Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Vietnam

Da Nangissa voit kokea trooppisen lämpimän kaupunkiloman

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 21.02.2016
Vietnamin rannikolla sijaitseva Da Nang on suosittu lomakohde, jossa pitkät hiekkarannat yhdistyvät kaupunkilomailuun ja lähistön kiinnostaviin kulttuurikohteisiin.

Trooppinen kaupunkikohde ja pitkät palmurannat

Noin miljoonan asukkaan Da Nang (kirjoitetaan myös Danang) on alueensa tärkeä keskus, Vietnamin kuudenneksi suurin kaupunki ja jatkuvasti suosiotaan nostava lomakohde. Da Nang on myös suosittu opiskelukaupunki, jossa toimii kuusi eri yliopistoa.

Da Nangin suurimpiin matkailuvaltteihin kuuluvat sen pitkät ja leveät rannat. Hiekkarantaa on kaupungin alueella kaikkiaan 60 kilometrin verran. Da Nang sopii aurinkoa etsiville lomailijoille, jotka tahtovat kokea matkallaan palmurantojen lisäksi myös kaupunkielämää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Da Nangin tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa cham-taiteen museo, Ho Chi Minhin museo sekä Asia Park -huvipuisto. Näkemisen arvoinen on myös karamellimaisen vaaleanpunainen Da Nangin katedraali, jonka goottilainen rakennustyyli kaikessa erilaisuudessaankin sulautuu yllättävällä tavalla vietnamilaiseen rakennusperinteeseen.

Noin sadan kilometrin säteellä kaupungista sijaitsee useita kiinnostavia luonto- ja kulttuurinähtävyyksiä, kuten My Sonin ja Hoi Anin Unesco-kohteet. Da Nang on erinomainen tukikohta ja hyvä valinta majoituspaikaksi jos tahdot lomasi aikana nähdä ja kokea Vietnamia monipuolisesti.

Danang, Vietnam

Hyvä tietää Da Nangista

Ilmasto alueella on tyypillinen trooppinen monsuuni-ilmasto, mikä tarkoittaa lämmintä ympäri vuoden. Sateita alueella on elokuusta joulukuulle ja kuiva kausi kestää tammikuusta heinäkuuhun.

Da Nang on normaalin turvallinen lomakohde, jossa kuitenkin maalaisjärki on tarpeen samalla tavalla kuin missä tahansa liikkuessa. Tyypillisimpiin turistiongelmiin kuuluvat taskuvarkaudet ja hintahuijaukset, mutta näiltä voi välttyä olemalla tarkkana omaisuutensa ja ostostensa kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka Da Nangin rannat ovat leveitä ja houkuttelevia, saattavat aallot nousta korkeiksi. Uiminen on suositeltavaa vain rantavahtien päivystysaikana aamuviidestä iltaseitsemään. Rannan varrella on runsaasti ravintoloita, baareja ja muita peruspalveluja.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN DA NANGISSA

Vietnamilaisia matkamuistoja

Lentäen perille

Da Nangin lentoasema on alueensa tärkein lentoliikenteen keskus ja Hanoin ja Ho Chi Minh Cityn jälkeen koko Vietnamin kolmanneksi vilkkain lentoasema. Sijainti vain viiden kilometrin päässä keskustasta tekee kulkemisesta lentoasemalle vaivatonta.

Suomesta Da Nangiin voi lentää joko pohjoisesta Hanoin kautta tai etelästä Ho Chi Minh Cityn kautta. Reittilennot maksavat noin 700 – 1 200 euroa ajankohdasta ja varaustilanteesta riippuen. Myös vaihtojen määrä vaikuttaa hintaan – edullisimmat lentoliput löytyvät yleensä jos olet valmis käyttämään matkustukseen noin 20 tuntia ja vaihtamaan konetta kahteen kertaan. Yhdellä vaihdolla pääsee mutkattomimmin ja edullisimmin esimerkiksi Hongkongin kautta lentäen.

Da Nang on useiden Suomessa toimivien matkatoimistojen valmismatkavalikoimassa, joten helppoutta etsivä voi varata matkansa valmiiksi paketoituna.

Hotellitarjonta on monipuolinen

Hotellivalikoima on Da Nangin alueella runsas kaikissa hintaluokissa. Tarjolla on keskustahotelleja vilkkaassa kaupunkiympäristössä, mutta myös pienen ajomatkan päässä sijaitsevia rantaresortteja, joissa matkailijat voivat nauttia lomastaan kaukana melusta ja kaupungin hälinästä.

Monet resort-tyyppiset hotellit ovat täällä vahvasti erikoistuneet tietyiltä alueilta tuleviin matkailijoihin: jotkut hotelleista on suunniteltu täysin kiinalaisturistien maun mukaiseksi, jotkut sopivat paremmin eurooppalaiseen makuun. Tyylierot näiden välillä saattavat olla hyvinkin suuret.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eurooppalaisen makuun sopivat keskustan hotelleista esimerkiksi Novotel Danang tai rantahotelleista Fusion Maya Resort.

Liikkuminen Da Nangissa

Paikan päällä liikkuminen sujuu joko bussilla, taksilla, moottoripyörällä tai skootterilla – miksei polkupyörälläkin. Toki myös jalkaisin voi kulkea paikasta toiseen, mutta kuumassa ilmastossa se voi käydä pidemmän päälle rankaksi ja suuressa kaupungissa etäisyydet ovat pitkiä.

Taksit ja skootterin vuokraus ovat edullisia tapoja tutustua kaupunkiin. Bussilla voi kulkea paikasta toiseen vielä pienemmällä rahalla ja julkisen liikenteen yhteydet esimerkiksi naapurikaupunkiin Hoi Aniin ja moniin lähiseudun nähtävyyskohteisiin ovat yllättävän sujuvat.

Taksien ja ajoittain myös bussien hinnoittelussa kannattaa olla tarkkana, sillä turisteiltä yritetään mieluusti ottaa korkeampi hinta kuin paikallisilta.

DA NANGIN NÄHTÄVYYDET

Fusion Maya

Kiertoajelu tutustuttaa kaupunkiin

Ensimmäistä kertaa Da Nangissa vierailevan kannattaa käyttää päivä peruskierrokseen kaupungissa. Tämä onnistuu bussilla, moottoripyörällä tai vaikkapa risteilyllä kaupunkia halkovaa Han-jokea pitkin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jokivarsi ja joen komeat sillat ovat kauneimmillaan auringon laskiessa. Pimeän tullen tuhannet lamput valaisevat siltoja luoden kaupunkiin ainutlaatuisen tunnelman.

Perusnähtävyyksiin täällä kuuluvat jokivarren maisemien lisäksi cham-taiteen museo, Ho Chi Minhin museo sekä perheille sopiva Asia Park -huvipuisto.

Son Tra

Son Tra on noin kymmenen kilometrin päässä kaupungista sijaiseva luonnonsuojelualue, jossa pääset viidakon tunnelmaan kokemaan upean trooppisen luonnon. Tänne on helppo tehdä päiväretki – osallistu opastetulle vaellukselle, niin kuulet ja opit samalla paljon paikallisesta luonnosta.

Marble Mountains

Noin seitsemän kilometrin päässä kaupungin keskustasta sijaitsevat ”marmorivuoret” ovat suosittu käyntikohde Da Nangissa lomaileville. Nämä viisi vuorta on nimetty viiden elementin mukaan: metalli, vesi, puu, tuli ja maa.

Perille pääsee Da Nangista keltaisella bussilla numero 1. Matka kestää noin vartin ja maksaa 25 000 VND eli noin yhden euron. Marble Mountainsin käsityöläispajoissa voi tehdä myös tuliaisostoksia: myynnissä on matkamuistoja ja paikallista käsityötä.

Unesco-kohde Hoi An on vain kivenheiton päässä

Da Nangissa lomailevan kannattaa ehdottomasti vierailla aivan naapurissa Hoi Anissa. Hoi An on kiehtova kurkistus vanhanajan Vietnamiin: sen vanhakaupunki on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi ja tunnelma kaupungissa on värikkyydessään ja idyllisyydessään valloittava.

Turistien määrä toki vie nykyisin hitusen autenttisuudesta, mutta paikka on silti Unesco-listauksensa arvoinen. Varaa Hoi Aniin puolikas tai kokonainen päivä – ajomatka Da Nangista kestää alle tunnin, joten ehdit nähdä päivän aikana paljon.

DA NANGIN PARHAAT

Hoi An Vietnam

Koe ainakin nämä

  • Pitkät rannat palmuineen
  • Jokimaisema illan hämärtyessä
  • Vieraile Hoi Anissa

Da Nangin miinukset

  • Lento saattaa vaatia jopa kaksi vaihtoa
  • Kuuma sää voi käydä rankaksi
  • Merenkäynti rannoilla voi olla rajua

Riikka Krenn