Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Thaimaa

Paratiisirantojen Koh Lipe takaa rentouttavan loman

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 05.09.2017
Koh Lipe on saarikohde, jossa loma sujuu rennosti pienen saaren tunnelmaa aistien ja kauniista rannoista nautiskellen.

Palmurantojen reunustama saari

Thaimaalle kuuluva, Andamaanienmerellä sijaitseva pieni Koh Lipe on todellinen paratiisisaari. Hienojakoinen valkoinen hiekka, kirkas turkoosi merivesi sekä komeat palmumaisemat vievät nopeasti lomatunnelmaan.

Koh Lipe sopii lomakohteeksi matkailijoille, jotka kaipaavat lomaltaan lähes täydellisiä rantamaisemia ja vähän tekemistä. Saaren vesiaktiviteettimahdollisuudet tarjoavat puuhaa lomapäiviin, mutta muita aktiviteetteja saarella ei ole.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pienelle saarelle ei mahdu useita nähtävyyksiä, ja Koh Lipen tunnetuimmat kohteet ovatkin saaren tunnetuin ostoskatu Walking Street -kävelykatu sekä pehmeähiekkainen Pattaya Beach -ranta.

Inka KhanjiKoh Lipe, Thaimaa
Pienellä saarella on vain muutama ranta.

Paras sesonki talvikaudella

Paras aika matkustaa Koh Lipelle on kuivan kauden aikaan, joka kestää joulukuusta maaliskuulle. Silloin on pienin todennäköisyys vesisateille, vaikka myös kuivan kauden aikana saattaa sadella lyhytkestoisia kuuroja. Lämpötila on trooppisen kuuma, sillä vuorokauden keskimääräinen lämpötila on kuivan kauden aikana noin 30 asteen tuntumassa.

Kuiva kausi on kaikkein suosituinta matkustusaikaa, mikä näkyy pienellä saarella runsaana matkailijamääränä. Sesonkiaika nostaa myös palvelujen hintatasoa.

Sadekauden aikana huhtikuusta marraskuulle Koh Lipellä on runsaasti sateita, mutta lämpötila on pysyttelee yhtä lailla 30 asteessa. Sateet voivat olla lyhyitä kuuroja, joten myös sadekausi saattaa olla hyvä aika matkustaa Koh Lipelle.

Aurinkoloma Koh Lipellä

Koh Lipelle matkustetaan tyypillisesti aurinkolomalle, sillä rannat ovat saaren parasta antia. Pitkät valkoiset hiekka- ja kivirannat reunustavat kirkkaan turkoosina välkehtivää merta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantalöhöilyn lisäksi Koh Lipe tarjoaa oivalliset mahdollisuudet vesiurheiluun, kuten esimerkiksi snorklaamiseen ja sukeltamiseen. Saarella on lukuisia sukelluskouluja ja sieltä käsin tehdään monia snorklausretkiä, mutta myös Koh Lipen omien rantojen vedenalainen elämä tarjoaa runsaasti nähtävää snorklaajille.

Hintataso on Koh Lipellä suhteellisen korkea verrattuna muihin Thaimaan kohteisiin. Pieni lomasaari on käytännössä vain matkailijoiden käytössä, mistä syystä palveluista joutuu maksamaan huomattavasti enemmän kuin mantereella tai paikallisten asuttamilla saarilla. Myös pitkä merimatka ja kaikkien tavaroiden kuljettaminen merta pitkin nostavat Koh Lipen hintatasoa.

Helppo saarikohde

Matkailijan on helppo lomailla Koh Lipellä, sillä paikalliskulttuurin puuttuessa saarelta lähes kokonaan sitä ei juuri tarvitse huomioida. Kuten muualla Thaimaassa myös Koh Lipellä on tapana riisua kengät kauppaan tai ravintolaan astellessa.

Uskonnollisiin kohteisiin tulee suhtautua kunnioittavasti, ja esimerkiksi temppeleissä vieraillessa on syytä peittää sekä olkapäät että polvet.

Koh Lipe on hyvin turvallinen lomakohde, ja suurimman turvallisuusriskin aiheuttaa liikenne. Saarella ei juuri ole autoja, mutta skootteritaksit kuljettavat matkailijoita myös kaikkein kapeimpia teitä pitkin, mistä syystä kävelijöiden tulee olla valppaana.

Saarella pärjää mainiosti englannin kielellä, mutta kohteliaisuussyitä on suotavaa opetella perusfraasit myös thaiksi.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN KOH LIPELLÄ

Inka KhanjiKoh Lipe, Thaimaa
Saarella liikutaan pääasiassa kävellen tai skootteritaksilla.

Vaivalloinen matka paratiisikohteeseen

Koh Lipelle ei ole suoria lentoja Suomesta, ja saarelle päästäkseen onkin nähtävä hieman vaivaa. Lähimmät lentokentät ovat Thaimaan Hat Yai ja Malesian Langkawi, joista molemmista on usean tunnin mittainen meri- ja automatka Koh Lipelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Thaimaan Hat Yaille pääsee kätevästi esimerkiksi Bangkokin kautta. Finnair liikennöi suorilla lennoilla Helsingistä Bangkokiin noin kymmenessä tunnissa. Suorat lennot maksavat halvimmillaan noin 550 euroa.

Bangkokiin voi valita myös koneenvaihdollisen lennon, jolloin matka-aika on pidempi mutta hinta edullisempi. Esimerkiksi Aeroflot, Ukraine International ja Etihad Airways tarjoavat koneenvaihdollisia lentoja Helsingistä Bangkokiin. Lennot maksavat halvimmillaan noin 400 euroa.

Paras tapa matkustaa Bangkokista Hat Yaille on lentää. Thaimaan-sisäisiä lentoja tarjoavat muun muassa Air Asia ja Nok Air. Lennot ovat edullisia, sillä reilun tunnin mittainen lento maksaa keskimäärin noin 40 euroa.

Hyvä majoitustarjonta

Pienestä koostaan huolimatta Koh Lipe tarjoaa matkailijoille runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Saarella on niin korkeatasoisia lomakeskuksia, keskitason hotelleja kuin halpoja bungalowejakin. Niiden lisäksi Koh Lipellä voi myös telttailla leirintäalueella.

Majoituksen hintataso riippuu täysin matkustussesongista, sillä suosituimman matkailukauden aikana majoitus on huomattavasti kalliimpaa kuin kauden ulkopuolella. Keskimäärin majoitus Koh Lipellä on kuitenkin hieman esimerkiksi Bangkokin hintatason yläpuolella.

Jalan tai taksilla ympäri Koh Lipeä

Koh Lipe on todella pieni saari, ja helpoin tapa liikkua paikasta toiseen on kävellä. Autoja saarella ei juuri ole, mutta matkailijoiden liikkumista helpottamaan saarella tulevat avuksi skootteritaksit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saarella voi myös vuokrata polkupyörän, jonka avulla Koh Lipe tulee äkkiä tutuksi.

KOH LIPEN MATKAKOHTEET

Inka KhanjiKoh Lipe, Thaimaa
Saarella on tarjolla monen tasoisia majapaikkoja, myös perinteisiä bungaloweja.

Tunnelmaa kävelykadulla

Saaren tunnetuin katu on matkailijoiden suosima Walking Street -kävelykatu, jossa valtaosa saaren palveluista sijaitsee. Ravintoloiden, baarien, kauppojen ja kioskien täyttämä katu on oikea paikka tuliaisostoksille ja herkullisten ruokaelämysten kokemiselle.

Hienohiekkainen ranta

Koh Lipelle saavuttaessa ensimmäinen asia jonka matkailijat näkevät on valkohiekkainen Pattaya Beach. Pitkä hiekkaranta onkin saaren kuuluisimpia nähtävyyksiä, sillä useat ravintolat, baarit ja hotellit sijaitsevat juuri tämän rannan varrella.

KOH LIPEN PARHAAT

Inka KhanjiKoh Lipe, Thaimaa
Koh Lipellä on rauhallinen tunnelma myös kaikkein kiireisimmän matkailusesongin aikana.

Parhaat rannat

  1. Sunset Beach
  2. Sunrise Beach
  3. Pattaya Beach

Koh Lipen parhaat elämykset

  • Kävely pehmeähiekkaisella rannalla.
  • Uinti kirkkaan turkoosissa merivedessä
  • Auringonlasku Sunset Beach -rannalla

Lisätietoa

Koh Lipen matkailu

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää