Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Fuerteventura

Corralejo on surffaajien suosikkikohde Euroopassa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 13.06.2016
Fuerteventuran Corralejo on surffaajien suosikkikohde.

Hiekkadyynejä ja paikallista elämänmenoa

Kaunis Corralejon kalastajakylä on meren ympäröimä lomakohde. Corralejo sijaitsee Fuerteventuran pohjoisrannikolla. Kaupungissa vallitsee aito espanjalaistunnelma ja jo pelkästään kaupungin pienet kujat ja talot luovat sen tunnelmaa. Corralejon satamassa voi nauttia paikallisesta elämänmenosta ja maistella paikallisia herkkuja, esimerkiksi kalaruokia tai vuohenlihaa.

Corralejo on tunnettu pitkästä rannasta ja valkoisista hiekkadyyneistä. Kaupungin surffausmahdollisuudet ovat hyvät ja paikalta löytyy useita surffikouluja, joista voi vuokrata varusteita tai opetusta. Surffauksen lisäksi täällä voi harrastaa purjelautailua, sukellusta, leijalautailua ja monia muita aktiviteetteja. Merellisistä harrastuksista voi Corralejossa nauttia myös nauttia esimerkiksi kajakkiretkillä, katamaraanin kyydissä tai kalastusreissulla – onnekkaimmat voivat bongata vaikka delfiinejä. Sukellusveneellä puolestaan pääsee kurkistamaan merenalaista maailmaa kastumatta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ostosmahdollisuuksia kaupungista löytyy jonkin verran. Erityisesti täällä on pieniä kauppoja, joista voi ostaa käsintehtyjä koruja ja matkamuistoja. Kaupungista löytyy kaksi ostoskeskusta: Campanario ja Las Palmeras. Pääkadun, Avenida Nuestra Señora del Carmenin, varrelta löytyy pienempiä putiikkeja, joissa myydään erityisesti surffausvaatteita ja -tarvikkeita.

Lisäksi kaupungissa järjestetään muutaman kerran viikossa afrikkalaiset markkinat ja kerran viikossa sunnuntaisin käsityöläismarkkinat.

Corralejo, Fuerteventura
Corralejossa on karu, mutta kaunis luonto.

Tasainen sää ympäri vuoden

Sää Corralejossa on suhteellisen tasainen läpi vuoden. Joulukuusta helmikuuhun sää voi olla hieman muita kuukausia epävakaisempi ja koleampi. Kesäkuukausina lämpötila on keskimäärin noin 30 astetta ja ilma on kuivaa. Talvikuukausina lämpötila on noin 20 astetta ja ilma voi olla kosteampi. Sadekuurot ovat yleensä lyhytkestoisia. Fuerteventuran saari on tunnetusti tuulinen.

Saarikierrosta ja harrastusmahdollisuuksia

Lomapäivät Corralejossa kuluvat nopeasti. Kaupungissa on useita surffikouluja, sukelluskeskuksia, veneretkiä ja kalastusmahdollisuuksia. Useiden harrastusmahdollisuuksien ansiosta Corralejo sopii hyvin matkailijoille, jotka haluavat lomaltaan muutakin kun rantatuolissa makoilemista.

Täällä kannattaa myös vuokrata auto ja lähteä kiertämään saari ympäri. Corralejon lähiympäristössä on kauniita pieniä kyliä ja arkkitehtuuria. Saaren karu, mutta kaunis luonto on myös hyvin valokuvauksellinen. Kasveja ja eläimiä tällä tuliperäisellä saarella on kuitenkin vähän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hintataso on Suomea alhaisempi, mutta hinnat vaihtelevat sen mukaan, kuinka suosittu lomakohde on kyseessä. Ajankohtainen valuuttakurssi kannattaa aina tarkistaa ennen matkaan lähtöä.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN CORRALEJOSSA

Parhaat tarjoukset aurinkoon

Lennot Corralejoon

Suomesta tekee useampi matkanjärjestäjä pakettimatkoja Corralejoon. Ainakin Aurinkomatkat, Apollomatkat ja Tjäreborg järjestävät matkoja Suomesta Corralejoon. Valmismatka onkin hyvä ja helppo vaihtoehto Fuerteventuran lomalle. Suomesta ei järjestetä suoria reittilentoja Fuerteventuran saarelle.

Omatoimisesti Fuerteventuralle voi lentää esimerkiksi Berliinin tai Manner-Espanjan kautta. Edullisimmillaan pelkät lennot saa noin 250-300 eurolla.

Majoitusvaihtoja Corralejossa löytyy useaan makuun

Valmismatkojen hotellit ovat tasoltaan yleensä hyvät. Matkatoimistojen valikoimasta löytyy usein myös sopivia hotellivaihtoehtoja lapsiperheille. Matkatoimiston kautta varatut lennot ja hotellit saattavat tulla edullisemmaksi kuin omatoimisesti varatut lennot ja hotelliyöpyminen.

Omatoimisesti varattavien hotellien kirjo on laaja. Corralejosta löytyy useamman tason hotelleja, majataloja ja yksityisten vuokraamia asuntoja. Majoituksen hintataso on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Hotelliyön keskihinta kahdelle vaihtelee runsaasti. Edullisimmillaan kahden hengen huoneen saa noin 40 eurolla.

Liikkuminen Corralejossa

Fuerteventuralla on suhteellisen toimiva bussiliikenne, jolla pääsee kiertämään ympäri saarta. Autonvuokraus on myös hyvä vaihtoehto, jos haluaa tutustua saareen omin päin. Lyhyempiä matkoja varten voi vuokrata polkupyörän. Turistikohteissa välimatkat ovat melko lyhyitä, joten paras tapa liikkua on kävellen tai taksilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

CORRALEJON NÄHTÄVYYDET

Fuerteventura
Fuerteventuralla on hyvät aktiviteettimahdollisuudet.

Pargue Natural de Corralejo

Pargue Natural de Corralejon luonnonpuisto sijaitsee saaren itärannikolla noin 10 kilometrin päässä Corralejon keskustasta. Puisto on surffaajien suosiossa. Tänne kerääntyy myös auringonottajia. Runsaan tuulen vuoksi moni varautuu tuulensuojilla, joita voi vuokrata luonnonpuiston rannalta.

La Oliva

La Oliva on viehättävä pikkukaupunki sisämaassa Corralejosta etelään. Pikkukaupungin arkkitehtuuri muistuttaa siirtomaa-ajasta ja suurvallasta. La Olivassa on myös Centro de Arte Canario, jossa on näytteillä taidetta saaren tunnetuimmilta nykytaiteilijoilta.

Isla de Lobos

Corralejosta pääsee helposti lautalla pienelle Fuerteventuran lähellä sijaitsevalle saarelle Isla de Lobosille, johon kannattaa tehdä päiväretki. Saarella voi nauttia sen rauhallisuudesta ja kauniista luonnostra. Ennen kaikkea kannattaa kuitenkin nauttia upeista hiekkarannoista, auringosta ja sinisestä kirkkaasta merestä.

CORRALEJON PARHAAT

Flickr / Andy MitchellCorralejosta löytää aitoa espanjalaista tunnelmaa.
Pitkät rannat ja kirkas vesi tekevät Correlejosta surffarien suosikin.

Corralejon parhaat vesiaktiviteetit

1. Surffaus
2. Purjelautailu
3. Sukellus
4. Snorklaus
5. Kajakkiretki

Corralejon parhaat vierailukohteet

1. Parque Natural de Corralejon luonnonpuisto
2. La Oliva -kylä
3. Isla de Lobosin saari
4. Acqua–vesipuisto
5. Lajaresin–pikkukaupunki

LISÄTIETOJA

Fuerteventuran matkailusivut

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Nella Rahkonen
Kuvat: iStockphoto, iStockphoto, iStockphoto, Flickr / laBalza, Flickr / Andy Mitchell