Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Altea on viehättävä pikkukaupunki lähellä Alicantea

Kirjoittajan oletuskuva
Aleksi Hulkkonen Päivitetty: 23.04.2019
Espanjan Altea on onnistunut säilyttämään välittömän paikallistunnelman.

Altea on aidon espanjalainen pikkukaupunki

Altea on Espanjan itärannikolla sijaitseva noin 25 000 asukkaan pikkukaupunki, joka muuttuu kesäkuukausina suosituksi lomakohteeksi.

Suomalaisille hieman tuntemattomampi Altea on onnistunut välttämään turistirysän maineen – täällä voit todella tuntea olevasi Espanjassa, ja paikalliset ja matkailijat sekoittuvat kaduilla ja rannoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Altea tunnetaan parhaiten kauniista vanhastakaupungistaan, josta aukeavat näkymät merelle ja rantakadulle. Valkoiseksi rapatut talot ja idylliset ravintolat houkuttelevat matkailijoita nauttimaan menneen ajan tunnelmasta.

Altea on hyvä tukikohta myös matkailijalle, joka haluaa tutustua pikkukaupungin kuuluisiin naapureihin. Pilvenpiirtäjien Benidorm sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä – osa tornitaloista näkyykin Alteaan saakka. Alicanteen pääsee puolestaan noin tunnissa.

Inka KhanjiAltean vanhakaupunki
Altean vanhastakaupungista aukeaa näkymä merelle ja Sierra Heladan luonnonpuistoon.

Kesä on Altean sesonkiaikaa

Alteassa vallitsee Välimeren ilmasto, joka tarkoittaa kuumia kesiä ja leutoja talvia. Monet saapuvat kaupunkiin pakoon pohjoisen pitkiä talvia, mutta vilkkaimmillaan Altean matkustuskausi on kesällä kesäkuusta syyskuuhun. Eurooppalaisten lomakausi elokuu on kiireisintä aikaa myös Alteassa.

Altea sopii hyvin rauhallista lomakohdetta etsiville matkailijoille lapsiperheistä pariskuntiin. Kesäsesongin ulkopuolella yöelämä on hiljaista, mutta Benidorm baareineen ja klubeineen sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä.

Rantoja, aktiviteetteja ja herkkuja

Alteaan matkustetaan perinteisesti rantalomalle, sillä pikkukaupungissa on mukavan rauhallisia rantoja ja hätkähdyttävän turkoosi merivesi. Huvituksia ja ostosmahdollisuuksia löytyy enemmän lähikaupungeista, mutta myös Alteassa on jonkin verran mukavia pikkuputiikkeja shoppailijoita varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aktiivilomailijat voivat harrastaa Alteassa erityisesti vesiurheilulajeja. Purjehdus, purjelautailu, melonta ja sukellus ovat kaikki suosittuja aktiviteetteja Costa Blancan alueella. Alteassa voi myös esimerkki golfata, patikoida ja pelata tennistä.

Hintataso on Alteassa espanjalaisittain Suomen hintatasoa matalampi. Erityisesti ravintoloissa syöminen, viinit ja hajuvedet ovat hinnoiltaan huokeampia kuin Suomessa. Alteassa on varsin hyvä ravintolatarjonta.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN ALTEASSA

Inka Khanji Hotelli Cap Negret Alteassa
Alteassa voit majoittua hotellissa tai loma-asunnossa.

Perille Alicanten kautta

Alteaan on helpointa matkustaa lentämällä Alicanten lentoasemalle, josta on noin 45 minuutin ajomatka perille. Suomesta liikennöidään suoria lentoja Alicanteen. Keskimääräiset lennot Alicanteen maksavat halvimmillaan noin 200 euroa.

Majoitus Alteassa

Alteassa on paljon vaihtoehtoja hotellia tai loma-asuntoa etsiville matkailijoille. Suurin osa hotelleista on keskitasoisia. Reppureissaajien hostelleja ei pikkukaupungista löydy.

Alicanten lähialueilta löytyy paljon ulkomaalaisten omistamia loma-asuntoja, joita vuokrataan eteenpäin matkailijoille – näin myös Alteassa.

Liikkuminen Alteassa

Altea on pieni ja kompakti lomakohde, jossa on helppo liikkua jalkaisin tai vaikka kaupunkipyörillä. Taksit ovat edullisia.

Altean sisällä vuokra-autolle ei juuri tule tarvetta, mutta naapurikaupunkeihin ja lähiseutuihin tutustuva matkailija saattaa haluta vuokrata auton. Altean ympärillä sijaitsee paljon mielenkiintoisia vierailukohteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ALTEAN NÄHTÄVYYDET

Inka KhanjiAltean valkoinen vanhakaupunki
Altean vanhakaupunki on pikkukaupungin ykkösnähtävyys.

Altean vanhakaupunki

Alteassa on vain vähän varsinaisia nähtävyyksiä. Kaikki matkailijat tutustuvat kuitenkin todennäköisesti lomansa aikana kaupungin vanhaan osan eli casco antiguoon.

Vanhassakaupungissa on tunnelmallisia ravintoloita, baareja ja putiikkeja. Valkoiset rakennukset, kapeat kujat ja vanhastakaupungista aukeavat maisemat tekevät alueesta Altean kauneimman. Kukkulan huipulla sijaitsevan kirkkoaukion vierestä löytyy näköalapaikka.

Paseo Maritimo – Altean rantakatu

Vanhankaupungin ohessa Altean vilkkain ravintolakeskittymä löytyy rannalta. Paseo Maritimo eli Altean rantapromenadi on palmujen reunustama katu, jota pitkin voi kävellä esimerkiksi naapurikaupunki Albiriin saakka. Rantakadun varrelta löytyy lukuisia ravintoloita, baareja ja hotelleja.

Sierra Heladan luonnonpuisto

Alteassa ei kannata jättää väliin retkeä Parque Natural de Sierra Heladaan. Luonnonpuisto sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Albirin pikkukaupungissa, joka on kasvanut yhteen Altean kanssa. Altean rannalta käsin voi erottaa luonnonpuiston, jonka kaukaisimmasta päädystä löytyy Albirin majakka.

Sierra Heladan majakkareitti on noin viiden kilometrin mittainen helppo vaellusreitti, joka vaatii vain hyvän peruskunnon. Reitin lopussa Albirin majakalta aukeavat dramaattiset maisemat merelle – ja hyvällä tuurilla saatat jopa nähdä delfiinejä.

Retki viinitilalle

Espanjassa viininviljely on iso bisnes ja suosittu harrastus, eikä Costa Blancan alue tee asiassa poikkeusta. Myös Alteasta käsin voi vierailla lähialueen viinitiloilla maistelemassa paikallisia viinejä ja tekemässä ostoksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hyvä vaihtoehto viinitilavierailulle on Enrique Mendozan viinitila, jossa voi osallistua opastetulle kierrokselle tutustumaan viinin valmistuksen saloihin. Informatiivisen vierailun kruunaa viinimaistelu espanjalaisten tapasten kera. Tilan yhteydessä sijaitsevasta myymälästä voi ostaa myös tuliaisia kotiin.

ALTEAN PARHAAT

Inka KhanjiEnrique Mendozan viinitila lähellä Espanjan Alteaa.
Alteasta kannattaa tehdä retki viinitilalle.

Altean parhaat elämykset

 1. Altean vanhakaupunki
 2. Altean rannat
 3. Sierra de Heladan luonnonpuisto ja majakka
 4. Vanhankaupungin katedraali
 5. Paikalliset ravintolat vanhassakaupungissa

Altean parhaat aktiviteetit

 1. Purjehdus
 2. Patikointi
 3. Purjelautailu
 4. Golf
 5. Melonta

Parhaat päiväretket Alteasta

 1. Alicante
 2. Benidorm
 3. Viinitilat

Lisätietoa

Altean matkailusivut

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Inka Khanji