Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Kypros

Limassol on rantalomailijalle sopiva kaupunki Kyproksella

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 13.06.2016
Kyproksen toiseksi suurin kaupunki tarjoaa aurinkoisia rantapäiviä ja hyviä ostosmahdollisuuksia

Limassolissa rantaloma yhdistyy kaupunkilomaan

Limassol on Välimeressä sijaitsevan Kyproksen toiseksi suurin kaupunki. Se sijaitsee saaren etelärannalla ja asukkaita siellä on noin 100 000. Limassol on Kyproksen suurin satamakaupunki, joka tuo paikkaan oman kansainvälisen tuulahduksensa. Historiallisen kaupungin alueella on ollut ihmisasutusta ilmeisesti jo 4000 vuotta.

Limassolin keskustassa ei ole juurikaan varsinaisia nähtävyyksiä, mutta muutoin monipuolisena kaupunkina se on oiva tukikohta pidemmällekin lomalle. Limassolista löytyy vaihtoehtoja moneen eri budjettiin niin majoituksen kuin syömisenkin puolesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rannalla makoilun ja retkien lisäksi Limassolissa voi päivänsä viettää vaikka ostoksia tehden.

Kesällä lämmintä, talvisin leutoa

Limassolin ilmasto on kesällä lämmin ja talvella leuto. Kesän kuumimpina kuukausina kesä-elokuussa päivälämpötilat nousevat tyypillisesti yli 30 asteeseen. Talvikuukausinakin Limassolin ilmasto on miellyttävä. Päivälämpötilojen kuitenkin jäädessä alle 20 asteen on talvikausi huonosti auringonpalvolille soveltuva.

Kypros on tunnettu runsaasta auringonpaisteestaan ja sateet painottuvat talvikuukausille.

Rantoja, kaunkikierroksia ja iltaelämää

Limassolissa lomaan voi yhdistää rannalla makoilun lisäksi myös kaupunkiloman edut. Limassol ei ole kovin suuri, mutta se tarjoaa silti tekemistä pidemmäksikin aikaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Shoppailumahdollisuuksien ja museoiden lisäksi kaungista löytyy laadukkaita ravintoloita ja tunnelmallista yöelämää.

Limassolissa on lukuisia baareja ja yökerhoja. Valinnanvaraa löytyy moderneista lounge-baareista paikallisiin kreikkalaisiin bouzogi-baareihin. Monista turistikohteista poiketen Limassolin baareissa käy paljon myös paikallisia.

Limassolin rannat ovat kilometrien pituisia ja kaupungin pitkä rantapromenadi itsessään jo on nähtävyys. Limassolin satamassa on mahdollista myös kalastaa.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN LIMASSOLISSA

Kypros-Limassol-Flickr:Sergey Kochkarev

LENNOT

Kypros on tyypillinen pakettimatkakohde, mutta esimerkiksi Finnair lentää sinne ajoittain myös reittilentoja. Limassoliin suuntautuvien pakettimatkojen tilauslennot liikennöivät Larnakaan, josta Limassoliin on noin tunnin matka bussilla. Itse lento Helsingistä kestää noin 4,5 tuntia.

Suorien lentojen lisäksi Larnakaan voi lentää yhden välilaskun kanssa. Lentojen hinnat ovat alkaen noin 300 euroa, mutta vaihdollisilla lennoilla matka-aika voi toisinaan nousta kohtuuttoman pitkäksi. Kyprokselle mielivän kannattaa myös pitää silmällä äkkilähtöjä.

MAJOITUS

Limassolissa on laaja valikoima erityyppisiä majoitusvaihtoehtoja eri vaatimustasoihin. Pääsääntöisesti yövytään hotelleissa tai huoneistoissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Budjettimatkailija yöpyy Limassolin hostelleissa edullisimmillaan alle 20 eurolla yöltä.

LIIKKUMINEN

Limassol on melko pieni kaupunki, joten ympäristöön on helppo tutustua myös kävellen. Mikäli kävely on liian verkkaista, voi hyötyliikuntaa harrastaa myös pyöräilyn merkeissä, sillä vuokrapyöriä on kaupungissa runsaasti tarjolla. Kesällä kuumus voi kuitenkin olla pyöräilijälle petollista.

Pidempiä välimatkoja kaupungissa voi matkustaa myös taksilla ja on kaupungissa jokunen bussilinjakin.

Kätevä tapa nähdä lähiympäristöä ja saarta on vuokra-auto. Huomioi kuitenkin, että Kyproksella on vasemmanpuoleinen liikenne. Kyproksen saari on kompaktin kokoinen ja joka puolelle on melko lyhyt matka. Yhden päivän aikana voi tutustua useampaankin lähialueen kaupunkiin tai kylään.

LIMASSOLIN NÄHTÄVYYDET

Limassolin vanha kaupunki

Limassolissa ei ole juurikaan varsinaisia tunnettuja nähtävyyksiä. Vanhaa kaupunkia voi kuitenkin pitää Limassolin sydämenä.  Sen kiemurtelevat kadut johtavat vanhaan kalasatamaan. Vanha kaupunki onkin oiva paikka piipahtaa vaikka ravintolassa tai muuten vain viettää tunti jos toinenkin kojuja kierrellen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Limassolin kauppahalli

Limassolin kauppahallissa lomailija pääsee liikkumaan siellä missä myös paikalliset tekevät ostoksiaan. Lukemattomien tuoksujen ja värien keskellä kulkeminen on pieni elämys, vaikka mitään ei mukaan tarttuisikaan.

Poikkea vuorille

Limassolista pohjoiseen sijaitsee kaunis ja vihreä Troodos-vuoristo. Vuoriston rinteillä, puolen tunnin ajomatkan päässä kaupungista on upeita maalauksellisia kyliä, joista löytyy niin tyylikkäitä boutique-hotelleja kuin yksinkertaisia retkeilymajojakin sekä paikallisia tuotteita myyviä liikkeitä.

Bysantin aikakaudella vuoristoon rakennettiin monia luostareita ja kirkkoja, jonne saaren asukkaat ja munkit hakeutuivat suojaan merirosvojen hallitsemilta rannikkoalueilta.

Tutustu lähialueen kaupunkeihin ja kyliin

Kypros on loppujen lopuksi melko pieni saari, joten siellä on kaikkialle melko lyhyet etäisyydet. Tämän vuoksi saareen tutustuminen on helppoa myös päiväreissujen muodossa. Limassolissa lomaileva voi osallistua turisteille räätälöidyille kiertoajeluille, mutta eri kaupunkien välillä voi matkustaa myös itsenäisesti bussilla.

Vuokra-autolla liikkuva ehtii yhden päivän aikana tutustumaan useampaankin lähialueen kaupunkiin tai kylään.

Erityisesti sisämaassa sijaitseva Kyproksen ja Pohjois-Kyproksen kahtiajaettu pääkaupunki Nicosia on kahden kulttuurin mielenkiintoinen kohtaamispaikka.

LIMASSOLIN PARHAAT

Flickr / Sergey GalyonkinKymproksen Limassol on suosittu matkakohde.
Limassolin kesä hellii matkalijoita.

Näe ainakin nämä

1. Muinainen Kourion
2. Omodosin kylä
3. Fasouri Watermanian vesipuisto
4. Limassolin satama
5. Kolossin linna

LISÄTIETOA

Kyproksen matkailusivusto

Teksti: Sami Nurmi
Kuvat: Kyproksen Matkailu, Flickr / Sergey Galyonkin, Sergey Kochkarev, Sergey Galyonkin