Washington
Washingtonin osavaltio Tyynen valtameren rannalla, Kanadan rajalla on harvaanasuttua, kaunista seutua. Täältä löytyy tulivuoria, kuten osavaltion korkein piste Mount Rainier (4 392 metriä).
Washingtonin historiaa
Washington on ainut Yhdysvaltain 50 osavaltiosta, joka on saanut nimensä maan presidentin mukaan.
Osavaltion historiaan liittyy lukuisia vaiheita. Amerikan alkuperäiskansat ja sittemmin eurooppalaiset ovat asuttaneet näitä metsäisiä seutuja vuosisatojen ajan.
Washingtonin ja Kanadan rajasopimus tehtiin vuonna 1846, ja vuonna 1855 täältä löydettiin ensimmäisen kerran kultaa.
Vaihteleva ilmasto
Ilmasto on Washingtonissa vaihteleva. Vuodenajat ovat selkeästi erilaiset; lämmin kesä, kylmä talvi, sateinen syksy ja leppeä kevät. Cascades-vuoriston takia vuosittaiset sademäärät nousevat korkeiksi.
Seattle
Seattle, osavaltion suurin kaupunki, on kasvanut pienestä satamapaikasta moderniksi miljoonakaupungiksi. Huipputeknologia on aina ollut täällä tärkeä työllistäjä.
Aasialaisvaikutus on kaikissa länsirannikon osavaltioissa suuri, niin täälläkin. Monorail eli yksiraiteinen juna on kätevä tapa tutustua Seattle Center and Space Needle -alueelle.
Teknologia työllistää
Osavaltion pääelinkeinot ovat huippu-, avaruus- ja bioteknologia, metsäteollisuus, turismi, metsä- ja puuteollisuus.
Washingtonista ovat kotoisin muun muassa Microsoft-tietokoneohjelmistot ja Boeing-lentokoneet; siellä valmistetaan myös sellua ja paperia, puutavaroita, hedelmä- ja vihannesjalosteita sekä elektroniikkaa.
Maataloustuotteista keskeisimmät ovat omenat, perunat ja heinä.
Nähtävyyksiä Washingtonissa
Seattle Waterfront, Seattle Center and Space Needle, Museum of Flight, Mt. Rainier National Park, Mount St. Helens.
Nyky-Washingtonin kuuluisin asukas on Microsoft-yhtiön perustaja Bill Gates. Muita historiasta tunnettuja osavaltion ihmisiä ovat Bing Crosby, William O. Douglas, Jimi Hendrix, Henry M. Jackson, Ann Rule, Hilary Swank, Julia Sweeney ja Minoru Yamasaki.
www.experiencewa.com
access.wa.gov
Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / Papalars