Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Turkki

Belek on luotu lomailijoita varten

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.03.2020
Belek on täysin matkailijoita varten suunniteltu lomakohde Turkissa.

Matkailjoille tehty lomakeidas

Välimeren rannalla sijaitsevasta Belekistä löytyy kaikki, mitä rantalomaileva matkailija voi kaivata: aurinkoa, hyviä hotelleja ja harrastusmahdollisuuksia. Aurinkovarman kesäilmastonsa ohella Belek on erityisen tunnettu golfmatkailijan keitaana.

Belek sijaitsee Turkin etelärannikolla Välimeren ja Taurusvuoriston välimaastossa noin 40 kilometrin päässä Antalyasta ja 100 kilometrin päässä Alanyasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vehreä lomakeidas on matkailijoille suunniteltu – aivan kirjaimellisesti. Paikallisasutusta ei Belekissä juuri ole, vaan lomakohde rakentuu pitkälti hotellialueista. Tämä näkyy esimerkiksi Belekin hotellien korkeassa tasossa ja palveluiden runsaudessa.

Belek sopii lomakohteeksi kenelle tahansa helposta rantalomasta haaveilevalle. Kohteessa viihtyvät hyvin esimerkiksi lapsiperheet. Belek on erittäin hyvä kohde myös golfareille, sillä lomakaupungin läheisyydestä löytyy paljon tasokkaita golfkenttiä, jotka sopivat myös vaativimmille lajin harrastajille.

Luksushotelli Belekissä

Lämmin ilmasto läpi vuoden

Belekissä lämpöä riittää vuoden ympäri, mutta kesäsesongin ulkopuolella erityisesti yöt ovat kylmiä ja sää epävakaa.

Suosituinta matkustusaikaa on kesäkausi toukokuulta lokakuulle, sillä Belek on kesän aurinkovarmimpia lomakohteita. Kuuminta Belekissä on heinä-elokuussa, jolloin päivälämpötilat kipuavat lähes varmasti 30 asteen yläpuolelle ja jopa 40 asteeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aurinkoinen golfaajien keidas

Belek tunnetaan Turkin muiden rannikkokohteiden tavoin erityisesti rantalomakohteena, jonka hiekkarannat ovat puhtaita ja kirkasvetisiä. Erityisesti upean kesäilmaston ansiosta rantalomailijoilla on Belekissä kissanpäivät, vaikka itse rannat jäävät esimerkiksi Alanyan rantojen varjoon.

Belekin rannoilta ja lähiympäristöstä löytyy auringossa loikoilun ja hiekkakakkujen valmistuksen ohella myös muita aktiviteetteja. Esimerkiksi vesihiihto ja purjelautailu ovat lomailijoiden suosiossa.

Rannalta poistuttaessa Belekin ykkösharrastuksesta ei ole epäselvyyttä: Belek on ehdottomasti yksi Turkin parhaista golfkohteista. Lomakaupungin alueella ja sen läheisyydessä sijaitsee peräti 16 hyvätasoista golfkenttää.

Ostosmatkoja Antalyaan ja Sideen

Shoppailijoille Belek tarjoaa melko niukasti ostosmahdollisuuksia, ja parhaat ostospaikat löytyvät muualta Turkista. Belekin keskustassa on lähinnä matkamuistomyymälöitä, mutta viikoittain järjestettävät markkinat ovat käymisen arvoiset. Belek on myös hieman kalliimpi kuin monet muut Turkin lomakohteista.

Ostosmatkailijoiden kannattaa suunnata Belekistä esimerkiksi Antalyaan tai noin 40 kilometrin päässä sijaitsevaan Sideen. Niin Antalya kuin Sidekin ovat tunnettuja hyvistä ja edullisista ostosmahdollisuuksistaan.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN BELEKISSÄ

Uima-allas Belekissä

Lennot ja matkat Suomesta

Turkkiin on Suomesta hyvät lentoyhteydet etenkin kesäisin. Belek on suosittu pakettimatkakohde ja saatavilla on säännöllisesti myös edullisia viime hetken äkkilähtöjä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Belekin lähin lentokenttä Antalya Bayindir International Airport löytyy Antalyasta. Matka lentokentältä lomakohteeseen kestää hieman yli puoli tuntia.

Matkojen hinnat Belekiin vaihtelevat suuresti matkustusajankohdan ja hotellin mukaan. Hinnat vaihtelevat 200-600 euron välillä.

Tasokas hotellitarjonta

Hotellit ovat Belekissä tasokkaita, eivätkä viiden tähden loistohotellit ole harvinaisia. Belekin hotellit sijaitsevat hyvin hoidetuilla hotellialueilla rantojen läheisyydessä.

Kohteesta löytyy paljon perheille sopivia hotelleja, joista löytyvät kaikki matkailijan kaipaamat palvelut. Tarjolla on paljon esimerkiksi all inclusive -vaihtoehtoja.

Liikkuminen ja autoilukulttuuri

Belekin hotellialueilla on helppoa liikkua kävellen, mutta liikenteessä kannattaa pysyä tarkkaavaisena; autoilukulttuuri poikkeaa Turkissa suuresti suomalaisesta ja liikenne voi ajoittain vaikuttaa jopa kaoottiselta.

Kaupunkialueella ja Belekin lähiympäristössä on helppoa ja edullista liikkua dolmus-busseilla, joilla matkustaminen maksaa alle euron. Linja-autolla matka Belekistä esimerkiksi Antalyaan maksaa noin neljä euroa. Useat matkanjärjestäjät tekevät päiväretkiä lähikaupunkeihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Belekissä on tarjolla myös paljon takseja, joiden hinnastot rannikon eri kohteisiin ovat kiinteitä. Hinnaston ulkopuolisten taksimatkojen hinta on hyvä sopia etukäteen.

BELEKIN NÄHTÄVYYDET

Belekin hiekkaranta ja ratsastajia

Kadriye

Kadriyen kylä sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Belekistä. Kadriyeen pääsee helposti bussilla ja matka maksaa pari euroa.

Pikkuisessa Kadriyen kylässä järjestetään markkinat tiistaisin. Markkinoilla myydään elintarvikkeita, tekstiilejä sekä matkamuistoja. Erityisesti markkinoilla myytävät mausteet sopivat loistavasti kotiinviemisiksi.

Aspendos

Aspendosin antiikinaikainen kaupunki on tunnettu toisella vuosisadalla jKr rakennetusta ja sittemmin restauroidusta roomalaisesta teatteristaan. Aspendosin amfiteatteri on yksi maailman parhaiten säilyneistä.

Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain kesä-heinäkuussa ooppera- ja balettifestivaali. Aspendos sijaitsee alle puolen tunnin ajomatkan päässä Belekistä.

Troy Aqua Park ja delfinaario

Troy Aqua Park on Belekin suurin vesipuisto, jonka yhteydessä sijaitsee näytöksiä järjestävä delfinaario. Pääsylippu Troy-vesipuistoon maksaa noin 20 euroa aikuiselta ja 10 euroa lapselta. Delfinaarion pääsyliput on ostettava erikseen.

Delfinaariossa on myös mahdollisuus päästä uimaan delfiinien kanssa.

BELEKIN PARHAAT

Palmuja ja uima-allas Belekissä

Belekin parhaat golfkentät

 • Lykia Links
 • Antalya Golf Club
 • Gloria
 • Montgomerie Golf Course
 • National Golf Club

Belekin plussat

 • Upeat golfkentät
 • Tasokkaat hotellit
 • Hyvät retkimahdollisuudet

Belekin miinukset

 • Itse kohteessa vähän kulttuurinähtävyyksiä
 • Vähän ostomahdollisuuksia
 • Kalliimpi kuin monet muut Turkin lomakohteet

Lisätietoa

Turkki.fi

Teksti: Jenna Lehkonen ja Anni Moilanen
Kuvat: Flickr/Team Sticker Giant, Jainny, Tom-Switzerland

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää