Netissä varaat hotellit helposti

Hotellin varaaminen netin kautta helpottaa matkavalmisteluja. Etsitpä sitten viiden tähden luksushotellia tai halpaa hotellia budjettimatkalaiselle, löydät majoituksen helpoimmin ja edullisimmin internetin kautta. Syötä matkakohteesi, matkan kesto ja toiveesi hotellin tasosta Rantapallon hotellihakuun, niin hakukoneemme etsii parhaat hotellitarjoukset. Voit etsiä kaikkia hotelliluokkia yhden tähden halpahotelleista viiden tähden kylpylähotelleihin ja luksuskohteisiin.

Näin löydät edullisimmat hotellihuoneet

Hotellikustannukset muodostavat usein suuren osan lomamatkan kokonaiskuluista. Hotellihuoneiden hinnat vaihtelevat kausittain. Jos tahdot säästää majoituskustannuksista, valitse lomasi ajankohta tarkkaan. Vilkkaimmat lomakaudet, kuten koululaisten syys- ja hiihtolomat, nostavat hotellihintoja merkittävästi. Kausivaihtelu riippuu myös kohteen vuosirytmistä. Ota etukäteen selvää, milloin kohdemaassa lomaillaan ja vältä matkustamasta juuri niinä kuukausina. Edullisimmillaan hotellihuoneiden hinnat ovat turistisesongin ulkopuolella. Silloin kuitenkin sää saattaa olla matkailijan kannalta ikävä - esimerkiksi tropiikin kohteissa sadekausi ei ole hyvä aika matkustaa, vaikka hotellit silloin halpoja olisivatkin. Parhaat hotellihinnat löytyvät yleensä aivan kauden alusta tai sen viimeisinä viikkoina. Silloin massat eivät vielä ole paikalla tai ovat jo poistuneet, mutta sää on silti kohdallaan omalle lomallesi.

Tutustu karttaan ennen varausta

Omatoimista hotellivarausta tehdessä kannattaa pitää kartta aina käsillä ja käyttää hetki aikaa siihen tutustumiseen. Keskustahotellit ovat usein kalliimpia kuin hieman syrjemmässä tai kaupungin ulkopuolella sijaitsevat hotellit. Ota kuitenkin päivittäiset välimatkat ja niiden liikkuminen huomioon hotellihintoja vertaillessasi: vaikka maksaisit laitakaupungin hotellista vähemmän, saattaa säästö kutistua nollaan, jos joudutkin kulkemaan päivittäin taksilla hotellin ja keskustan tai rantojen väliä. Suurkaupungeissa, kuten New Yorkissa, Lontoossa, Pariisissa tai Berliinissä, taksilla tai julkisilla liikennevälineillä paikasta toiseen liikkuminen saattaa olla ruuhka-aikoina erittäin hidasta.

Tutki tapahtumakalenteria

Citylomaa suunnittelevan kannattaa vilkaista kohdekaupungin tapahtumakalenteria ennen matkan ajankohdan päättämistä ja hotellin varaamista. Suuret tapahtumat, kuten konsertit, messut ja urheilutapahtumat, nostavat hotellihintoja.