Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Italia

Cattolicassa voit viettää rauhallisen rantaloman

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 10.08.2016
Italian Cattolica on kesäisin erityisesti perheiden suosima lomakohde.

Idyllinen rantakaupunki

Cattolican kaupunki sijaitsee Adrianmeren rannalla Italian itärannikolla. Cattolica on vajaan 20 000 asukkaan rauhallinen italialaiskaupunki, jonka tunnelmasta voi nauttia kahviloissa ja jäätelöbaareissa tai kävelykaduilla. Kesäisin kaupunki on suosittu rantalomakohde.

Rauhallinen Cattolica sopii lomakohteeksi erityisesti perheille, joille on paljon tekemistä kaupungissa ja sen lähialueilla kuten noin kymmenen kilometrin päässä sijaitsevassa vesipuistossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ruoka ja viinit ovat täällä arvossaan. Cattolicassa on erityisesti kalaravintoloita, mutta myös suositut italialaiset herkut ovat edustettuina. Kaupungin yöelämä keskittyy keskustan baareihin. Ostoksia voi tehdä Cattolican keskustan ostoskaduilla tai viikkoittain järjestettävillä markkinoilla.

Cattolica, Italia

Kesälomalle Cattolicaan

Cattolica on kesäkohde, jossa lämpimimmät kuukaudet ovat kesäkuusta elokuuhun. Näinä kuukausina päivän ylimmät lämpötilat ovat noin 25-30 astetta. Keväällä ja syksyllä voi myös olla lämpimiä päiviä, mutta illat ovat jo viileämpiä. Talvikuukausina Cattolica ei ole ihanteellinen lomakohde hellettä etsivälle, sillä noin kymmenessä asteessa liikkuvat lämpötilat ovat liian kylmiä rantalomailuun.

Rento rantapäivä tai pyöräretki lähialueille

Cattolicassa lomaa voi viettää nauttien kaupungin hyvästä uimarannasta tai aktiivisesti urheillen. Cattolican hiekkaranta on noin kolme kilometriä pitkä ja rantaa käyttääkseen on vuokrattava aurinkotuolit ja -varjo. Cattolicassa on myös muutama pienempi maksuton ranta.

Cattolicassa on monipuolisia urheilumahdollisuuksia. Kaupungissa voi harrastaa eri vesiurheilulajeja, pyöräillä tai pelata golfia. Kaupungissa on useita pyörävuokraamoja, joista pyörän voi vuokrata tunneiksi tai päiviksi. Myös joistakin hotelleista voi lainata pyörän. Golf Riviera Club on 18-reikäinen golfkenttä muutaman kilometrin päässä Cattolicasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kesäaikaan Cattolicassa järjestetään erilaisia tapahtumia kuten Pink Night -juhla, jolloin kaupungissa on konsertteja, esityksiä ja ulkoilmajuhlia aina aamuun asti ja kaupunki verhoutuu vaaleanpunaiseen väriin.

Cattolicasta voi tehdä retkiä esimerkiksi Firenzeen, Venetsiaan tai San Marinon kaupunkivaltioon. Firenze on tunnettu upeista historiallisista rakennuksista ja taideaarteissa. Venetsiassa voi hypätä gondolin kyytiin ja tutkiskella kaupunkia ja sen elämänmenoa kanaaleja pitkin lipuen. Pienessä San Marinon tasavallassa voi tehdä edullisia ostoksia.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN CATTOLICASSA

Cattolica, Italia

Kesäaikana lähelle suorilla lennoilla

Cattolican lähin lentokenttä sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Riminissä. Finnair lentää suoraan Helsingistä Riminiin toukokuusta syyskuuhun. Sesonkiajan ulkopuolella Cattolicaan pääsee lentämällä lähialueen isommille lentokentille kuten Bolognaan tai Firenzeen.

Majoitus Cattolicassa

Cattolican majoitustarjonta koostuu pääasiassa keskitason hotelleista, jotka tarjoavat asiakkailleen peruspalveluita. Monessa voi ostaa majoituksen lisäksi puolihoitopaketin, jolloin majoitukseen kuuluvat aamiainen ja illallinen. Luksushotelleja kaupungissa ei ole. Cattolicassa on myös vuokrattavia loma-asuntoja sekä edullisempaa bed and breakfast -majoitusta.

Liikkuminen Cattolicassa

Cattolicassa voi liikkua paikasta toiseen helposti kävellen, sillä välimatkat eivät ole suuria. Osa kaupungin keskustasta on pelkkiä kävelykatuja, joilla ei saa liikkua millään kulkuneuvoilla. Viereisiin kaupunkeihin pääsee Cattolicasta bussilla ja hieman kauemmas junalla tai vuokra-autolla.

CATTOLICAN NÄHTÄVYYDET

Italian lippu Cattolican rannalla

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Acquario di Cattolica

Acquario di Cattolica on vedenalaista maailmaa esittelevä nähtävyys, jonka akvaarioissa voi nähdä esimerkiksi haita, pingviinejä ja kilpikonnia. Acquario di Cattolica on avoinna vierailijoille huhtikuusta elokuuhun joka päivä ja loppuvuoden ajan pääasiassa viikonloppuisin. Aikuisten sisäänpääsylippu maksaa parikymmentä euroa ja lasten hiukan vähemmän. Pienet lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.

Gradaran linna

Muutaman kilometrin päässä Cattolicasta sijaitsee historiallinen Gradaran linna, jonka rakentaminen aloitettiin jo 1100-luvulla. Linnaan järjestetään opastettuja kierroksia ja se on avoinna ympäri vuoden lukuun ottamatta muutamia juhlapyhiä. Sisäänpääsy linnaan maksaa pari euroa.

Sant’Apollinaren kirkko

Chiesa di ‘San’Apollinare on 1300-luvulla rakennettu kirkko Cattolicassa. Kirkko on avoinna ympäri vuoden ja sinne ei ole sisäänpääsymaksua.

CATTOLICAN PARHAAT

IstockphotoItalia, Cattolica
.

Parhaat retkikohteet Cattolicasta

1. Venetsia
2. San Marino
3. Firenze
4. Rimini
5. Ravenna

LISÄTIETOA

Emilia-Romagnan matkailusivut

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen