Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Khao Lak

Khao Lak
Kohdeoppaat
 • Matkaopas

Khao Lak sopii koko perheen rantalomalle

Luonnonkaunis Khao Lak on pysynyt mukavan rauhallisena. Lähellä odottavat kirkkaat sukellusvedet ja kiinnostavat retkikohteet.
Päivitetty: 03.01.2020
next
prev

Khao Lak on yksi Thaimaan viihtyisimmistä lomakohteista, jonne houkuttelevat rannat ja sukellusmahdollisuudet.

Vehreä rantaparatiisi

Khao Lak sijaitsee Thaimaan länsirannikolla Phuketin lomasaaren pohjoispuolella. Khao Lak on lomakohteena varsin tuore tuttavuus, sillä ensimmäinen turistirynnistys kylässä koettiin vasta 90-luvun lopulla.

Joulupäivän tsunami vuonna 2004 koetteli erityisesti juuri Khao Lakin aluetta ja aiheutti suuria tuhoja. Yli 4 000 ihmistä menetti henkensä suhteellisen pienellä alueella. Nopean jälleenrakennuksen jälkeen matkakohde oli taas valmis toivottamaan matkailijat tervetulleiksi.

Khao Lak on tunnettu etenkin rannoistaan ja sukellusmahdollisuuksistaan – monelle matkailijalle Khao Lakin 10 kilometrin mittaiset hiekkadyynit ja lähialueiden pienet poukamat ovat loman pääasia. Kaupunki on vehreä ja väljästi rakennettu, moniin Thaimaan lomakaupunkeihin verrattuna todellinen keidas. Ranta ja rantakatu ovat Khao Lakin keskeisintä aluetta.

Alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Khao Lak Lamrun kansallispuisto ja kaupungin lähellä sijaitsevat Similanin saaret, joille suunnataan sukeltamaan. Khao Lak sopii hyvin ranta- ja aktiivilomailijoille sekä lapsiperheille.

IstockphotoKhao Lak, Thaimaa
Khao Lakin lomakohteessa on palveluja kaikenlaisille lomailijoille.

Trooppinen ilmasto lämmittää

Khao Lakissa vallitsee trooppinen ilmasto ja lämmintä riittää jokaisena vuodenaikana. Elohopea kohoaa 30 asteen tuntumaan ympäri vuoden, eikä tipu lähes koskaan 20 asteen alapuolelle.

Varsinaista sesonkiaikaa Khao Lakissa ovat talvikuukaudet, jolloin sademäärät jäävät vähäisiksi. Kesällä toukokuusta syyskuuhun Khao Lakissa on sadekausi, jolloin rajut kuurot kastelevat tehokkaasti. Rankkasateet menevät kuitenkin usein nopeasti ohi.

Etenkin loka-marraskuussa Khao Lakissa voi tuulla voimakkaasti, jolloin sukeltaminen ja uiminen voi olla vaikeaa.

Khao Lakin rannat

Luonto ja rannat ovat ne kaksi seikkaa, jotka houkuttelivat ensimmäiset matkailijat Khao Lakiin. Esimerkiksi White Sand Beach eli valkoinen hiekkaranta ei ole saanut nimeään syyttä. Alueen rantoja ovat esimerkiksi Nang Thong, Bang Niang, Khuk Khak, Pakweep ja Bang Sak.

Khao Lakin alueen rannat ovat pehmeähiekkaisia, loivasti syveneviä ja kirkasvetisiä, joten ne sopivat myös lapsille. Vuorovesivaihtelu on kuitenkin Khao Lakin rannoilla suuri ja rannoilla on myös vedenalaisia virtauksia. Uintikielto on lomakohteessa syytä ottaa tosissaan.

Sukellusta Similanin saarilla

Khao Lakissa on hyvät harrastus- ja retkimahdollisuudet. Khao Lakin ympäristössä voi liikkua myös patikoiden.

Sukellus ja snorklaus ovat Khao Lakin ykkösharrastuksia. Kohteessa toimii suomalainen Raya Divers –sukelluskeskus, joka järjestää kursseja ja retkiä niin aloittelijoille kuin kokeneillekin sukeltajille. Retket suuntautuvat Similanin saarten kansallispuistoon.

Khao Lakin rauhallisessa kylässä ei juuri ole yöelämää rentoja baareja lukuun ottamatta.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN KHAO LAKISSA

IstockphotoKhao Lak, Thaimaa
Lomakohteen suosio takaa mainiot majoituspuitteet.

Pakettimatkalle tai omatoimilomalle

Khao Lakiin pääsee kätevimmin Phuketin kansainvälisen lentoaseman kautta. Phuket sijaitsee noin sadan kilometrin päässä Khao Lakista, ja bussimatka lentokentältä lomakohteeseen kestää parisen tuntia. Kaikki isoimmat kotimaiset matkanjärjestäjät tekevät valmismatkoja Khao Lakiin.

Suomesta liikennöidään suoria lomalentoja Phuketiin, joiden lisäksi tarjolla on vaihdollisia yhteyksiä. Phuketin-lentojen hinnat alkavat yleensä noin 500 eurosta, mutta tarjoushaukka voi päästä perille vieläkin edullisemmin.

Hotellit ja majoittuminen kohteessa

Khao Lakiin on kohonnut paljon hotelleja, jotka sijaitsevat ryppäinä kauppojen ja ravintoloiden ympäröimänä. Hotelleja löytyy etenkin uuden keskustan ympäristöstä, mutta myös viidakkomaisten puistojen kupeessa.

Khao Lakissa on tarjolla tasokkaita loma- ja perhehotelleja sekä budjettiluokan majoitusta. Myös luksusluokan hotellit ovat Thaimaassa tasokkaita ja verrattain edullisia. Keskimäärin hotelliyö Khao Lakissa maksaa noin 30–60 euroa.

Hyppää bussiin tai tuk-tukiin

Khao Lakissa voi liikkua lavataksilla, bussilla, taksilla tai vuokra-autolla. Perusjutut kuten kaupassa, rannalla ja ravintolassa käynnit onnistuvat yleensä jalkaisin.

Lavataksi on edullinen vaihtoehto etenkin lyhyemmillä matkoilla ja matka maksaa pari euroa. Pidemmillä matkoilla bussit tarjoavat hyvät yhteydet muun muassa Phuketin kaupunkiin ja Krabiin.

Helppo tapa liikkua Khao Lakissa ja sen ympäristössä on vuokra-auto tai -skootteri. Vuokra-auton voi napata mukaansa jo lentokentältä kansainvälisen vuokraamon kautta. On kuitenkin hyvä muistaa, että liikennekulttuuri on Thaimaassa hyvin erilainen kuin Suomessa. Liikenne on vasemmanpuoleinen.

Saaristossa liikkumiseen kätevimpiä kulkupelejä ovat pitkähäntäveneet ja lautat. Esimerkiksi Similanin saarille pääsee monien retkijärjestäjien ja sukelluskeskusten mukana.

KHAO LAKIN NÄHTÄVYYDET

ShutterstockSimilanin saaret
Khao Lakista on helppo tehdä retkiä sukelluskohteisiin.

Koh Similanin saaret

Koh Similanin saaret ovat yksi Thaimaan ja koko maailman tunnetuimmista sukelluskohteista. Similanin saarten kansallispuisto muodostuu yhdeksästä lähes asumattomasta saaresta, joiden vesistöissä voi kohdata eksoottisia mereneläviä kilpikonnista mustekaloihin. Meriveden lämpötila saaristossa lähentelee 30 astetta ympäri vuoden.

Similanin saarten veisistöihin voi Khao Lakissa tutustua esimerkiksi suomalaisen Raya Diversin sukellusoppaiden johdolla.

Tsunami-museo

Khao Lakista löytyy joulunpyhinä vuonna 2004 iskeneelle tsunamille omistettuja muistomerkkejä sekä tsunami-museo. Kansainvälisesti yli 200 000 uhria vaatinut tragedia pyyhkäisi myös Khao Lakin yli tuhoten hotellit, ravintolat ja asutuksen.

Khao Lakin kansainvälinen tsunami-museo on pieni, mutta tärkeä kohde. Matkailijoiden kannattaa käydä tutustumassa siihen nähdäkseen, mitä paikalliset joutuivat käymään läpi nähdessään kotiensa, läheistensä ja työpaikkojensa katoavan yhden päivän aikana.

Khao Lak Lamrun kansallispuisto

Khao Lak Lamru on yksi Khao Lakin alueen kansallispuistoista. Yli 120 neliökilometrin kokoinen alue on pääosin trooppista metsää, jonka siimeksessä elää ja asustaa lukuisia eläinlajeja. Puisto on tunnettu myös vesiputouksistaan.

Puistoon voi tutustua kävellen tai patikoiden kahta reittiä myöten. Toinen reiteistä vie upealle näköalapaikalle, toinen hiekkarannalle.

Ton Chong Fan vesiputous

Lyhyen matkan päässä Bang Niangin pohjoispuolella sijaitseva Ton Chong Fan vesiputous on hyvä paikka viilentyä Thaimaan helteissä. Vesiputous koostuu viidestä eri tasosta, ja kaikille näille pääseminen vaatii hyvää kuntoa. Kohteeseen on 200 bahtin eli noin kuuden euron pääsymaksu. Viidakossa ei ole palveluja, joten varaa mukaan vettä ja evästä.

Wat Suwan Khuhan temppeli

Wat Suwan Khuha tai Wat Tham on Tambon Krasomissa sijaitseva kiehtova luolatemppeli. Temppelialue koostuu useista suurista ja pienemmistä luolastoista. Suurin luolansuu johtaa vanhaan palvontapaikkaan, jonka seinät on koristeltu värikkäästi. Temppelissä on myös lukuisia Buddha-patsaita.

KHAO LAKIN PARHAAT

ShutterstockKohdeopas Khao Lakiin
Khao Lak sopii hyvin lepoloman kohteeksi.

Khao Lakin parhaat nähtävyydet

 1. Khao Lakin rannat
 2. Koh Similanin saaret
 3. Khao Lak Lamrun kansallispuisto
 4. Wat Suwan Khuhan temppeli
 5. Chong Fahin vesiputous

Lisätietoa

Thaimaan virallinen matkailusivusto

Teksti: Jenna Lehkonen, Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto, Shutterstock

Lue kommentit (9) Jätä kommentti

 1. Khao Lakissa rannalla sijaitseva Nangthong Bay Resort on päälle päin siistin näköinen paikka, mutta älkää eksykö vahingossakaan sisälle. Paikassa on yksi ainut hyvä puoli eli se sijaitsee rannalla ja auringonlaskut ovat komeita. Ravintola ratsastaa juuri tällä ominaisuudella eikä panosta mihinkään muuhun. Ruoka on surkeaa ja palvelu vielä surkeampaa. Hintataso on korkeampi kuin muissa alueen ravintoloissa. Olemme käyneet parikin kertaa muutaman vuoden välein. Menimme uudelleen ensimmäisen huonon kokemuksen jälkeen juurikin sen auringonlaskun takia ja ajattelimme, että jos meillä oli eka kerralla vain huono tuuri. Toinen kerta oli vielä isompi pettymys. Kolmatta kertaa ei tule!


 2. Onko kokemuksia hotelleista Kantary Beach villas & suites ja Andamania Beach resort?
  Onko Khao Lakissa liian kuuma helmi-maaliskuussa?


 3. Kertokaa lisää! Ollaan menossa Khao Lakiin
  Khao Lak Merlin Beach Resort -hotelliin tuttavapariskunnan kanssa. Haaveissa olis päästä kalastusretkelle mutta ei missään nimessä niille kalliillle. Onko tietoa, paljonko paikalliset maksavat ja mitä retkeen kuuluu?


  • Siinä hotellin lähellä on n. 250m päässä kadun varrella baari jossa on iso stetsoni baaritiskin päällä(3m halkaisijaltaan) samoissa tiloissa toimii paikallinen matkatoimisto Enjoytravel77 sieltä saatte tosi hyvää palvelua edulliseen hintaan. Heidän kotisivunsa on http://www.enjoytravel77.com olemme itse käyneet siellä lukuisia kertoja ja aina käytämme heidän palveluitaan.


 4. Heippa Aivan mahtava paikka ja tekemistä varmasti löytyy retkistä tarjontaa on paljon…kannattaa kyllä valita tarkkaan mistä ottaa… Gekkoja kyllä on vaikka kuinka mutta torakoihin eikä käärmeisiin olla törmätty…
  rannata on pääasiassa oikeen mahtavia ja matalia…


 5. Khao Lak on ihanteellinen paikka lomailla niin pariskuntien, kuin lapsi perheiden. Olin tammikuussa 2013 kaksi viikkoa, jolloin pieniä sadekuuroja meni itaisin, jotka ajoittui iltaruokailuun.


 6. Heippa.
  Suunitelmissa Thaimaahan tammikuussa 2014 ja nyt olisi kaikki vinkit tervetulleita. Matkaan lähdössä tyttäreni 10 vee, Emme kaipaa mitään bilehile paikkoja, ainastaan ihana ranta, hyvät uima-altaat sekä siisti hotelli. Pieniö gekkoja ymmärtääkseni esiintyy hotelleilla, mutta kuinkas torakat, käärmeet ym. ällötykset ? Hintataso, nähtävyydeet ym. Kiitos kovasti jo etukäteen vastauksista.
  Irmeli


  • Gekkoja sekä torakoita olen itse siellä nähnyt, en käärmeitä muuta kuin eläintarhoissa :)


 7. kyllä vasta khao-lakista tulleena voin vahvistaa todella kaunis paikka ,varsinkin tuo white sand beach.


 8. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.