Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Thaimaa

Phuket on Thaimaan vauhdikas suosikkisaari

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.03.2020
Phuket on Andamaanien kaunotar ja monen suomalaisen suosikkikohde Thaimaassa.

Thaimaan suurin saari

Phuket on vehreä lomasaari Andamaanienmerellä Thaimaassa. Phuketin monipuoliseen matkailutarjontaan kuuluvat viidakot, hienot hiekkarannat, kulttuuri ja hyvät ostosmahdollisuudet. Niiden ansiosta saari onkin yksi Thaimaan suosituimmista matkailukohteista.

Phuket soveltuu hyvin koko perheen lomakohteeksi. Phuketin rannat ovat hyvät ja tekemistä on paljon kaikenikäisille aina vesiurheilusta hienoihin golfkenttiin. Nämä tekijät ovatkin tehneet Phuketista myös yhden suomalaisten suosituimmista matkakohteista, ja matkat kohteeseen myydään monesti hetkessä loppuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Phuketin ehdottomasti suosituimpia kohteita ovat sen monet rannat. Vilkkaimmilta rannoilta oman hiekkakaistaleen löytäminen voi joskus olla jopa haastavaa. Tunnetuimpia Phuketin rannoista ja niiden ympärille rakentuneista lomakohteista ovat Patong, Karon ja Kata.

Rantojen lisäksi Phuketissa voi kuitenkin nauttia myös kaupunkielämästä. Saaren samannimisen pääkaupungin Phuketin vanhankaupungin korttelit tarjoavat katseltavaa, haisteltavaa ja maisteltavaa vaikka koko päiväksi. Thaimaan pitkä historia kohtaa täällä nykyaikaisen turistikohteen mukavuudet.

IstockphotoPhuket
Phuket kuuluu Thaimaan suosituimpiin lomakohteisiin.

Phuketin ilmasto

Phuketin ilmasto on suomalaiseen makuun sopiva. Lämmintä riittää aina, mutta meri myös hiukan vilvoittaa kuumimpina aikoina.

Vilkkain sesonki ja ilmaston puolesta paras aika tehdä matka Phuketiin on marraskuun ja maaliskuun välillä. Silloin myös hinnat nousevat, joten jos haluat säästää hieman ja nauttia rauhallisemmista rannoista, varaa matka sesongin ulkopuoliselle ajalle.

Toukokuu, syyskuu ja lokakuu ovat perinteisesti olleet sateisimmat kuukaudet. Silloinkin sateet ajoittuvat usein iltapäiviin ja öihin, mutta päivällä voi olla pitkiäkin aurinkoisia jaksoja. Kuuminta on helmikuun ja toukokuun välisenä aikana, jolloin keskilämpötilat ovat 35-40 astetta. Tammikuu on viilein kuukausi, mutta silloinkin lämpötilat pysyttelevät 30 asteen tuntumassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Thaimaan parhaat rannat

Phuketin parhaat rannat sijaitsevat saaren länsilaidalla. Sieltä löytyvät myös saaren tunnetuimmat matkakohteet.

Monen mielestä Phuketin rannat ovat jopa Thaimaan parhaita. Monet saaren rannoista ovat pitkiä, pehmeähiekkaisia ja sesonkiaikaan niillä on hyvä uida. Phuketin rannoista suosituimpia ovat vilkas Patong ja monipuolinen Karon.

Kata Beach on kaunis ja pitkä hiekkaranta, joka soveltuu hyvin erilaisiin vesiurheilulajeihin. Kamala Beach puolestaan sopii hyvin esimerkiksi lapsiperheille. Patongilla ja muilla suuremmilla rannoilla on mahdollisuus myös erilaisiin vesiurheilulajeihin ja hauskanpitoon.

Ostoksia ja hemmotteluhoitoja

Kuivalla maalla runsaat ostosmahdollisuudet, halvat manikyyrit ja pedikyyrit, räätälinpalvelut ja hieronnat tekevät lomailusta luksusta.

Thaimaa on edullinen matkailumaa, jossa voi syödä, asua ja matkustaa edullisesti. Suurten matkailijamäärien takia Phuket ei ole yhtä edullinen kuin moni muu Thaimaan alueista. Suomen hintatasoon verrattuna Phuket on kuitenkin varsin kohtuuhintainen.

Phuketissa tuliaisten, matkamuistojen ja vaatteiden osteleminen ei tee kovinkaan isoa lovea lompakkoon. Matkalaukkuihin voi kotiin paluuta varten varata esimerkiksi mausteita, vaatteita, nahkatuotteita, koriste-esineitä ja käsitöitä.

Phuketin vanhakaupunki on viehättävä muista entisajan Thaimaasta. Sen vilkaat kadut kauppoineen ja kuppiloineen tarjoavat ajanvietettä ja vaihtelua rantaelämälle. Kaupungin temppelit kielivät pitkästä historiasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Retkiä ja aktiviteetteja kaiken ikäisille

Rannoilla makoilemisen, uimisen ja ostoksien lisäksi Phuketista löytyy paljon tekemistä sitä kaipaaville.

Phuketin lähisaaristo tarjoaa upeita mahdollisuuksia päiväretkille. Esimerkiksi Phi Phi -saarille kannattaa ehdottomasti tehdä ainakin päivän visiitti. Saariretkillä on yleensä mahdollisuus tutustua myös upeisiin vedenalaisiin maisemiin snorklaamalla. Ja jos snorklauksesta oikein innostuu voi tietenkin mennä oikealle sukelluskurssille vaikkapa suomalaiseen sukelluskouluun.

Myös Phuketin sisämaahan kannattaa lähteä tutustumaan. Tarjolla on esimerkiksi retkiä, joilla tutustutaan kumipuuviljelmiiin, ruoanlaittoon ja kulttuuriin.

Golfareille Phuket on myös hyvä lomavalinta. Golfkentät ovat kauniita ja hyvin hoidettuja. Kalastajien riemuksi Phuketissa voi kokeilla syvänmerenkalastusta. Hyvällä tuurilla voit napata saaliin, joka saa suomalaiset hauet kalpenemaan.

Retkiä Phuketin ympäristöön tarjoavat kaikki suomalaiset matkanjärjestäjät sekä lukuisat paikalliset matkatoimistot. Jos et tarvitse suomenkielistä opasta, voi paikallisilta ostetuilla retkillä säästää huomattavasti.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PHUKETISSA

IstockphotoPhuket
Phuketiin voi matkustaa kätevästi joko pakettimatkalla tai omatoimisesti.

Lennot ja matkat Phuketiin

Suomesta on Phuketiin hyvät lentoyhteydet, sillä Helsingistä pääsee Phuketiin talvikaudella suorilla lennoilla. Phuketin kansainvälinen lentoasema sijaitsee saaren pohjoispäässä, ja hotellialueiden ja lentoaseman välillä liikennöi lentokenttäbussi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suora lento Suomesta Thaimaahan kestää noin 10 tuntia ja halvimmillaan suorat lennot Phuketiin maksavat noin 600 euroa. Vaihdolliset lentoyhteydet voivat olla vielä tätäkin edullisempia.

Pakettimatkoja Phuketiin järjestävät esimerkiksi Apollomatkat, Aurinkomatkat ja TUI, joten tarjontaa on runsaasti. Phuket on myös etenkin talvikaudella suosittu äkkilähtökohde. Edullisimmillaan äkkilähdön voi saa noin 600 eurolla.

Monipuoliset majoitusmahdollisuudet

Suositussa rantalomakohteessa ei ole pulaa majoitusvaihtoehdoista. Phuketista löytyy majapaikkoja laidasta laitaan – tarjonta vaihtelee tasokkaista kylpylähotelleista reppureissaajien hostelleihin ja edullisiin majataloihin. Mukava tapa majoittua Phuketissa on vuokrata veden rajalla sijaitseva bungalow.

Suurin osa Phuketin hotelleista löytyy suosittujen rantojen tuntumassa. Eniten hotelleja sijaitsee esimerkiksi suosituimman rannan Patong Beachin lähellä.

Yö hyvätasoisessa hotellissa Phuketissa maksaa noin 50–100 euroa. Edullisimmillaan majoituksen voi löytää 10–40 eurolla. Phuket on Thaimaan suosituimpia kohteita, jossa majoitus maksaa rauhallisempia kohteita enemmän.

Taksit, minibussit ja tuk-tukit

Phuket on kompakti saari, jossa on lyhyiden välimatkojen ansiosta helppo liikkua kävellen, taksilla, tuktukilla tai minibussilla.

Thaimaalainen liikennekulttuuri poikkeaa suuresti suomalaisesta, ja matkailijan silmin katsottuna Phuketin liikenne voi vaikuttaa kaaosmaiselta. Kävelijänkin on siis syytä pitää silmänsä auki liikenteessä.

Kun jalkoja väsyttää tai matka on pidempi, ovat taksi, minibussi ja tuk-tuk todella edullisia kulkuneuvoja. Taksilla ja tuk-tukilla pääsee lähes minne tahansa Phuketin loma-alueilla muutamalla eurolla. Minibussilla matka rannalta keskustaan maksaa alle euron.

Phuketin lentokentältä on kansainvälisten lentojen lisäksi Thaimaan sisäisiä yhteyksiä maan muihin kaupunkeihin ja lomakohteisiin. Phuketista on hyvät lentoyhteydet esimerkiksi Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin.

PHUKETIN NÄHTÄVYYDET

Phuket
Phuketin lukuisista rannoista löytyy mieleinen lomakohde jokaiseen makuun.

Paratiisirannat ja vilkkaat lomakohteet

Phuketin suosituimpia ja tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat luonnollisesti sen lukuisat rannat, joiden ympärille on rakentunut suuria hotellialueita.

Karon Beach
Karon on yksi Phuketin suosituimmista rannoista. Se ei ole yhtä vilkas kuin Patong, mutta tekemistä riittää ja kaikki matkailijan tarvitsemat palvelut ovat lähellä. Voit viettää päivällä rentoa rantaelämää ja illalla nauttia ostosmahdollisuuksista, hyvästä ruoasta ja ravintoloista. Karonin rannat ovat pitkät ja kauniit.

Kata Beach
Kata Beach on kaunis ja pitkä hiekkaranta, joka soveltuu hyvin erilaisiin vesiurheilulajeihin. Rannan matala hiekkaranta ja rentotunnelma sopiva myös lapsiperheille. Kata on rauhallinen ja kaunis ranta. Kuitenkin rannan läheisyydessä on myös palveluita ja ravintoloita.

Kata Noi Beach
Kata Noi Beach, eli pieni Kata, on rauhallinen poukama suuremman Katan vieressä. Kata Noi on yksi saaren parhaista rannoista. Hiekka on hienoa ja vesi kirkasta. Tyynellä säällä voit lähteä snorkalaamaan heti rannasta. Kata Noilta löytyy muutamia ravintoloita, mutta ei yöelämää. Toisaalta Kata Noi onkin yksi Phuketin suosituimmista rannoista juuri rauhallisuutensa ja kauneutensa takia. Ja koska matkustus Thaimaassa on edullista, voi Patongille lähteä illalla vaikka taksilla.

Patong Beach
Patong on Phuketin vilkkain ranta. Jos haluat lomallasi rauhoittua, kannattaa valita jokin muu ranta kuin Patong tai suunnata tuktukilla muualle heti aamusta. Jos taas pidät ihmisvilinästä ja siitä, että on paljon tekemistä, on Patong sinun paikkasi. Patongilla voit harrastaa mitä vain vesiurheilua, ravintolavalikoima on laaja ja yöelämää riittää. Patong ranta ei ole Phuketin parhaita.

Cape Panwa
Cape Panwa sijaitsee hieman erillään muista Phuketin rannoista saaren kaakkoisniemellä. Cape Panwa on rauhallinen kohde jonne turistivirrat ovat vasta löytämässä. Rannalta löytyy kuitenkin tarvittavat palvelut ja aktiviteetit.

Bangtao Beach
Vaikka Bangtao-ranta sijaitsee vain 10 kilometrin päässä Patongin vilskeestä, on tunnelma täysin erilainen kun astut Bangtaon lämpimälle hiekalle. Rauhallinen ja kaunis ranta ja sen hotellit sopivat hyvin myös lapsiperheille.

Naiharn Beach
Nairharn on yksi Phuketin hienoimmista rannoista. Kauniin rannan lisäksi myös majoitus Naiharnilla on korkeatasoista. Voit yöpyä vaikka omassa pienessä huvilassa jossa on oma uima-allas.

Kamala Beach
Nimestään huolimatta Kamala Beach on kaunis ja mukava ranta. Se on suosittu erityisesti perhelomakohteena matalan rannan ja rauhallisuuden ansiosta. Kamalasta löytyvät kuitenkin myös tarvittavat palvelut joten voit viettää rennon loman eikä sinun välttämättä tarvitse ajella ympäri Phuketin saarta.

Jätti-Buddha valvoo saarta

Yksi Phuketin tunnetuimmista maamerkeistä on 45 metriä korkea Buddha-patsas, joka on rakennettu kukkulan laelle. Näköalapaikkaa vartioiva jättimäinen Buddha houkuttelee matkailijoita reippailemaan rantapäivän katkaisemiseksi.

Munkkien temppeli Wat Chalong

Phuketissa sijaitsee lähes 30 temppeliä, joista suosituimmaksi turistikohteeksi on noussut Wat Chalong. Wat Chalong sijaitsee Chalongin alueella saaren eteläosassa.

Luostarialueella sijaitseva buddhalainen temppeli on kertoman mukaan omistettu lääkkeillään ihmisiä parantaneille munkeille.

Phi Phi -saaret

Aivan Phuketin edustalla kelluvat Phi Phi -saaret tunnetaan paitsi vehreistä sademetsistään, myös loistavista sukellusmahdollisuuksistaan. Saaret ovat todella pieniä ja saariryhmän pääsaari, Phi Phi Don, on vain kahdeksan kilometriä pitkä ja kolme kilometriä leveä.

Saarille järjestetään lukuisia veneretkiä niin suomalaisten kuin paikallistenkin matkanjärjestäjien toimesta. Phi Phi -saarilla sijaitsee myös tyylikkäitä bungalow-hotelleja, jotka ovat häämatkalaisten suosiossa.

PHUKETIN PARHAAT

ShutterstockPhuket
Phuketissa on rantalomailun lisäksi myös muuta kiinnostavaa tekemistä ja saarelta voi tehdä päiväretkiä lähialueen kohteisiin.

Phuketin parhaat elämykset

 1. Testaa erilaisia rantoja ja löydä suosikkisi
 2. Tee retki Phi Phi -saarille
 3. Kokeile sukellusta
 4. Tee ostoksia Phuketin kaupungissa
 5. Kiipeä katsomomaan jättimäistä Buddha-patsasta
 6. Kiertele vanhassakaupungissa

Phuketin parhaat rannat

 1. Karon Beach
 2. Patong Beach
 3. Kata Beach
 4. Kamala Beach
 5. Kata Noi Beach

Linkit

Thaimaan virallinen matkailusivusto

Kuvat: Shutterstock ja Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Thaimaan rantojen vaarat

Mitä Thaimaan rannoilla kannattaa varoa? 6 faktaa, jotka on hyvä tietää

Näe Thaimaan parhaat saaret – seitsemän paratiisisaarta, jotka tulee kokea

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja