Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Turkki

Içmeler sopii rauhalliseen rantalomailuun

Elina Venttola Päivitetty: 29.03.2019
Içmeler on osa Marmariksen seutua.

Rantaloma Välimeren rannalla

Içmeler sijaitsee Turkin lounaisosassa, Marmariksen alueella. Içmeleristä löytyy alueen parhaat rannat, joissa riittää tilaa kaikille. Kaupunki sijaitsee suojassa kahden vuoren välissä ja luonto on vehreää. Içmeler sopii sekä lapsiperheille että aikuisille lomailijoille.

Içmeleristä löytyy useita täyden palvelun hotelleja, mikä antaa mahdollisuuden täydellisen rentoon lomaan. Mikäli kuitenkin kaipaa shoppailua tai yöelämää, löytyy niitä vain 7 km päässä, Marmariksen kaupungista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa Marmariksen linnoitus, joka on rakennettu 1520-luvulla. Marmariksesta löytyy myös moskeija, satama ja basaarialue. Lähialueen retkikohteita ovat lisäksi Pamukkelen kalliot ja Efesoksen kaupunki.

Ylhäältä vuorilta avautuu upea maisema Içmelerin ylle.
Ylhäältä vuorilta avautuu upea maisema Içmelerin ylle.

Lempeä ilmasto lähes vuoden ympäri

Içmeler on aurinkoinen lomakohde lähes läpi vuoden. Säiden puolesta kuitenkin varminta aikaa on huhti-lokakuu. Tänä aikana sadepäiviä on vähän ja lämpötilat liikkuvat päivisin keskimäärin 20-34 asteen välillä.

Heinä-elokuussa lämpötilat saattavat nousta runsaasti yli 30 asteen. Alkukesä ja syys-lokakuu ovat lämpötilojen puolesta miellyttävämpiä ajankohtia matkustaa Marmariksen alueelle.

Edullinen hintataso

Içmeler on erityisesti rantalomailijoiden suosima kohde. Lapsille alueelta löytyy hyvät uimarannat ja vesipuistoja. Aikuisempaan makuun vesiurheilua voi harrastaa jokisafarien tai sukelluksen muodossa.
Içmelerin rannalla järjestetään myös veneajeluita, vesihiihtoa ja nousuvarjoliitoa rohkeimmille vesiurheilijoille. Myös patikointi on mahdollista kaupungin metsäalueilla.

Marmariksen basaareilta löytyy tuliaisia kotiin vietäväksi. Täältä kannattaa ostaa esimerkiksi edullisesti mausteita, mattoja tai koruja. Tinkiminen kuuluu vahvasti osaksi turkkilaista kaupantekoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Turkin valuutta on Turkin liira. Suurimmassa osassa ravintoloita ja kauppoja kelpaa maksuvälineeksi yleisimmät pankki- ja luottokortit. Mukaan kannattaa kuitenkin varata myös käteistä, joka on varmempi maksutapa esimerkiksi basaareissa.

Erityisesti ruoan ja juoman hintataso Turkissa on Suomea edullisempi. Ajankohtainen vaihtokurssi kannattaa kuitenkin tarkistaa ennen matkaan lähtöä.

Kunnioita turkkilaista kulttuuria

Turkkilaiset ovat alueella hyvin ystävällisiä ja tottuneet matkailijoihin. Kiirettä ei ole samalla tavalla kuin suomalaisilla ja se saattaa hieman näkyä myös aikataulujen pitävyydessä.

Vaikka alue on jo pitkään ollut matkailijoiden suosima, kannattaa ottaa huomioon paikallisen kulttuurin pääpiirteet ja maan pääuskonto islam, esimerkiksi pukeutumisen osalta. Valtaosa turisteista käyttää vaatteina shortseja ja toppeja, mutta se voi vaikuttaa paikallisten suhtautumiseen.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN IÇMELERISSÄ

Turkkilainen aamiainen
Monipuolinen juusto- ja oliivivalikoima kuuluvat turkkilaiseen aamiaispöytään.

Lennot Suomesta Içmeleriin

Suomesta on hyvät lentoyhteydet Turkkiin. Içmeleriä lähin lentokenttä on alle 100 km päässä sijaitseva Dalaman Airport. Lennot Helsingistä Dalaman Airportin lentokentälle maksavat noin 300 euroa.

Marmariksen alue on myös suosittu valmismatkakohde. Pakettimatkoja ja äkkilähtöjä on tarjolla kesäaikaan runsaasti.

Içmelerin majoitusvaihtoehdot

Içmeler on suosittu kohde, josta löytyy useita majoitusvaihtoehtoja. Tarjolla on vaatimattomampia hotelleja sekä all-inclusive ja boutique-hotelleja. Kaupungista löytyy myös lapsiystävällisiä majoitusvaihtoehtoja. Hotelliyön hinnat vaihtelevat noin 40-150 euroon. Edullisimmillaan hotelliyön voi saada 30 eurolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Liikkuminen Içmelerissä

Kävely on helppo tapa tutustua Içmelerin rantoihin ja ympäristöön. Pitkä ranta johdattaa Marmariksen kaupunkiin asti.

Içmeleristä voi tarvittaessa vuokrata auton. Liikennekulttuuri poikkeaa suomalaisesta ja voi vaatia totuttelua. Vuokra-autolla pääsee kuitenkin tutustumaan hieman kaukaisempiin nähtävyyksiin, kuten Pamukkelen kallioihin tai Efesoksen kaupunkiin. Auton voi edullisimmillaan vuokrata noin 50 euron vuorokausihinnalla.

Içmeleristä pääsee veneen kyydissä muutaman euron hinnalla naapurikaupunki Marmarikseen. Marmariksen satamasta lähtee laivoja myös naapurimaihin. Esimerkiksi Kreikan Rodokselle pääsee noin 50 eurolla.

KAUPUNGIN NÄHTÄVYYDET

IstockphotoMarmaris, Turkki
Marmariksen alueen ihanat rannat ja turkoosi vesi vetävät vertoja monelle kalliimmalla kohteelle.

Poikkea Marmariksen linnaan

Marmariksen linna on rakennettu yli 5000 vuotta sitten. Se toimii alueen tunnetuimpana maamerkkinä. Nykyään linnassa toimii museo. Linnan pääsymaksu on vain muutaman euron verran.

Kuvaukselliset Pamukkelen kalliot

Pamukkalen kalliot ovat yksi alueen suosituimmista päiväretkikohteista. Virtaavan veden valkoiseksi kalkitsemat kalliot ovat valokuvauksellinen uimapaikka. Mineraalipitoisen veden kerrotaan tekevän ihmeitä iholle.

Pamukkalen kallioille on matkaa noin 200 kilometriä. Matkan varrelta näkyy jylhää vuoristomaisemaa sekä tupakka- ja puuvillapeltoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muinainen kaupunki Efesos

Efesos on yksi Turkin parhaiten säilyneistä muinaiskohteista. Kohde on hyvin restauroitu ja monen historiasta kiinnostuneen suosikkikohde.

Efesos sijaitsee noin 250 kilometrin päässä ja sinne tehdään päiväretkiä.

IÇMELERIN PARHAAT

Nella RahkonenPalmuja ja rantabulevardi Marmariksella.
Içmelerista kannattaa tehdä retki Marmariksen kaupunkiin.

Içmelerin parhaat nähtävyydet

  1. 1. Marmariksen linnoitus
  2. 2. Pamukkalen kalliot
  3. 3. Efesoksen muinaiskohde
  4. 4. Marmariksen ranta
  5. 5. Atlantis vesipuisto

Içmelerin parhaat aktiviteetit

  1. 1. Rantalöhöily
  2. 2. Uiminen
  3. 3. Vesiurheilu
  4. 4. Veneily
  5. 5. Shoppailu

Lisätietoja

Turkin valtion matkailutoimisto

Teksti: Nella Rahkonen
Kuvat: Inka Khanji, iStockphoto, Flickr / Emanuel Hallklint, iStockphoto, Nella Rahkonen