Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Marokko

Agadir on eksoottinen rantalomakohde

Elina Venttola Päivitetty: 27.11.2018
Agadir on suosittu rantalomakohde, josta löytyy kilometrien pituisia hiekkarantoja, hienoja golfkenttiä ja värikästä markkinaelämää.

Eksoottinen rantaloma Marokossa

Kuuman erämaan ja viilentävän valtameren välissä sijaitseva Agadir on puhdasverinen rantalomakohde. Noin 750 000 asukkaan Agadir on takavuosien tuttu lomakohde, joka oli jonkin aikaa sivussa matkanjärjestäjien valikoimasta. Nyt kaupunki on tekemässä uutta tulemista ja sen asukasluku on kasvussa.

Agadirin kulttuuri on sekoitus länsiafrikkalaista, arabialaista ja ranskalaista perinnettä. Turismin myötä länsimaalaistuneen kaupungin katukuva on sekoitus vanhaa ja uutta. Agadirissa modernit rakennukset kohoavat sulassa sovussa vierekkäin värikkäiden minareettien kanssa, mutta matkailijoiden suosimille hotellialueille minareetteja ei ole rakennettu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudempi osa Agadiria on myös vuonna 2007 rakennettu huvivenesatama Marina, josta löytyy komeiden alusten lisäksi myös ravintoloita, viihdettä ja hotelleja.

Agadir, Marokko
2000-luvulla rakennettu satama-alue Marina tarjoaa matkailijalle kauppoja, kahviloita ja ravintoloita.

Agadir sopii suomalaisille syksyisin ja keväisin

Agadir on kesäisin suosikki matkailukohde marokkolaistenkin keskuudessa, joten hotellit ovat usein täysiä. Suomalaiselle paras aika matkustaa on keväisin ja syksyisin, kun sää on miellyttävän lämmin muttei kuuma, ja rantalomakohteissa on väljempää.

Myös talvella Agadirissa on leuto sää, sillä se sijaitsee Atlantin rannalla. Kaupungissa paistaa aurinko 300 päivänä vuodessa, eli aurinkoisen sään puolesta sinne voi matkustaa mihin aikaan vuodesta tahansa.

Rantoja ja harrastuksia

Agadir on erityisen ylpeä pitkästä ja valkeasta hiekkarannastaan. Lähes kymmenen kilometriä pitkältä hiekkarannalta löytyy niin yleisiä kuin hotellien yksityisiäkin osuuksia. Rantaa reunustavat kahvilat, ravintolat ja pienet liikkeet.

Lomaa Agadirissa ei kuitenkaan tarvitse viettää pelkästään rantatuolilla lojuen, sillä kaupungissa on mainiot aktiviteettimahdollisuudet. Vesiurheilijoille Marokko on ihanteellinen kohde, sillä tällä rannikolla pääsee surffaamaan. Vesiurheilupuitteita kannattaa etsiä erityisesti Taghazoutin rannalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Agadirin välittömästä läheisyydestä löytyy myös kolme golfkenttää, jotka sijaitsevat noin 10 kilometrin päässä keskustasta. Kohteessa voi harrastaa myös esimerkiksi ratsastusta, patikointia ja tennistä.

Sukella basaareihin

Kaupungin modernimmalla puolella sijaitsee monia muotiliikkeitä, mutta edullisten ostosten perässä juoksevien kannattaa vierailla pakallisten asuinkorttelien läheisyydessä sijaitsevilla kauppakujilla, jotka ovat huomattavasti turistialueita edullisempia.

Paikalliset markkinat, joita kutsutaan nimellä souk, ovat nähtävyys jo itsessään. Värikkäät markkinat tarjoavat mielenkiintoista nähtävää, ja kauppoja voi tehdä esimerkiksi matoista, nahasta valmistetuista käsitöistä, koruista, puukäsitöistä tai mausteista. Täällä saa tinkiä!

Hyvä tietää Agadirista

Agadir sopii kohteeksi matkailijalle, joka haluaa nauttia rantalomasta sekä erilaisista aktiviteeteista vesiurheilusta golfiin. Kulttuurista ja historiasta kiinnostuneiden kannattaa yhdistää lomaan visiitti Marrakechiin. Marrakechiin matkustaa bussilla vajaassa kolmessa tunnissa.

Agadir on turvallinen lomakohde, ja sopii myös lapsiperheille. Sää on talvella mukavan leuto ja keskilämpötila huitelee noin 20 asteen tietämillä. Talvinen Marokko onkin hyvä valinta lomailijalle, joka ei viihdy liian kovassa helteessä. Kesällä Marokossa on todella kuuma.

Marokko on muslimimaa, ja myös turistin tulee kunnioittaa paikallista kulttuuria. Suosittuna lomakohteena Agadirissä ei kuitenkaan tarvitse stressata vaatetuksen takia: turistit voivat huoletta kulkea kesätopeissa ja shortseissa. Uskonnollisilla paikoilla on toki pukeuduttava asianmukaisesti peittävämpiin vaatteisiin.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN AGADIRISSA

Agadir, Marokko
Agadirin hotelleissa on myös omat uima-altaat.

Pakettimatkoja ja lentoja

Suomalaisista matkanjärjestäjistä Matkapörssi tekee valmismatkoja Agadiriin talvikuukausina. Lennot liikennöidään Al Massiran lentokentälle, joka sijaitsee vajaan 30 kilometrin päässä Agadiristä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Norwegian liikennöi suorilla lennoilla Helsingistä Agadiriin kerran viikossa talvikaudella 2018–2019. Suora lento kestää reilut viisi ja puoli tuntia. Halvimmillaan lennot maksavat hieman alle 200 euroa.

Majoitus Agadirissa

Agadirissa matkailulla on pitkät perinteet, ja kaupungista löytyykin runsaasti majoitusvaihtoehtoja. Vaativimmille matkailijoille on tarjolla ylellisiä all inclusive -hotelleja, mutta myös keskihintaiset perhehotellit ja reppureissaajien suosimat vaatimattomammat majapaikat ovat edustettuina.

Liikkuminen Agadirissa

Keskeisen Agadirin alueella on helppo liikkua jalkaisin. Hotelleista voi myös vuokrata polkupyöriä jos haluat tehdä retkiä kaupungin ulkopuolelle. Agadirin kaupungin sisällä liikennöiviä takseja kutsutaan nimellä petit taxi, kun taas grand taxi on hieman isompi menopeli, joka tekee matkoja myös kaupungista toiseen. Esimerkiksi Taghazoutin rannalle voi matkustaa myös paikallisbussilla.

AGADIRIN NÄHTÄVYYDET

Agadir, Marokko
Uutta kaupunkia voi ihastelle matkalla maanjäristyksessä tuhoutuneen Agadirin vanhankaupungin raunioille.

Parhaat maisemat Kasbahista

Agadirissa kannattaa kivuta yli 230 metrin korkeudessa sijaitsevalle linnoitukselle, josta aukeaa kaupungin paras maisema. Jo 1500-luvulla rakennetusta linnoituksesta on enää jäljellä ulkoseinämät, mutta historialliselta paikalta voi napata hienoja kuvia esimerkiksi Agadirin satama-alueesta. Kuumalla säällä miellyttävämpi tapa nousta näköalapaikalle on taksi.

Souk al Had – ostoksia basaarissa

Souk al Had, toiselta nimeltään Grand Souk, on Agadirin suurin basaari, josta löytyy 11 hehtaarin edestä kaikkea mausteista ja hedelmistä nahkatuotteisiin ja käsitöihin. Jättimäisillä markkinoilta voi tehdä tuliaisostokset ja hankkia kotiin matkamuistoja Marokosta.

Retkiä Agadirista

Agadirista on helppo tehdä retkiä muualle Marokkoon. Tutustumisen arvoinen on esimerkiksi 180 kilometrin päässä Agadirista sijaitseva Essaouiran vanha merirosvosatama.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi suosituimmista retkikohteista on itseoikeutetusti noin 250 kilometrin päässä sisämaassa sijaitseva Marrakech. Kiehtovan kaupungin katuja reunustavat viehättävät vaaleanpunaiset talot, käsityöläiskojut sekä markkinahulina.

Hieman lähempänä Agadiria sijaitsevat Tiznitin ja Tafraouten kaupungit ovat myös suosittuja retkikohteita, joihin jo pelkkä matkustaminen tarjoaa upeita maisemia reitin varrella.

AGADIRIN PARHAAT

Agadirin ranta-alueen katukuvaan kuuluvat valkoiset rakennukset ja palmut.

Koe nämä Agadirissa

  1. Vietä rento rantaloma Agadirin hiekkarannoilla
  2. Kokeile surffausta
  3. Tee ostoksia värikkäillä markkinoilla
  4. Käy golfaamassa
  5. Kokeile perinteisiä marokkolaisia ruokia

Parhaat retket Agadirista

  1. Vietä päivä Taghazoutin rannalla Agadirin kaupungin kupeessa
  2. Tee retki Essaouiran rantakohteeseen
  3. Vieraile sadunomaisessa Marrakechissa
  4. Kipua Kasbah-linnoituksen kukkulan laelle ihailemaan maisemia
  5. Kokeile kameliratsastusta

Lisätietoja

Marokon matkailutoimisto

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Elina Venttola

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Marrakech, Marokko

Tutustu Marrakechin tunnetuimpiin nähtävyksiin – seitsemän vinkkiä

Marokko

Tiedätkö, millainen hotelli on riad? Nämä asiat tekevät satumaisesta majoituksesta erityisen

Melilla, Espanja

Moni ei edes tiedä, että Espanjalla on kaksi kaupunkia Afrikan mantereella – löytyvät läheltä suosittuja lomakohteita

Agadir, Marokko

Eksoottinen rantaloma Marokossa – tältä näyttää Agadirissa!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja