Aurinkoinen Kreikka on kesän lomakohteiden klassikko

Valkoinen hiekka, turkoosit rannat, herkullinen ruoka sekä edullinen hintataso ovat Kreikan valtteja. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Kohdeopas: Kreikka

Kreikka: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

19 kommenttia

Täällä mainitaan paikka nimeltä Ikaros. Tunnen Kreikkaa laajalti mutta tuo nimi on ihan outo. Onko saari , kaupunki vai mikä ?Tarkoitetaanko ehkä saarta nimeltä Ikaria? Siellä on käyty saarten kierrosretkellä.

Parga vaan on se paras ! Löytyy sopivasti kaikkea,on löytynyt myös vakihotelli jonne mennään kerran tai kahdesti vuodessa. Kylästä löytyy paikallista asutusta eli ei ole mikään hotellikylä.

Silloin kun haluan nauttia lämmöstä ,hyvästä ruoasta ja kauniista maisemista ,suuntaan Kreikkaan. Pargasta on tullut ihan kuin ” toinen kotipaikka ”. Sinne on päästävä vähintään kerran kesässä,joskus kahdesti. On löytynyt kiva hotelli jonne todella palaa kuin kotiinsa.

Noin 10 vuotta sitten löydettiin ihana kylä Parga Kreikan mantereella.
Siellä on ,käyty vuosittain ,joko kerran tai kahdesti.
Sopivan rauhallinen pikkukaupunki, ystävälliset ihmiset ja paljon historiallista nähtävää.
Hotelleja löytyy jokaisen makuun.
Syyskuussa taasen viikoksi, edellinen reissu oli 2 viikkoa toukokuun lopulla.

Korfu on helmi muiden Kreikkalaisten saarten joukossa. Kaikki ovat ihania mutta kyllä Korfu vie voiton. Öiseen aikaan lepakot saapuvat, päivällä ihanat rannat ja kylät. Asuin aikoinaan Haniassa Kreetalla ja luulin että se on maailman paratiisi kuten Kypros, Mykonos, Rodos, Kos , Santorini, Halkidiki… ei ole Korfua voittanutta…nyt siellä käynyt 4 kertaa muutaman vuoden välein. Uskomaton saari. Hyvä lenttokenttä. Kansainvälinen ilmapiiri (Italian ja Albanian läsnäolon takia).
Kaikilla Korfulaisilla perinteinen elämä kesken globalisuuden <3

Ateenaan toukokuussa tekemäni kahden viikon kaupunkiloma onnistui täydellisesti, niin ilmaston, kuin tapahtumienkin osalta. Kiersin kaupunkia kaikilla paikallisilla kulkuvälineillä ja tein pitkiä kävelymatkoja, löytäen mielenkiintoisia kohteita, päivästä toiseen. Kreikkalaiset ovat hienoa kansaa. Sen aistin kaikkialla. Apua saat, kun tarvitset. Kukaan ei tuputa sinulle mitään. Olet kuin yksi heistä.

Korfu hukkuu jätteisiin! Lämpötila +32 ja Korfun kaduilla noin sadanmetrin välein valtavia jätekasoja. Kolmeen viikkoon ei jätteitä ole kerätty, vaan ne lojuvat kaduilla kasoissa, jotka vaan kasvavat. Lemu on sakea ja jotkut liikkeet ja ravintolat ovat sulkeneet ovensa, Pahinta on pääkaupungissa, mutta missään ei jätehuolto toimi.

Ateenassa kerätään jätteet säännöllisesti! 6 miljoonan ihmisen kaupungissa voi joskus tulla ongelmiakin, mutta ei ole mitään syytä moittia Ateenaa. Siellä on siistimpää, kuin useimmissa muissa suurkaupungeissa.

Lähdössä toukokuussa kreetalle (: Tietäisikö joku, että onko siellä huvipuistoa ja nimenomaan huvipuistoa, ei vesipuistoa, kun niitä on jo hauista löytynyt… Mutta jos huvipuistoja ihan laitteiden kera olisi :D Niin jos tiedätte kertokaas minulle (:

Vierailin jokunen vuosi takaperin Halkidikillä Kreikassa ja ihastuin paikkaan aivan täysin!Matkoja sinne tehdään vaan hirveän harvoin!

Kreikka, Kefalonian saari. Skalan pikkukylä. Tämä on upea paikka jos matkaat yksin rentoutuaksesi rauhassa. Näyttää myös hyvältä paikalta pariskunnille ja perheille joilla lapset jo vähän vanhempia. Theodora hotellin vieressä ihana ruokapaikka Makis Grill House. Mies tuo lihat oman pihan eläimistä ja kaikki on tuoretta. Avoliekki grilli on näkemisen arvoinen. Koko tämä saari on aika rauhallinen, mutta ihan täällä Skalassakin on muutama modernimpi menomesta jos menojalkaa vipattaa.

nimimerkki tuulalle vastaus – Minä ainakin olin Ikarosissa ja se oli todella mielenkiintoinen ja hieno paikka. ( Siis kun kysyit ideoita ) Tietysti Kreikassahan on vaikka mitä muistakin =)

Olen halukas , että kertoisitte lomakohteista Ateenasta tai Glyfadasta johon olemme menossa maaliskuussaa. Lennot on jo otettu, hotellit ovat harkikinnassa. Glyfada, vanha lentokenttä, oon juoksemassa 48h, (hullu). sen jälkeen kai tarttis läheltä hotsku johon päänsä kallistais…Ikaros on tullut mieleen .. Onko ideoita??.

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *