Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Phuket

Shutterstock
Phuket

Phuket on Thaimaan vauhdikas suosikkisaari

Ihanat rannat ja lämmin ilmasto houkuttelevat lomalle Phuketiin, jonne on helppo matkustaa pakettimatkalla tai omatoimisesti.
Päivitetty: 16.03.2020

Phuket on Andamaanien kaunotar ja monen suomalaisen suosikkikohde Thaimaassa. Maan suurimmalla saarella riittää kauniita valkohiekkaisia rantoja, kirkasta vettä sekä rehevää viidakkoa.

Thaimaan suurin saari

Phuket on vehreä lomasaari Andamaanienmerellä Thaimaassa. Phuketin monipuoliseen matkailutarjontaan kuuluvat viidakot, hienot hiekkarannat, kulttuuri ja hyvät ostosmahdollisuudet. Niiden ansiosta saari onkin yksi Thaimaan suosituimmista matkailukohteista.

Phuket soveltuu hyvin koko perheen lomakohteeksi. Phuketin rannat ovat hyvät ja tekemistä on paljon kaikenikäisille aina vesiurheilusta hienoihin golfkenttiin. Nämä tekijät ovatkin tehneet Phuketista myös yhden suomalaisten suosituimmista matkakohteista, ja matkat kohteeseen myydään monesti hetkessä loppuun.

Phuketin ehdottomasti suosituimpia kohteita ovat sen monet rannat. Vilkkaimmilta rannoilta oman hiekkakaistaleen löytäminen voi joskus olla jopa haastavaa. Tunnetuimpia Phuketin rannoista ja niiden ympärille rakentuneista lomakohteista ovat Patong, Karon ja Kata.

Rantojen lisäksi Phuketissa voi kuitenkin nauttia myös kaupunkielämästä. Saaren samannimisen pääkaupungin Phuketin vanhankaupungin korttelit tarjoavat katseltavaa, haisteltavaa ja maisteltavaa vaikka koko päiväksi. Thaimaan pitkä historia kohtaa täällä nykyaikaisen turistikohteen mukavuudet.

IstockphotoPhuket
Phuket kuuluu Thaimaan suosituimpiin lomakohteisiin.

Phuketin ilmasto

Phuketin ilmasto on suomalaiseen makuun sopiva. Lämmintä riittää aina, mutta meri myös hiukan vilvoittaa kuumimpina aikoina.

Vilkkain sesonki ja ilmaston puolesta paras aika tehdä matka Phuketiin on marraskuun ja maaliskuun välillä. Silloin myös hinnat nousevat, joten jos haluat säästää hieman ja nauttia rauhallisemmista rannoista, varaa matka sesongin ulkopuoliselle ajalle.

Toukokuu, syyskuu ja lokakuu ovat perinteisesti olleet sateisimmat kuukaudet. Silloinkin sateet ajoittuvat usein iltapäiviin ja öihin, mutta päivällä voi olla pitkiäkin aurinkoisia jaksoja. Kuuminta on helmikuun ja toukokuun välisenä aikana, jolloin keskilämpötilat ovat 35-40 astetta. Tammikuu on viilein kuukausi, mutta silloinkin lämpötilat pysyttelevät 30 asteen tuntumassa.

Thaimaan parhaat rannat

Phuketin parhaat rannat sijaitsevat saaren länsilaidalla. Sieltä löytyvät myös saaren tunnetuimmat matkakohteet.

Monen mielestä Phuketin rannat ovat jopa Thaimaan parhaita. Monet saaren rannoista ovat pitkiä, pehmeähiekkaisia ja sesonkiaikaan niillä on hyvä uida. Phuketin rannoista suosituimpia ovat vilkas Patong ja monipuolinen Karon.

Kata Beach on kaunis ja pitkä hiekkaranta, joka soveltuu hyvin erilaisiin vesiurheilulajeihin. Kamala Beach puolestaan sopii hyvin esimerkiksi lapsiperheille. Patongilla ja muilla suuremmilla rannoilla on mahdollisuus myös erilaisiin vesiurheilulajeihin ja hauskanpitoon.

Ostoksia ja hemmotteluhoitoja

Kuivalla maalla runsaat ostosmahdollisuudet, halvat manikyyrit ja pedikyyrit, räätälinpalvelut ja hieronnat tekevät lomailusta luksusta.

Thaimaa on edullinen matkailumaa, jossa voi syödä, asua ja matkustaa edullisesti. Suurten matkailijamäärien takia Phuket ei ole yhtä edullinen kuin moni muu Thaimaan alueista. Suomen hintatasoon verrattuna Phuket on kuitenkin varsin kohtuuhintainen.

Phuketissa tuliaisten, matkamuistojen ja vaatteiden osteleminen ei tee kovinkaan isoa lovea lompakkoon. Matkalaukkuihin voi kotiin paluuta varten varata esimerkiksi mausteita, vaatteita, nahkatuotteita, koriste-esineitä ja käsitöitä.

Phuketin vanhakaupunki on viehättävä muista entisajan Thaimaasta. Sen vilkaat kadut kauppoineen ja kuppiloineen tarjoavat ajanvietettä ja vaihtelua rantaelämälle. Kaupungin temppelit kielivät pitkästä historiasta.

Retkiä ja aktiviteetteja kaiken ikäisille

Rannoilla makoilemisen, uimisen ja ostoksien lisäksi Phuketista löytyy paljon tekemistä sitä kaipaaville.

Phuketin lähisaaristo tarjoaa upeita mahdollisuuksia päiväretkille. Esimerkiksi Phi Phi -saarille kannattaa ehdottomasti tehdä ainakin päivän visiitti. Saariretkillä on yleensä mahdollisuus tutustua myös upeisiin vedenalaisiin maisemiin snorklaamalla. Ja jos snorklauksesta oikein innostuu voi tietenkin mennä oikealle sukelluskurssille vaikkapa suomalaiseen sukelluskouluun.

Myös Phuketin sisämaahan kannattaa lähteä tutustumaan. Tarjolla on esimerkiksi retkiä, joilla tutustutaan kumipuuviljelmiiin, ruoanlaittoon ja kulttuuriin.

Golfareille Phuket on myös hyvä lomavalinta. Golfkentät ovat kauniita ja hyvin hoidettuja. Kalastajien riemuksi Phuketissa voi kokeilla syvänmerenkalastusta. Hyvällä tuurilla voit napata saaliin, joka saa suomalaiset hauet kalpenemaan.

Retkiä Phuketin ympäristöön tarjoavat kaikki suomalaiset matkanjärjestäjät sekä lukuisat paikalliset matkatoimistot. Jos et tarvitse suomenkielistä opasta, voi paikallisilta ostetuilla retkillä säästää huomattavasti.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PHUKETISSA

IstockphotoPhuket
Phuketiin voi matkustaa kätevästi joko pakettimatkalla tai omatoimisesti.

Lennot ja matkat Phuketiin

Suomesta on Phuketiin hyvät lentoyhteydet, sillä Helsingistä pääsee Phuketiin talvikaudella suorilla lennoilla. Phuketin kansainvälinen lentoasema sijaitsee saaren pohjoispäässä, ja hotellialueiden ja lentoaseman välillä liikennöi lentokenttäbussi.

Suora lento Suomesta Thaimaahan kestää noin 10 tuntia ja halvimmillaan suorat lennot Phuketiin maksavat noin 600 euroa. Vaihdolliset lentoyhteydet voivat olla vielä tätäkin edullisempia.

Pakettimatkoja Phuketiin järjestävät esimerkiksi Apollomatkat, Aurinkomatkat ja TUI, joten tarjontaa on runsaasti. Phuket on myös etenkin talvikaudella suosittu äkkilähtökohde. Edullisimmillaan äkkilähdön voi saa noin 600 eurolla.

Monipuoliset majoitusmahdollisuudet

Suositussa rantalomakohteessa ei ole pulaa majoitusvaihtoehdoista. Phuketista löytyy majapaikkoja laidasta laitaan – tarjonta vaihtelee tasokkaista kylpylähotelleista reppureissaajien hostelleihin ja edullisiin majataloihin. Mukava tapa majoittua Phuketissa on vuokrata veden rajalla sijaitseva bungalow.

Suurin osa Phuketin hotelleista löytyy suosittujen rantojen tuntumassa. Eniten hotelleja sijaitsee esimerkiksi suosituimman rannan Patong Beachin lähellä.

Yö hyvätasoisessa hotellissa Phuketissa maksaa noin 50–100 euroa. Edullisimmillaan majoituksen voi löytää 10–40 eurolla. Phuket on Thaimaan suosituimpia kohteita, jossa majoitus maksaa rauhallisempia kohteita enemmän.

Taksit, minibussit ja tuk-tukit

Phuket on kompakti saari, jossa on lyhyiden välimatkojen ansiosta helppo liikkua kävellen, taksilla, tuktukilla tai minibussilla.

Thaimaalainen liikennekulttuuri poikkeaa suuresti suomalaisesta, ja matkailijan silmin katsottuna Phuketin liikenne voi vaikuttaa kaaosmaiselta. Kävelijänkin on siis syytä pitää silmänsä auki liikenteessä.

Kun jalkoja väsyttää tai matka on pidempi, ovat taksi, minibussi ja tuk-tuk todella edullisia kulkuneuvoja. Taksilla ja tuk-tukilla pääsee lähes minne tahansa Phuketin loma-alueilla muutamalla eurolla. Minibussilla matka rannalta keskustaan maksaa alle euron.

Phuketin lentokentältä on kansainvälisten lentojen lisäksi Thaimaan sisäisiä yhteyksiä maan muihin kaupunkeihin ja lomakohteisiin. Phuketista on hyvät lentoyhteydet esimerkiksi Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin.

PHUKETIN NÄHTÄVYYDET

Phuket
Phuketin lukuisista rannoista löytyy mieleinen lomakohde jokaiseen makuun.

Paratiisirannat ja vilkkaat lomakohteet

Phuketin suosituimpia ja tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat luonnollisesti sen lukuisat rannat, joiden ympärille on rakentunut suuria hotellialueita.

Karon Beach
Karon on yksi Phuketin suosituimmista rannoista. Se ei ole yhtä vilkas kuin Patong, mutta tekemistä riittää ja kaikki matkailijan tarvitsemat palvelut ovat lähellä. Voit viettää päivällä rentoa rantaelämää ja illalla nauttia ostosmahdollisuuksista, hyvästä ruoasta ja ravintoloista. Karonin rannat ovat pitkät ja kauniit.

Kata Beach
Kata Beach on kaunis ja pitkä hiekkaranta, joka soveltuu hyvin erilaisiin vesiurheilulajeihin. Rannan matala hiekkaranta ja rentotunnelma sopiva myös lapsiperheille. Kata on rauhallinen ja kaunis ranta. Kuitenkin rannan läheisyydessä on myös palveluita ja ravintoloita.

Kata Noi Beach
Kata Noi Beach, eli pieni Kata, on rauhallinen poukama suuremman Katan vieressä. Kata Noi on yksi saaren parhaista rannoista. Hiekka on hienoa ja vesi kirkasta. Tyynellä säällä voit lähteä snorkalaamaan heti rannasta. Kata Noilta löytyy muutamia ravintoloita, mutta ei yöelämää. Toisaalta Kata Noi onkin yksi Phuketin suosituimmista rannoista juuri rauhallisuutensa ja kauneutensa takia. Ja koska matkustus Thaimaassa on edullista, voi Patongille lähteä illalla vaikka taksilla.

Patong Beach
Patong on Phuketin vilkkain ranta. Jos haluat lomallasi rauhoittua, kannattaa valita jokin muu ranta kuin Patong tai suunnata tuktukilla muualle heti aamusta. Jos taas pidät ihmisvilinästä ja siitä, että on paljon tekemistä, on Patong sinun paikkasi. Patongilla voit harrastaa mitä vain vesiurheilua, ravintolavalikoima on laaja ja yöelämää riittää. Patong ranta ei ole Phuketin parhaita.

Cape Panwa
Cape Panwa sijaitsee hieman erillään muista Phuketin rannoista saaren kaakkoisniemellä. Cape Panwa on rauhallinen kohde jonne turistivirrat ovat vasta löytämässä. Rannalta löytyy kuitenkin tarvittavat palvelut ja aktiviteetit.

Bangtao Beach
Vaikka Bangtao-ranta sijaitsee vain 10 kilometrin päässä Patongin vilskeestä, on tunnelma täysin erilainen kun astut Bangtaon lämpimälle hiekalle. Rauhallinen ja kaunis ranta ja sen hotellit sopivat hyvin myös lapsiperheille.

Naiharn Beach
Nairharn on yksi Phuketin hienoimmista rannoista. Kauniin rannan lisäksi myös majoitus Naiharnilla on korkeatasoista. Voit yöpyä vaikka omassa pienessä huvilassa jossa on oma uima-allas.

Kamala Beach
Nimestään huolimatta Kamala Beach on kaunis ja mukava ranta. Se on suosittu erityisesti perhelomakohteena matalan rannan ja rauhallisuuden ansiosta. Kamalasta löytyvät kuitenkin myös tarvittavat palvelut joten voit viettää rennon loman eikä sinun välttämättä tarvitse ajella ympäri Phuketin saarta.

Jätti-Buddha valvoo saarta

Yksi Phuketin tunnetuimmista maamerkeistä on 45 metriä korkea Buddha-patsas, joka on rakennettu kukkulan laelle. Näköalapaikkaa vartioiva jättimäinen Buddha houkuttelee matkailijoita reippailemaan rantapäivän katkaisemiseksi.

Munkkien temppeli Wat Chalong

Phuketissa sijaitsee lähes 30 temppeliä, joista suosituimmaksi turistikohteeksi on noussut Wat Chalong. Wat Chalong sijaitsee Chalongin alueella saaren eteläosassa.

Luostarialueella sijaitseva buddhalainen temppeli on kertoman mukaan omistettu lääkkeillään ihmisiä parantaneille munkeille.

Phi Phi -saaret

Aivan Phuketin edustalla kelluvat Phi Phi -saaret tunnetaan paitsi vehreistä sademetsistään, myös loistavista sukellusmahdollisuuksistaan. Saaret ovat todella pieniä ja saariryhmän pääsaari, Phi Phi Don, on vain kahdeksan kilometriä pitkä ja kolme kilometriä leveä.

Saarille järjestetään lukuisia veneretkiä niin suomalaisten kuin paikallistenkin matkanjärjestäjien toimesta. Phi Phi -saarilla sijaitsee myös tyylikkäitä bungalow-hotelleja, jotka ovat häämatkalaisten suosiossa.

PHUKETIN PARHAAT

ShutterstockPhuket
Phuketissa on rantalomailun lisäksi myös muuta kiinnostavaa tekemistä ja saarelta voi tehdä päiväretkiä lähialueen kohteisiin.

Phuketin parhaat elämykset

 1. Testaa erilaisia rantoja ja löydä suosikkisi
 2. Tee retki Phi Phi -saarille
 3. Kokeile sukellusta
 4. Tee ostoksia Phuketin kaupungissa
 5. Kiipeä katsomomaan jättimäistä Buddha-patsasta
 6. Kiertele vanhassakaupungissa

Phuketin parhaat rannat

 1. Karon Beach
 2. Patong Beach
 3. Kata Beach
 4. Kamala Beach
 5. Kata Noi Beach

Linkit

Thaimaan virallinen matkailusivusto

Kuvat: Shutterstock ja Istockphoto

Lue kommentit (50) Jätä kommentti

 1. Travellink täysin huijari firma. Varasin matkan Malagaan. Matkan piti olla n.400 euroa. Travellink lähetti laskun n.932 euroa, jota en maksanut, koska täysin väärä summa
  Norwegian ilmoitti, että ko.lento ei toteutunut, ilmoitti mahdollisuudesta perua ja muuttaa. Näin teinkin. Nyt Travellink karhuaa minulta Segoria perintätoimiston kautta maksua
  Eivät yritäkään korjata asiaa lukemattomista yhteenotoista huolimatta. Olen lähettänyt kymmenittäin sähköposteja. Soittaessani viimeksi asiakaspalvelija lopetti puhelun kesken
  Älkää ostatko matkoja ko.firmalta. En itse enää ainakaan koskaan.


 2. Aivan kusetusta!
  Matkalippujen yhteydessä ostettu “peruuta mistä syystä tahansa -takuu”, joka käytännössä ei tarkoita yhtään mitään. Asiakaspalvelu, jos sellaisen saat kiinni, on todellä töykeää ja tympeää. Heillä ei ole minkäänlaista halua selvittää asioita.
  Mitään rahojahan et saa takaisin!
  Kyseisestä yrityksestä on todella paljon samankaltaisia havaintoja, että ihmettelen kuinka joku vielä käyttää tätä. Me emme käytä.


 3. Travellink/Opodo
  Ostettuna oli peruutusturva Korean ja Japanin lennoille,50 euroa.Piti voida perua matkat ilman syytä.Kieltäytyivät vedoten coronan aiheuttamaan Force majeure-syyhyn.Vetoaminen ettei ole mitään viranomaisten antamaa matkustus kieltoa tai suositusta ko. syyn takia,ei auttanut.Tämä oli firman oma force majeure keksintö.Käskivät itse hoitaa asian lentoyhtiöiden kanssa.Väittivät kovin ettei heillä ole pääsyä lipputietoihin,joten eivät pysty tekemään mitään.Tämä oli tietysti vale…Myöhemmin myönsivät että muuten kyllä pystyisivät peruutuksen tekemään,mutta nyt eivät tee sitä.Vetosivat yhtiön politiikkaan.


 4. Hei. Varasin eilen 18.02 Finnairin lennot 9.3.2020 – 19.03. 2020 (meno/paluu) Malagaan. Haluaisin tietää, kuinka jatkossa. Voiko tehdä lähtöselvityksen netissä ja tuleeko liput nettiin? Entä maksu, miten se menee?
  Terv. Hilkka-Marja Tanhuamäki


 5. Seat24 on paikka jonne ei kannata mennä varaamaan koskaan mitään. Niin surkea palvelu ja väärän informaation anto surjealla englannin kielellä jostain intian perukoilta.
  En suosittele!


 6. En ikinä saanut rahoja takaisin lennosta, hävisin 1100 euroa.


 7. Yhdellä Viron kartanot kiertomatkalla olen ollut Matkapokien reissulla. Ei valittamista. Toivoisin vaan enemmän noita Viron kiertoja ja muulloinkin kuin joulun aikaan.


 8. thaimaan vetovoima hupenee samaa tahtia kun bhati on tullut kalliksi hinta taso on jo monessa tuotteessa korkeampi kuin suomessa sinne vaan tuhlaan kylla rahaa palaa ter yksi kynitty


 9. Haluaisin lisätä yhden kodinvaihtopalvelun suosituslistaanne. Intervac on se alkuperäinen jo 50-luvulla kodinvaihtopalvelut aloittanut järjestö, joka edelleenkin on luotettava ja hyvin toimiva. Olemme olleet jäseniä 10 vuotta ja tehneet 15 onnistunutta kodinvaihtoa.


 10. Näin vain vähän matkaavana olen kovin ihastunut kauniiseen Samoksen saareen. Toinen rauhallinen kohde on Side Turkissa. Nämä ovat kevään tai syksyn kohteita. Talvella lähilämpimään Kanarialle. Lanza tai ventura pääsääntöisesti.


 11. Maksettua huoneistoa ei ollut kohteessa. Reklamaatoissa Ebookers vastasi: Emme valitettavasti voi taata, että kaikkien asiakkaiden varaukset toteutuvat aina varausvahvistuksen mukaan(?!?!). SIIS MAKSAN JOTAIN, EIKÄ OLE VARMAA, SAANKO SEN. Käsittämätöntä!! Nyt lähden Tuin matkalle…..


 12. 15.07.19 varasin huoneen hotelli olof torniosta ja maksoin huoneen mutta matkalla auto särkyi kuivaniemeen jouduin tilaamaan hinausauton autoni hinattiin ouluun joten joudun hotellivarauksen perumaan hotellista soitettiin teille perumisesta teiltä luvattiin palauttaa hotellimaksu 10päivän sisällä mutta rahoja ei ole näkynyt tililläni terv. erkki keränen


 13. Itellä oli samanlaisia kokemuksia supersaverilta ku edellä mainituilla. Ostin lennot kolmelle pohjois Amerikkaan. Noin kk päästä tuli sposti että lennot on siirretty saman päivän illalle. Siitä meni jonkin aikaa että ne oli peruttu kokonaan.


  • Maksoin melkein 29688€ itsestäni miehestäni ja 4 lapsesta
   No me lähdettiin ajamaan ja auton rengas puhkes peruin koko lentomatkan ja sanottiin että viikon päästä rahat pitäis tulla mutta ei tullu!


 14. Veloittivat lentolipuista noin kolminkertaisen summan (2800e), jonka jälkeen rahojen palautuksessa suuria ongelmia. Nyt on ostopäivästä kulunut 18 päivää, eikä vieläkään ole rahoja tullut takaisin. (10 päivää+pankkisiirtopäivä on heidän itse ilmoittama aika)
  Asiakaspalvelijan kanssa tilanne käyty läpi mutta asia ei etene.
  Viime kerralla oli sama tilanne mutta en sitä enään muistanut.
  Nyt on jääkaapinovessa travellinkin nimi paperilla, että en enään tähän yritykseen palaa asiakkaaksi.

  Varokaa tätä yritystä!


 15. Luottokortilla kannattaa kyllä maksaa matkakohteessa. Paljon parempi turva kun debit -kortilla maksettaessa.


 16. Paras tapa on suunnitella matka ja sen vaatima budjetti. Jos tarvitsee lainaa on hyvä muistaa että lainoja on erilaisia: kertalainoja ja joustoluottoja. Jos rahantarve on jo lähtiessä selvä, silloin kannattaa kilpailuttaa kertaluotto ja nostaa rahat valmiiksia tilille.
  Jos taas tarve on vararahasto -tyyppisestä lainasta, silloin on järkevää hakea joustoluotolta luottoraja valmiiksia, jota sitten voi käyttää tarpeen tullen.


 17. Mielestäni paras keino on sisällyttää matkakustannukset budjettiin. Siis realistisesti.
  Kun tämän tekee, mieli rauhoittuu ja miten paljon mukavampi onkaan lähteä lomalle.
  Talous on täysin hallinnassa.


 18. Olin muutaman viikon Banguissa -77. Ubangissa uiskenteli liikaa hyasinttejä…


 19. toivoisin että saisin suomennetun ruokalistan viipurin viiking hotellista vaikka sähköpostiini. olemme mieltyneet tähän hotelliin. ruoka ja kaikki palvelut erinomaista, vaan ei osaa tilata ruokaa.


 20. Kreetalle 2013 mennessä takana istuva pikkupoika survoi koko 4h matkan penkin välistä varpaita ahteriini. Ei uskonut kun kielsin, tuijottu tyhjällä katseella. Äiti kieltäytyi uskomasta että se on mahdollista” eihän sieltä pääse”. Ei kieltänyt lasta. Kippari sanoi että olemme 30.000 jalkaa korkeudessa, äiti opasti lapsilleen että ollaan 30 km korkeudessa, koko ajan uskomatonta läpätystä kovaan ääneen ja faktat täysin hukassa. Surrealistista, mutta selvisi miksi lapsen katse oli “tyhjä”. Samoin kuin perheen isän.. Terkut sinne Tampereen suuntaan.


  • Tästäkin on ollut jo kuutisen vuotta aikaa toipua. Olisit korjannut lentokorkeuden paikan päällä jo, eikä näin pitkän ajan kuluttua jälkikäteen. Paljon on tyhjää aikaa ollut välissä…


 21. Varokaa tätä matkatoimistoa!! (Travellink)
  Varasin matkan ja otin siihen peruutusturvan. Peruin matkan ja lupasivat palauttaa 500 e 10 pv kuluessa. Nyt on kulut jo 35 pv eikä rahoja kuulu.
  Olen soittanut sinne 3 kertaa aiemmin ja ovat luvanneet hoitaa asian, mutta mitään ei ole tapahtunut.
  Tänään 23.4.2019 yritin taas soittaa sinne ja kun numero ei toiminut, tutkin nettiä ja näyttää siltä että ovat sulkeneet Suomen puhelinnumeron pysyvästi!!!
  Mitään muuta numeroa sinne ei ole.
  TAITAA JÄÄDÄ RAHAT SAAMATTA.
  VAROKAA!!!
  Timo


  • Tästä syystä kannattaa maksaa AINA luottokortilla. Luottoyhtiö maksaa sinulle ja ei tarvii taistella, jos maksoit käteisellä, hyvinkin meni rahat.


   • Ebookersin sivuilla hotellie hinnoissa ei näy lisähinnat. Esim. siivouksen lisähinta 150 e oli piilotettu.
    Hinnat eivät ole vertailukelpoisia. Eikä ilmeisesti pysty vaihtamaan hotellia. Asia on vielä kesken.


  • Joskus vuosia sitten ostin matkoja travellinkin kautta eli kaupunkilomia. Kaikki toimi ihan ok. Nykyään ostan lennot Finnairilta ja hotellin varaan booking comista. Paras vaihtoehto ilman muuta.


 22. Älkää ikinä asioiko Travellink kanssa, huonoa asiakaspalvelua ja asiakkaan harhaanjohtamista. Ostin erikseen peruutusturvan lippuihin, ja peruin matkan 1kk ennen sen ajankohtaa. Peruutuksen jälkeen tuli viesti, että vain 80% lipun hinnasta korvataan (ei kokonaissummasta). Tätä tietoa ei ollut missään saatavissa kun peruutusturvaa osti. Nyt myös nuo 80% ovat vielä palauttmatta, eikä yhtiöön saa muuten kontaktia kuin soittamalla helpcenteriin Intiaan, jossa minua vain siirretään käsittelijältä toiselle.

  Peruutusturva on siis yhtä tyhjän kanssa ja yhtiön kanssa ei kannata asioida.


  • Miten tämä Travellinkin kokemus liittyy Matkapörssiin? :)


   • Hei, Matkavakuutus korvaa, ja sitä ei saa koskaan jättää ottamatta!


 23. Asiakaspalvelunne puhelinnumero ei vastaa, sähköposti tulee takaisin. Yksi numero vastaa, mutta eteenpäin pääsemiseksi pitäsi olla kymmennumeroinen varauskoodi. Kun asiani koskee juuri sitä, eli sitä ei ole lipussani missään, en saa asiaani hoidettua. Tämä ei ole hyvää asiakaspalvelua.


 24. Yhteystietonne,asiakaspalvelunumeronne ei ole käytössä.


 25. Tarjouksenne Hki-Riika-Helsinki -matkalle toukokuussa 2019


 26. Varasin ja maksoin matkan verkkobankissa , eticket vaati korttimaksua väittäen etten ole maksanut , eivät hyväksy lähettämiä tositteita .2 päivää olen yrittänyt selvitellä asiaa ,
  Menetänkö lennot ja rahat ?
  Jussi .


 27. Hei
  Olin viime syyskuussa Serbiassa opiskelemassa viikon ja on kyllä kaunis kaupunki.
  Suosittelen käymään Belgradissa


 28. Kata beachin pohjoisosassa rantsuun laskee avoviemäri.


 29. Jos teillä jää käyttämättä Thaimaan matka kesällä 2018 niin voin ostaa sen edullisesti kahdelle aikuiselle . Lentojen kanssa / ilman .


 30. Hei
  Olisi hyvä,että sivuillanne ei mainostettaisi elefanttiratsastusta. Elefantti, isosta koostaan huolimatta, ei ole tarkoitettu ratsastukseen.
  Muutenkin eläinten käyttö turismissa on turhaa.


  • Ainakin se on helpompaa kuin mikä tahansa muu työ, jota sille teetätetään.


 31. Elefanttisafarit eivät ole eettinen valinta!! Tämmöstä suomalaisille mainostetaan!


 32. Me olemme käyttäneet saman oppaan palveluja jo
  useammilla Thaimaan matkoilla. Hän on järjestänyt meille
  taksimatkoja, retkiä saarille ja Khao Sokin luonnonpuistoon.
  Retket puolta halvemmalla kuin matkatoimistot.Suosittelemme tätä
  luotettavaa, englantia taitavaa opasta.
  Yhteystiedot: Rainy mobile: +66843073993 tai +66887541237
  email: [email protected]
  Jos haluat keskustella aiheesta niin osoitteeni on : [email protected]
  Kale


 33. Phuketin suunnassa kata ja karon lapsiperheille rauhallisempia kuin patong ja rannat ihan ok. Sukellukselle tosiaan lähdetään muualle ja suosittelen sillä paikkoja siihen kyllä löytyy ja niissä nähtävää, muu perhe voi hyvin viettää rantapäivää tai snorklailla samalla kun joku perheestä sukeltaa. Raya Diversilla esim. kivoja päiväretkiä jossa kaikki voi nauttia päivästä omalla tavallaan. Hinnat suomea halvemmat joten kohtuu budjetilla pärjää hyvin.


 34. No suosittelen sukeltajille, perheille, ja shoppaajille, KOH samuita, tai laguna beachia. molemmissa kirkas vesi matalat rannat ja turvallliset hiekat, ei liikkaa porukkaa ollut ainekaan lagunalla, samuilla hiukan enemmän. Shoppaajille taas samui on hiukan hyvempi. Itse olen molemmissa käynyt Aurinkomatkojen kautta vuonna 2007, ja 2009.
  Mutta Hua-hin ja Cha-amin rannat, ja vedet ovat erittäin sameita, ja siellä on paikoittain paljonkin meduusoja, vaikeammin huoamata.
  Mutta kyllä kaikkein paras matka kokemus löytyi Malediiveiltä vuonna 2010 toukokuussa. Siellä on rantaa, hiekkaa, rantaa, hiekkaa, ja vettä !


 35. Sukellus tapahtuu aina jossain muualla kuin Phuketin rannoilla. Eli jos mies meinaa oikeasti käydä sukellusretkillä niin ei ole väliä millä rannalla olette. Sukeltamaan lähdetään sitten veneellä.

  Jos taas meinaa snorklata suoraan rannalta niin siihen Phuket ei ole paras vaihtoehto. Sen sijaan Phuketin lähisaarilta (joille tehdään myös päiväretkiä) löytyy huikeita snorklaus paikkoja. Esim. Phi Phi saarien ympäristö ja Racha Yai.

  Racha Yai on parempi lapsiperheelle. Phi Phillä nuorta bileväkeä enemmän. Itse oltiin perheen kanssa Rachalla ja oli todella onnistunut loma. Hotelleja on 4 joista suosittelen lapsiperheelle joka Ban Rayaa tai The Racha. Ban Raya on edullisempi ja oikein viihtyisä. Rachalla on loistavat mahdollisuudet snorklata suoraan rannasta ja siellä on myös suomalainen Raya Divers sukellusfirma jos haluaa sukeltaa. Myös sukelluksille voi lähteä suoraan rannasta eli aikaa säästyy verrattuna Phuketiin.

  Mutta ostoksia Rachalla ei voi tehdä… Se on todella hiljainen paikka. Ja rantakaupustelijoita ei ole ollenkaan. Eikä autoja.

  Sinne kuitenkin mennään Phuketin kautta, jossa voi tehdä ostoksia helposti. Esim. me olimme loman lopussa pari päivää Phuketissa shoppailemassa.

  Jos ehdottomasti haluaa pysyä Phuketissa niin Kata Noi eli pienempi Kata ranta voisi olla hyvä vaihtoehto. Rauhallinen paikka, ostokset lähellä ja ranta sopii snorklaukseen jos ei ole aallokkoista.


 36. Osaako kukaan neuvoa meille paikkaa, jossa kirkkaat vedet (mies haluaa sukeltaa) Lapsia 2 (ranta turvallinen) Kivat shoppailumahdollisuudet (Minä tykkään)


  • Sukelluskohteita löytyy esim Kreikasta. Ei tarvi lentää thaimaaseen sen takia. Itse en tosin harrasta sukellusta


 37. ei enää Patongille… liikaa turisteja, liikaa skoottereita, liikaa tuk tukeja, liikaa kauppiaita, hotellissa liikaa portaita, liikaa maksullisia naisia, kallis paikka. Ruoka oli hyvää ja aurinko paistoi :)


  • Noh, jos ihan rauhallisesta paikasta pitää niin ei sitten Patongille. Tosin kun skootterin vuokraa niin on vallankin vapaa kulkemaan mihin osaan saarta vain.
   Tuota en oikein ymmärrä, miten maksulliset naiset voivat naista häiritä sillä meitä miehiähän he ennemminkin tavoittelevat. Koko jutun jujukin on monella miehellä juuri siinä, että noita siroja ja kuvankauniita nuoria naisia on niin paljon.


  • Aurinko paistaa muuallakin kuin taikkulassa. Ei ole myöskään noita ikäviä lieveilmiöitä mitä Aasiassa on .


 38. itse olin pattayalla kuukauden….. enka nahnyt yhtaan suomalaista! phuketin ja krabin voisi nimeta suomalaisten kanariaksi!:)


 39. Phuket on suomalaisten kanaria (tai ehkä Pattaya vielä enemmän) mutta onhan siellä hauskaa, ei voi kieltää!


 40. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.