Kohdeopas: Etelä-Carolina

Kuva:
Etelä-Carolinassa on 80km pituinen ranta

Etelä-Carolinan maisemat vievät sinut suoraan Tuulen viemää -elokuvan tunnelmiin. Aika kuluu nopeasti loikoilemalla rannalla tai kuljeksimalla upeilla plantaaseilla.

Etelä-Carolina on mielenkiintoinen yhdistelmä monipuolisia maisemia ja Yhdysvaltain sisällissotaa edeltäneen ajan (antebellum) arkkitehtuuria. Osavaltion asukkaat ovat jakautuneet tasaisesti kaupunkeihin eikä siellä ole yhtään niin sanottua suurkaupunkia.

Charleston

Charleston on kuuluisa 1 000 antebellum- ja 73 vapaussodan aikaisesta rakennuksesta. Kaupunki henkii vanhaa etelän tunnelmaa höystettynä ranskalaisilla ja englantilaisilla vaikutteilla. Se vaurastui riisi- ja indigoviljelmillä 1700-luvulla, ja oli etelän rikkain.

Amerikan sisällissota alkoi Charlestonin satamassa sijaitsevan Fort Charlotten valtaamisella vuonna 1775. Osavaltion alueella käytiin useita taisteluita.

Näkemisen arvoisia kohteita

Charlestonin ympäristössä on monia kiinnostavia kohteita. Boone Hall Plantationin maisemat ovat tuttuja Tuulen viemää -elokuvasta sekä Patrick Swayzen tähdittämästä North and South-minisarjasta.

1800-luvulla perustettu Magnolia Plantation esittelee muun muassa yli 900 erilaista camellia-kukkalajiketta. Alueella on myös pensasaitainen labyrintti ja Audubon Swamp Garden, jossa elävät alligaattorit, saukot ja vesilinnut.

80 kilometriä rantaa

Pohjoisosan Myrtle Beach on suosittu rantakohde, jonka 80 kilometrin pituinen Grand Strand -hiekkaranta houkuttelee kesäisin jopa 300 000 kävijää.

Erityisesti nuorten ja lapsiperheiden suosima Myrtle Beach on erittäin kaupallinen lukemattomine motelleineen, neon-kyltteineen, pikaruokaketjuineen sekä huvi- ja vesipuistoineen.

Eteläosan Hilton Head Island edustaa korkeatasoisempaa rantakohdetta.

Etelä-Carolinan tulonlähteet

Etelä-Carolinan tärkeimmät elinkeinot ovat turismi, tehdasteollisuus ja maanviljely. Siellä tehdään vaatteita, kemikaaleja ja koneita.

Tupakka, puuvilla, soija, maissi ja persikka ovat osavaltion tärkeimmät viljelykasvit.

Nähtävyyksiä Etelä-Carolinassa

Charleston, Cypress Garden, plantaasit (Boone Hall Plantation, Drayton Hall), puutarhat (Magnolia Plantation, Middleton Place Gardens), rannikon saaret (Edisto, Kiawah Island).

Kuuluisia southcarolinalaisia ovat muun muassa John C. Calhoun, Jesse Jackson, Andie McDowell, John Rutledge ja John B. Watson.

www.discoversouthcarolina.com
www.sc.go

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / James Willamor

Päivitetty: 9.2.2015

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia