Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Puerto del Carmen on Lanzaroten tunnetuin lomakeskus

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 05.02.2015
Puerto del Carmen on Lanzaroten saaren suosituin lomakeskus.

Lomakohde perheille ja pariskunnille

Puerto del Carmen on Espanjalle kuuluvan Lanzaroten suurin lomakeskus, jonne majoittuvat useimmat saarella lomailevat turistit. Noin 10 000 asukkaan pikkukaupungissa voi viettää rentouttavaa rantalomaa, mutta ohjelmaa tarjoavat myös ostosmahdollisuudet sekä yöelämään houkuttelevat baarit ja diskot.

Kohteen ehdoton valtti on sen kuusi kilometriä pitkä hiekkaranta, jolla riittää pinta-alaa sekä rauhaisasta palmunkatveesta haaveilevalle rentoutujalle että lasten hilpeille rantaleikeille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puerto del Carmenin viihtyisin alue on vanhakaupunki, joka on täynnä mukavia ravintoloita ja illanviettopaikkoja. Illallisella kannattaa tietysti tilata Kanariansaarten suosikkiherkkuja kuten tuoretta kalaa ja papas arrugadas -perunoita tulisella mojo-kastikkeella.

Rantaloma Lanzarotella

Tekeminen ei lopu kesken

Loman Puerto del Carmenissa ei tarvitse rajoittua rannalla loikoiluun, sillä kohteessa on monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Vesiurheilulajit sukelluksesta purjehdukseen ovat suosittuja Lanzarotella, sillä saarella on lämmintä vuoden ympäri. Kohteessa voi kokeilla myös kalastusta, sukellusveneretkeä tai patikointia.

Puerto del Carmen on mieleinen kohde myös golfaajille, sillä alueella sijaitsee yksi saaren tasokkaimmista kentistä. Opastettuja ratsastusretkiäkin on tarjolla.

Ostosmahdollisuuksia turistien tarpeisiin

Puerto del Carmenissa on turismin ansiosta varsin hyvät ostosmahdollisuudet. Parempien putiikkien perässä kannattaa kuitenkin lähteä Arrecifeen, josta löytyy sekä paikallista muotia että tunnettuja ketjuliikkeitäkin. Espanjalaisketjujen liikkeissä vaatteet ovat hieman Suomen hintatasoa edullisempia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suosittuja tuliaisia Lanzarotelta ovat esimerkiksi saaren tuliperäisestä laavakivestä valmistetut korut ja koriste-esineet. Monet vievät kotiin myös paikallisia ruokatuotteita, kuten Kanariansaarilla ryppyperunoiden kanssa syötävää mojo-kastiketta tai hunajaa. Myös kosmetiikka, hajuvedet ja alkoholi ovat hieman edullisempia kuin Suomessa.

Hauska paikka tehdä ostoksia paikallisten kanssa on osallistua Teguisen sunnuntaimarkkinoille, jonne pääsee bussilla tai omalla vuokra-autolla.

Hyvä tietää Puerto del Carmenista

Puerto del Carmen sopii kaikenlaisille rantalomailijoille: kohteessa viihtyvät perheet ja pariskunnat, mutta pikkukaupungista löytyy myös riittämiin yöelämää sitä kaipaaville. Myös aktiivilomailijat löytävät Lanzarotelta runsaasti harrastusmahdollisuuksia.

Paras aika matkustaa Puerto del Carmeniin on syksy tai kevät. Kesäkuukausina Lanzarotella on todella kuuma, kun taas sydäntalvella illat voivat olla viileitä ja tuulisia – silloin mukaan kannattaa varata lämmintä vaatetta, sillä hotelleissa ei ole keskuslämmitystä.

Puerto del Carmen on turvallinen lomakohde, jossa pärjää hyvin englannin kielellä. Monissa ravintoloissa on myös suomenkieliset ruokalistat.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PUERTO DEL CARMENISSA

Lennot, majoitus ja liikkuminen Puerto del Carmenissa

Pakettimatkalla Lanzarotelle

Puerto del Carmeniin on helpointa matkustaa Suomesta lennon ja hotellin sisältävällä pakettimatkalla. Useat matkanjärjestäjät tarjoavat lomia kohteessa talvikaudella, jotkut myös kesäaikaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lento Suomesta Lanzarotelle kestää reilut kuusi tuntia. Saaren lentokenttä sijaitsee Arrecifessa, josta on Puerto del Carmeniin noin puolen tunnin bussimatka.

Hotelleja riittää kohteessa

Puerto del Carmen on täynnä eri tasoisia hotelleja, joista löytyy sopiva vaihtoehto niin rauhallista huoneistohotellia etsiville perheille kuin edullista hotellia kaipaaville nuorillekin. Kohteessa on toki myös luksusta edustavia resortteja.

Puerto del Carmenissa on myös paljon vuokrattavia loma-asuntoja ja huoneistoja, jotka sopivat erityisesti perheille tai muille isommille seurueille.

Liikkuminen onnistuu jalkaisinkin

Puerto del Carmenissa on helppo liikkua jalkaisin, sillä kaupunki on suhteellisen pieni. Lanzaroten saarikierrosta varten on hyvä vuokrata auto, sillä paikallisbussit eivät kulje kaikille nähtävyyksille tai luonnonpaikoille. Jos ajaminen ei houkuttele, voi kohteesta tai matkanjärjestäjältä ostaa opastetun retken.

Reippaimmat lomailijat vuokraavat polkupyörän tai lähtevät patikoimaan Lanzaroten vulkaanisiin maisemiin. Pääkaupunkiin Arrecifeen on Puerto del Carmenista bussiyhteys esimerkiksi shoppailureissua varten.

PUERTO DEL CARMENIN NÄHTÄVYYDET

Lanzaroten parhaat nähtävyydet

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Timanfayan kansallispuisto

Lanzaroten kuuluisin nähtävyys on Timanfayan kansallispuisto, jossa matkailijat pääsevät ihailemaan saaren tunnetuksi tehneitä tuliperäisiä kuumaisemia. Kansallispuisto sijaitsee kohtalaisen lyhyen matkan päässä Puerto del Carmenista, ja sinne voikin matkustaa helposti vaikka omalla vuokra-autolla tai opastetulla retkellä.

Puistossa voi myös ruokailla: alueen ravintolassa ateriat valmistetaan tulivuoren lämmöllä toimivassa kraatterigrillissä.

Texas Rancho Park -teemapuisto lasten kanssa

Mukava ohjelmanumero perheille on visiitti Texas Rancho Park -teemapuistoon Tiasiin, joka sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä Puerto del Carmenista. Paikka on yhdistelmä eläin- ja vesipuistoa, jossa viihtyy kaikenikäinen jälkikasvu taaperosta teini-ikäisiin.

Retki Arrecifeen

Lanzarotelle tullaan ensisijaisesti rantalomalle – harva odottaakaan kiertelevänsä päivätolkulla nähtävyyksiä. Kanarialaista kaupunkitunnelmaa haikailevat voivat kuitenkin helposti tehdä retken pääkaupunki Arrecifeen, josta löytyy myös esimerkiksi modernin taiteen museo ja muutama mielenkiintoinen linnoitus. Kaupunkiin on Puerto del Carmenista noin puolen tunnin ajomatka.

PUERTO DEL CARMENIN PARHAAT

Koe nämä Lanzarotella

Koe nämä Puerto del Carmenissa

  1. Nauti rauhallisesta rantalomasta ja rentoudu.
  2. Paikalliset kanarialaiset ruoat ovat kokeilemisen arvoisia.
  3. Vieraile Timanfayan kansallispuistossa.
  4. Vuokraa auto ja tee saarikierros tuliperäisellä Lanzarotella.
  5. Ota kaikki irti vesiurheilusta ja muista harrastusmahdollisuuksista.

Puerto del Carmenin miinukset

  • Talvikuukausina illat voivat olla viileitä ja sää on toisinaan epävakaa.
  • Puerto del Carmen elää turismista – aito kanarialainen elämänmeno on etsittävä muualta.
  • Kohde on varsin tuulinen.

Lisätietoja

Lanzaroten viralliset matkailusivut

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Flickr / Francesco Crippa, Flickr / Francesco Crippa, Flickr / Grand Holidays Club, Flickr / Neticola – Raul A, Flickr / tegioz