Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Los Gigantes tarjoaa rentoa lomaa Teneriffan länsirannikolla

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 13.06.2016
Los Gigantes sijaitsee säiden puolesta Teneriffan aurinkoisimmalla rannikolla.

Tekemistä löytyy useaan makuun

Los Gigantes on yksi Teneriffan suosituimmista lomakohteista. Se sijaitsee Teneriffan länsirannikolla ja noin 45 kilometrin päässä Reina Sofian lentokentästä. Los Gigantes on hiljalleen kasvanut yhteen naapurikaupunkien, Puerto Santiagon ja Playa de la Arenan kanssa.

Los Gigantesissa voi yhdistää rantaloman ja harrastusmahdollisuudet. Los Gigantesin rannat ovat pieniä luonnonrantoja ja ne tunnistaa tummasta hiekasta, mikä kertoo saaren vulkaanisesta maaperästä. Kaupungista löytyy myös muutamia kallioon muodostuneita luonnonvesialtaita. Altaiden ympärille on rakennettu reunat suojaamaan suuremmilta aalloilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aktiivista lomaa pääsee kokeilemaan esimerkiksi Los Gigantesin satama-alueella. Satamasta löytyy hyvät vesiurheilumahdollisuudet. Lisäksi täältä on helppo tehdä retkiä vesiteitse lähikyliin tai hypätä veneen kyytiin, mikä vie katsomaan valaita ja delfiinejä. Lisäksi suosittu aktiviteetti on oman auton vuokraaminen. Teide tulivuorelle on matkaa Los Gigantesista alle 100 kilometriä. Tulivuori on saaren yksi suosituimmista retkikohteista.

Los Gigantes sopii lapsiperheille ja aktiivisesta lomasta pitävälle matkaajalle. Täällä voi kuitenkin myös ottaa rennosti ja nauttia kaupungin rauhallisesta tunnelmasta. Los Gigantesin maasto on jyrkkärinteistä ja jalkakäytävät kapeita. Tämän vuoksi kohde ei välttämättä sovi liikuntarajoitteisille matkailijoille.

Los Gigantes, Teneriffa
Los Gigantes on rakennettu vuorten väliin suojaiselle paikalle.

Suhteellisen tasainen sää ympäri vuoden

Teneriffan saarella vallitsee neljä ilmastovyöhykettä. Yleensä saaren eteläosissa, missä Los Gigantes sijaitsee, on pohjoisosia muutaman asteen lämpimämpää. Elo- ja syyskuu ovat saarella vuoden lämpimimmät kuukaudet. Lämpötilat ovat kuitenkin suhteellisen tasaisia ympäri vuoden. Saaret sijaitsevat Atlantilla, jonka vuoksi lämpötilat eivät koskaan nouse liian kuumiksi. Lämpötilat liikkuvat 20 asteen molemmin puolin. Iltaisin kannattaa varata lämmintä päälle pantavaa.

Vaellus- ja sukellusmahdollisuudet ovat hyvät

Los Gigantesissa on paljon harrastusmahdollisuuksia. Tyypillisiä aktiviteetteja ovat vesiurheilu ja vaellus. Los Gigantesin ympäristöstä löytyy runsaasti erilaisia vaellusreittejä, joissa matkailija pääsee tutustumaan lähialueeseen ja kaupungin luontoon. Esimerkiksi 20 kilometrin päässä Los Gigantesin keskustasta sijaitsee Mascan rotko, jonne järjestetään päiväretkiä. Reitin pituus on 16 kilometriä ja sitä suositellaan vain hyväkuntoisille.

Kaupungin satamasta järjestetään päivittäin veneretkiä, joilla voi parhaimmillaan nähdä delfiinejä ja valaita. Lisäksi satamasta löytyy muutamia sukelluskeskuksia, jotka järjestävät sukelluskursseja sekä aloittelijoille että kokeneemmalle sukeltajalle. Los Gigantesia lähin golfkenttä sijaitsee noin 10 kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Los Gigantesissa on jonkin verran liikkeitä ja putiikkeja. Suurempia ostoksia tehdessä kannattaa kuitenkin suunnata läheiseen Playa de las Americasin lomakeskukseen, jossa tarjonta on huomattavasti Los Gigantesia monipuolisempaa. Los Gigantesin lähikylissä järjestetään viikoittain pieniä markkinoita, joista voi löytyä pientä kotiin viemistä, esimerkiksi koruja tai laukkuja.

Hintataso on Suomen hintoja hieman matalampi. Mitä suuremmasta turistikohteesta on kyse, sitä mukaan myös hinnat ovat korkeammat. Edullisimmat hinnat löytyvät turistikohteiden ulkopuolelta.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN LOS GIGANTESISSA

Teneriffa, Espanja
Teide on koko Espanjan korkein vuori.

Lennot Los Gigantesiin

Teneriffalle on Suomesta hyvät lentoyhteydet. Los Gigantesia lähin lentokenttä on Reina Sofian kenttä saaren etelärannikolla. Monet suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät pakettimatkoja Los Gigantesiin. Myös äkkilähtöjä on usein tarjolla.

Matkanjärjestäjiltä on joskus mahdollista ostaa pelkkiä lentoja. Lentoyhtiöistä ainakin Norwegian lentää Helsingistä ja Oulusta Teneriffan saarelle. Lennot ovat yleensä yhdellä vaihdolla, joko Manner-Espanjan tai Oslon kautta. Lentojen hinta vaihtelee noin 300-450 euron välillä.

Los Gigantesin majoitusvaihtoehdot

Los Gigantesin majoitusvaihtoehdot ovat monipuoliset. Täältä löytyy hotelleista, huoneistoihin ja pienempiin majapaikkoihin vaihtoehtoja. Edullisimmillaan yhden yön majoituksen kahdelle hengelle saa noin 35 eurolla.

Tarjolla on golf-hotelleja, luksusresorteja ja huoneistohotelleja lähes jokaiseen makuun. Lapsiperheille löytyy myös hotellivaihtoehtoja, joissa on tarjolla ohjattuja aktiviteetteja kaikenikäisille lomailijoille.

Liikkuminen Los Gigantesissa

Linja-autoliikenteen reittiverkosto kattaa koko saaren, joten bussi on hyvä vaihtoehto Teneriffalla liikkumiseen. Los Gigantesista pääsee hyvin paikallisbussilla, Titsalla, esimerkiksi Playa de las Americasiin noin 2-3 euron hinnalla. Titsa kuljettaa myös kaupungin sisällä kätevästi paikasta toiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Los Gigantesissa on mahdollista vuokrata auto käyttöön. Erityisesti Teide on suosittu automatkakohde, sillä matkalla luonnonpuistoon näkee runsaasti upeita maisemia. Saarella on monia vuokra-autoja välittäviä firmoja.

Taksin löytäminen Los Gigantesissa ei ole hankalaa. Taksit ovat Suomen hintatasoon verrattuna suhteellisen edullisia, ja kaikki viralliset taksit käyttävät mittareita. Kannattaa kuitenkin kysyä matkan hintaa, ennen autoon hyppäämistä. Teneriffan ja muiden Kanariansaarten välillä on myös säännöllisiä lautta- ja veneyhteyksiä.

LOS GIGANTESIN NÄHTÄVYYDET

Flickr / Ben SalterVeneitä Los Gigantesin satamassa.
Los Gigantesin satama-alueella on mahdollisuuksia vesiaktiviteetteihin.

Mascan rotko

Mascan rotkovaellus on hyvä tapa tutustua saaren kauniiseen luontoon. Matkan varrelta löytyy vuoristomaisemaa, puroja ja pieniä vesiputouksia. Rotkovaellus alkaa Mascan kylästä ja päättyy Mascanlahden poukamaan. Täältä voi reitin lopuksi palata veneen kyydissä takaisin Los Gigantesin satamaan.

Teiden tulivuori

Teiden tulivuorta ei kannata jättää Los Gigantesin lomalla väliin. Teide on Teneriffan tunnusmerkki ja Espanjan korkein tulivuori. Tulivuori Teiden maisemiin ja laavakenttiin voi tutustua esimerkiksi vuokraamalla auton. Monet matkanjärjestäjät tekevät tänne myös päiväretkiä, joiden hintaan kuuluu bussimatkat ja opastus alueeseen.

Teiden kansallispuisto sijaitsee parin tuhannen metrin korkeudella Las Cañadasin kraaterin alueella. Halutessaan tulivuoren huipulla voi vierailla kaapelikärryllä tai vaeltamalla noin neljän kilometrin korkeuteen saakka.

Päivä Loro Parquen eläinpuistossa

Loro Parquen eläinpuistossa riittää tekemistä koko perheelle. Eläinten katselun lomassa voi nauttia alueen pikinik-mahdollisuuksista tai ravintolatarjonnasta. Täällä pääsee tutustumaan muun muassa merileijoniin ja puhuviin papukaijoihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LOS GIGANTESIN PARHAAT

Flickr / Ben SalterLos Gigantes sijaitsee Teneriffan  aurinkoisimmalla rannikolla.
Los Gigantes sopii sekä lapsiperheille että aktiviteetteja kaipaavalle.

Parhaat aktiviteetit

1. Sukellus
2. Vaellus
3. Veneretket
4. Golf
5. Tennis

Parhaat retkikohteet

1. Mascan rotko
2. Teiden tulivuori
3. Loro Parque–eläinpuisto
4. Playa de las Americasin – alue
5. Pääkaupunki Santa Cruz

LISÄTIETOA

Kanariansaarten virallinen matkailutoimisto

Teksti: Nella Rahkonen
Kuvat: Inka Khanji, iStockphoto, Flickr / Marko Degender, Flickr / Ben Salter, Flickr / Kaiser, Flickr / tabularas, Tenerife Tourism / webtenerife.co.uk, Flickr / Ben Salter