Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Biitsien ja bileiden Playa del Ingles

Elina Venttola Päivitetty: 25.01.2019
Playa del Ingles on yksi Gran Canarian suosituimmista lomakohteista.

Rantoja ja aktiviteetteja

Gran Canarian eteläkärjessä sijaitseva Playa del Ingles on rantalomakohteiden klassikko.

1960- ja 70-luvuilla alkanut turismi on kasvattanut Playa del Inglesistä täyden palvelun lomakeskuksen, jonne tullaan etsimään rantoja ja yöelämää. Playa del Inglesissä ja läheisessä Maspalomaksen kaupungissa on noin 30 000 asukasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Playa del Inglesissä paistaa ympärivuotinen aurinko. Eteläsaaren pitkällä rantaviivalla yhdistyvät San Agustínin, Playa del Inglesin ja Maspalomasin hiekkarannat.

Alueella on lukuisia teemapuistoja, joissa etenkin lapset ja lapsenmieliset jaksavat huvitella aamusta iltaan. Harrastusmahdollisuuksia on muutenkin runsaasti: vesiurheilulajit, tennis, pyöräily ja golf riittävät ajanvietteeksi vaativammallekin lomalaiselle.

Playa del Ingles, Espanja
Playa del Inglesin rannat sopivat hyvin leppoisaan rantalomailuun koko perheellä.

Ympärivuotinen aurinko

Kanariansaarilla on lämmintä ja aurinkoista vuoden ympäri. Pohjoismaiset matkailijat lentävät saarelle perinteisesti talvella, kun taas kesäisin kohteet täyttyvät englantilaisista ja saksalaisista. Kesällä Playa del Inglesissä on erittäin kuuma ja lämpötila kipuaa helposti yli 30 asteen. Talven keskilämpötila on noin 20 astetta.

Ostokset ja yöelämä

Playa del Inglesissä on varsin hyvät ostosmahdollisuudet. Useimmat vaate- ja elektroniikkaliikkeet löytyvät kaupungin lukuisista ostoskeskuksista. Markkinakojuista puolestaan voi hankkia matkamuistoja ja kokeilla tinkimistaitojaan.

Kaupungin yöelämä on niin ikään keskittynyt kauppakeskuksiin. Lukuisat pubit, klubit ja yökerhot kutsuvat reissaajaa auringon laskiessa. Rannan läheisyydessä voi mennä lasilliselle Paseo Maritimon alueelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös Kasbahin baarikeskittymässä riittää aina menoa, ja Yumbo-ostoskeskuksessa on lukuisia homobaareja. Naapurikylä San Agustínista löytyy lisäksi kasino.

Inglesin suomalaisbaareissa ja -ravintoloissa järjestetään tansseja aikuiseen makuun. Mukana menossa on usein myös kotimaisia artistivieraita.

Runsas ravintolatarjonta

Paikallisten erikoisuuksien lisäksi Playa del Inglesin ravintolavalikoimassa on esillä kansainvälisen keittiön koko kirjo. Suomalaisia ravintoloita mahtuu joukkoon runsain mitoin.

Gran Canarialla syödään paljon kalaa, joka tarjoillaan usein ryppyisten kanarianperunoiden ja mojo-kastikkeen kera.

Juomapuolelta kannattaa kokeilla perinteistä sangriaa sekä espanjalaista kuohuviiniä cavaa. Paikallinen erikoisuus on hunajarommi.

Hyvä tietää Inglesistä

Playa del Ingles sopii vauhdikasta rantalomaa kaipaavalle matkailijalle, joka haluaa myös nauttia yöelämästä. Erityisesti nuoriso viihtyy lomakeskuksen sykkeessä. Lapsiperheille Playa del Inglesissä on paljon hauskaa tekemistä rantaelämästä teemapuistoihin.

Kannattaa huomioida, että Playa del Ingles on lomakeskus, josta voi olla vaikea löytää paikallisväriä. Aitoa kanarialaistunnelmaa pääsee kuitenkin tutkimaan vuokraamalla auton ja tekemällä saarikierroksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Autoa vuokratessa on syytä muistaa, että espanjalainen liikennekulttuuri poikkeaa suomalaisesta, joten varovaisuus on paikallaan. Kanariansaarilla vuoristossa tiet ovat hyvin kapeita ja mutkaisia.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PLAYA DEL INGLESISSA

Maspalomas, Espanja
Maspalomasin tuntomerkki on sen rannassa sijaitseva majakka.

Pakettimatkalla helposti perille

Useimmat suomalaiset matkanjärjestäjät tarjoavat valmismatkoja Playa del Inglesiin. Lennon ja majoituksen sisältävä paketti on usein sekä helpoin että edullisin tapa matkustaa Gran Canarialle.

Omatoimimatkaajat voivat varata lennot matkanjärjestäjien lisäksi muun muassa Norwegianilta. Edestakaisten lentojen hinnat alkavat noin 150–200 euroa sesongista riippuen. Matkanjärjestäjien lomalentoja Gran Canarialle voi saada halvimmillaan jopa 25 eurolla.

Gran Canarian lentokenttä sijaitsee lähellä Las Palmasin kaupunkia, josta on Inglesiin noin 35 kilometriä.

Majoitusta joka lähtöön

Playa del Ingles on varsinainen hotelliviidakko – hyvässä ja pahassa. Majoitustarjonnasta löytyy jokaiselle kukkarolle sopiva vaihtoehto, sillä alueella on sekä vaatimattomia pikkuhotelleja että loma-asuntoja ja luksushotelleja. Perheiden suosimia huoneistohotelleja on runsaasti.

Rauhallisempaa menoa kaipaavat voivat majoittua esimerkiksi naapurikylä San Agustíniin, ja myös Las Palmasista on helppo matkustaa Playa del Inglesiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Liikkuminen kätevää

Playa del Inglesissä on helppo liikkua jalkaisin, sillä vilkkaudestaan huolimatta lomakeskus on suhteellisen pieni. Myös taksit ovat varsin edullisia.

Vuokra-auto ei itse lomakohteessa ole tarpeellinen, mutta autonvuokraus on ehdoton saarikierrosta suunnitteleville.

PLAYA DEL INGLESIN NÄHTÄVYYDET

Maspalomas, Espanja
Yksi Playa del Inglesin -lomien suosikkikohteista ovat läheisen Maspalomasin hiekkadyynit.

Koko perheen Palmitos Park

Palmitos Park on trooppinen puisto, jossa pääsee tutustumaan tuhansien kasvien lisäksi myös eläimiin. Pääosassa ovat linnut – puistossa järjestetäänkin mitä erilaisimpia lintuesityksiä.

Lisäksi Palmitos Parkissa pääsee tutustumaan matelijoihin ja monenkirjaviin nisäkkäisiin sekä kalojen elämään akvaariossa.

Maspalomasin hiekkadyynit

Aivan Playa del Inglésin kupeesta löytyvät Maspalomasin hiekkadyynit tuovat ripauksen eksotiikkaa alueelle. Autiomaatunnelmaan pääsee ylittämällä dyynit kamelin selässä.

Hiekkadyynien kupeessa on myös tavallinen uimaranta sekä Maspalomasin majakka, joka rakennettiin jo 1800-luvun puolivälissä.

Railakas päivä vesipuistossa

Ainakin perheen pienimmät hihkuvat riemusta päästessään viettämään lomapäivää Maspalomasin Aqualandiin. Vesipuistossa voi hurvitella vesiliukumäessä tai rentoutua aurinkoa ottaen.

Sukella villiin länteen Sioux Cityssä

Villin lännen kylä Sioux City cowboyineen ja intiaaneineen on koko perheelle sopiva teemapuisto lähellä San Agustínin kylää. Sheriffien, saluunoiden ja kantrimusiikin Sioux Cityyn voi saapua myös viettämään iltaa show’n merkeissä.

Lapsia varten puistosta löytyy pieni eläintarha.

PLAYA DEL INGLESIN PARHAAT

Maspalomas, Espanja
Maspalomasin ranta on suosittu kohde lähellä Playa del Inglesiä.

Playa del Inglesin parhaat elämykset

  1. Nauti auringosta ja rantaelämästä Playa del Inglesin upeilla rannoilla.
  2. Koe kaupungin vilkas yöelämä viihtyisistä pubeista isoihin klubeihin.
  3. Vietä hauska päivä teemapuistossa.
  4. Tee kävelyretki Maspalomasin hiekkadyyneille ja näe historiallinen majakka.
  5. Vuokraa auto ja tee saarikierros – Gran Canarialla on paljon nähtävää.

Lisätietoja

Gran Canarian viralliset matkailusivut

Teksti: Maria Hietala, Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock ja Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Cap de Formentorin majakka

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

Madridin kiinnostavimmat nähtävyydet – 11 kohdetta, joissa kannattaa vierailla loman aikana

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja