Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Barcelona

Barcelona

Barcelonassa yhdistyvät ranta- ja kaupunkiloman parhaat puolet

Persoonallinen arkkitehtuuri, herkullinen ruoka, rento yöelämä ja loistavat shoppailumahdollisuudet houkuttavat matkalle Barcelonaan. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi!
Päivitetty: 16.05.2022
next
prev
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva

Barcelona on täynnä kiinnostavia nähtävyyksiä

Välimeren rannalla Espanjassa sijaitseva Barcelona on loistava kaupunkilomakohde. Erityisen siitä tekee sijainti suoraan meren rannalla, sillä se mahdollistaa kaupunki- ja rantaloman yhdistämisen samaan matkaan. Kaupungin Barceloneta-ranta on yksi suosituimmista käyntikohteista arkkitehtonisten nähtävyyksien ohella. Rantaelämän lisäksi Barcelona on tunnettu ennen kaikkea arkkitehtuurin kauhukakaran Antoni Gaudín rakennuksista, jotka värittävät Katalonian pääkaupunkia. Kaupunki sopii kaikille kulttuurimatkailijoista lapsiperheisiin.

Antoni Gaudín suunnittelemista kohteista futuristinen puisto Parc Güell sekä keskeneräiseksi jäänyt Sagrada Familia -kirkko ovat suosituimpia nähtävyyksia. Gaudín omintakeiset rakennukset tuovat oman, varsin erottuvan elementtinsä Barcelonan kaupunkikuvaan.

 

Yksi Barcelonan parhaita puolia on kaupungin monipuolinen shoppailutarjonta. Runsas espanjalaisten vaatemerkkien liikevalikoima ja alhainen hintataso houkuttelevat ostosmatkalle kaupunkiin. Barcelonassa on myös paljon kaupunkielämää, ja suosituin katu La Rambla on täynnä tunnelmaa niin päivällä kuin iltaisinkin.

IstockphotoBarcelona, Espanja
Barceloneta-ranta on suosittu uimapaikka.

Kaupunki houkuttelee matkailijoita ympäri vuoden

Barcelonassa on tyypillinen välimeren ilmasto, eli talvet ovat leutoja ja kesät lämpimiä ja aurinkoisia. Kesäisin kaupunkilomailu voi käydä tukalaksi, sillä elohopea nousee usein 30 lämpöasteeseen. Talvisin sää voi olla sateinen ja epävakainen. Barcelona sopii ympärivuotiseksi lomakohteeksi niille, jotka eivät häiriinny satunnaisista sadekuuroista tai viileämmistä päivistä talvisaikaan. Museot, ostoskeskukset, galleriat ja erinomaiset ravintolat pitävät lomalaisen tyytyväisenä sadepäivänäkin.

Heinä- ja elokuussa kaupunki täyttyy matkailijoista, ja rauhallisempaa matkustusaikaa ovatkin kevät- ja syyskuukaudet, jolloin myös lämpötilat ovat kaupunkilomailulle yleensä suotuisammat. Barcelona on yksi koko Euroopan suosituimmista turistikohteista ja tungos kaupungissa kiireisimpinä kesän kuukausina sen mukainen.

>> Lue myös: Barcelonan ilmasto – milloin kannattaa matkustaa?

Monipuolinen lomakohde koko perheelle

Barcelonaan matkustetaan ensisijaisesti kaupunkilomalle, mutta se tarjoaa puitteet myös ranta- ja aktiivilomalle. Kaupunki on myös kulinaristien mieleen, sillä Barcelonan ravintolamaailma tarjoaa laadukkaita herkkuja ja uusia makuelämyksiä jokaiseen makuun ja kaikille kukkaroille sopien.

Kataloniassa sijaitsevassa Barcelonassa puhutaan katalaania, mutta espanjan kielellä pärjää kaupungissa myös mainiosti. Useissa paikoissa riittää myös englannin kielen taito, mutta matkailijan on syytä opetella vähintään perusfraasit katalaaniksi tai espanjaksi ennen matkaa.

Barcelona on pääosin turvallinen matkakohde, mutta kaupunki on erityisen tunnettu pahamaineisista taskuvarkaista.

Barcelona sopii hyvin paitsi perhelomailijoille, myös pariskunnille ja yksin tai ystävien kanssa matkustaville. Lasten kanssa matkustavien on helppo löytää kaupungista kuhunkin ikävaiheeseen sopivaa tekemistä.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN BARCELONASSA

IstockphotoBarcelona, Espanja
Sagrada Familia -kirkon valmistumista odotellaan vielä vuosikymmenten jälkeen.

Suorat lennot Suomesta

Barcelonaan pystyy helposti tutustumaan jo yhden viikonlopun aikana, mutta kaupungissa on niin paljon katsottavaa, että olisi melkein sääli vierailla siellä vain pikaisesti. Omatoiminen matkan suunnittelu ja varaus kannattaa. Hintoja vertailemalla matkaan saattaa päästä hyvinkin edullisesti. Eniten saat matkastasi irti viipymällä viikon tai kaksi ja vierailemalla myös lähikaupungeissa.

Kesäkuukausien aikana halpojen lentojen löytäminen Barcelonaan voi olla haastaavaa. Yleisimmin matkaan kuitenkin pääsee noin 200-400 eurolla, mutta halvimmillaan lennot voi saada jopa reilulla sadalla eurolla. Muun muassa Finnair ja Norwegian liikennöivät Helsingin ja Barcelonan välillä. Ryanair lentää Helsingistä Gironaan, joka sijaitsee noin sadan kilometrin päässä Barcelonasta.

>> Lue myös: Haluatko halvalla Barcelonaan? Näin se onnistuu!

Loputtomasti hotelleja

Barcelona on suosittu matkailukaupunki ja hotellien suhteen valinnanvaraa löytyy reilusti, sillä erilaisia majoitusvaihtoehtoja on kaupungissa sadoittain, jollei tuhansittain.

Usein tarjolla on varsin kohtuuhintaista asumista: keskitason hotellihuoneen saa yöksi hyvällä tuurilla jo noin 40 eurolla ja hostellissa yöpyy toki halvemmallakin. Myös luksusta vaativa viihtyy, sillä viiden tähden hotelleja on Barcelonassa parisenkymmentä. Tunnetuin Barcelonan hotelleista lienee jo symbolisen aseman saavuttanut, puolikuun muotoinen W-hotelli.

Oireellista Barcelonan matkailusuosiolle on hotellien hinta-laatusuhteen vääristyminen. Barcelonasta on helppo löytää melko halpa majapaikka, mutta halpaa luksusta tai edes halpaa neljän tähden tasoa kaupungista on turistiaikana turha etsiä. Hotellin tähtiluokitus tai hintataso ei välttämättä kerro todellisesta tasosta mitään. Erityisesti kesäkaudella on riski päätyä maksamaan keskinkertaisesta tai jopa huonosta hotellista 4-5 tähden hintoja. Hotellia etsiessä kannattaa siis olla tavallista tarkempana ja lukea muiden matkailijoiden hotelliarvosteluja huolella ennen valinnan tekemistä.

Metrot ja bussit vievät ympäri kaupunkia

Barcelonan keskusta on tiivis, ja nähtävyydet melko pienellä alueella. Kävellen pääsee kaikkialle, ja samalla voi nauttia arkkitehtuurista ja kaupungin tunnelmasta. Myös polkupyörän vuokraaminen on näppärä ja edullinen tapa kulkea ympäri kaupunkia. Pyörävuokraamoja on useita, ja jopa jotkut hotellit ja hostellit tarjoavat vierailleen polkupyöriä lainaksi tai vuokralle.

Viiden linjan metroverkko on kätevä, nopea ja helppokäyttöinen, ja bussiverkosto kattaa koko kaupungin. Kertalippu maksaa muutaman euron, mutta enemmän julkista liikennettä käyttävän kannattaa ostaa kymmenen kerran lippu, joka maksaa noin kymmenen euroa.

Myös lähikaupungit, esimerkiksi Sitges ja Figueres, ovat hyvien juna- ja bussiyhteyksien päässä.

BARCELONAN NÄHTÄVYYDET

Riikka KrennBarcelona, Espanja
Barcelonassa kannattaa tähyillä myös rakennusten kattokerroksia.

Aloita kaupungin katolta

Olipa sitten kyse sen rakennuksista, ihmisistä tai elämästä, on Barcelonassa niin paljon kaikkea, ettei tiedä mihin katsoisi tai mihin menisi seuraavaksi.

Barcelonan eteläosassa sijaitsevalta Montjuïcin kukkulalta on hyvä aloittaa tutustumiskierros kaupunkiin. Näkymät alas satamaan ovat mieleenpainuvat ja lintuperspektiivistä kaupungin hahmottaa paremmin kuin katutasosta.

Yli 200 metrin korkeuteen kohoavalla kukkulalla on Barcelonan suurin vapaa-ajanviettoalue museoineen, taidegallerioineen, puutarhoineen ja yökerhoineen. Huipulla sijaitsevat myös valtava 1700-luvulla rakennettu linna sekä hämärän aikaa väriloistoon syttyvä suihkulähde.

Varsinkin viikonloppuisin paikalliset viettävät aikaa Montjuîcilla. Heistä kannattaakin ottaa mallia, sillä kukkula on oiva paikka piknikille ja rentoutumiseen. Rennosta lomanvietosta haaveilevan kannattaa tarkastaa myös suosittu Barcelonetan hiekkaranta, joka täyttyy kesäkuukausina niin matkailijoista kuin paikallisista auringonpalvojistakin.

Barcelonan vanhakaupunki

Vanhankaupungin Barri Gòticin alueella ovat Barcelonan vanhimmat korttelit, satama, 1700-luvulla perustettu Barcelonetan entinen kalastajakylä sekä rannan uudisrakennukset.

Vanhankaupungin keskustaa hallitsee Barcelonan upea goottilainen katedraali sekä pikkukujien ja aukioiden muodostama sokkeloinen labyrintti, josta löytyy tunnelmallisia ravintoloita, terasseja ja putiikkeja.

Kuuluisa La Rambla -katu halkaisee tämän keskiaikaisen keskusta-alueen. Merelle johtavalla historiallisella puistokadulla riittää vilinää kellon ympäri, ja sen varrella on lehtikioskeja, kukkakauppoja, katusoittajia ja muita viihdyttäjiä.

Vanhassakaupungissa riittää hienoja rakennuksia runsaudenpulaan asti. Barcelonan katedraalin ohella katsastamisen arvoisia ovat ainakin kaupunkilaisten suosikkikirkko Basílica Santa Maria del Mar, 1300-luvun kaupungintalo Casa de la Ciutat, tyrmäävän upea ja koristeellinen musiikkipalatsi Palau de la Música Catalana sekä Antoni Gaudín suunnittelema Palau Güell.

Kierroksen aikana voi myös käyskennellä esimerkiksi vuoden 1992 olympialaisia varten rakennetulle Port Olímpicille, Barcelonetan vanhaan kalastajakylään tai La Ramblan päässä sijaitsevaan huvivenesatamaan.

Jugendtyyliä ja Sagrada Família

Eixamplelta löytyvät Barcelonan kasvukauden mielenkiintoisimmat ja hienoimmat rakennukset, joista suurin osa edustaa koristeellista jugendtyyliä. Barcelonassa väitetään olevan enemmän jugendrakennuksia kuin missään muussa Euroopan kaupungissa, ja Eixamplen kaupunginosassa kulkiessaan sen voi kuvitella pitävän paikkansa.

Eixamplessa huomion varastaa kiistatta Barcelonan tärkein rakennus, henkeäsalpaava Sagrada Família. Tämä Antoni Gaudín kummallinen kesken jäänyt kirkko on taiteilijan elämäntyö ja Barcelonan symboli.

Kiisteltyä rakennusta viimeistellään edelleen lähes sata vuotta taiteilijan kuoleman jälkeen. Sagrada Famíliaa ei voi sivuuttaa – pitipä siitä tai ei. Jokainen matkailija haluaa ehdottomasti nähdä sen. Kirkkoon pääsee tutustumaan opastetulla kierroksella, ja halutessaan hissillä voi nousta kirkon kellotorneihin kurkistelemaan lähempää huikean rakennuksen sisäosia. Kannattaa varautua kuitenkin jonottamaan nähdäkseen suosikkinähtävyyden myös sisältä. Liput Sagrada Familiaan voi ostaa myös ennakkoon, jolloin jonotukseen ei tarvitse käyttää tunteja.

Mielenkiintoisen kirkosta tekee sen pitkällinen rakennusprosessi. Urakkaa on takana jo reilusti yli sata vuotta, eikä valmista ole vieläkään. Keskeneräisyydestä huolimatta Sagrada Familia on jo otettu käyttöön ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia. Tyyliltään Sagrada Familia, pyhä perhe, on tyypillistä Gaudía. Sen koristeellisuus ja massiivisuus häikäisevät, eivätkä edes lukuisat nosturit ja rakennustelineet onnistu pilaamaan kirkon kauneutta. Optimististen arvioiden mukaan kirkko olisi voinut valmistua lopullisesti vuonna 2026, kun sen suunnittelijan kuolemasta on kulunut tasan sata vuotta, mutta valmista ei ole tullut vielä tähänkään päivään mennessä. Toisaalta valmistumista voidaan pitää toissijaisena seikkana, sillä Sagrada Familian keskeneräisyys tuntuu vain lisäävän sen kiehtovuutta.

>> Varaa tästä Barcelonan nähtävyyksien liput ennakkoon

Gaudín rakennukset ovat Barcelonan symboleja

Antoni Gaudín suunnittelemista muista rakennuksista kiinnostavat varmasti Casa Batlló ja Casa Milà. Casa Batllón värikkään kerrostalon sanotaan kuvaavan Pyhää Yrjänää surmaamassa lohikäärmettä. Katto muistuttaa lohikäärmeen selkää ja parvekkeet edustavat sen uhrien pääkalloja.

Myös Casa Milàn uskomattomassa asuintalossa ovat kaikki Gaudille ominaiset tunnusmerkit, aaltoileva julkisivu ja eriskummallinen katto. Molempiin taloihin pääsee tutustumaan sisälle, tosin pääsylippujen hinnat eivät ole halvimmasta päästä, ja pahimmassa tapauksessa sisään joutuu jonottamaan kauan.

Hiukan ydinkeskustan ulkopuolella yksi ehdoton vierailukohde on Antoni Gaudín suunnittelema psykedeelinen Parc Güell, joka on rakennettu Barcelonaa ympäröiville kukkuloille. Tämä riemukas puutarha-alue värikkäine mosaiikkikoristeluineen lienee yksi Barcelonan kuvatuimmista paikoista. Parc Güell on aurinkoisena päivänä hieno paikka pienen retken tekemiseen.

Rantalomailua kaupungin sykkeessä

Vaikka Barcelona on tunnettu ensisijaisesti kaupunkilomakohteena, voi kesän kuumat päivät viettää hyvin myös Barcelonetan hiekkarannalla. Matkalaukkuun kannattaa pakata mukaan siis myös uimapuku ja rantapyyhe.

Ranta sijaitsee keskeisellä paikalla, ja sen läheisyydessä on paljon ravintoloita ja kahviloita. Helteillä hyvä idea onkin viettää päivän kuumin aika uimarannalla, ja suunnata nähtävyyksille jo aamutuimaan. Tällöin suurimmat turistimassatkin uinuvat vielä ja nähtävyyksin voi tutustua rauhassa.

Barcelona sopii myös lapsiperheille

Barcelona ei ole pelkästään kulttuurikohde tai eurooppalaisen nuorison biletyspaikka – kaupunki on ihanteellinen kohde myös perhelomalle. Monet Barcelonan nähtävyyksistä ja aktiviteeteista viihdyttävät kaikenikäisiä, ja kaupunkipäivän voi helposti katkaista suuntaamalla Barcelonetan rannalle vesileikkien pariin. Satamasta lähtevät veneretket ovat niin ikään mukavaa ohjelmaa kauniilla säällä.

Barcelonassa arkkitehtuuristakin on tehty hauskaa: Gaudín hullunkuriset rakennukset ilahduttavat myös lapsia – monet taidonnäytteistä ovat kuin suoraan satukirjoista. Toisaalta jo pelkästään La Rambla -kadulla käveleminen ja katuesiintyjien seuraaminen on hauska ohjelmanumero lapsiperheille.

Montjuïcin tanssivia suihkulähteitä osaavat arvostaa sekä lapset että aikuiset, ja matka vaijerihissillä kukkulalle on elämys itsessään. Futisfanit suuntaavat tietysti FC Barcelona -museoon ja opastetulle kierrokselle Camp Nou -stadionille.

Teemapuistoja lapsiperheille

Barcelonan akvaario on hauska retkikohde, joka myös pelastaa lapsiperheen päivän sadesään sattuessa. Port Vellin satamassa sijaitsevassa L’Aquariumissa pääsee ihastelemaan vedenalaista elämää värikkäine kaloineen ja haineen – ja samalla saattaa oppia myös jotain uutta merenelävistä.

Tibidabo-kukkulan viehättävä vanhanaikainen huvipuisto on kaikenikäisten paikallisten ja turistien suosiossa. Kyseessä onkin Espanjan vanhin huvipuisto, joka on edelleen toiminnassa. Nykyään Tibidabon huvipuistossa on myös moderneja laitteita, mutta monen silmään sievät vanhat härvelit näyttävät yhä parhailta. Kukkulalle pääsee esimerkiksi paikallisliikenteen bussilla.

Eläinten ystävien suosikkikohde on Barcelona Zoo -eläinpuisto, jossa lapset ilahtuvat päästessään bongaamaan esimerkiksi virtahepoja, orankeja ja gorilloja. Poble Espanyol -kylässä puolestaan voi tutustua espanjalaiseen arkkitehtuuriin hauskalla tavalla.

Katalonian makuja

Ruoalla on tärkeä sija jokaisen katalonialaisen sydämessä. Katalonialaisen keittiön ikiaikaiset perinteet jatkuvat pienissä perheiden pyörittämissä ravintoloissa, aidoissa tapas-baareissa ja erityisesti kaupungin ensiluokkaisissa kauppahalleissa ja toreilla.

Vaikka katalonialainen keittiö on kokeileva, se on pohjimmiltaan yksinkertainen ja perustuu paikallisiin, laadukkaisiin raaka-aineisiin.

Katalonialaiset kuivatut lihat ja makkarat tunnetaan koko Espanjassa. Sianliha kuuluu lähes jokaiseen ruokalistaan. Barcelona on kuitenkin erikoistunut mereneläviin. Tapas-baareissa saa usein suussa sulavia sardiineja tai grillattuja katkarapuja. Kala valmistetaan usein grillattuna tai kastikkeen kera. Kyytipojaksi voi nauttia vaikkapa alueen erinomaista kuohuviiniä cavaa.

Ei liene yllätys, että Barcelona on oikea kulinaristin paratiisi. Kaupunki on pullollaan toinen toistaan houkuttelevampia ravintoloita, tapas-baareja ja katukeittiöitä.

Vaikka hintataso onkin kohtuullinen, ovat ravintolat tyypillisesti La Ramblan varrella ydinkeskustassa tyyriimpiä kuin muualla – siksi kannattaakin etsiytyä hieman sivummalle. Yksi idyllisimmistä paikoista ruokailuun on vanhakaupunki, jonka kapeat kujat kätkevät suojiinsa viihtyisiä pieniä ravintoloita.

Yöelämä sykkii aamuun saakka

Huvittelupaikkoja on Barcelonassa moneen makuun, baareista diskoihin, jazzpaikoista ja perinteisistä tanssipaikoista yökerhoihin. Suosittuja illanviettoalueita ovat vanhankaupungin lisäksi keskusta, trendikäs Raval sekä Barcelonetan rannan tienoo lukuisine ravintoloineen ja yökerhoineen.

Kaupungissa tapahtuu aina, joten kiinnostavia konsertteja, tapahtumia tai teatteri- ja oopperaesityksiä kannattaa tutkailla jo ennen matkaa.

Juhlatunnelmaa paikalliseen tapaan

Barcelonan jokaisella kaupunginosalla on oma luonteensa – ja juhlansa. Kaupunkifestivaalit ovat paikallisten asukkaiden järjestämiä tapahtumia, joista ehkäpä suosituin on joka vuosi elokuussa järjestettävä Gràcian alueen korttelijuhla.

Noin viikon kestävän tapahtuman aikana Gràcian kaupunginosan kadut täyttyvät ohjelmasta. Alueen kadut kilpailevat keskenään upeimmin koristellun kadun tittelistä ja läpi viikon nähdään katalonialaisia perinteitä ihmistorneista tulijuoksuun.

Jos Barcelonassa sattuu olemaan korttelijuhlien aikaan, kannattaa käydä paikan päällä maistelemassa paikallisia herkkuja ja ihastelemassa traditioita, musiikkiesityksiä sekä katujen mielikuvituksellisia koristeluita. Juhlat jatkuvat kaduilla usein aamuyön pikkutunneille saakka.

Gràcian alue on helppo löytää, sillä se sijaitsee Plaza Catalunyalta lähtevän ostoskadun, Passeig de Gràcian, päässä. Metrolla pääsee perille hyppäämällä vihreän linjan metroon ja jäämällä pois Fontanan asemalla.

Shoppailijan paratiisi

Barcelona on monipuolinen ostoskaupunki, josta löytyy niin pieniä liikkeitä ja putiikkeja kuin suuria tavaratalojakin. Hintataso on pääosin Suomen luokkaa, mutta esimerkiksi espanjalaisissa ketjuliikkeissä tuotteet ovat halvempia. Todellisia löytöjäkin trendikkäässä kaupungissa voi tehdä.

Kaupungin suurin tavaratalo on El Corte Inglés, joka myy vaatteiden lisäksi kaikkea kengistä kosmetiikkaan ja sisustustavaroista elektroniikkaan. Sadepäivänä tai kuumimmilla kesähelteillä ostoksia on mukava tehdä ostoskeskuksessa, joista suosituimpien joukkoon kuuluvat esimerkiksi El Triangle ja El Bulevard Rosa. Tyylikkäitä ja yksilöllisiä liikkeitä löytyy puolestaan Bornin alueelta, jossa on myös erinomainen ravintolatarjonta.

Luksusmerkkien putiikit ovat keskittyneet erityisesti Passeig de Gràcian varrelle, jossa sijaitsee myös monien suosittujen ketjujen liikkeitä. Edullisempaa ja persoonallisempaa tyyliä kaipaavat voivat suunnata Ravalin alueelle lähellä Ramblas-katua. Ennen nuhruisena kaupunginosana tunnettu Raval on täynnä vintageputiikkeja ja vaihtoehtoista muotia.

Suosittuja ostoksia ovat erityisesti espanjalaiset muotivaatteet, kengät, sisustustavarat ja tekstiilit. Tietysti myös helposti kuljetettavat ruokatavarat sekä kaikki Gaudí-aiheiset kortit, kirjat, t-paidat ja muut tuliaistavarat löytävät tiensä reissaajan laukkuun.

Psykedeelinen Parc Güell

Mikäli mielii nähdä Gaudín kädenjälkeä valmiissa formaatissa, kannattaa jättää Barcelonan keskusta taakseen ja suunnata Parc Güelliin.

Tämä massiivinen puistoalue on hyvä virkistäytymispaikka, jossa luonto ja taide yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Mosaiikkipeitteiset penkit ja rakennelmat vuorottelevat Välimeren kasvillisuuden kanssa.

Puisto on pinta-alaltaan varsin suuri ja nähtävää riittää. Piipahtaa kannattaa ainakin pääsisäänkäynnin lähistöllä sijaitsevan liskoveistoksen luona sekä näköalatasanteella, josta aukeava näkymä Barcelonan kaupunkiin on mahtava.

Gaudín ajatusmaailmaan pääsee tutustumaan tarkemminkin Gaudí-museossa, joka sijaitsee miehen itselleen suunnitelemassa talossa.

Kaiken kaikkiaan Parc Güell on yksi Barcelonan pakollisista nähtävyyksistä. Puisto lukeutuu itseoikeutetusti myös Unescon maailmanperintökohteiden listaan.

Vilinää La Ramblalla

La Rambla on Plaça de Catalunyalta alkava ja Kristoffer Kolumbuksen muistomerkille päättyvä katu Barcelonan keskustassa. Katu vetää ihmisiä puoleensa kuin magneetti ja sen varrella riittääkin vilskettä kellon ympäri.

Barcelonan-matka kannattaakin aloittaa kävelemällä La Rambla vaikkapa päästä päähän. Kävellessä on syytä pitää kaikki aistit valppaina, sillä Ramblan varrella kaupunki puskee päälle niin tuoksuina, ääninä kuin kuvinakin.

Keskellä Ramblaa on puiden ympäröimä kävelykatu, jonka varrelta matkailija löytää ravintoloita, baareja sekä myyntikojuja – unohtamatta tietenkään lukemattomia performanssitaiteilijoita.

Ramblalla tarpoessa saa nopeasti kiinni Barcelonan tunnelmasta. Huonolla tuurilla pääsee nopeasti eroon myös arvotavaroistaan, sillä suuret väkijoukot ja ruuhkainen katu vetävät valitettavasti puoleensa myös pitkäkyntisiä. Omaisuudestaan kannattaakin siis pitää hyvää huolta.

BARCELONAN PARHAAT

IstockphotoBarcelona, Espanja
Barcelonan oma Barceloneta-ranta hemmottelee kaupunkilaisia ja matkailijoita.

Gaudín tunnetuimmat mestariteokset

 1. Sagrada Familia – maailmankuulu, yhä keskeneräinen kirkko
 2. Parc Güell – Gaudín suunnitellema puisto Carmelin kukkulalla
 3. Casa Milà – aaltomaisesta julkisivusta tunnettu kerrostalo Eixamplessa
 4. Casa Batlló – mosaiikein koristeltu talo, jonka katto muistuttaa lohikäärmeen harjaa
 5. Plaça Reialin katulamput – Gaudía hieman arkisemmassa muodossa

Lapsiperheen tärpit Barcelonaan

 1. Suuntaa kaupungin ylle La Pedreran katolle
 2. Seuraa katutaiteilijoita La Ramblalla
 3. Suhauta vaijerihissillä Montjuïcin kukkulalle
 4. L’Aquarium on jännittävä katsaus vedenalaiseen maailmaan
 5. Lähde veneretkelle Barcelonan satamasta

Barcelonan parhaat museot

 1. Picasso-museo
 2. Miró-museo
 3. MNAC – Katalonian kansallismuseo
 4. FC Barcelonan museo
 5. Merenkulkumuseo

Lisätietoa

Barcelonan virallinen matkailusivusto
Matkavinkkejä Barcelonaan

Teksti: Hanna Ahonpää, Kalle Jokinen, Anni Moilanen, Inka Khanji ja Riikka Krenn
Kuvat: Istockphoto, Riikka Krenn ja Shutterstock


Lue kommentit (51) Jätä kommentti

 1. Suosittelen Merenkulkumuseossa käyntiä, vaikkei se heti tunnukkaan lomalla käytävältä paikalta.


 2. Tommonen matsi kun Fc Barcelona vs. Real Madrid paikan päällä olisi elämys.


 3. Tuo Barcelona voisi olla tosi hyvä. Rantaloma + kaupunkiloma + nähtävääkin piisaa. Tonne pääsee varmaan Norsin lennolla halvalla ja helposti.


 4. Barcelonasta löytyy jokaiselle jotakin, niin monipuolinen ja mahtava on tarjonta.
  Hortoilemaan ei kannata lähteä, vaan tehdä hieman etukäteistyötä netin välityksellä.
  Silloin tulee hyvä ja harkittu suunnitelma.


 5. Juuh elikkäs kyllähän sitä vaan pitää kaikkien meidän käydä Espanjassa ainakin kerran elämässämme, eikö vaan kollegat!


 6. 500 eurolla saa jo tuolla yllättävän hyvän loman jos jaksaa hetken odotella halvimpia lentoja. Hotellitkin ovat järkihintaisia. Barcelonassa kannattaa aina ottaa huone parvekkeella, hotellioleskelusta suurkaupungissa saa paljon enemmän irti ja lämmintä piisaa!


 7. Kyllä on vain hyviä kokemuksia Barcelonasta! Toivottavasti pääsee taas pian käymään siellä! <3


 8. Juuri paluu Espanjasta, ei voi muutakuin lämpimästi suositella kohdetta kaikille!


 9. Ystäväni on asunut nyt kolme vuotta Barcelonassa. Hänen luona tulee käytyä muutaman vuoden välein, jolloin ei tarvitse maksaa hotellista :)


 10. Hyvä artikkeli. Mielenvaivaa tulee tuosta kun täällä on niin paljon eri vaihtoehtoja ja toinen kuulostaa aina paremmalta kuin toinen =)


 11. Kolme kertaa on tuolla tullut käytyä ja silti tässä artikkelissa osattiin tuoda minullekin uusia asioita esille.


 12. Nythät tuolla on lähes 50 astetta lämmintä, joten viileä suomi on nyt parempi =)


 13. Kyllä tässä matkakuume nousee! Enää reilu kaksi kuukautta, niin olisi lähtö edessä :)


 14. Kyllä jos tätä artikkelia lukiessa ei matkakuume nouse niin sitten ei milloinkaan! Ei muuta kuin säästämään rahaa matkaa varten..


 15. Kiva lukea näitä vanhempiakin juttuja vaihteeksi.


 16. Justiinsa tuli lyötyä lukkoon kesän kaupunkilomamesta ja Barcelona valiintui kohteeksi tällä kertaa :)


 17. Olen vertaillut ja miettinyt mikä olisi se oikea matkakohde, mutta tämä artikkeli loi uskoa Espanjaan niin paljon että sinne varataan seuraava matka.


 18. Tämä on meidän perheen suosikkikohde jo 7. vuoden ajalta. Tuolta löytyy kaiken ikäisille aina spivia aktiviteetteja. Seuraava matka on jo varattu! Voin suositella kaikille!


 19. Barcelona on minulle kuin toinen koti! Aivan ihana paikka. Muutaman kerran käynyt ja suosittelen kaikille ehdottomasti vuokraamaan auton ja menemään Costa Bravalle, vain noin vajaan tunnin ajomatkan päässä ja se on todella kaunis paikka. :)


 20. Barcelonan Picasso-museon tulevassa (20.3.-28.6.2015)näyttelyssä (Picasso_Dali – Dali_Picasso) kohtaavat kaksi maailmankuulua taiteilijaa: Pablo Picasso ja Salvador Dali.
  Muita ajankohtaisia vinkkejä kerron Barcelonan matkaluennollani verkossa (www.matkanaika.fi). Käytännön vinkkien (liikkuminen kaupungissa, majoitus, ruoka ja ravintolat, ostospaikat yms.) lisäksi saat tietoa eri nähtävyyksistä ja paikoista. Tervetuloa!


 21. jos ei tosta matkakuume nouse niin mistä sitten


 22. Syksyllä menen kolmatta kertaa Barcelonaan.Vielä löytyy paljon näkemistä!


 23. hyvä läpileikkausmitä vois katsoa.hyvä paketti ei tarvi itsemiettiä


 24. Nasakka, loppuun asti informoiva artikkelöi!


 25. Kolme kertaa 10 päivän loma Barcelonassa, ja olisin TAAS valmis matkaan!


 26. Viime helmikuussa 1 vuotiaan kanssa liikuimme kaupungilla ja kävimme, leikkipuistossa, vesipuistossa, rannalla ja syömässä eri paikoissa ja kaikki meni hyvin. Tänä vuonna samaan aikaan uudelleen, mutta rasavilli poika tarvitsee nyt uusia kokemuksia samoin minä! Mitä ehdottaisitte?


 27. hyvät esitteet teillä. Haluisin osallistua kilpailuun

  Ystävällisin terveisin ,

  Teija Nyman


 28. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.