Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Italia

Rusketusta ja rentoilua Riminin rannoilla

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 05.02.2015
Adrianmeren rannalla sijaitseva Rimini on täydellinen paikka viettää rentouttava rantaloma.

RIMINI MATKAKOHTEENA

Italian rivieran lomakohteet

Kauppakaupungista rantakohteiden klassikoksi

Rimini perustettiin parisataa vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Roomalaisten hallinnoima kauppakaupunki oli aikoinaan tärkeä linkki suuren Italian niemimaan etelä- ja pohjoisosien välillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1960-luvulta lähtien Rimini on tunnettu suosittuna rantalomakohteena, jonne suuntaavat sekä italialaiset että ulkomaalaiset matkailijat.

Riminissä riittää rantaa

Ranta, Riminin tärkein nähtävyys, on maineensa veroinen. Hyväkuntoista hiekkarantaa riittää silmänkantamattomiin, tarkalleen ottaen viidentoista kilometrin edestä.

Ranta on hyvin hoidettu ja myös palvelut pelaavat. Rannalta on mahdollista vuokrata rantatuoleja sekä aurinkovarjoja. Ruokaa ja virvokkeita on saatavilla lukuisissa rantakahviloissa ja -baareissa. Rantapäivää ei myöskään tarvitse viettää pelkästään makoillen, sillä tarjolla on runsas valikoima erilaisia aktiviteetteja.

Adrianmeren kirkkaansinisessä vedessä on hyvä käydä välillä virkistäytymässä. Etenkin loppukesästä merivesi on sen verran lämmintä, että pahinkin vilukissa uskaltautuu uimaan.

Historiaa kaupungin keskustassa

Vaikka Rimini tunnetaankin lähinnä rannastaan, löytyy 2 000 vuoden ikäisestä kaupungista muitakin kiinnostavia kohteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Historiallinen keskusta on yhtä vanha Riminin kaupungin ikäinen. Keskustan nähtävyyksiin kuuluu muun muassa keisari Augustukselta nimensä saanut, parikymmentä vuotta ennen ajanlaskun alkua pystytetty riemukaari, joka toimii kaupungin porttina.

Muita näkemisen arvoisia kohteita kaupungin keskustassa ovat muun muassa Piazza Cavour ja Piazza Tre Martiri -aukiot sekä aikoinaan jopa 10 000 henkeä vetänyt roomalainen amfiteatteri.

Menevä yöelämä

Iltaelämä on Riminissä vilkasta. Menoa riittää moneen makuun aina rauhallisemmista kuppiloista ja drinkkibaareista suuriin yökerhoihin, joissa tanssi jatkuu aamuyöhön asti.

Illallisen jälkeen kannattaa suunnata johonkin viihtyisistä rantabaareista, lepuuttaa silmiä auringonlaskussa ja nauttia viilentävästä merituulesta.

Tanssijalan vipattaessa valikoimaa riittää, eikä kaupungin lukuisia klubeja tarvitse pitkään etsiä. Sisäänheittäjät pitävät varmasti huolen siitä, ettet missaa yhtäkään yökerhoa. Eräät hieman pidemmällä sijaitsevat yökerhot tarjoavat asiakkailleen ilmaisen bussikyydin.

Piipahda päiväretkellä kaupungin ulkopuolella

Rantoineen ja nähtävyyksineen Rimini on jo itsessään mielenkiintoinen kohde, mutta kaupungin lähiseudultakin löytyy paljon nähtävää.

Vierailun arvoisia kohteita ovat esimerkiksi Riminiä pienempi, turisteista huolimatta kalastajakylächarminsa säilyttänyt Cattolica. Ravennasta puolestaan hurmaa ensimmäisen vuosituhanne puolivälissä rakennetuilla kristillisillä rakennuksilla, joista peräti kahdeksan lukeutuu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hieman tunnetumpia lähiseutujen vierailukohteita ovat San Marino ja Venetsia. Ensin mainittuun pääsee helposti taittaen reippaan parinkymmenen kilometrin matkan bussilla. Jälkimmäiseen matkaa kertyy sen sijaan enemmän, reilut 250 kilometriä. Junalla perille pääsee parhaimmillaan noin kolmessa tunnissa.

Riminin kesä on kuuma

Riminin rannat täyttyvät matkailijoista kesäkuukausina, jolloin rantakelit ovat parhaimmillaan ja merivesi lämpimimmillään.

Aurinkoisina kesäpäivinä lämpötila nousee järjestäen kolmenkymmenen paremmalle puolelle. Iltaisin on hieman viileämpää, mutta päivän keskilämpötila pysyttelee silti reilussa +25 asteessa.

Sesonkiaikaan Riminissä ei siis tarvitse palella. Lämpimien vaatteiden sijaan matkalaukkuun kannattaakin pakata palamiselta suojaavia asusteita ja rasvoja.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN RIMINISSÄ

Lennot, majoitus ja liikkuminen Italian Rivieralla

Välilaskulla, lomalennolla tai junalla

Suomesta ei tällä hetkellä pääse suoralla reittilennolla Riminiin. Yhtenä vaihtoehtona on taittaa matka välilaskulla esimerkiksi Rooman kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Välilaskun tai lomalennon sijaan Riminiin voi suunnata myös raiteita pitkin. Kaupungista on nimittäin hyvät junayhteydet eri puolille Italiaa ja tarvittaessa maan rajojen ylikin. Junamatkojen hinnat ovat varsin kohtuullisia.

Majoitus Riminissä

Vaikka Rimini on kaupunkina melko pieni, on sen hotellivalikoima laaja. Tästä pitävät huolen vuosittain kaupunkiin matkaavat rantalomailijat. Hyvänä puolena Riminin hotellitarjonnassa on se, että useimmat yöpymispaikat sijaitsevat kävelymatkan päässä rannasta.

Halvimmillaan yön hieman vaatimattomammassa kahden hengen huoneessa saa jo noin 50 eurolla. Reppumatkailijalle Riministä löytyy muutama sopuhintainen hostelli, kun taas mukavuudenhaluinen voi halutessaan asustaa yhdessä kaupungin viiden tähden hotelleista.

Oli majoitusvalinta sitten mikä tahansa yllä mainituista, on vähintäänkin suositeltavaa valita kesäkuukausiksi ilmastoinnilla varustettu yösija. Nukkuminen Välimeren ilmastossa saattaa muutoin koitua kohtuullisen hikiseksi puuhaksi.

Kävele kaikkialle

Kuten jo mainittua, Rimini on pieni kaupunki, jonka keskusta on tiivis. Kaikki tarvittava löytyy melkeinpä poikkeuksetta kävelymatkan päästä.

Tarvittaessa kaupungin bussit kuitenkin kuljettavat matkaajaa. Erityisesti, jos majoituspaikka sijaitsee Riminin laitamilla, kannattaa matka keskustaan taittaa linja-auton kyydissä. Julkisen liikenteen hinnat eivät päätä huimaa.

RIMININ NÄHTÄVYYDET

Parhaat elämykset Italian rivieralla

Riminin loputon ranta

Riminin viidentoista kilometrin mittainen rantakaistale on leveä ja hienohiekkainen. Auringonpalvomisen lisäksi rannalla kannattaa myös aktivoitua. Esimerkiksi polkuvenekierros, rantalentopallo-ottelu ja vesijumppa ovat kokeilemisen arvoisia.

Uimaan uskaltautuu arempikin: ranta on hitaasti syvenevä ja kirkasvetisen Adrianmeren lämpötila pyörii viimeistään loppukesästä +25 asteen paremmalla puolella.

Rannalla voi makoilla joko veloituksetta omalla pyyhkeellä tai vuokrata rantatuolin tai aurinkovarjon käyttöönsä päiväksi vajaalla kymmenellä eurolla.

Vesipetojen Aquafan

Euroopan suurimmaksi huhuillussa vesipuistossa riittää tekemistä sekä junioreille että varttuneemmille.

Hurjapäitä Aquafaniin houkuttelevat mahtavat vesiliukumäet – Kamikaze-mäessä vauhtia kertyy jopa 65 kilometriä tunnissa. Rauhallisempaa menoa arvostavat viihtyvät puolestaan rentouttavilla vesihierontapisteillä.

Viihdy ja opi delfinaariossa

Riminin delfinaariossa matkailija pääsee sukeltamaan näiden älykkäiden merinisäkkäiden maailmaan. Jokapäiväiset delfiinishow’t viihdyttävät varmasti erityisesti perheen pienimpiä.

Delfinaarion galleriassa voi lisäksi tutustua muun muassa delfiinien ja kilpikonnien evoluutioon. Delfiinien maailmaa pääsee ihailemaan reilun kymmenen euron pääsymaksulla.

Piskuinen San Marino

Reilun kolmenkymmenen kilometrin auto- tai bussimatkan päässä Riministä sijaitseva San Marino on maailman viidenneksi pienin valtio. Uskonnollisia nähtävyyksiä ja historiallisia monumentteja vilisevä lilliputtimaa on ehdoton vierailukohde Riminin-matkalla.

San Marinoon ei kummempia oppaita mukaan tarvitse, sillä 30 000 asukkaan maassa kaikki on kävelymatkan päässä ja toinen toistaan kauniimpia rakennuksia putkahtaa esiin lähestulkoon jokaisen nurkan takaa.

RIMININ PARHAAT

Riminin parhaat elämykset

Kiinnostavimmat lähiseutujen kohteet

 1. San Marino – Lilliputtimaiden aatelia
 2. Venetsia – Kulttuuria ja gondoleja
 3. Ravenna – Kaunis Unesco-kohde
 4. Cattolica – Kalastajakylän tunnelmaa
 5. Cervia – Rantaa ja kulttuuria

Hauskimmat ranta-aktiviteetit

 1. Nousuvarjo – Nouse korkeuksiin veneen perässä vedettävällä nousuvarjolla
 2. Rantalentopallo – Haasta paikkalliset maaotteluun
 3. Vesijumppa – Viihdy ohjatuilla jumppatunneilla
 4. Polkuveneily – Näe rantaviiva uudesta suunnasta
 5. Kuntosali – Pulahda uimaan treenin jälkeen

Junioreiden suosikit

 1. Ranta – Touhuttavaa riittää vaikka viikoiksi
 2. Aquafan – Euroopan suurin vesipuisto
 3. Delfinaario – Vaikuttava delfiinishow ja paljon opittavaa
 4. Miniatyyri-Italia – Lähes 300 pienoismallia Italian tunnetuimmista rakennuksista
 5. Fiabilandia – Monipuolinen huvipuisto

Lisätietoa

World Guide: Rimini

Teksti: Kalle Jokinen
Kuvat: Flickr / Siri B.L., Flickr / *clairity*, Flickr / Space Hotels, Flickr / uxxxxi, Flickr / manfrys