Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Arabiemiraatit

Fujairahin kauniit rannat valloittavat

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 13.06.2016
Fujairah tarjoaa matkailijalle joko täyden palvelun hotelli- tai aktiivisen omatoimiloman.

Erilainen muuhun maahan verrattuna

Fujairah on yksi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien seitsemästä emiraatista. Hiekkadyynien sijaan sen maisemia hallitsevat vuoret. Lisäksi Fujairah sijaitsee maan itäosissa Intian valtameren rannalla. Asukkaita Fujairahissa on noin 190 000.

Fujairah on melko rauhallinen kohde Dubaihin ja Abu Dhabiin verrattuna. Parhaiten se soveltuukin leppoisaa ja kiireetöntä lomaa haluaville. Sen parasta antia ovatkin kauniit rannat ja ympäri vuoden lämmin merivesi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Flickr / GeniusDevilFujairah poikkeaa muista Arabiemiraattien maista.
Rannat ovat Fujairahin parasta antia.

Takuuvarma auringonpaiste

Ilmasto Arabiemiraateissa on vuoden ympäri lämmin. Sadepäiviä on vuodessa vain muutamia. Mikäli auringonpaisteen todennäköisyyden maksimoiminen on kriteereistä merkittävimpiä, soveltuu maa kohteeksi erittäin hyvin.

Paras aika matkustaa Arabiemiraatteihin on talvella, jolloin lämpötilat eivät kohoa päivisin liian korkeiksi. Viileimpänäkin aikana vuodesta päivälämpötilat nousevat reippaasti yli 20 asteen.

Helppoa lomailua Intian valtameren rannalla

Fujairah on tyypillinen pakettimatkakohde ja se soveltuukin erinomaisesti niille, jotka hakevat lomaltaan toimivien palvelujen kokonaisuutta. Fujairahissa voikin helposti viettää jopa koko loman hotellien palvelujen äärellä nauttien lähes takuuvarmasta auringonpaisteesta.

Fujairah ympäristöineen tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden myös aktiivisempaan lomailuun. Hajarvuoristo tarjoaa mielenkiintoisen ulkoiluympäristön patikoinnista innostuneelle.

Arabiemiraateissa on myös erinomaiset mahdollisuudet shoppailuun. Varsinkin Dubain ostosparatiiseissa piipahtaminen voi helposti viedä aikaa päivän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Itse Fujairahin kaupungissa ei ole varsinaisesti muuta nähtävää kuin muutama ostoskeskus sekä joitain museoita ja moskeijoita. Varsinainen turismi painottuukin Fujairahin kaupungista pohjoiseen, joihin myös suomalaiset pakettimatkojen järjestäjät painottavat tarjontansa.

Muista kulttuurilliset eroavaisuudet

Arabiemiraatit on islamilainen valtio, jonka lainsäädäntö perustuu sharia-lakiin. Tämän vuoksi uskonto vaikuttaa myös turistin päivittäiseen elämään huomattavasti.

Hotellien allasalueiden ja rantojen ulkopuolella on syytä pukeutua konservatiivisesti. Tämä tarkoittaa olkapäiden ja polvien peittämistä niin miehillä kuin naisillakin. Varsinkaan uskonnollisiin paikkoihin ei ole pääsyä, mikäli pukeutuminen on liian paljastavaa.

Pukeutumisen lisäksi turistille ehkä näkyvin eroavaisuus eurooppalaisiin turistikohteisiin on se, että alkoholia on tarjolla vain rajoitetusti. Alkoholia on saatavilla ainoastaan lentokentällä ja hotellien yhteydessä sijaitsevissa ravintoloissa ja baareissa.

Julkisten hellyydenosoitusten lisäksi julkisesti humaltuneena esiintymistä on syytä välttää.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN FUJAIRAHISSA

Flickr / Christine McIntoshFujairahista löytyy palmuja, rantaa ja aurinkoa.
Fujairahissa voi viettää täyden palvelun hotelliloman.

Lennot Dubain lentokentälle

Fujairahissa on pieni lentoasema, mutta sen liikenne on todella vähäistä. Siksi Suomesta Fujairahiin päästäkseen lennetään Dubaihin. Pakettimatkojen lisäksi Suomesta suoria lentoja liikennöi Norwegian, jonka hinnat ovat edullisimmillaan jopa vain 150-200 euroa. Myös äkkilähtölentoja voi löytää hyvinkin edullisesti. Lentoaika Helsingistä on noin 6,5 tuntia.

Välilaskullisia lentoja liikennöi esimerkiksi Turkish Airlines.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Budjettimajoittuminen haasteellista

Majoittuminen Fujairahissa painottuu hotelleihin. Hotellien taso on pääsääntöisesti korkea, mutta myös melko edullisia vaihtoehtoja löytyy. Hostellitarjonta on kuitenkin moniin eurooppalaisiin kaupunkeihin verrattuna hyvin rajoittunutta.

Varsinainen budjettimatkailu Arabiemiraateissa voi olla haasteellista. Yhden yön hinta voi olla edullisimmillaankin 40 euroa. Luksuksen puolelta maasta löytyy tarjontaa monen kohdalla pidemmälle kuin oma lompakko antaa myöden.

Vuokraa auto tai hyppää taksiin

Pakettimatkojen järjestäjät tarjoavat kyydityksen lentokentältä hotellille. Mikäli haluat pistäytyä loman aikana myös muualla kauempana, on usein hotelleilla tarjolla bussikuljetuksia esimerkiksi Dubaihin.

Itse Fujairahin kaupunki soveltuu äärimmäisen huonosti jalankulkijoille. Taksilla matkustaminen on kuitenkin edullista. Mikäli kaupungissa jostain syystä silti päätyy kulkemaan jalan, saa osakseen runsaasti taksikuskien tööttäilyjä. Paikalliset eivät kertakaikkiaan voi uskoa, että joku taittaa matkoja tällaisessa ympäristössä jalan.

Arabiemiraattien tieverkosto on erittäin hyvässä kunnossa, joten myös vuokra-autolla on kätevä liikkua paikasta toiseen.

FUJAIRAHIN NÄHTÄVYYDET

Flickr / Kyle TaylorJeeppisafarilla pääsee näkemään, miten aurinko laskee dyynien taakse.
Jeeppisafarit on suosittua ajanvietettä ympäri Arabiemiraatteja.

Sheikh Zayedin moskeija

Kolmen jalkapallokentän kokoiselle alueelle levittäytyvä massiivinen moskeija on vaikuttava näky. Moskeijassa on kuusi minareettia, joista kukin on sata metriä korkea. Moskeijaan mahtuu kerralla jopa 28 000 rukoilijaa, mutta valitettavasti se on avoinna vain muslimeille. Valtava rakennuskokonaisuus on kuitenkin ulkopuolisen ihastelun arvoinen kaikille islamilaisesta arkkitehtuurista kiinnostuneille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jeeppisafari dyyneille

Vaikka Fujairahin emiraatti onkin vuoristoista, ovat dyynialueet silti sangen lähellä. Jeeppisafarit ovatkin eräs suosituimmista aktiviteeteista joka puolella Arabiemiraatteja.

Dyyneillä ajelu kokeneen kuskin kyydissä on elämys, joka ei helpolla unohdu. Tyypillisimmin safarit toteutetaan illansuussa, jolloin pääsee ihastelemaan auringonlaskua uskomattoman kauniissa aavikkomaisemissa. Tämän lisäksi safariin kuuluu useimmiten myös illallinen ja perinteinen arabialainen tanssiesitys.

Rentoudu auringossa

Mikäli varsinaiset nähtävyydet eivät innosta, voi lomalla vain rentoutuakin. Intian valtameren kristallinkirkas vesi on vuoden ympäri noin 25 asteista ja kauniit hiekkarannat ovat jo nähtävyys itsessään.

Fujairahin alue on myös Arabiemiraattien parasta sukkelus- ja snorklausaluetta.

FUJAIRAHIN PARHAAT

Inka KhanjiDubai on Arabiemiraattien suurin kaupunki.
Fujairahin-lomaan kannattaa yhdistää myös retki Dubaihin.

Parhaat retket

1. Ostosmatka Dubaihin
2. Piipahda aivan vieressä sijaitsevan Omanin puolella
3. Käy tutustumassa Hajarvuoristoon
4. Aavikkosafari maasturilla tai kamelilla

LISÄTIETOA

Lisätietoa Fujairahin turismista

Teksti: Sami Nurmi
Kuvat: IStockphoto, Flickr / Christine McIntosh, Flickr / GeniusDevil, Flickr / Kyle Taylor, Inka Khanji