Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Puerto de la Cruz on Teneriffan vehreä helmi

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 05.02.2015
Puerto de la Cruzista eteläsaaren rantakohteisiin tottunut lomailija löytää erilaisen Teneriffan.

Viihtyisä ja vihreä kaupunki hurmaa

Puerto de la Cruz on Pohjois-Teneriffan suosituin lomakohde, jossa voi kokea sekä perinteisen rantaloman että ripauksen kanarialaiskulttuuria. Vaikka kaupunki on Teneriffan vanhin matkailukohde, on se onnistunut ihailtavasti säilyttämään paikallisvärin.

Eron Etelä- ja Pohjois-Teneriffan välillä huomaa vaikka matkustettaessa bussilla eteläsaaren lentokentältä kohti pohjoisen Puerto de la Cruzia. Orotavan laaksossa sijaitseva Puerto de la Cruz on kuin vihreä keidas, joka odottaa lomailijaa vanhojen rakennustensa ja aidon kanarialaistunnelmansa kera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Noin 40 000 asukkaan Puerto de la Cruzin keskus on Charcon aukio, josta löytyy useita ravintoloita. Vanhassakaupungissa kannattaa poiketa ihailemassa kanarialaista arkkitehtuuria ja rantakadulla puolestaan voi seurata ihmisvilinää. Seitsemästä uima-altaasta koostuva Martianezin merivesiallasalue on mukava paikka viettää lomapäivää. Kaupungin kalasatamassa taas voi vielä aistia kalastajakylämäistä tunnelmaa.

Vehreä Puerto de la Cruz

Rauhallinen pakettimatkakohde

Puerto de la Cruziin on helppo matkustaa, sillä kohteeseen on tarjolla runsaasti pakettimatkoja. Suomesta Teneriffalle järjestetään lomamatkoja talvikuukausina, jolloin saaren ilmasto on miellyttävän lämmin. Illat voivat sydäntalvella olla viileitä, joten lämmintäkin vaatetta kannattaa pakata mukaan. Sää on Pohjois-Teneriffalla yleensä muutaman asteen viileämpi kuin saaren eteläosassa.

Puerto de la Cruz on rauhallinen kohde, joka sopii erityisesti lapsiperheille sekä varttuneemmille matkailijoille. Pyörätuolilla liikkuvien kannattaa kuitenkin harkita toista lomakohdetta, sillä kaupungissa on paljon korkeuseroja. Kaupungin yöelämä ei ole järin vilkas, vaikkakin keskustasta löytyy useita ravintoloita ja baareja.

Helmi-maaliskuussa Teneriffalla juhlitaan karnevaaleja, jotka ovat maailman toiseksi suurimmat heti Rion karnevaalien jälkeen. Pääkaupunki Santa Cruzin lisäksi menoa ja meininkiä löytyy myös Puerto de la Cruzista – tällöin kannattaa varautua läpi yön kestäviin juhlimisen ääniin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aktiviteetteja ja aurinkoa

Suosittu harrastus Pohjois-Teneriffalla on vaellus. Vuoristossa ja vehreissä laaksoissa voi osallistua opastetuille retkille oman kunnon mukaan. Omatoiminen patikoiminen ei ole suositeltavaa, ellei maasto ole entuudestaan tuttu.

Golfin harrastajia varten löytyy viheriö noin 20 kilometriä Puerto de la Cruzin ulkopuolella. Uimarit puolestaan voivat pulikoida joko Playa Jardinin laavahiekkarannalla tai kuuluisissa Lago Martianezin merivesialtaissa, jotka sijaitsevat rantakadun tuntumassa. Lisäksi kaupungissa voi harrastaa muun muassa sukellusta, purjelautailua ja tennistä.

Aito ja yllättävä Pohjois-Teneriffa

Puerto de la Cruzin lomalla kannattaa nähdä myös muuta Pohjois-Teneriffaa. Läheisistä kylistä viehättävimpiä ovat esimerkiksi Icod de los Vinos sekä Garachico. La Laguna on eloisa opiskelijakaupunki ja Santa Cruz puolestaan saaren pääkaupunki ostosmahdollisuuksineen. Myös La Orotavan vehreä laakso on syytä kokea.

Pohjois-Teneriffalla autoillessa kannattaa välillä pysähtyä paikallisiin tienvarsiravintoloihin. Herkullinen kanarialaisruoka on yleensä taatusti herkullista ja huomattavasti turistikeskuksien hintoja edullisempaa. Saaren perinteisiä herkkuja ovat esimerkiksi kani, ryppyperunat sekä mausteiset mojo-kastikkeet.

Mielenkiintoinen paikka ruokailla pohjoisessa on Montañetassa sijaitseva El Monasterio. Vanhasta luostarista löytyy useita ravintoloita sekä viinikellari. Lapsetkin viihtyvät seuratessaan lukuisten eläinten touhuja ulkosalla.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PUERTO DE LA CRUZISSA

Kalastajasatama Teneriffalla

Valmismatka on helpoin tapa päästä perille

Useat matkanjärjestäjät tekevät valmismatkoja Puerto de la Cruziin. Tällöin lennot, hotelli ja opaspalvelut ovat kaikki osa samaa pakettia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lennot Puerto de la Cruziin saapuvat pääsääntöisesti Etelä-Teneriffan Reina Sofia -lentokentälle. Matkaa Puerto de la Cruziin kertyy noin 100 kilometriä. Pohjoissaarella on myös lentokenttä, Los Rodeos, josta on kohteeseen noin puolen tunnin ajomatka.

Pelkkiä lentoja voi varata joko matkanjärjestäjien tai lentoyhtiöiden kautta. Suomesta Teneriffalle lentävät muun muassa Finnair, Air Finland ja Norwegian. Edestakaiset lippujen hinnat alkavat noin 200 eurosta. Lentoaika Helsingistä Teneriffalle on reilut kuusi tuntia. Omatoimimatkaaja voi toki lentää myös Espanjan mantereen kautta.

Majoitusvaihtoehdot Puerto de la Cruzissa

Puerto de la Cruzissa on useita hotelleja, jotka yleensä varataan matkapaketin mukana. Omatoimimatkaajat voivat tietysti varata hotelliyönsä myös erikseen. Vaihtoehtoja löytyy luksustasosta edullisempiin pikkuhotelleihin, joissa niissäkin on yleensä uima-allas. Puerto de la Cruzissa on myös useita lapsiperheille sopivia huoneistohotelleja.

Liiku jalkaisin tai vuokraa auto

Puerto de la Cruz on pieni kaupunki, jossa voi kävellä kaikkialle. Tarvittaessa voi käyttää busseja, takseja tai polkupyörää. Liikuntaesteisten kannattaa huomioida mäkisen maaston haasteet. Puerto de la Cruzista on myös bussiyhteys pääkaupunki Santa Cruziin sekä eteläsaaren rantakohteisiin.

Autonvuokraus on Teneriffalla suositeltavaa, sillä saarella on paljon nähtävää vuoristosta aurinkorantoihin ja kanarialaiskyliin.

PUERTO DE LA CRUZIN NÄHTÄVYYDET

Teneriffan luontokohteet

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teiden tulivuori ja kansallispuisto

Teneriffan-matkalla kannattaa ehdottomasti poiketa Teidellä, joka on 3718 metrissään Espanjan korkein huippu sekä aktiivinen tulivuori. Talviaikaan Teiden huipulla saattaa näkyä lunta samaan aikaan kun muualla saarella loikoillaan uimarannoilla.

Keskellä saarta sijaitseva tulivuori on osa Teiden kansallispuistoa. Alueella matkailija pääsee liikkumaan vulkaanisissa maisemissa, ja myös Teidelle kipuaminen onnistuu: kaapelihissit ovat toiminnassa säävarauksella.

Loro Parque on lapsiperheiden suosikki

Loro Parque on korkealuokkainen ja hyvin hoidettu eläinpuisto vain muutaman kilometrin päässä Puerto de la Cruzin keskustasta. Delfiinien, merileijonien ja pingviinien touhuja seuraavat mielellään kaiken ikäiset matkailijat, mutta Loro Parque hurmaa erityisesti perheen pienimmät. Ammattitaidolla tehdyt showt ovat näyttäviä, ja eläimistä pidetään hyvää huolta. Loro Parque on ainoa paikka Euroopassa, jossa voi nähdä miekkavalaita.

Loro Parqueen pääsee helposti paikallisbussilla, vuokra-autolla tai vaikka kävellen. Puistoa varten kannattaa varata runsaasti aikaa, sillä eläinten parissa vierähtää helposti koko päivä.

Kasvitieteellinen puutarha

Jardín Botánico eli Puerto de la Cruzin kasvitieteellinen puutarha sijaitsee La Pazin alueella yläkaupungissa. Puutarhassa on erillinen alue, joka on keskittynyt kanarialaisiin kukkiin ja kasveihin. Sisäänpääsy maksaa vain muutaman euron, joten puutarhassa kannattaa pistäytyä nauttimassa kukkaloistosta.

Ábacon upea kartano

Ábaco on 1800-lukulaista tunnelmaa henkivä kanarialaiskartano, jonka museossa voi tutustua paikalliseen aristokraattielämään. Perinteinen arkkitehtuuri ja näyttävä sisustus tarjoavat hienot puitteet vaikkapa sadesään sattuessa. Aurinkoisena päivänä kartanon puutarhassa kelpaa istuskella sangria-lasillisen kanssa.

Ábacoon voi poiketa myös katsomaan konserttia tai nauttimaan cocktailin. Paikka on varattavissa erilaisia tilaisuuksia varten.

PUERTO DE LA CRUZIN PARHAAT

Delfinaario Puerto de la Cruzissa

Koe tämä Puerto de la Cruzissa

  1. Vieraile Loro Parque -eläinpuistossa.
  2. Nauti rantaelämästä pohjoisen rannoilla.
  3. Vuokraa auto ja tutustu komeaan pohjoissaareen.
  4. Näe kasvitieteellinen puutarha.
  5. Tee retki Teidelle ja Orotavan laaksoon.

Lisätietoa

Teneriffan viralliset matkailusivut

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: iStockphoto, Webtenerife ja SXC