Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Arabiemiraatit

Arabiemiraatit - aurinkoa ja eksotiikkaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 24.05.2016
Eksoottinen Arabiemiraatit tarjoaa matkailijalle kiehtovan kulttuurin, herkullista ruokaa, upeita aavikkomaisemia sekä hulppeita rakennuksia.

Seitsemän emiirikunnan liittovaltio

Arabiemiraatit (Yhdistyneet Arabiemiirikunnat) on seitsemästä emiirikunnasta koostuva suurelta osin hiekka-aavikon peittämä liittovaltio Arabian niemimaalla Persianlahden rannalla. Tunnetuimpia emiirikuntia ovat Dubai, Abu Dhabi sekä Sharjah. Näistä etenkin Dubai on tunnettu matkakohde myös suomalaisille. Muut emiirikunnat ovat Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah ja Fujairah.

Arabiemiraatit on rikas arabimaa, joka on tunnettu ennen kaikkea huikeista rakennushankkeistaan, kuten keinotekoisista palmusaarista, maailman korkeimmasta rakennuksesta Burj Khalifasta sekä maailman suurimmasta ostoskeskuksesta. Arabiemiraateissa onkin valtavasti erinomaisia ostosmahdollisuuksia sekä moderneissa ostoskeskuksissa että perinteisissä soukeissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Arabiemiraateissa moderni elämänmeno yhdistyy perinteiseen arabi- ja beduiinikulttuuriin ja utopistisilta tuntuvat, valtavia summia nielevät rakennushankkeet jättävät sanattomaksi. Arabiemiraateista löytyy myös upeita hienohiekkaisia rantoja, silmänkantamattomiin jatkuvia hiekkadyynejä, erinomaisia golfkenttiä, loistavaa ruokakulttuuria sekä mahdollisuuksia mitä erilaisimpiin aktiviteetteihin kuumapallolennoista sisähallilasketteluun.

Inka KhanjiDubai, Arabiemiraatit
Dubain katukuva on täynnä pilvenpiirtäjiä.

Hyvä matkakohde talviaikaan

Sää Arabiemiraateissa on pääasiassa kuuma ja kuiva. Lämpötila on yli +20 astetta vuoden ympäri ja keskikesällä lämpömittarin lukemat nousevat jopa yli 40 asteen. Keskitalvella yöt voivat kuitenkin olla viileitä. Paras aika matkustaa Arabiemiraatteihin onkin loppusyksystä alkukevääseen. Muslimien pyhä kuukausi Ramadan kannattaa huomioida matka-ajankohdan valinnassa.

Arabiemiraatit on kuitenkin mainio matkakohde vuoden ympäri, sillä kesäkuumalla kohteessa on huomattavasti rauhallisempaa kuin kiireisimmän matkailusesongin aikana.

Anna Arabiemiraattien yllättää

Arabiemiraatit on ensisijaisesti kaupunki- ja rantalomakohde, mutta maa tarjoaa myös loistavia aktiivi- ja kulttuurikohteita. Valtava matkailukaupunki Dubai hemmottelee kävijöitä loistavilla hotelleilla, mahtavilla ostoskeskuksilla sekä ihanilla hiekkarannoilla, ja kaupunki onkin useimpien lomalaisten valinta.

Aktiivilomailijoille riittää tekemistä Arabiemiraateissa, sillä suosituimmissa matkakohteissa on tarjolla hurjapäisiä aktiviteetteja laskuvarjohypyistä vesiskootteriajeluun. Dubaissa voi kokeilla useimpia vesiurheilulajeja, ja kaupunkeja ympäröivällä aavikolla pääsee hurjastelemaan pitkin hiekkadyynejä. Myös kamelisafarit ja muut aavikkoaktiviteetit on mahdollista toteuttaa Arabiemiraateissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Arabiemiraatit ei ole erityisen edullinen matkakohde, sillä hintataso on melko samaa luokkaa kuin Suomessakin. Maan luksusmaineesta huolimatta kohde sopii mainiosti myös budjettimatkailijalle.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN ARABIEMIRAATEISSA

Inka KhanjiDubai, Arabiemiraatit
Näkymät maailman korkeimmasta pilveinpiirtäjätstä ovat komeat.

Suoralla lennolla Dubaihin

Helpoin ja nopein tapa matkustaa Suomesta Arabiemiraatteihin on suorilla lennoilla. Norwegian ja Finnair lentävät Helsingistä suoraan Dubaihin, ja halvimmillaan lennot voi saada jopa 150 eurolla. Välilaskujen kautta on mahdollista lentää myös muihin Arabiemiraattien kohteisiin, esimerkiksi Abu Dhabiin.

Arabiemiraattien nousseen suosion vuoksi maa on myös suosittu valmismatkakohde, ja monet matkanjärjestäjät tarjoavatkin matkoja maan eri kohteisiin.

Huipputason majoitusta

Tasokasta majoitusta etsivälle Arabiemiraatit tarjoaa todellista luksusta. Loistohotelleja on runsaasti ja viiden tähden asteikko ei edes riitä parhaimmille hotelleille. Hinnatkin tosin ovat sen mukaisia, eli laadusta joutuu maksamaan, mutta luksushotellit ovat suhteessa edullisempia Arabiemiraateissa kuin Suomessa. Eniten majoitusmahdollisuuksia löytyy Dubaista ja Abu Dhabista turistien ja liikematkailijoiden ansiosta.

Arabiemiraateista löytyy kuitenkin myös halpaa ja kohtuuhintaista majoitusta, joten pienemmälläkin budjetilla maahan voi matkustaa. Arabiemiraattien majoitusvaihtoehdot ovat kuitenkin pitkälti perinteisiä hotelleja tai huoneistohotelleja, eikä hostelleja juuri löydy.

Kulje ympäri Arabiemiraatteja

Liikkuminen Arabiemiraattien sisällä onnistuu kätevimmin autolla, mutta kaupunkien välillä pääsee kulkemaan myös busseilla. Linja-autolla matkustaessa kannattaa huomioida, että autoissa on tavallisesti omat jonot ja osastot naisille sekä miehille.

Auton vuokraaminen Arabiemiraateissa on hyvä valinta, jos suunnitelmissa on liikkua kaupunkien välillä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että maan liikennekulttuuri voi vaikuttaa suomalaiseen liikenteeseen tottuneen silmissä kaoottiselta, eikä liikennesääntöjä noudateta yhtä tarkasti kuin Suomessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupunkien sisällä liikkuminen onnistuu helpoiten takseilla ja julkisilla liikennevälineillä. Esimerkiksi Dubaissa on hankala liikkua jalan kaupunginosasta toiseen, sillä kävelyreittejä ei juuri ole. Sen sijaan metro on helppo tapa liikkua kohteiden välillä.

Myös taksilla liikkuminen on Arabiemiraateissa yleistä ja melko edullista. Ennen taksin kyytiin hyppäämistä kannattaa kuitenkin tarkistaa, että se on varmasti laillinen.

ARABIEMIRAATTIEN MATKAKOHTEET

Inka KhanjiAbu Dhabi, Arabiemiraatit
Sheikki Zayedin moskeija on Abu Dhabin tunnetuimpia nähtävyyksiä.

Dubai on luksuskohteiden klassikko

Dubai on Arabiemiraattien tunnetuin matkailukohde. Dubaissa lähes kaikki on mahdollista: huikeita ostosmahdollisuuksia, loistavaa ruokaa, hyviä golfkenttiä, kameliraveja, aavikkosafareita, perinteisiä soukeja, maailman hämmästyttävimpiä rakennuksia, hienohiekkaisia ja puhtaita rantoja sekä monikulttuurisen arabikaupungin elämänmenoa.

Elämäntapa ja -rytmi Dubaissa on hyvin kansainvälinen ja monikulttuurinen. Dubaista löytyykin Arabiemiraattien paras yöelämä ja huvittelutarjonta. Islamilainen kulttuuri on kuitenkin huomioitava täälläkin.

Abu Dhabi on nouseva kohde

Arabiemiraattien pääkaupunki Abu Dhabi on maan poliittinen ja hallinnollinen keskus. Turistille Abu Dhabi tarjoaa upeita kirkasvetisiä rantoja, erinomaisia ostosmahdollisuuksia sekä hienoa arkkitehtuuria aina pilvenpiirtäjistä moskeijoihin ja arkeologisiin aarteisiin. Abu Dhabista löytyy myös runsasta kulttuuritarjontaa.

Abu Dhabi on jäänyt Dubain varjoon turistien määrässä, mutta kaupungissa on meneillään monia mielenkiintoisia hankkeita, jotka tekevät siitä vauhdilla nousevan kohteen. Tekemistä ja nähtävää riittää myös Abu Dhabissa ja kaupungista löytyy myös paljon puistoja ja vihreitä keitaita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paikallista elämänmenoa Sharjahissa

Sharjah on Dubain vastakohta. Sharjah on vahvasti islamilainen emiraatti, jonne ei kannata matkustaa yöelämän ja huvittelujen toivossa. Sharjahista löytyy kuitenkin paljon kulttuuria, museoita ja teatteria. Myös kaupungin soukit tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet ostoksiin.

Sharjah on muita Arabiemiraattien matkailukohteita rauhallisempi ja sieltä löytyy kulttuurin lisäksi myös upeita rantoja sekä harrastusmahdollisuuksia, muun muassa sukellusta ja snorklausta.

ARABIEMIRAATTIEN PARHAAT

Inka KhanjiAbu Dhabi, Arabiemiraatit
Arabiemiraattien ilmasto on otollinen rennolle allaslomalle.

Koe nämä Arabiemiraateissa

  1. Maista luksuselämää Dubaissa.
  2. Tutustu vauhdilla suosiotaan kasvattavaan Abu Dhabiin.
  3. Tee ostoksia jättimäisissä ostoskeskuksissa ja perinteisillä markkinoilla.
  4. Osallistu aavikkoretkelle.
  5. Tutustu paikalliseen kulttuuriin Sharjahissa.

Upeimmat kohteet

  1. Maailman korkein rakennus Burj Khalifa
  2. Häkellyttävä Sheikki Zayedin moskeija
  3. Upea palmusaari Palm Jumeirah

Lisätietoja

Arabiemiraattien matkailusivut

Teksti: Suvi Huttunen, Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maailman syvin uima-allas Dubaissa

Tältä näyttää maailman syvin uima-allas – 60 metrin pudotus pohjalle

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja