Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Tunisia

Hammametin auringon alla

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 09.02.2015
Tunisialainen elämänmeno on omiaan matkailijoille.

Loma Hammametissa voi olla hulinaa tai rentoutumista. Se voi olla luksuselämää Yasminen hotellialueella tai tutustumista paikalliseen kulttuuriin vanhassa keskustassa. Se voi olla auringonottoa tai harrastamista. Hammametista on helppo matkustaa myös muualle Tunisiaan.

Hammametin väreinä turkoosi ja valkoinen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hammametin värit ovat valkoinen ja turkoosi

Hammametin maisemaa hallitsevat turkoosina hohtava meri, valkea hiekka ja sinivalkoiset rakennukset. Siellä seikkailevat tuhannet matkailijat, joiden suosikkikohteeksi kaupunki on noussut. Aurinkolomailijat miehittävät rantoja ja urheilijat gofkenttiä sekä merialueita. Tunnelmaa fiilistelevät suuntaavat 1400-luvun linnoitukselle tai perinteisen medinan sokkeloisille kujille.

Hammametissa riittää aurinkoa ympäri vuoden. Keväisin ja syksyisin päivälämpötilat pyörivät reilussa 20 asteessa, kesäkuukausina kolkutellaan 30 astetta. Talvikuukausina on Hammametissakin viileämpää ja kosteampaa, ja öisin lämpötilat saattavat muutenkin viilentyä.

Euroopan ja Afrikan rajalla

Tunisia on selvästi eurooppalaisia lomakohteita edullisempi. Maasta onkin kasvanut suosittu golflomakohde halpojen kenttämaksujen ansiosta. Hammametin alueella sijaitsee kaksi golfkenttää: Golf Citrus ja Yasmine Golf Course.

Muslimimaa Tunisiassa on syytä kunnioittaa paikallista kulttuuria. Ranta-asut kuuluvat vain biitsille, muualla tulee pukeutua peittävämmin. Moskeijan pihalla vieraillessa on muistettava peittää polvet ja olkapäät. Ellei muu, niin islamin läsnäolosta muistuttaa viisi kertaa päivässä kajahtava rukouskutsu.

Kuten muissakin Välimeren maissa, vietetään myös Tunisiassa siestaa puolen päivän aikaan. Vuorokauden kuumimpaan aikaan toimistot, virastot ja monet liikkeet ovat suljettuja, joskin turistikohteista löytyy palveluja myös siestan aikaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN HAMMAMETISSA

Hammametin hotelli

Lomalentoja ja äkkilähtöjä

Matka Hammametiin sujuu helpoiten matkatoimiston, esimerkiksi Aurinkomatkojen, Finnmatkojen, Tjäreborgin tai Deturin, valmismatkalla. Toimistolta voi varata vain lennot tai täyden palvelun loman all inclusive -majoituksineen ja päiväretkineen. Lomalentoja liikennöidään keväästä syksyyn, ja niiden hinta vaihtelee matkustusajankohdan ja yhtiön mukaan alkaen noin 600 eurosta. Kohteeseen on tarjolla myös edullisempia äkkilähtöjä.

Lähin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee Enfidhassa noin 35 kilometrin päässä Hammametista. Reittilentoja liikennöidään tyypillisemmin 60 kilometriä luoteeseen sijaitsevaan pääkaupunki Tunisiin, josta on juna- ja bussiyhteys Hammametiin.

Yasmine Hammametin hotellialue

Useat Hammametin hotelleista sijaitsevat Yasmine Hammametin lomakylässä reilun 10 kilometrin päässä kaupungin historiallisesta keskustasta. Aivan rannan lähettyvillä sijaitsevan Yasminen hotellit ovat tyypillisesti laadukkaita, ja joukosta löytyy myös erityisesti lapsiperheille sopivia hotelleja.

Yasmine Hammametissa ja Hammametissa on helppoa liikkua kävellen. Myös edullisilla takseilla matkustaminen on vaivatonta. Kaupungin ja hotellialueen välillä kulkevat minijuna ja paikallisbussi.

HAMMAMETIN NÄHTÄVYYDET

Hammametin upea turkoosi ranta

Hammametin rannat lukeutuvat Välimeren parhaisiin

Hammametin kilometrejä pitkät rannat erottuvat puhtaudellaan. Valkoinen hiekka ja kimalteleva meri sopivat mainiosti niin loikoiluun kuin vesiurheiluun. Monipuolisimmat hiekkarannat löytyvät Yasmine Hammametin loma-alueelta, jossa sijaitsevat myös huvipuisto ja sisäluistelurata. Yasminen sukelluskouluissa on tarjontaa kaiken tasoisille harrastajille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mikäli olo rantapäivän jälkeen on uupunut ja hikinen, voi virkistystä hakea thalassoterapiasta, joka on tunisialainen erikoisuus. Hoidot suunnitellaan jokaiselle erikseen lääkärintarkastuksen perusteella. Pikaisempaan puhdistukseen sopii hamam eli paikallinen kylpylä, joita löytyy sekä yleisiltä paikoilta että hotelleista.

Medina, muuri ja rauniot edustavat historiaa

Iltapäiväkävely Medinan ikivanhaa muuria seuraillen on kätevä keino tutustua Hammametin vanhimpiin osiin. Välillä voi poiketa teelle paikallisten miesten miehittämiin kulmakahviloihin, mikäli innokkaat kaupustelijat eivät aiheuta liian äkillistä kiirehtimisreaktiota. Medinassa sijaitsee myös Kasbah, pieni linnoitus, jonka portaiden päästä aukeaa kaunis näkymä kaupunkiin.

Alueen loisteliaasta historiasta muistuttavat Pupputin kaupungin rauniot. Antiikin Rooman aikainen alue on erityisen kuuluisa mosaiikkitöistään, joita aluetta tutkivat arkeologit ovat paljastaneet. Niiden lisäksi raunioilla on mahdollisuus tutustua antiikin asumistyyliin.

Lisätietoa

Tunisia.nu – Pieni suomenkielinen opas Hammametiin

Tourism Tunisia – Tietoa Hammametin palveluista

Laura Uotila

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvat: Flickr / Tunisia_Photos , dearbarbie , catlovers , Samuel Negredo

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tunis, Tunisia

Turistien unohtamassa kohteessa on hylätty hotelli, joka näyttää ylösalaisin käännetyltä pyramidilta

Tähtien sota -kuvauspaikat Tunisiassa

Hylätyt kuvauspaikat yllättävät matkailijan – hittielokuvan lavasteet jätettiin aavikolle

Soussen ranta

Koe eksoottinen Tunisia – 27 kuvaa Soussesta

Tunisia

Matkustatko Tunisiaan? Lue ulkoministeriön tuoreet ohjeet matkailijoille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja