Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Tšekki

Kaunis Praha sopii kaupunkikohteeksi ympäri vuoden

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.03.2020
Tšekin tasavallan pääkaupunki Praha on paitsi historian aarreaitta, myös monipuolinen kaupunkikohde shoppailuun, herkutteluun ja yöelämästä nauttimiseen.

Pitkä viikonloppu Prahassa onnistuu milloin tahansa

Kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat vanhankaupungin lisäksi Prahan raatihuoneen astronominen kello, kuvankaunis Kaarlensilta sekä kuninkaanlinna. Prahan historia ulottuu yli tuhannen vuoden taakse. Kaupungin perustamisajankohtana pidetään vuotta 885, jolloin Prahaan rakennettiin ensimmäinen kuninkaanlinna. Linna on säilyttänyt sijaintinsa sittemminkin, mutta rakennus on rakennettu monta kertaa uudelleen.

Prahan vahvan suosion huomaa vanhassakaupungissa etenkin kesäaikaan. Unescon maailmanperintölistalle kuuluvalla keskusta-alueella turistien virta on loputon. Silti rauhallista tunnelmaa ei tarvitse kauan hakea: Prahassa on myös paljon puistoja ja viihtyisiä pikkukatuja, joilta löydät kiinnostavia oluttupia ja peritšekkiläistä ruokaa tarjoavia ravintoloita. Arkkitehtuuriltaan Praha ei edusta ei yhtä yhtenäistä tyylisuuntaa, vaan rakennusten tyyli vaihtelee gotiikasta ja barokista kubismiin. Arkkitehtuurin moninaisuus on olennainen osa Prahan viehätystä, eikä vanhojen ja kauniiden rakennusten katselusta helposti saakaan tarpeekseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockPraha, Tšekki
Astronominen kello on vanhankaupungin jännittävimpiä kohteita, ja se saa ensikertalaisen lumoutumaan.

Praha on ympärivuotinen matkakohde

Prahan mannermainen ilmasto tekee kaupungista kiinnostavan matkakohteen ympäri vuoden. Kesällä Prahassa on lämmintä, ja etenkin kesä- ja elokuu ovat kuuminta turistisesonkia. Tällöin myös majoittuminen on kalleimmillaan. Talviloma Prahassa kannattaa ajoittaa joulukuulle, jotta pääsee tunnelmoimaan tsekkiläiselle joulutorille. Nauti kuppi paikallista hehkuviiniä ja maistele erilaisia joululeivonnaisia. Torilla vieraileva ei voi välttyä joulumieleltä.

Kevät ja syksy ovat loistavaa aikaa matkustaa Prahaan: tapahtumia ja lämpöä riittää, mutta turistien osalta on hiljaisempaa. Etumatkaa kevääseen kannattaa ottaa vierailemalla kaupungissa pääsiäisen aikaan. Pääsiäinen on Prahassa tärkeä juhla, mikä näkyy myös katukuvassa koristeiden ja pääsiäismarkkinoiden muodossa.

Kulttuuria kansalle

Prahan kulttuurielämä on virkeää ympäri vuoden. Tanssit, teatteri ja musiikki ovat hyvin edustettuina vuodenajasta riippumatta. Praha tarjoaa kulttuurikaupungin tavanomaiset elämysmahdollisuudet klassisen musiikin konserteista oopperaan, mutta etenkin etenkin teatterin osalta Prahalla on tarjottavanaan myös erikoisuuksia.

Erityisen kuuluisa Praha on niin kutsutusta mustasta teatterista, jonka esitykset ovat matkoja illuusioiden ja taikojen maailmaan. Mustan teatterin näytelmissä yhdistetään musiikkia, tanssia, elokuvaa ja pantomiimia taidokkaaseen valojen ja varjojen käyttöön. Esityksiä seuratakseen ei tarvitse osata tšekin kieltä. Kuuluisin alan teatteri Prahassa on Laterna Magika.

Mustan teatterin ohella nukketeatterinäytökset ovat Tšekkiä tyypillisimmillään. Ensimmäinen nukketeatteriesitys Prahassa järjestettiin jo 1500-luvulla, ja nukketeatterit ovatkin erottamaton osa tšekkiläistä kulttuuria siinä missä sauna suomalaisuutta. Teatterin ohella Praha tunnetaan kirjailija Franz Kafkan kotikaupunkina. Kafkan elämään voi tutustua Prahan juutalaiskaupunginosassa Josefovissa. Kafkalle on Prahassa omistettu myös oma museo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oluestaan Praha tunnetaan

Olut on merkittävässä roolissa tšekkiläisessä kulttuurissa, ja sen juonnissa tšekit ovat keskikulutuksella mitattuna maailman ykkösiä. Prahassa olut on parhaimmillaan perinteisissä oluttuvissa ja tšekkiläisissä krouveissa. Oluenjuontiin kannattaa suhtautua Prahassa kunnioituksella, sillä paikallisilla on muutamia tärkeitä sääntöjä. Olut nautitaan aina tuopista, eikä vanhan tuopin jäännöksiä kaadeta koskaan uuteen. Vain ensimmäisellä tuopilla skoolataan. Mikäli tarjotaan kierroksia, seuraavan tarjoaa aina se, jonka lasinalus tarttuu tuopin pohjaan.

Edelliset säännöt mielessään pitäen on hyvä lähteä tutkimaan Prahan oluttarjontaa ja tutustua eri olutlaatuihin. Koska Praha on poikkeuksellisen suosittu turistikohde, aidoin tunnelma löytyy usein Prahan pikkukujilta, joiden oluttuvat saattavat sijaita varsin huomaamattomien kylttien takana. Prahassa on myös monia mielenkiintoisia pienpanimoja, jotka tarjoavat erikoisuuksiakin. Esimerkiksi panimotalo Pivovarsky Dum valmistaa suklaaolutta.

Ruokailu ja ostokset Prahassa

Oluen ohella Praha houkuttelee nauttimaan peritšekkiläisestä ruoasta. Annokset ovat usein suuria, eikä rasvaa tai suolaa säästellä. Perusannos tšekkiruokaa sisältää tyypillisimmilään porsasta, kaalia ja knöödeleitä ja se nautitaan tietysti oluen kera. Erityisesti kokeilemisen arvosia Prahassa ovat erilaiset maukkaat riistaruoat. Suomalainen voi suunnata budjetin särkymättä hieman tasokkaampinkin ravintoloihin, koska Prahan hintataso on vanhankaupungin turistiravintoloita lukuun ottamatta edelleen edullinen.

>> Lue myös: Kuusi vinkkiä kulinaarimatkailijan Prahaan

Shoppailija nauttii olostaan Prahan suurissa ostoskeskuksissa ja pitkillä ostoskaduilla. Ostoskeskuksten kohdalla voi olla hyvä ajatus suunnata kauemmas kaupungin keskustasta, mutta suosituimmat ostoskadut, Pařížská ja Příkopy, sijaitsevat kaupungin historiallisessa keskustassa. Erityisen suosittu tuliainen Prahasta on tšekkiläinen kristalli, mutta valitettavasti kaupungissa on paljon myös heikkotasoisen turistirihkaman myyjiä, joiden kanssa kaupaunkäyntiä kannattaa välttää.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PRAHASSA

ShutterstockPraha, Tšekki
Kaupungin läpi virtaava Vltava-joki ja Prahan linna ovat kohteita, joita ei voi missata.

Suoralla lennolla Helsingistä Prahaan

Helsingistä pääsee Prahaan useilla lentoyhtiöillä, mutta suoria yhteyksiä tarjoavat Finnair, Czech Airlines ja Norwegian. Edestakaiset lennot maksavat halvimmillaan noin sata euroa.

Lentoaika Prahaan on reilut kaksi tuntia. Prahan lentokenttä sijaitsee noin 20 kilometriä kaupungin ulkopuolella. Kentältä pääsee keskustaan parhaiten taksilla tai puolen tunnin välein liikennöivillä Cedaz-minibusseilla. Taksikyyti maksaa noin 25–30 euroa. Julkisen liikenteen bussi numero 119 kuljettaa kentältä Dejvickán metroasemalle, josta pääsee jatkamaan matkaa nopeasti metrolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Vertaile hinnat ja varaa lennot Prahaan

Prahassa voit valita hotellin budjettisi mukaan

Prahassa on tarjolla majoitusta eri hintaluokissa. Hostellit ja bed and breakfast -tyyppiset paikat majoittavat reppureissaajat ja muut budjettimatkailijat, kun taas keskustan tasokkaat kansainväliset hotellit vastaavat vaativankin majoittautujan toiveisiin.

Prahan hintataso majoituksen osalta on jonkin verran Suomea edullisempi. Kalleinta majoittautuminen on ydinkeskustassa, mutta toimivan julkisen liikenteen ansiosta majoitusta uskaltaa katsella kauempaakin kaupungista.

>> Vertaile hinnat ja varaa hotelli Prahasta

Prahan joukkoliikenne toimii

Prahan vanhankaupungin nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan, ja niiden välillä voi liikkua mukavasti jalkaisin. Muualle kaupunkiin suunnattaessa alle kannattaa ottaa joko raitiovaunu tai metro. Metro kuljettaa tehokkaasti eri kaupunginosien välillä, kun taas raitiovaunuilla pääsee käytännössä kaikkialle Prahassa. Raitiovaunut kulkevat myös yöaikaan.

Julkisissa liikennevälineissä on taskuvarkaiden suuren määrän vuoksi pidettävä erityistä huolta arvotavaroistaan. Taksia käytettäessä matkailijan kannattaa olla tarkkana, ettei kyydistä veloiteta monikertaista summaa. Hinnasta kannattaakin neuvotella ennakkoon ja varmistaa, että kuljettaja käyttää mittaria.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
[rp_social]

PRAHAN NÄHTÄVYYDET

ShutterstockPraha, Tšekki
Vanhakaupunki on Prahan sydän, ja kaupungin alueista matkailijoille kaikkein tutuin.

Vanhankaupungin aukio on Prahan sydän

Prahan vanhankaupungin aukiolla näkyy hyvin Prahan arkkitehtuurin monipuolisuus. Aukion laidalla sijaitsee rakennuksia, jotka edustavat eri tyylisuuntia gotiikasta ja barokista jugendiin.

Vanhankaupungin maamerkki on 1300-luvulla rakennettu raatihuone, jonka itäisen siiven saksalaiset räjäyttivät toisen maailmansodan loppupuolella. Rakennuksen tuhoutuneita osia ei ole korjattu, ja raatihuoneesta puuttuukin silminnähtävästi suuri osa. Raatihuoneen edessä olevat 27 valkoista ristiä muistuttavat 1600-luvulla tapahtuneesta 27 aatelisen teloituksesta.

Raatihuoneen lisäksi aukion nähtävyyksiä ovat muun muassa Tynin Mariankirkko ja uskonpuhdistaja Jan Husin patsas. Aukion kuuluisin nähtävyys lienee kuitenkin astronominen kello, joka marssittaa tasatunnein ulos kaksitoista apostolinukkea käkikellomaisista luukuistaan. Kellon nimi juontuu siitä, että se näyttää ajan lisäksi myös lukuisia astronomisia arvoja, kuten auringon ja kuun sijainnit.

Kaunis ja kansoitettu Kaarlensilta

Prahan tunnetuimpiin ja suosituimpiin nähtävyyksiin lukeutuu 1300-luvulta peräisin oleva Kaarlensilta, joka on aamusta iltaan innokkaiden turistien kansoittama. Silta rakentuu 16 kaaresta ja on ainoastaan jalankulkijoiden käytössä. Tyyliltään 516 metrin mittainen Kaarlensilta edustaa goottilaista arkkitehtuuria.

Kaarlensilta tunnetaan etenkin pyhimyspatsaista, jotka koristavat siltaa. Patsaita on kaikkiaan 30. Uskomuksen mukaan Pyhän Johanneksen patsaan koskettamisen tuo hyvää onnea ja varmistaa, että koskettaja vielä palaa takaisin Prahaan. Paras aika vierailla Kaarlensillalla on auringonnousu tai -lasku, jolloin turisteja on vähemmän ja Praha kylpee upeasti auringonvalossa. Kaarlensillan molemmissa päädyissä sijaitsee torneja, joihin voi kiivetä katselemaan näköalaa kohti Prahan keskustaa.

Prahan linnan alue ja Pyhän Vituksen katedraali

Prahan kaupunki sai alkunsa Prahan kuninkaanlinnasta. Prahan linna muodostaa valtavan erilaisten nähtävyyksien täyttämän alueen, ja se sijaitsee Hradčanyn kaupunginosassa. Linna-alueen kuuluisin nähtävyys lienee näyttävä Pyhän Vituksen katedraali, joka on Prahan tunnetuimpia symboleja ja Tšekin merkittävin kirkko. Katedraaliin ja sen alla olevaan kryptaan on haudattu kuninkaita ja kirkonmiehiä monilta eri aikakausilta. Katedraalin erikoisuus on, että siellä säilytetään Böömin kruununjalokiviä.

Pyhän Vituksen katedraalin ohella Prahan linnan alueella sijaitsee useita palatseja, gallerioita ja museoita, luostari, näkötorneja, Pyhän Yrjön basilika sekä ihastuttava Kultainen kuja, jossa pienet pastellinsävyiset talot kyyhöttävät rinta rinnan.

Josefovin juutalaisghetto

Prahan juutalaisyhteisö lukeutui Euroopaan vanhimpiin ja vahvimpiin ennen toisen maailmansodan tuhoja. Juutalaisten korttelit erottuvat Prahan vanhastakaupungista omana aluenaan Josefovina. Ensimmäiset mainninnat alueesta tunnetaan jo 900-luvulta, ja Josefovin ensimmäinen synagoga rakennettiin 1100-luvulla. 1800-luvulla Josefovin aluetta uudistettiin jugend-asemakaavan mukaisesti.

Prahan juutalaisyhteisö tuhoutui lähes kokonaan toisessa maailmansodassa, mutta merkkejä alueen pitkästä juutalaishistoriasta on edelleen nähtävissä. Josefovissa on useita synagogia sekä ainakin 1400-luvulta lähtien olemassa ollut Euroopan suurin ja parhaiten säilynyt juutalainen hautausmaa. Josefovissa voi tutustua myös kirjailija Franz Kafkan Prahaan. Kafka asui lähes koko elämänsä Prahassa. Kafka on haudattu uudelle juutalaiselle hautausmaalle.

Tunnelmallisia oluttupia Malá Stranassa

Malá Stranan eli “pienenpuolen” kaupunginosa on arkkitehtuuriltaan parhaiten säilynyttä Prahaa. Alueen asemakaava on peräisin 1200-luvulta, ja kaupunginosa on Prahan toiseksi vanhin.

Malá Stranassa on toki arkkitehtuuria uudemmiltakin ajoilta, ja etenkin barokkirakennukset ovat hyvin edustettuina. Lisäksi alueella on paljon upeita aatelispalatseja ja puutarhoja sekä Prahalle tyypillisiä tunnelmallisia oluttupia.

Yksittäisistä nähtävyyksistä tunnetuimmat ovat Nikolauksen kirkko, joka lukeutuu Euroopan hienoimpiin barokkikirkkoihin, Neitsyt Marian kirkko, Wallensteinin palatsi puutarhoineen sekä aivan Kaarlensillan lähellä sijaitseva John Lennonin seinä, joka on maalattu täyteen Beatles-legendalle omistettuja kirjoituksia ja kuvia.

Vanha Nové Mesto

Kaupunginosa nimi Nové Mesto eli “uusi kaupunki” johtaa harhaan: alue syntyi jo 1300-luvulla Prahaan virranneiden työläisten ja munkkien kaupunginosaksi. Nykyään Nové Mesto on maineessa etenkin oluttupa-alueena, sillä kaupunginosasta löytyy muun muassa maailman vanhin panimoravintola U Flekú, joka on puolen korttelin kokoinen.

Nové Meston nähtävyyksistä tärkeimpiä ovat muun muassa Obecni Dum, jota pidetään Tšekin tärkeimpänä jugendrakennuksena, Venceslauksenaukio, jota usein luonnehdetiin Prahan Champs Elyséeksi, Lumisen Neitsyt Marian kirkko sekä Kaarlen aukio, joka on 520 metriä pitkä vehreä puistoaukio kaupunginosan sydämessä.

>> Lue myös: Näe Praha pikkurahalla

KAUPUNKILOMA PRAHASSA

ShutterstockPraha, Tšekki
Kaarlensilta on parhaimmillaan aamun koittaessa, kun matkailijamassat loistavat poissaolollaan.

1. Kierrä tunnetuimmat nähtävyydet

Prahassa riittää kuuluisia nähtävyyksiä, joista moni kaupunkiin ensi kertaa saapuva matkailija haluaa aloittaa kaupunkiin tutustumisen. Kaupungin päänähtävyydet ehtii helposti kiertää parin päivän reissun aikana, sillä monet niistä sijaitsevat lyhyen matkan päässä toisistaan.

Kaupungin ylle kohoava Prahan linna on mainio paikka nähtävyyskierroksen ensimmäiseksi pysäkiksi. Historiallinen linna on maailman suurimpia linna-alueita ja siellä on lukuisia nähtävyyksiä kuten palatseja, kirkkoja, museoita ja puutarhoja. Linnan jälkeen kierrosta voi jatkaa ylittämällä Prahan vanhankaupungin ja Malá Stranan yhdistävän Kaarlensillan, jonka molemmille puolille aukeaa kauniit näköalat Vltava-joelle.

Prahan linnan ja Kaarlensillan lisäksi kaupungin ykkösnähtävyyksiin kuuluvat vanhankaupungin aukio ja sen astronominen kello, Josefovin juutalainen kortteli sekä Žižkovin televisiotorni, jossa on näköalatasanne 93 metrin korkeudessa.

Praha on erittäin suosittu kohde erityisesti kesäaikaan, mikä näkyy myös ruuhkina kaupungin tunnetuimmilla nähtävyyksillä. Nähtävyyskierrokselle kannattaakin suunnata jo heti aamusta, jolloin ihmisiä on vielä liikkeellä vähemmän. Prahan nähtävyyksien hyvä puoli on, että monet niistä, kuten Kaarlensillan ja Vanhankaupungin aukion, voi kokea täysin ilmaiseksi.

IstockphotoPraha
Prahan suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Kaarlensilta ja Prahan linna.

2. Herkuttele edullisesti ravintoloissa

Prahassa on monipuolinen ravintolatarjonta, joten herkuttelijat ja hyvän ruoan ystävät viihtyvät kaupungissa varmasti. Kaupungin ravintoloista löytyy vaihtoehtoja eri budjeteille ja Prahan-lomalla voi syödä myös tasokkaammissa ravintoloissa kohtuuhinnalla. Ravintoloiden hintataso on pääasiassa suomalaisittain edullinen, mutta matkailijoiden suosimien alueiden ympäristössä hinnat ovat usein korkeammat kuin muualla kaupungissa.

Prahassa lomaillessa kannattaa kokeilla tšekkiläisestä keittiön klassikkoannoksia, johon kuuluu tyypillisesti esimerkiksi porsaanlihaa, mykyjä ja hapankaalia. Tyypillisiin annoksiin Prahassa kuuluvat myös muun muassa schnitzel ja Unkarista lähtöisin oleva lihapata eli gulassi.

Jos tšekkiläinen ruoka ei reissun jokaisena päivänä maistu, löytyy Prahasta runsaasti muita ruokakulttuureja edustavia ravintoloita, joten kaupungissa voi herkutella myös vaikkapa italialaisella, georgialaisella tai vietnamilaisella ruoalla.

3. Vietä päivä shoppaillen

Prahassa on tekemistä myös shoppailijalle, sillä kaupungin ostoskaduilla ja kauppakeskuksissa riittää kierreltävää. Kaupungin tunnetuimmat ostoskadut ovat Pařížská ja Na Příkopě, jotka molemmat sijaisevat kaupungin historiallisen keskustan alueelta. Pařížskán varrella on monia kalliita merkkiputiikkeja, kun taas Na Příkopělta löytyvät suositut kansainväliset ketjuliikkeet.

Jos shoppailet mieluummin ostoskeskuksissa, on Prahassa monia suuria ostoskeskuksia. Lähellä Na Příkopěn ostoskatua sijaitsevassa Palladium-kauppakeskuksessa on laaja valikoima esimerkiksi vaatteita, asusteita, leluja ja elektroniikkaa myyviä liikkeitä.

IstockphotoPraha
Prahasta löytyy kiinnostavaa tekemistä niin herkuttelijalle kuin shoppailijalle.

4. Tutustu kaupungin olutkulttuuriin ja yöelämään

Prahassa on runsaasti baareja, joista mieleisensä löytää niin oluen, viinin kuin cocktailien ystävä. Kaupungissa juhlimista voi jatkaa aamun tunneille asti, sillä Prahasta löytyy myös monia yökerhoja.

Tšekissä juodaan perinteisesti paljon olutta ja myös Prahan baareissa on tarjolla laaja valikoima paikallisia olutmerkkejä. Olut on kaupungissa halpaa, mutta edullisimpia baareja ei kannata turistialueilta etsiä, vaan ne ovat usein hieman syrjemmässä.

Bilettäjille Prahan tunnetuin kohde on koko Keski-Euroopan suurin yökerho Karlovy lázně. Yökerho sijaitsee vain muutaman kymmenen metrin päässä Kaarlensillasta. Karlovy lázněssa on viisi kerrosta, joissa kaikissa soitetaan eri tyylistä musiikkia.

5. Hyödynnä julkista liikennettä

Prahassa on helppo liikkua paikasta toiseen kävellen, mutta pidemmät matkat taittuvat kätevästi raitiovaunulla tai metrolla. Julkisen liikenteen käyttäminen on Prahassa edullista, sillä esimerkiksi 30 minuutin kertalippu maksaa vain noin euron ja kolmen päivän vuorokausilippu alle 15 euroa.

Julkinen liikenne toimii Prahassa hyvin myös yöaikaan, sillä kaupungissa liikennöi yöaikaan raitiovaunuja ja busseja. Yölinjojen numerot ja reitit kuitenkin poikkeavat päiväliikenteestä, joten reitti kannattaa varmistaa ennen kyytiin hyppäämistä.

Raitiovaunun 22 kyytiin kannattaa hypätä nähtävyyskierrokselle, sillä sen reitti kulkee useiden kaupungin kuuluisimpien nähtävyyksien ja kiinnostavien kaupunginosien läpi.

Myös lentokentältä kaupunkiin pääsee edullisesti käyttämällä julkista liikennettä, sillä paikallisbussit 100 ja 119 yhdistävät lentokentän Prahan metroverkostoon. Lipun saa kätevästi pysäkillä olevista automaateista. Lippua ostaessa on hyvä muistaa, että matkalaukun kuljettamisesta peritään pieni maksu.

PRAHAN PARHAAT

ShutterstockPraha, Tšekki
Vanhankaupungin ahtailla kaduilla voi nähdä lähes mitä tahansa.

Koe nämä Prahassa

 1. Aja läpi joko raitiovaunu 22:n tai 91:n reitti ja näe Prahan nähtävyydet reitin varrella
 2. Osallistu jokiristeilylle Vltavalla
 3. Nouse kaapelihissillä Petřínin kukkulalle ja nauti näköalasta
 4. Näe joko mustan teatterin näytös tai nukketeatteriesitys
 5. Istu iltaa kellarioluttuvassa ja nauti ateria tšekkiläisessä krouvissa.

Prahan parhaat nähtävyydet

 1. Kuninkaanlinna ja Pyhän Vituksen katedraali
 2. Kaarlensilta
 3. Zlata Ulicka, Kultainen kuja
 4. Vanhankaupungin aukio ja astronominen kello
 5. Tynin Mariankirkko
 6. Raatihuone
 7. Tancici dum, Tanssiva talo
 8. Male namesti, Pieni aukio
 9. Oopperatalo
 10. Vanha juutalainen hautausmaa

Lisätietoa

Prahan kaupungin viralliset matkailusivut

Teksti: Panu Lempiäinen, Anna Mäkelä ja Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Istockphoto

[rp_social]

Vinkkejä ja ideoita

Praha, Tsekki

Mahdutko tälle kadulle? Prahan kapein tie on vain puoli metriä leveä – sai jopa liikennevalot

Praha

Viiden tähden Praha – vinkit luksuslomailijalle

Lennot Prahaan

Halvat lennot Prahaan

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Prahan nähtävyydet

Prahan parhaat nähtävyydet – tutustu ainakin näihin kuuteen kohteeseen

Prahan vanhakaupunki

Seitsemän hotellivinkkiä Prahaan – lue vinkit eri budjeteille

Praha

Koe Eurooppa halvalla – kolme kaupunkia, joissa lomailet pienellä budjetilla

Budjettivinkit Prahaan

Budjettiloma Prahassa – nappaa vinkit onnistuneeseen matkaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja