Kohdeopas: Wyoming

Kuva:
Wyoming on vuoristoinen osavaltio

Wyomingsta löytyy Yhdysvaltain vanhin kansallispuisto, jossa on nähtävänä niin geysirejä ja mutalähteitä kuin harmaakarhuja ja puhveleitakin.

Wyoming on yksi parhaista USA:n osavaltioista kokea aitoa ja oikeaa Wild West -tunnelmaa. Aikoinaan se oli myös monen lainsuojattoman, esimerkiksi Sundance Kid, Buffalo Bill ja Calamity Jane, piilopaikka.

Vähiten asukkaita

Wyoming on pinta-alaltaan yhdeksänneksi suurin osavaltio, mutta siellä on vähiten asukkaita. Sanotaan, että jokaista asukasta kohti on kolme lehmää ja yksi lammas.

Wyoming on ollut Yhdysvaltain ensimmäinen osavaltio monessa asiassa: naisten äänioikeus, kansallinen monumentti (Devils Tower) ja kansallispuisto (Yellowstone National Park).

Yellowstone – Yhdysvaltain vanhin kansallispuisto

Wyomingin puolella aivan Idahon rajalla sijaitsee Yhdysvaltain vanhin kansallispuisto, Yellowstone. Se on kooltaan todella valtava: sen sisään mahtuisivat Delawaren ja Rhode Islandin osavaltiot.

Puistossa on kalkkikiviterasseja, mutalähteitä, höyryä tupruttavia kuumia lähteitä ja yli 300 geysiriä. Näistä ehkä maailman kuvatuin on ”Old Faithful”, joka poussauttaa höyrysuihkun korkealle ilmaan kerran tunnissa.

Yellowstone on myös turvapaikka villieläimille, eritoten puhveleille, harmaakarhuille sekä preeriakoirille.

Villi länsi

Villin lännen tunnelmaa cowboy-hattuineen ja bootseineen pääset kokemaan esimerkiksi heinäkuun lopulla pidettävillä Cheyenne’s Frontier Days -festivaaleilla.

Päivien ohjelmassa on muun muassa maailman suurin rodeokilpailu, ilmaisia pannukakkuaamiaisia ja upeita paraateja.

Elinkeinona luonnonvarat

Wyoming talouden perustana ovat sen luonnonvarat, kuten öljy, hiili, luonnonkaasu sekä Yellowstonen ja Grand Teton kansallispuistojen tuomat matkailutulot.

Sen pelloilla kasvatetaan vehnää, papua, ohraa, sokerijuurikasta ja heinää.

Nähtävyyksiä Wyomingissa

Yellowstone National Park, Grand Teton National Park, Devils Tower National Monument, Buffalo Bill Historical Center (Cody), Cheyenne Frontier Days (Cheyenne).

Kuuluisia wyominglaisia ovat James Bridger, William F. “Buffalo Bill” Cody, Curt Gowdy, Esther Hobart Morris.

www.wyomingtourism.org
www.wyoming.gov

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / Alaskan Dude

Päivitetty: 11.2.2015

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia