Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Katalonian Salou on rauhallinen rantakohde lähellä Barcelonaa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 11.05.2016
Salou on viihtyisä rantakohde lähellä Barcelonaa.

Leppoisa rantakohde Kataloniassa

Espanjan rauhallinen Salou on vajaan 30 000 asukkaan kaupunki Välimeren rannalla. Kesäkuukausina Salou on suosittu kohde matkailijoiden keskuudessa.

Salou kuuluu Katalonian itsehallintoalueen Costa Doradan nimellä tunnettuun alueeseen, joka viittaa kultaiseen rannikkoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saloun valttikortteja ovat lomakohteen kupeessa sijaitsevat mielenkiintoiset nähtävyydet ja vierailukohteet. Ympäriltä löytyy esimerkiksi Barcelona huvituksineen, historiallinen Tarragona sekä Espanjan suosituin teemapuisto Port Aventura.

Aivan Saloun vieressä sijaitsee Cambrillsin pikkukaupunki, joka on kasvanut yhteen Saloun kanssa. Cambrills puolestaan tunnetaan kulinaarikohteena, josta löytyy esimerkiksi kaksi Michelin-ravintolaa.

Saloun kävelyreitti Cami de Ronda
Cami de Ronda -reitti kiertää rantaviivaa pitkin Saloussa.

Salou sopii Katalonian tukikohdaksi

Salou on monipuolinen lomakohde, joka sopii hyvin erilaisille matkailijoille. Lapsiperheille se on helppo tukikohta lähellä erilaisia huvituksia – mutta Barcelonan ruuhkien ulkopuolella. Port Aventura vetää kohteeseen nimenomaan lapsiperheitä.

Pikkukaupunkiin matkailijoita houkuttelevat tasokkaat ja siistit rannat. Saloussa onkin 14 kilometrin verran rantaviivaa sekä sitä mukaileva kävelyreitti Cami de Ronda.

Salou sopii myös aktiiviloman viettoon. Erityisesti keväällä ja syksyllä Saloussa kannattaa testata pyöräilyreitit ja lenkkimaastot. Monet urheilun aktiiviharrastajat saapuvat Saloun kuntokeskuksiin treenaamaan, sillä sekä puitteet että ilmasto ovat kunnossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paras aika matkustaa

Saloussa vallitsee Välimeren ilmasto. Kesät ovat kuumia ja aurinkoisia ja talvet leutoja ja sateisia. Keväällä ja syksyllä sää voi olla erinomainen, mutta epävakaisuuteen on varauduttava.

Suomesta pääsee lomakohteeseen valmismatkalla kesäkuukausina. Sesongin ulkopuolella matkustavien omatoimimatkailijoiden kannattaa huomioida, että kaupungissa on hiljaista ja osa hotelleista voi olla suljettuna.

Euroopan lomasesonkina tunnettu elokuu on myös Saloussa vuoden ruuhkaisinta aikaa. Vilkkainta turistiryntäystä voi välttää matkustamalla elokuun ulkopuolella.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN SALOUSSA

Saloun rantakatu Jaume I
Saloun rantabulevardia Avenida Jaume I reunustavat palmut.

Näin pääset perille

Salou sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta. Kohteeseen matkustetaan lentämällä Barcelonaan, josta matkaa voi jatkaa omalla vuokra-autolla, bussilla tai taksilla. Junaa käytettäessä on matkustettava ensin Barcelonan keskustaan, josta löytyy jatkoyhteys Saloun kaupunkiin.

Kesäkuukausina kohteeseen tehdään valmismatkoja. Matkanjärjestäjästä riippuen pakettimatkaan voi kuulua myös lentokenttäkuljetukset kohteeseen.

Majoitus Saloussa

Saloussa on paljon erilaisia hotelleja, joista osa on suunnattu selkeästi lapsiperheille ja osa puolestaan pariskunnille. Joukossa on myös vain aikuisille tarkoitettuja hotelleja.

Kaupungissa voi majoittua myös esimerkiksi loma-asunnossa tai huoneistohotellissa, joissa onnistuu ruoanlaitto. Lomakohteesta löytyy majoitusvaihtoehtoja kaikenlaisille budjeteille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Liikkuminen Saloussa

Saloussa on helppo liikkua jalkaisin, sillä etäisyydet ovat kaupungissa lyhyet. Lomalla kannattaa kuitenkin vuokrata auto ainakin muutamaksi päiväksi, sillä lähialueilla on paljon nähtävää.

Kaupungissa on hyvät pyöräilyreitit polkupyörille liikkuville matkailijoille. Takseja löytyy satunnaisia autokyytejä tarvitseville lomailijoille.

Saloussa liikkuu niin kutsuttu turistijuna, joka vie kävijät pikkukaupungin tärkeimpien kohteiden ääreen. Reitti on hauska etenkin pienten lasten kanssa matkustaville.

Salousta matkaa lähikaupunkeihin voi taittaa myös bussilla tai junalla. Taksilla liikuttaessa hinta kannattaa sopia etukäteen.

SALOUN NÄHTÄVYYDET

Port Aventuran huvipuisto
Saloun Port Aventura on Espanjan suosituin teemapuisto.

Port Aventura on Saloun ylpeys

Saloun ykkösnähtävyys on Port Aventuran huvipuisto, joka on koko Espanjan suosituin teemapuisto. Huvipuisto kuuluu noin neljällä miljoonalla vuosittaisella kävijällään käydyimpiin myös koko Euroopan mittakaavassa.

Port Aventura sisältää valtavan huvipuiston lisäksi myös vesipuiston. Eri maiden mukaan teemoittain jaetusta huvipuistosta löytyy esimerkiksi Euroopan korkein vuoristorata. Laitteita ja huvituksia on tarjolla kaikenikäisille kävijöille pienistä lapsista aikuisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pääsylipun hintaan sisältyvät myös huvipuiston alueella järjestettävät show-esitykset.

Font Iluminosa – tanssivat suihkulähteet

Saloun rantabulevardin kupeesta löytyy Font Iluminosan suihkulähteet, jotka heräävät iltaisin elämään. Erilaisin värein, liikkein ja efektein koristellut suihkulähteet muuntautuvat musiikin ja veden show’ksi, jota kerääntyvät katsomaan niin matkailijat kuin paikallisetkin.

Suihkulähteet ovat viihdyttäneet kävijöitä Saloussa jo vuodesta 1973 – vaihtuva näytös onkin todellinen klassikko.

Saloun parhaat rannat

Salou houkuttelee matkailijoita nimenomaan rantojensa puolesta. Saloussa rantalomailu on hieman rauhallisempaa kuin esimerkiksi helpon junamatkan päästä löytyvässä Barcelonassa.

Saloun päärantana pidetään keskustan kupeessa sijaitsevaa Llevantin rantaa, jolla on mittaa yli kilometrin verran. Täyden palvelun Llevantia reunustaa viehättävä Avenida Jaume I -niminen rantabulevardi, joka on kauttaaltaan palmujen ympäröimä.

Llevantia muistuttava viereinen Ponentin ranta vie naapurikaupunki Cambrillsiin. Saloun itäpuolelta puolestaan löytyy muutama viihtyisä poukama uintia ja auringonottoa varten. Kokeile Capellansin ja Cala Llenguadetsin rantoja, joille pääsee Cami de Rondan rantareittiä pitkin.

Rauhallinen vaihtoehto rantapäivälle on Platja Llarga, joka sijaitsee kauempana keskustasta Cap Saloun majakan lähellä. Viehättävä ranta on mukava piilopaikka – etenkin kuumimman sesongin ulkopuolella.

Cami de Rondan rantareitti

Saloun pitkää rantaviivaa myötäilee Cami de Rondan kävelyreitti, jota jokaisen kannattaa Saloussa lomailevan kannattaa kokeilla edes kerran. 5,5 kilometriä pitkä reitti ohittaa rantoja ja poukamia ja esimerkiksi Saloun majakan.

Aikoinaan lähinnä kalastajien ja merenkulkijoiden käyttämä reitti on kunnostettu täysin matkailijoita ja paikallisia asukkaita varten. Reitti on suurimmaksi osaksi helppokulkuinen ja sopii lähes kaikille.

SALOUN PARHAAT

Salou on herkullinen kulinaarikohde
Salou sopii tukikohdaksi myös ruoan ja viinin ystäville.

Saloun parhaat elämykset

 1. Koe Saloun kauniit rannat
 2. Kokeile Cami de Rondan rantareittiä
 3. Koe tanssivat suihkulähteet
 4. Vieraile Port Aventuran huvipuistossa
 5. Herkuttele Saloussa ja naapurikaupunki Cambrillsissa

Saloun parhaat rannat

 1. Llevant
 2. Ponent
 3. Platja Llarga
 4. Capellans
 5. Cala Llenguadets

Saloun parhaat aktiviteetit

 1. Pyöräily
 2. Juoksu ja lenkkeily
 3. Purjehdus
 4. Golf
 5. Tennis

Parhaat retkikohteet Salousta

 1. Barcelona
 2. Port Aventura
 3. Tarragona
 4. Sitges
 5. Montserrat

Saloun miinukset

 • Saloussa voi olla joidenkin matkailijoiden mielestä liikaa turisteja.
 • Sesongin ulkopuolella sää voi olla epävakainen.

Lisätietoja

Saloun viralliset matkailusivut

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: © Salou Tourist Board / PMT Salou / Ralf Lopez, Salou Tourist Board / PMT Salou, Port Aventura, Salou Tourist Board / PMT Salou