Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Costa Rica

Santa Teresa

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 04.02.2015
Costa Rican Santa Teresa tunnettiin aikaisemmin pienenä kalastajakylänä, joka vuosien kuluessa muuttui turistien suosimaksi matkakohteeksi.

Matkailijoiden vallattua nukkuvan kylän, Santa Teresasta kasvoi kaupunki, josta nykyisin löytyy kaikki tarvittava matkailijaa ja idyllistä lomaa silmällä pitäen.

SANTA TERESA MATKAKOHTEENA

Santa Teresan ranta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viisi kilometriä rantaviivaa

Santa Teresa sijaitsee Nicoyan niemimaalla, Costa Rican luoteisosan länsirannikolla. Tyynen valtameren laineet lyövät Santa Teresan hienoille hiekoille ja takaavat varmat aallot surffauksen harrastajille.

Alue jakautuu Malpaisista kolmeen osaan, Playa Carmeniin, Santa Teresaan ja Playa Hermosaan, jotka yhdessä muodostavat noin viiden kilometrin pituisen rantaviivan.

Talveksi Santa Teresan kosteaan lämpöön

Santa Teresa kannattaa ottaa suunnaksi kotimaan talvikuukausina joulukuun alusta huhtikuun loppuun, jolloin lämpötilat kohoavat yli 25 asteen kosteusarvojen hipoessa pilviä. Syys-lokakuussa alueen sademäärien ollessa huipussaan pölyiset tiet muuttuvat savijoiksi luonnon puhjetessa jälleen kukkaan.

Surffausta, joogaa ja aurinkoa

Surffilomailun lisäksi Santa Teresa soveltuu rantalomakohteeksi, mutta ei ehkä edusta aitoa Costa Ricaa parhaimmillaan, sillä kaupungin läpi vievällä hiekkatiellä törmää useimmin turisteihin kuin paikallisiin. Suurta osaa kaupungin laajasta yösija- ja ravintolatarjonnasta pyörittävät kaupunkiin ihastuneet turistit.

Aluetta ympäröivä rehevä luonto ja punaisen sävyissä hohtavat auringonlaskut ovat paikan vetonauloja. Harrastusmahdollisuuksia kylästä löytyy muun muassa kalastusretkistä hevosratsastukseen ja joogaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Santa Teresa on kivenheiton päässä niemimaan kärjessä sijaitsevasta Cabo Blancon luonnonsuojelualueesta, johon kannattaa ehdottomasti tutustua samalla reissulla.

Pidä huoli tavaroistasi

Santa Teresa on päiväsaikaan turvallinen, mutta pyöriä ja surffilautoja ei pidä silloinkaan jättää mihinkään ilman valvovaa silmää tai lukkoa. Päivisin matkat kaupungin sisällä taittuvat vaikka liftaten, mutta pimeällä kannattaa katsoa kenen kyytiin hyppää. Kylässä partioivat myös taksit, joilla kulkee kaupungin päästä päähän 6-8 eurolla.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN SANTA TERESASSA

Santa Teresaan muutaman maanosan halki

Suomesta edullisimmin Santa Teresaan matkustaa 2-3 välilaskulla Euroopan ja Pohjois-Amerikan halki. Lentomatkan hinnaksi tulee ajankohdasta riippuen 600-900 euroa.

Finnairin suorilla lennoilla pääsee New Yorkiin, josta jatkolennon voi ottaa joko Costa Rican San Joseen tai Liberiaan. San Josesta noin 6 tuntia kestävä matka jatkuu paikallisbussilla ja lautalla Santa Teresaan tai jatkolennolla Tamboraan.

Santa Teresan hotellit

Kylä kuhisee erilaisia majoitusmahdollisuuksia puumajoista, majataloihin, hotellihuoneisiin ja hostelleihin. Valinnan varaa yösijoissa riittää niin reppureissaajalle kuin luksusmatkailijallekin halvimmillaan noin 10 eurosta ylöspäin.

Isoilta hotelliketjuilta ja massarakentamiselta Santa Teresa on vielä säästynyt. Muutoin ruoan ja ravintoloiden hintataso on yllättävän korkea ruoka-annosten hintojen alkaessa halvimmillaan 5 eurosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkat taittuvat parhaiten mönkijällä

Santa Teresan läpi kulkevalla maantiellä saa helposti naamansa mustaksi ja kurkun karheaksi, sillä muhkuraisella tiellä pöllyttelevät menemään mönkijät, maasturit ja jeepit.

Huonokuntoisella maantiellä paras menopeli on mönkijä, jonka saa vuokrattua päiväksi noin 50-60 eurolla. Halvemmaksi tulee vuokrata polkupyörä, jolla lyhyet etäisyydet taittuvat kätevästi.

SANTA TERESAN NÄHTÄVYYDET

Ajaton tunnelma tärkeintä

Tärkein elämys matkailijalle Santa Teresassa on itse kylä. Sen ilmapiiri on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Kylän ajaton ja rento tunnelma saa matkailijan unohtamaan ajan kulun ja turhat murheet. Horisonttiin laskeva aurinko maalaa Santa Teresan taivaan unohtumattomiin väreihin päivä toisensa jälkeen.

Gumbo Limbo

Näköalabaari nyppylän laella tarjoaa loistavat puitteet lauantai-illan jameille. Gumbo Limboon kannattaa suunnata ajoissa, sillä muutaman sadan metrin nousu on yllätävän jyrkkä ja saa hien pintaan.

Nousun jälkeen kelpaa siemailla Cuba Librejä uima-altaassa lilluen ja auringonlaskua katsellen. Puolenyön aikaan elektrojamit jatkuvat Taboossa, paikallisessa ulkoilmayökerhossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Soda Tiquicia

Vaatimaton paikallisten pyörittämä ravintola päätien varrella ei pröystäile ulkonäöllään, mutta tarjoaa kaupungin parhaat pöperöt. Tarjolla on muun muassa kotitekoista guacamolea tortillojen kera, tai paikallisia casadoja vihanneksilla, kalalla tai kanalla ja salaatilla, riisillä sekä mustilla pavuilla. Casado-annokset ovat valtavia ja irtoavat noin 5 eurolla.

Oceanfront Hotel and Yoga Retreat Pranamar

Playa Hermosan puolella sijaitseva indonesialaistyylinen Pranamar joogasaleineen, uima-altaineen ja puuvilloineen on yksi alueen upeimmista hotelleista.

Jos rahat eivät riitä Pranamarissa yöpymiseen, voi paikasta nauttia joogan, pilateksen, afrikkalaisen tanssin tai raikkaan aterian merkeissä. Joogatunteja pidetään aamupäivisin aina maanantaista sunnuntaihin ja muita tunteja pari kertaa viikossa.

www.nicoyapeninsula.com

Katri Lehmussaari

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Costa Rica

Tässä eksoottisessa majapaikassa yhdistyvät kaksi kulttuuria – koe unohtumaton elämys rannoista tunnetussa Costa Ricassa

Ekomatkailua Costa Ricassa

Tuore tutkimus paljastaa: vain harva suomalainen harrastaa ekomatkailua

Näkymä pinnan alla Cocos Islandilla

Uskaltaisitko uida täällä? Katso miltä näyttää pinnan alla haisaarella!

Turistien ajattelemattomuus häiritsee kilpikonnia Costa Ricassa

Matkailija, ethän sorru tähän! Turistien itsekkyys toi ikävän ilmiön lomakohteeseen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja