Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Belgia

Keskiaikainen Gent hurmaa

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 04.02.2015
Uskomattoman hyvin säilyneet satoja vuosia vanhat rakennukset vievät Belgian Gentiin tulevan matkailijan kauas keskiajalle.

Flaaminkielistä Belgiaa

Belgian flaaminkielisessä pohjoisosassa sijaitseva Gent on hurmaava reilun 200 000 asukkaan kaupunki. Keskiaikaiset rakennukset, historiaa huokuvat kadut ja rento tunnelma vievät matkailijan toiseen maailmaan satojen vuosien taakse.

Historialliset kulissit ja elävä kaupunkikulttuuri yhdistyvät Gentissä viehättävällä tavalla. Gent on keskiaikaisesta ulkokuorestaan huolimatta moderni kaupunki, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa myös nykypäivästä kiinnostuneelle matkailijalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Osa Gentin viehätyksestä selittyy sillä, että kaupunki ei ole läheskään niin tunnettu turistien keskuudessa kuin esimerkiksi viereinen Brügge. Tärkeimmät nähtävyydet ovat Saint Bavon katedraali alttaritauluineen sekä katedraalin vieressä oleva kellotorni, Gravensteenin linna sekä arkkitehtuuriltaan upea Graslein ja Koornlein keskiaikainen satama-alue.

Gentissä herkutellaan suklaalla ja vohveleilla

Kesäinen viikonloppukohde

Gent on suhteellisen pieni kaupunki, joten pari päivää tai viikonloppu riittävät oikein hyvin kaikkien nähtävyyksien katsomiseen. Gentiin on helppo tehdä myös päiväretki esimerkiksi Brysselistä tai Antwerpenistä.

Gentissä on Länsi-Euroopalle tyypillinen ilmasto, jossa kesät ovat lämpimiä ja talvet leutoja. Sateita tulee tasaisesti ympäri vuoden. Kesäisin lämpötilat vaihtelevat + 20 asteen molemmin puolin ja talvella käydään lähellä nollaa. Paras ajankohta matkustaa Gentiin on sään puolesta kesällä, mutta Gent sopii hyvin myös ympärivuotiseksi matkakohteeksi.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN GENTISSÄ

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lennot, majoitus ja liikkuminen Gentissä

Puolessa tunnissa Brysselistä Gentiin

Gentissä ei ole lentokenttää, joten kätevin tapa matkustaa kaupunkiin on lentää ensin Brysseliin ja jatkaa sieltä junalla perille. Brysseliin voi saada lentoja hyvinkin halvalla ja kaupunkiin lentää useita eri lentoyhtiöitä. Junamatka Brysselistä Gentiin kestää vain puolisen tuntia ja Zaventemin lentokentältä on suora junayhteys Gentiin.

Myös auton vuokraaminen voi olla hyvä vaihtoehto etenkin, jos haluaa kierrellä Belgiaa laajemminkin. Autolla Brysselistä Gentiin ajaa vajaassa tunnissa.

Kävellen pääsee kaikkialle

Gentistä löytyy majoitusta kaikista hintaluokista. Eniten vaihtoehtoja löytyy perinteisistä hotelleista, mutta myös bed&breakfast-majoitusta on hyvin saatavilla. Hostelleja on muutamia. Hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa.

Gentissä ei juuri tarvitse liikkumiseen muuta kuin omat jalat. Kaupunki on sen verran pieni, että kaikkialle pääsee hyvin kävellen. Gentissä on kuitenkin hyvin toimiva bussi- ja raitiovaunuverkosto ja myös polkupyörän vuokraaminen on hyvä vaihtoehto. Suuri osa keskustasta on kävelykatuja, joten omalla autolla ei pääse ajamaan läheskään joka paikkaan.

GENTIN NÄHTÄVYYDET

Belgia matkailumaana

Saint Bavon katedraalin aarteet

Saint Bavon katedraali on yksi Belgian kauneimmista kirkoista. Katedraali kohoaa keskellä Gentin keskustaa ja sen tornista on huikeat näkymät yli kaupungin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältä Saint Bavon katedraalista löytyy kuuluisa Van Eyckin veljesten vuonna 1432 maalaama alttaritaulu, jota pidetään yhtenä keskiajan hienoimmista maalauksista. Katedraalissa on myös monia muita taideaarteita.

Katedraalin ulkopuolella kohoaa 1300-luvulla rakennettu kellotorni, joka on Gentin ehdoton maamerkki katedraalin ohella. Torniin pääsee tutustumaan muutaman euron pääsymaksulla.

Gravensteenin linna

Gravensteen eli Kreivien linna kohoaa joen rannalla muurien suojassa. Linna on alun perin rakennettu kreivien asuinpaikaksi ja Gentin linna on yksi harvoista lähes ehjänä säilyneistä lähes tuhat vuotta sitten rakennetuista linnoista.

Gravensteenin linna on kiehtova tutkimuskohde koko perheelle ja linnassa voi todella aistia keskiaikaisen tunnelman. Linnassa järjestetään myös tapahtumia, joissa vierailijat pääsevät seuraamaan aidonoloista keskiaikaista elämää oikeiden ihmisten esittämänä. Pääsymaksu linnaan on joitakin euroja.

Graslein ja Koorlein – kauneimmat kadut

Grasleinin ja Koorleinin rantakadut ovat kauneinta Gentiä. Niitä reunustavat hyvin säilyneet keskiaikaiset rakennukset, jotka ovat arkkitehtuuriltaan toinen toistaan upeampia. Kaikilla on myös oma erityinen tarinansa kerrottavanaan.

Kadut ovat suosittuja ajanviettopaikkoja monine ravintoloineen ja kahviloineen. Grasleinin ja Koorleinin alue onkin ehdoton pistäytymispaikka Gentissä ja etenkin kesäisin tunnelma on vieraanvarainen, aito ja rento.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisätietoa

Gentin viralliset matkailusivut

Teksti: Suvi Huttunen
Kuvat: iStockphoto, Flickr / Michal Osmenda, Flickr / jurvetson

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Bryssel, Belgia

Belgian pääkaupunki Bryssel tulee tutuksi jo päivässä – paikat, jotka kaupungissa tulee kokea

Kaksikerrosbussit ja Big Ben -kello Lontoossa

Ryanair aloittaa lennot Rovaniemeltä – kolme kohdetta ensi talvelle

Ryanair

Ryanair aloittaa lennot Helsingistä – kahdeksan kohdetta talvikaudelle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja