välimatkat eivät ole pitkiä ja autonvuokraus on helppoa. Päiväretkiä voi tehdä moniin kiinnostaviin kaupunkeihin ja illaksi ehtii takaisin hotelliin. Tutustumisretkiä voi tehdä esimerkiksi Granadaan, Sevillaan, Malagaan, Cordobaan tai Englannin hallinnoimalle Gibraltarille.

Kaupunkien lisäksi Aurinkorannikolla kannattaa tutustua myös vuoristomaisemiin. Fuengirolan pohjoispuolella sijaitsee tuhannen metrin korkuinen Mijaksen vuori, jonka rinteellä noin 400 metrin korkeudessa sijaitsee pieni Mijas, hyvä esimerkki Andalusian valkoisista kylistä. Mijasin valkoiseksi kalkittu kylä on kaunis, ehdottomasti retken arvoinen kohde. Pienestä kylästä on hienot näköalat vuorille ja alas merelle.

Retkiä voi kuitenkin tehdä muuallakin kuin tien päällä. Fuengirolan satamasta on mahdollisuus lähteä risteilylle Benalmadenan Puerto Marinaan, ja risteilyn aikana Aurinkorannikkoa voi ihailla merellisestä näkökulmasta.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN FUENGIROLASSA

Shutterstock
Pitkä hiekkaranta ja lämmin ilmasto houkuttelevat suomalaisia Fuengirolaan.

Suorilla lennoilla Aurinkorannikolle

Suomesta on Espanjan Aurinkorannikolle hyvät lentoyhteydet, sillä Málagaan operoidaan suoria lentoja ympäri vuoden. Fuengirola sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Malagan kansainväliseltä lentokentältä, mistä matkaa lomakohteeseen voi jatkaa esimerkiksi junalla tai linja-autolla.

Edullisimmillaan suorat lennot Málagaan voi saada hieman yli sadalla eurolla. Koska Aurinkorannikko on suosittu lomakohde, kannattaa lennot varata suosituimpina lomakausine hyvissä ajoin, mikäli haluaa löytää kohtuuhintaiset lennot. Lentoaika on suorilla lennoilla noin viisi tuntia. Suoria lentoja Helsinki-Vantaalta Malagaan tarjoavat Finnair sekä Norwegian.

Kattava hotellitarjonta ja kohtuulliset hinnat

Fuengirola on yksi Aurinkorannikon suosituimmista lomakaupungeista, mikä näkyy myös kohteen hotellitarjonnassa. Esimerkiksi Paseo Maritimon rantakadun varrella sijaitsee runsaasti hotelleja.

Fuengirolassa on panostettu perhematkailuun, joten tarjolla on paljon lapsiperheille sopivia majapaikkoja. Fuengirolassa on myös runsaasti huoneistohotelleja, jotka tarjoavat esimerkiksi ruoanlaittomahdollisuuden.

Hotelliyö Fuengirolassa maksaa keskimäärin noin 60–100 euroa halutusta tasosta riippuen. Edullisimmin lomakohteessa majoittuu vaatimattomassa hotellissa 30–40 eurolla.

Helppo liikkua ympäri rannikkoa

Fuengirolassa voi mainiosti liikkua kävellen, ja pitkä rantakatu tarjoaa kulkuyhteyden esimerkiksi Torremolinokseen.

Pidemmillä matkoilla ja retkillä linja-auto sekä juna ovat varteenotettavia vaihtoehtoja, mutta Fuengirolassa voi liikkua myös taksilla tai vuokra-autolla.

Bussimatkustaminen on Espanjassa kohtuullisen edullista, ja lähikaupunkien nähtävyyksille pääsee Fuengirolasta parilla eurolla. Myös junalla on helppoa ja edullista liikkua Fuengirolasta Aurinkorannikon muihin kohteisiin.

Fuengirolan bussiliikenteen aikataulut ja hinnat on listattu yhteyksiä tarjavan Portillon verkkosivuilla. Junaliikenteen aikataulut ja hinnat ovat nähtävissä Renfen verkkosivuilla.

FUENGIROLAN NÄHTÄVYYDET

Shutterstock
Castillo de Sohail on Fuengirolan tunnetuimpia nähtävyyksiä.

Castillo de Sohail

Meren rannalla sijaitsevalta kukkulalta löytyvä Castillo de Sohail on Fuengirolan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Maurilaisella linnalla on ikää jo liki tuhat vuotta ja se on kokenut historiansa aikana monia iskuja ja jälleenrakennuksia.

Sohailin linnaa on viime vuosina restauroitu ahkerasti ja iltavalaistuksessaan se on hieno näky. Linnalla järjestetään myös paljon tapahtumia ja hiekkaranta alkaa aivan linnan juurelta.

Tivoli World

Lapset ja lapsenmieliset suuntaavat mielellään noin kymmenen kilometrin päässä Fuengirolasta sijaitsevaan Tivoli Worldiin. Tivolimaailma on huvipuiston, kauppakeskuksen ja tapahtuma-areenan risteytys, jossa riittää tekemistä vaikka koko päiväksi.

Tivoli World

Köysirata ja Calamorro-vuori

Noin 15 minuuttia kestävä gondolihissimatka yhdistää Benalmadenan rannikon ja erään Aurinkorannikon korkeimmista kohdista, 800 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevan Calamorro-vuoren huipun.

Hissiltä ja näköalapaikalta avautuvat näyttävät maisemat, ja vuorella riittää myös tekemistä. Matkailijoiden kannattaa tutustua esimerkiksi Kotkienlaakson asukkeihin. Hissimatka alkaa noin kymmenen kilometrin päässä Fuengirolasta sijaitsevasta Arroyo de la Mielin kaupungista.

Teleferico Benalmadena

FUENGIROLAN PARHAAT

IstockphotoMijas, Espanja
Fuengirolasta kannattaa tehdä päiväretkiä lähellä sijaitseviin kohteisiin, kuten Mijasiin.

Fuengirolan parhaat nähtävyydet

 1. Paseo Maritimo
 2. Castillo de Sohail
 3. Bioparc Fuengirola
 4. Calamorro
 5. Tivoli World

Unohtumattomimmat kokemukset

 1. Rantapäivä pitkällä hiekkarannalla
 2. Illallinen edullisessa rantaravintolassa
 3. Auringonlasku hiekkarannalla
 4. Päiväretki naapurikohteisiin
 5. Shoppailua espanjalaisputiikeissa

Lisätietoja

Kaupunkilehti Fuengirola.fi
Aurinkorannikon viralliset matkailusivut

Teksti: Jenna Lehkonen, Inka Khanji ja Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Istockphoto

Lue kommentit (13) Jätä kommentti

 1. Kylläpäs tuli matkakuumetta! Fuengirola olisi mukava kokea. Toivottavasti viimeistään tänä talvena….


 2. Fuge on hieno paikka ja 7km Paseo Maritimo väylä mukava jos ihmiset ottaisivat kulkiessaan muut huomioon. Siellä kulkevat juoksijat, koirankusettajat, maleksijat, kävelijät, invaliidit sähköpyörineen ja vielä fillaristit kuten minä. Kaikkein itsekkäimmät ovat kävelijät ja koirankusettajat. Pysyisivät jommalla kummalla puolella eikä koko leveydellä. Olen kyllästynyt pyöräväylällä kävelijöihin ja koiriin jotka poukkoilevat eteen varoittamatta. Ajan siis autojen joukossa kun muualla on vaarallista. Autoilijat ottavat kiitettävästi pyöräilijät huomioon, kiitos siitä???


 3. Haluaisin mennä edulliseen ja turvalliseen marinaan koko elokuuksi. Purjevene on noin 14 m pitkä. Onko tietoa?


 4. Joulu ja Uusivuosi 2012 Fuengirolassa! Ihana ja rauhallinen paikka viettää Joululomaa.Asuttiin Hostel Nevadassa jonka omistaa tosi ystävällinen Suomalainen pariskunta.Suuri kiitos heille ja oli hyvä lapsiille että Hostellissa ei tarjota alkoholia ollenkaan,Halpa ja edullinen.
  t.Fuge


 5. 59-v. terve vapaaaika mies tulisi costa del solille asumaan mutta aluksi esim. suomaisen yhteismajoitukseen jotta alkuhankaluuksilta välttyisin, voisin vaikka toimia kotiavustajana ym. Rahakukkaroni ei ole tyhjään joten eiköhän sitä viihtyisi pidempäänkin. Olosuhteet ja paikat ovat tuttuja . Kuka avustaisi alkuun , odotan yhteyksiä. Seppo Salminen


 6. Lueskele netissä Fuengirolan omaa suomalaista lehteä fuengirola.fi. Löydät yhteystiedot useampaankin suomalaiseen kiinteistönvälittäjää. Ota heihin yhteyttä, osaavat auttaa ja tarvittaessa hakevat Malagan lentokentältä.


 7. Olen ensikeväänä menossa pariksi kuukaudeksi koulun työharjoitteluun Fuengirolaan ja majoitus olisi hakusessa. Jos joku tietää halpoja vuokrattavia asuntoja/huoneita tai jos sielläpäin on joku tuttu joka haluaisi tienata vuokrarahaa, niin saa ilmoitella :)


 8. PARAS PAIKKA, SUOSITTELEN! Aivan ihana ja kaikkea löytyy tekemistä jokaiselle päivälle <3


 9. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.