Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Thaimaa

Hua Hin tarjoaa golfia ja aurinkorantoja

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 03.01.2020
Hua Hinissä lomailet rennosti ja kiireettömästi ympäristössä, joka kelpaa myös Thaimaan kuningasperheelle.

Hua Hinin pitkät perinteet

Hua Hin on niittänyt pitkään mainetta thaimaalaismatkailijoiden keskudessa. Lomanviettopaikkana se on tullut tutuksi monille paikallisille – aina kuningasperhettä myöten.

Myös muun maailman tietoisuuteen Hua Hin nousi jo kauan sitten. Hulppea Centara Grand Beach Resort -hotelli avattiin jo melkein sata vuotta takaperin, ja se on yksi Hua Hinin tunnetuimmista maamerkeistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jatkuva suosio ja vuosikausia kestänyt turismi ovat tehneet Hua Hinistä matkailijalle helpon lomakohteen: palveluita aina ravintoloista hotelleihin ja retkiin löytyy runsaasti. Kääntöpuolena tosin on tyrkytys, sillä rääteleiltä ja hierojilta kuulee tarjouksia muutaman metrin välein.

Etsivä kuitenkin löytää vielä perinteistä kalastajakylämeininkiäkin, kunhan vain malttaa kulkea hieman ydinkeskustan ulkopuolelle.

Rantaa ja golfia

Hua Hinin ranta tarjoaa tekemistä koko perheelle. Aurinkoisena päivänä pehmeähiekkainen ranta hohtaa valkoisena ja turkoosi vesi kutsuu pulahtamaan, vaikka omasta hotellista ei sattuisi allaskompleksia löytymäänkään.

Rantaviiva on täynnä aktiviteetteja. Yhtenä päivänä voit nauttia vaikka banaanivenekyydistä ja seuraavana vaihtelun vuoksi hypätä hevosen selkään. Rentoutumista varten voit sen sijaan vuokrata allesi rantatuolin tai saapua hietikolle oman pyhkeen kanssa.

Vesiurheilulajien lisäksi Hua Hinissä on mahdollisuus harrastaa muutakin. Esimerkiksi Hua Hinin golfkentät ovat Thaimaan parhaimpia. Ympäristö vesiputouksineen ja hoidettuine puistoineen antaa upeat puitteet kävelyretkille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Shoppailua ja ruokalöytöjä

Myös shoppailijalle Hua Hin tarjoaa varsin hyvät olosuhteet. Tuliaisten löytäminen kaupungien satojen pikkuputiikkien sekamelskassa ei muodostu ongelmaksi. Lukuisilla räätäleillä voi teettää vaikka koko vaatekerran mittatilaustyönä houkuttelevaan hintaan.

Kova kilpailu tuntuukin vaatemarkkinoilla, ja hihassa roikkuvat räätälit ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Paikallisilta tai omasta hotellista voi tiedustella hyväksi havaittujen putiikkien koordinaatteja. Hyvällä tuurilla jälki on erinomaista ja hinta edullinen.

Illan hämärtyessä Hua Hinin kulinaaritarjonta herää henkiin. Keskustan alueella on lukemattomia ravintoloita, jotka tarjoavat ruokia maailman joka kolkasta. Kokeilla kannattaa myös kaupungin yömarkkinoita, joiden tarjontaan kuuluu perinteisten nuudeli- ja riisiruokien lisäksi länsimaisittain vähän eksoottisempiakin ruokalajeja.

Retkillä näkee enemmän

Useimmat matkatoimistot järjestävät Hua Hinissä retkiä mielenkiintoisiin kohteisiin. Yksi kestosuosikki on yön yli kestävä retki Kwaijoelle, jossa junamatkan jälkeen yövytään veden päälle rakennetussa hotellissa. Tämän retken sanotaan olevan yksi Thaimaan mieleenpainuvimmista.

Myös paikallisilta matkatoimistoilla on valikoimissaan mielenkiintoisia retkiä. Nämä retket ovat useimmiten kansainvälisiä. Lisäksi ystävälliset riksakuskit järjestävät mielellään retkiä lähiympäristöön ja kertovat alueen historiasta.

Suurkaupungin sykkeeseen Bangkokiin pääsee järjestettyjen retkien lisäksi Hua Hinistä junalla tai bussilla. Snorklaajien retkikohde on ehdottomasti Koh Talu (kirjoitetaan myös Koh Thalu) kirkkaine vesineen ja valkohiekkaisine rantoineen.

Kuuma ja kostea ilmasto

Thaimaan ilmasto on kuuma ja kostea, joten matkalle mukaan kannattaa ottaa kevyttä kesävaatetta. Kuuminta on maalis-huhtikuussa, jolloin lämpötila kipuaa noin 35 celsiusasteeseen. Kesällä sadekuurot ovat yleisiä. Illat ovat viileimpiä joulu-tammikuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN HUA HINISSÄ

ShutterstockLiikkuminen Hua Hinissä
Hua Hinin ulkopuolelta löytyy erilaisia teemapuistoja, joihin pääsee helpoiten taksilla tai vuokra-autolla.

Lennot ja matkat Hua Hiniin

Kätevin reitti Suomesta Hua Hiniin kulkee Bangkokin lentokentän kautta, josta matka jatkuu noin kymmentuntisen lennon jälkeen vielä maateitse noin neljän tunnin verran.

Monet kotimaiset matkatoimistot järjestävät Hua Hiniin valmismatkoja, joilla kyydityksistä ei tarvitse murehtia. Omatoimimatkailija taittaa Hua Hinin ja Bangkokin välisen matkan edullisimmillaan noin viidellä eurolla.

Varsin keskeisen sijaintinsa puolesta Hua Hin on myös hyvä tukikohta kattavammalle Thaimaan tutkimusretkelle. Kulkuyhteydet käytännössä kaikkiin ilmansuuntiin ovat kunnossa.

Majoitusta bungaloweista luksushotelleihin

Majoituksen puolesta matkailijalla on Hua Hinissä valinnan varaa. Aivan keskustassa sijaitsee suosittuja ja tasokkaita hotelleja, kuten Hilton ja Sofitel.

Huokeampia vaihtoehtoja etsivän kannattaa puolestaan suunnata keskustan kapeille ja mutkaisille kujille. Guesthouset tarjoavat majoitusta jopa kymmenellä eurolla yötä kohden. Myös rannan läheisyydestä löytyy kohtuuhintaisia vaihtoehtoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eksoottisempaa majoitusta haluavien kannattaa ottaa suunnaksi Hua Hinin keskustan ulkopuoliset alueet. Näiden hotellien rannat ovat usein rauhallisempia ja hyvin hoidettuja. Hääpareille yksi romanttinen majoitusvaihtoehto on bungalowihuvila omalla porealtaalla.

Kävellen tai tuk-tukilla ympäri kohdetta

Välimatkat Hua Hinissä ovat järjestäen varsin lyhyitä ja kävellen pärjääkin pitkälle. Pidemmälle lähdettäessä tuk-tuk on kohtuuhintainen vaihtoehto, mutta tinkimistä ei kannata näissä kyydeissä unohtaa. Myös kunnollisia takseja kaupungista löytyy.

Varteenotettavana vaihtoehtona näille on myös skootterin vuokraaminen. Aivan ummikon kannattaa kaksipyöräiset jättää väliin, sillä pienemmässäkin paikassa liikennekulttuuri saattaa yllättää. Kokeneempienkin on syytä muistaa käyttää kypärää.

HUA HININ NÄHTÄVYYDET

ShutterstockHua Hinin nähtävyydet
Maruekathaiyawan Palace sijaitsee Hua Hinin ja Cha-amin välimaastossa.

Maruekathaiyawan Palace

Hua Hinistä käsin on helppo tehdä retki Maruekathaiyawan Palaceen eli Thaimaan kuninkaallisen perheen entiseen kesäasuntoon. Upea, viktoriaanista tyyliä jäljittelevä rakennus toimii nykyään museona. Vierailulle kannattaa pukeutua siististi ja hieman peittävämmin samaan tapaan kuin olisit menossa esimerkiksi temppeliin.

Karkinvärinen palatsi sijaitsee meren rannalla Hua Hinin ja Cha-amin lomakohteen välimaastossa. Käy täällä jos haluat tehdä aikamatkan 20-luvun Hua Hiniin.

Hua Hinin rautatieasema

Hua Hinissä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa kaupungin rautatieasemaa, vaikka et saapuisikaan sinne junalla. Värikäs arkkitehtuuri ja kuninkaallinen odotustila tekevät paikasta kiinnostavan. Lisäksi rautatieasemalla oli 1920-luvulla suuri merkitys sille, että Hua Hinistä kehittyi suosittu rantakohde. Yhteydet sekä Bangkokista että Singaporesta houkuttelivat lomailijoita.

Makuelämyksiä yömarkkinoilla

Hua Hinin yömarkkinoiden ruokatarjonta on monipuolinen ja laadukas. Tarjolla on ruokia aina riisi- ja nuudeliannoksista räiskäleisiin ja erilaisiin hyönteisiin. Tunnelma katukeittiöiden pannujen sihistessä ja tuoksujen sekoittuessa lämpimässä illassa on ainutlaatuinen.

Vatsaa täyttäessä voi samalla retkellä hankkia vaikkapa tuliaiset kotiin, sillä ruokakojujen lisäksi yömarkkinoilla on kymmeniä tuotteitaan myyviä pikkukojuja. Krääsän seasta saattaa silloin tällöin tehdä ihan oikeitakin löytöjä.

Rentoutumaan rannalle

Hua Hinin rannalla riittää aurinkoa, lämpöä ja hiekkaa – niillä lomalainen pääsee jo pitkälle. Vesi on lämmintä ympäri vuoden ja perinteisten vesileikkien lisäksi aktiviteetteja löytyy runsaasti.

Golfia auringossa

Hua Hinistä löytyvät Thaimaan parhaat golfkentät. Ympäristö on vesiputouksineen ja hyvin hoidettuine puistoineen tarjoaa kauniit puitteet ja ympärivuotinen helle puolestaan takaa pelikokemuksen miellyttävyyden.

HUA HININ PARHAAT

ShutterstockParhaat retket Hua Hinistä
Hua Hinistä voi helposti tehdä retken Kwai-joelle.

Parhaat aktiviteetit

  1. Rannalla lekottelu
  2. Yömarkkinoilla herkuttelu
  3. Golf
  4. Shoppailu
  5. Retki Kwaijoelle

Mielenkiintoisimmat rakennukset

  1. Maruekathaiyawan Palace
  2. Hua Hinin rautatieasema
  3. Centara Grand Beach Resort & Villas
  4. Plearn Wan Shopping Village
  5. Khao Takiab -temppeli

Lisätietoa

Thaimaan viralliset matkailusivut

Teksti: Kalle Jokinen, Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto, Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja