Kohdeopas: New Jersey

Kuva:
New Jerseyssä rantaviivaa on 200 kilometriä

New Jerseystä löytyy Vapaudenpatsas, pitkiä hiekkarantoja ja viktoriaanisen ajan arkkitehtuuria. Osavaltio on rauhallinen ja siellä voi viettää aikaa niin rannalla kuin lintuja tai valaita bongaillen.

New Jersey on Yhdysvaltain tiheimmin (438 asukasta / km²) asuttu osavaltio, jossa kaksi kolmasosaa asukkaista asuu 50 kilometrin päässä New York Citystä. New Jerseyn voidaankin sanoa olevan osa Big Applea, jona New York City myös tunnetaan.

New Yorkista New Jerseyhyn

Kaksi New Yorkin tunnettua nähtävyyttä, Vapauden patsas (Statue of Liberty) ja Ellis Island ovat itse asiassa New Jerseyn alueella, samoin kun New Yorkin toinen kansainvälinen lentokenttä, Newark.

Rauhallista seutua

New Jersey on hämmästyttävän rauhallista ja luonnonläheistä seutua, ja se onkin suosittu asuinalue Cityssä työskenteleville.

Atlantin valtameren rannikkoseudut ovat erittäin tunnettuja pitkistä hiekkakannaksistaan, New Jerseyssä rantaviivaa on 200 kilometriä.

New Jerseyn Las Vegas

Kasinokaupunki Atlantic City on itärannikon vastine Las Vegasille ja Renolle. Kaupunki houkuttelee vuosittain 37 miljoonaa onnettaren suosiosta haaveilevaa uhkapelaajaa.

Piparkakkukaupunki Cape May

Aivan New Jerseyn eteläkärjessä on Yhdysvaltain vanhin merenrantakohde, Cape May. Kaupunki tunnetaan viktoriaanisen ajan arkkitehtuurista, joka näkyy edelleen yli 600 talossa ja hotellissa.

Arkkitehtuurin lisäksi piparkakkukaupungiksi kutsuttu paikka tarjoaa mahdollisuuden muun muassa valasristeilyihin, lintujen bongaukseen ja rantaelämään hohtavan valkoisella hiekalla.

Lääketeollisuus työllistää

Lääketeollisuus, petrokemia, matkailu ja palveluala ovat New Jerseyn suurimmat työllistäjät. Osavaltiossa valmistetaan kemikaaleja, elektroniikkatuotteita ja elintarvikkeita.

Kasvihuonetuotteet, taimistot, tomaatit, pensasmustikat, persikat, karpalot ja soija ovat tärkeimmät maataloustuotteet.

Nähtävyyksiä New Jerseyssä

Atlantic City, Cape May Historic District (Cape May), Newark Museum (Newark), Pine Barrens Wilderness Area, Princeton University (Camden), Revolutionary War sites.

New Jerseystä ovat kotoisin muun muassa Jason Alexander, Jon Bon Jovi, Albert Einstein, Whitney Houston, Frank Sinatra, John Travolta, Meryl Streep ja Woodrow Wilson.

www.visitnj.org
www.state.nj.us

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / nosha

Päivitetty: 9.2.2015

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia