Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Las Palmas - kaupunkiloma Kanarialla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.03.2020
Gran Canarian pääkaupunki Las Palmas on yksi Kanariansaarten klassisimmista lomakohteista.

Kolumbuksen ajoista nykypäivään

Kanariansaariin kuuluvan Gran Canarian pääkaupunki Las Palmas on lomakaupunkien klassikko ja suosittu matkakohde niin kaupunki- kuin rantalomailijoidenkin keskuudessa.

Monet Gran Canarian suosituimmista lomakohteista sijaitsevat saaren eteläosassa hiekkadyynien keskellä. Saaren pohjoisosa ei kuitenkaan jää lomakohteena hiukkaakaan etelän varjoon: pohjoisessa sijaitsevassa Las Palmasissa on paitsi erinomainen hiekkaranta, myös paljon nähtävyyksiä ja retkeilymahdollisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Las Palmasin kaupunki perustettiin jo vuonna 1478 ja suosittu turistikohde siitä tuli muutama vuosikymmen sitten. Alun perin kaupunki tärkeä kauppapaikka ja satamaetappi, ja myös Kolumbus pysähtyi Las Palmasissa merimatkansa aikana korjauttamassa alustaan. Talo, jossa Kolumbuksen kerrotaan vierailunsa aikana asuneen, löytyy yhä Las Palmasin Vanhastakaupungista.

Nykyisin Las Palmas on monipuolinen ja moderni lomakohde, joka sopii niin kaupunki- kuin rantalomalle. Las Palmasista on puuhaa lapsiperheille ja iltaelämää etenkin viikonloppuisin. Kaupunki on myös hyvä lähtökohta Gran Canariaa kiertävälle autolomalle.

Las Palmasin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat sen vanha osa Vegueta ja kaupungin pitkä ranta Las Canteras.

TjareborgKaupunkiloma Las Palmasissa
Värikkäät talot Las Palmasissa.

Miellyttävä ilmasto ympäri vuoden

Gran Canaria on ilmastoltaan monimuotoinen saari ja Las Palmas sijaitsee saaren vehreässä pohjoisosassa. Kanariansaarilla on yksi koko Espanjan miellyttävimmistä ilmastoista.

Las Palmasissa voi nauttia pitkistä ja lämpimistä kesistä, jotka ovatkin suosituinta matkailuaikaa. Lämpimimpiä kuukausia kaupungissa ovat heinä-lokakuu, jolloin päivälämpötilat ovat keskimäärin 25 asteessa ja kohoavat ylimmillään 30 asteeseen. Kesän kuukausina Las Palmasissa sataa tuskin koskaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka päivän ylimmät lämpötilat pysyttelevät 20 asteen yläpuolella myös talvella, on sää varsinkin tammi-helmikuussa epävakainen ja viileä. Etenkin yöt saattavat keskitalvella olla koleita.

Rantoja ja aktiviteetteja

Las Palmasin keskiössä sijaitsee viisi kilometriä pitkä Las Canterasin ranta. Las Canteras on hyvin hoidettu ja siisti hiekkakaistale, jonka läheisyydestä löytyy paljon palveluita aurinkotuoleista ruokapaikkoihin. Lapsille Las Canteras tarjoaa pieniä leikkipuistoja ja muutamia maksullisia huvilaitteita.

Kulttuurin ystävä viihtyy Las Palmasissa etenkin vanhassakaupungissa eli Veguetassa. Vanhankaupungin mukulakivikujien varrella sijaitsevat monet museot ja kuuluisat nähtävyydet. Vaguetassa kannattaa katsastaa esimerkiksi Santa Anan katedraali ja Kolumbuksen talo.

Gran Canaria on hyvä autoilukohde, joten Las Palmasista kannattaa lähteä vuokra-autolla kiertelemään saaren maisemia. Etelän näköalat poikkeavat suuresti keskiosien vehreydestä, joten hiekkasyyneille kannattaa tehdä ainakin päivän mittainen retki. Välimatkat lomakohteiden välillä eivät ole suuria, joten päivän aikana ehtii kiertää vaikka koko saaren.

Ostoksia ja huvielämää

Shoppailijalle Las Plamas tarjoaa hyviä ostosmahdollisuuksia. Hintatasoltaan Gran Canaria ei juuri ole Suomea edullisempi, mutta ostosmatkailija voi silti tehdä löytöjä Las Palmasin kauppakaduilla ja suurissa tavarataloissa.

Las Palmas on myös ruokamatkailijoiden suosiossa, sillä kaupungissa on paljon hyviä ravintoloita. Illanistujaispaikaksi voi valita niin pienen perheravintolan kuin huipputason gourmet-ravintolan.

Iltaelämä on kaupungissa vilkasta etenkin viikonloppuisin. Las Palmas onkin Gran Canarian huvielämän keskus, jossa iltaa voi viettää niin pubeissa, yökerhoissa kuin salsaklubeilla. Las Palmasissa järjestetään myös paljon tapahtumia konserteista karnevaaleihin. Esimerkiksi Las Palmasin karnevaaleja vietetään helmi-maaliskuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN LAS PALMASISSA

Riikka KrennPlaya de las Canteras
Playa de las Canterasin ranta sijaitsee aivan keskustan tuntumassa.

Hyvät lentoyhteydet Kanarialle

Suomesta on Gran Canarialle ja Las Palmasiin hyvät lentoyhteydet. Gran Canarian lentoasema on yksi Espanjan vilkkaimmista lentokentistä ja tarjolla on myös suoria lomalentoja ja halpalentoja.

Gran Canarian lentoasema sijaitsee saaren itäosassa noin 20 kilometrin päässä Las Palmasista. Lennot saarelle maksavat noin 200–800 euroa ja suora lento kestää 6-7 tuntia.

Las Palmas on suosittu pakettimatkakohde. Lomamatkoja Las Palmasiin löytyy monien matkatoimistojen valikoimista ja se on myös suosittu äkkilähtökohde.

Hotellit ja majoittuminen

Las Palmas on suosittu turistikohde, mistä johtuen kaupungista löytyy myös paljon hotelleja.

Las Palmasissa on tarjolla monentasoista majoitusta. Halutessaan matkailija voi valita esimerkiksi laadukkaan huoneistohotellin tai vaatimattoman ja edullisen hostellin. Kaupungissa sijaitsee myös paljon perheille sopivia hotelleja.

Hotelliyö Las Palmasissa maksaa keskimäärin 70–90 euroa, mutta majapaikan voi edullisimmillaan saada parillakymmenellä eurolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Liikkuminen on Kanarialla helppoa

Las Palmasin kaupungissa voi liikkua kävellen, taksilla tai paikallisbussilla. Paikallisbussimatka maksaa kertalipulla 1-2 euroa. Kymmenen matkan sarjalippu maksaa 6-7 euroa.

Takseja on Las Palmasissa runsaasti ja taksimatkat ovat etenkin lyhyillä reiteillä edullisia. Pidemmillä matkoilla kannattaa kuitenkin käyttää linja-autoa.

Gran Canarian lomakohteita ja suurimpia kyliä yhdistävä linja-autojen reittiverkosto on kattava ja kohtuuhintainen. Bussimatka esimerkiksi lentokentältä Las Palmasiin maksaa muutaman euron.

Las Palmasin ja Gran Canarian bussireitit ja aikataulut: Global

Gran Canaria on hyvä autoilukohde, joten jos mielit retkeillä Las Palmasin ulkopuolelle, kannattaa jo lentokentältä ottaa vuokra-auto. Monilla kansainvälisillä autovuokraamoilla on toimipiste Gran Canarian lentoasemalla. Menopeli kannatta kuitenkin varata jo ennen matkalle lähtöä.

Las Palmasista voi retkeillä myös merelle, sillä kaupungista on lauttayhteyksiä naapurisaarille. Päivittäisiä yhteyksiä on esimerkiksi kolmen tunnin lauttamatkan päässä sijaitsevalle Fuerteventuralle, jonne edestakainen matka maksaa noin 90 euroa. Teneriffalle pääsee Las Palmasista parissa tunnissa ja matkat maksavat noin 50-100 euroa.

Fred Olsen
Naviera Armas

LAS PALMASIN NÄHTÄVYYDET

Flickr / ST33VOSanta Anan katedraali
Santa Anan katedraali on Las Palmasin tunnetuimpia nähtävyyksiä.

Casa de Colón

Casa de Colón eli Kolumbuksen talo on yksi Las Palmasin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Tarinan mukaan Kristoffer Kolumbus asui tässä koristeellisessa talossa vuonna 1492, mistä talo on saanut nimensäkin. Vuodesta 1953 talo on toiminut museona.

Kolumbuksen taloon ja sen museoihin ei ole sisäänpääsymaksua.

Catedral de Santa Ana

Vanhassakaupungissa sijaitsevan Santa Anan katedraalin rakentaminen aloitettiin jo 1400-luvulla, mutta valmistumiseen meni liki 350 vuotta. Nyt katedraali on hyvä taidonnäyte kanarialaisesta arkkitehtuurista ja katedraalista löytyy myös saariston kuuluisimman taitelijan, Juan de Mirandan, maalauksia. Santa Anan tornista on hieno näköala rannikolle.

Pääsymaksu on noin 3 euroa aikuiselta. Lapset pääsevät ilmaiseksi. Hissimatka tornin näköalapaikalle maksaa pari euroa.

7 Mares -sukelluskeskus

Las Canteras -rannan vieressä sijaitsevassa 7 Mares -sukelluskeskuksessa matkailija voi osallistua sukellusretkelle tai –kurssille Gran Canarian kirkkaissa vesissä. Kursseja ja retkiä järjestetään kaikentasoisille sukeltajille ja välineet voi vuokrata tai ostaa paikan päältä. Sukellusvakuutus on pakollinen ja sen voi hankkia sukelluskeskuksesta.

Sukellusretken hinta varustevuokrineen on noin 40 euroa per sukellus.

7 Mares

LAS PALMASIN PARHAAT

Tjäreborg / Helén KarlssonLas Pamasissa onnistuu sekä ranta- että kaupunkiloma.
Las Pamasissa onnistuu sekä ranta- että kaupunkiloma.

Las Palmasin parhaat aktiviteetit

  1. Päivä Las Canterasilla
  2. Kiertely Vanhassakaupungissa
  3. Shoppailu
  4. Autoretki saaren ympäri
  5. Sukelluskurssi

Lisätietoa

Gran Canaria: Gran Canarian virallinen matkailusivusto

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Tjäreborg / Mats Högberg, Tjäreborg, Riikka Krenn, Flickr / ST33VO, Tjäreborg / Helén Karlsson

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää