Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Fuerteventura

iStockphoto
Fuerteventura

Fuerteventura on vesiurheilijan suosikkisaari

Fuerteventuralta sanotaan löytyvän Kanarian kauneimmat rannat. Tuulinen saari sopii myös surffaajille.
Päivitetty: 16.03.2020
next
prev

Kanariansaarten parhaat rannat houkuttelevat turisteja Fuerteventuran karulle mutta kauniille saarelle. Kirkkaat vedet ja saaren otolliset tuulet suosivat myös vesiurheilun harrastajia.

Karun kaunis rantakohde

Fuerteventura on yksi Espanjalle kuuluvista Kanariansaarista ja saariryhmän toiseksi suurin saari. Asukkaita saarella on noin 100 000. Pitkulainen Fuerteventuran saari on noin 100 kilometriä pitkä ja tunnettu erityisesti upeista hiekkarannoistaan. Suuri osa saaresta on melko tasaista, kivikkoista aavikkoa.

Fuerteventura on vielä toistaiseksi säilynyt rauhallisempana lomakohteena kuin muut Kanariansaarten suositut lomakohteet. Täällä on helppo unohtaa arjen kiireet sekä Suomen pimeys ja keskittyä nauttimaan niistä olennaisimmista: auringosta ja merestä.

Kuten muillekin Kanariansaarille Fuerteventuralle tullaan ennen kaikkea rantalomalle. Erilaisia vesiaktiviteetteja on runsaasti ja saari sopii tuulisuutensa ansiosta hyvin esimerkiksi surffaukseen. Tärkein turistikaupunki on Corralejo saaren pohjoisosassa. Muita turistikohteita ovat Jandía saaren eteläosassa sekä Caleta de Fuste itärannikolla. Pääkaupunki on saaren keskiosassa sijaitseva Puerto del Rosario.

Loistavia vesiurheilumahdollisuuksia

Fuerteventura sopii erinomaisesti kaikenlaiseen vesiurheiluun aina sukelluksesta ja snorklauksesta surffaukseen ja purjehdukseen. Otollisten tuuliensa ansiosta saari on erityisesti purjelautailijoiden suosiossa.

Fuerteventuran maine surffisaarena määrittää vahvasti kohteen tunnelman – saarella kaikki tuntuvat surffaavan tai purjelautailua. Myös aloittelijat voivat aloittaa loman aikana uuden harrastuksen ottamalla tunteja surffikoulussa. Kokeneemmille parhaat surffispotit löytyvät saaren pohjoisosasta Corralejon ja Cotillon välimaastosta erityisesti talvikuukausina, jolloin aallot ovat runsaimmillaan.

Saarelta löytyy myös sukelluskouluja, joissa voi suorittaa vaikka PADI-tutkinnon. Kokeneemmat sukeltajat voivat suunnata suoraan koulujen järjestämille sukelluksille saaren parhaille vedenalaisille apajille.

Merellisestä menosta voi Fuerteventuralla nauttia myös esimerkiksi kajakkiretkillä, katamaraanin kyydissä tai kalastusreissulla – onnekkaimmat voivat bongata vaikka delfiinejä. Sukellusveneellä puolestaan pääsee kurkistamaan merenalaista maailmaa kastumatta.

Kanarian kauneimmat rannat

Fuerteventuran rantoja kehutaan usein Kanariansaarten kauneimmiksi, ja uimiseen sopivia rantoja löytyykin kymmenten kilometrien edestä. Upeilla dyyneillä tilaa riittää jokaiselle.

Saaren parhaina rantoina pidetään esimerkiksi rauhallista Sotaventoa ja Isla de Lobosin pikkusaaren rantoja. Corralejon lomakeskuksenkaan kaunis ranta ei kalpene kilpailijoidensa rinnalla.

Rantaan liittyvien aktiviteettien lisäksi Fuerteventuralla voi kierrellä ympäriinsä autolla tai pyörällä, patikoida ja ihailla karunkaunista luontoa. Kasveja ja eläimiä tällä tuliperäisellä saarella on kuitenkin vähän.

Saarta ympäröivä Atlantin valtameri tarjoaa hyvät mahdollisuudet myös kalastukseen, ja löytyypä Fuerteventuralta lisäksi joitakin golfkenttiäkin.

Aurinkoa ympäri vuoden

Sää suosii Fuerteventuralla ympäri vuoden. Kuuminta on heinä-elokuussa ja viileintä tammi-helmikuussa. Talvellakin keskilämpötila pysyttelee kuitenkin noin +20 asteen kieppeillä.

Sateita Fuerteventuralla tulee vähän, mutta sateenvarjo kannattaa varata mukaan etenkin talvisaikaan. Saarella myös tuulee paljon. Paras ajankohta matkustaa Fuerteventuralle on alkusyksystä sekä keväällä.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN FUERTEVENTURALLA

Corralejon rantakohde
Corralejo on yksi Fuerteventuran suosituimpia lomakohteita.

Valmismatka kätevin matkustusmuoto

Suomalaisista matkanjärjestäjistä ainakin Aurinkomatkat järjestää valmismatkoja Fuerteventuralle talvikaudella. Suomesta ei ole suoria reittilentoja kohteeseen, mutta Fuerteventuralle voi lentää omatoimisesti esimerkiksi Manner-Espanjan kautta.

Fuerteventuran lentokenttä sijaitsee itärannikolla noin saaren puolivälissä. Pääkaupunki Puerto del Rosarioon matkaa on noin 3 kilometriä ja pohjoisrannikolla sijaitsevaan Corralejoon noin 40 kilometriä. Jandíaan matkaa on noin 90 kilometriä. Fuerteventuralta on myös hyvät laivayhteydet naapurisaarelle Lanzarotelle.

Fuerteventuralla on toimiva bussiliikenne, jolla pääsee kiertämään ympäri saarta. Autonvuokraus on myös hyvä vaihtoehto, jos haluaa tutustua saareen omin päin. Lyhyempiä matkoja varten voi vuokrata polkupyörän. Turistikohteissa välimatkat ovat melko lyhyitä, joten paras tapa liikkua on kävellen tai taksilla.

Majoituksen taso hyvä

Valmismatkoihin kuuluvat hotellit ovat yleensä hyvätasoisia ja useimmat sopivat hyvin lapsiperheille. Omatoimisesti matkustavalle Fuerteventuralta löytyy perinteisiä hotelleja, huoneistohotelleja sekä vuokrattavia asuntoja. Myös hostelleja on jonkin verran. Hintataso on lähellä Suomen tasoa.

FUERTEVENTURAN NÄHTÄVYYDET

Flickr / dirkvorderstrasseSotaventon ranta Fuerteventuralla
Rannat ovat Fuerteventuran suosituimpia nähtävyyksiä. Sotavento on yksi kuuluisimmista.

Fuerteventuralle tullaan rantojen vuoksi

Varsinaisia kulttuurinähtävyyksiä Fuerteventuralla ei juurikaan ole, vaan tänne tullaan upeiden rantojen vuoksi. Jos auringossa löhöily alkaa kuitenkin kyllästyttää, kannattaa lähteä kiertelemään saarta joko vuokra-autolla tai bussilla. Saarelta löytyy monia viehättäviä pikkukyliä ja aitoa kanarialaista tunnelmaa.

Rauhaa ja hiljaisuutta Isla de Lobosilla

Corralejosta pääsee helposti lautalla pienelle Fuerteventuran lähellä sijaitsevalle saarelle Isla de Lobosille, johon kannattaa tehdä päiväretki. Saarella voi lähinnä patikoida sekä nauttia rauhasta, hiljaisuudesta ja ainutlaatuisesta luonnosta.

Ennen kaikkea kannattaa kuitenkin nauttia upeista hiekkarannoista, auringosta ja sinisenä välkehtivästä merestä. Illan tullen ravintoloissa nautittu tunnelmallinen illallinen ja kenties piipahdus yöelämässä kruunaavat leppoisan ja rennon loman.

FUERTEVENTURAN PARHAAT

Flickr / laBalzaFuerteventuran harrastusmahdollisuudet
Fuerteventura on surffaajien ja purjelautailijoiden suosiossa.

Fuerteventuran parhaat elämykset

 1. Loikoile Fuerteventuran loputtomilla hiekkarannoilla.
 2. Kokeile surffausta tai muita vesiurheilulajeja.
 3. Vuokraa auto ja tee saarikierros.
 4. Hemmottele itseäsi espanjalaisilla herkkuruoilla.
 5. Tee päiväretki Isla de Lobosin saarelle.

Fuerteventuran suosituimmat vesiurheilulajit

 1. Purjelautailu
 2. Surffaus
 3. Sukellus
 4. Snorklaus
 5. Kajakkiretket

www.turismodecanarias.com
www.fuerteventura.com

Teksti: Suvi Huttunen
Kuvat: iStockhoto, iStockphoto, iStockphoto, Flickr / dirkvorderstrasse, Flickr / laBalza

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.