Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Egypti

Shutterstock
Egypti
Kohdeoppaat
 • Matkaopas

Kulttuuria ja rantoja eksoottisessa Egyptissä

Pyramideistaan ja sfinkseistään tunnetussa Egyptissä voi sukeltaa lämpimään mereen tai ikivanhaan historiaan.
Päivitetty: 03.12.2018
next
prev
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva

Egypti kuuluu suomalaismatkailijoiden kestosuosikkeihin. Egyptissä lomailija pääsee kokemaan aitoa historiallista tunnelmaa sekä tutkailemaan muinaisia nähtävyyksiä ja kulttuuriaarteita. Maa tarjoaa myös upeat mahdollisuudet rantalomalle Punaisenmeren kirkkaissa vesissä.

Rantoja, aurinkoa ja aavikkoa

Egyptin tasavalta sijaitsee Pohjois-Afrikassa ja sen naapurivaltioita ovat Israel, Libya ja Sudan. Egyptillä on rantaviivaa sekä Välimeressä että Punaisessameressä. Egyptin tunnetuimpia lomakohteita ovat Sharm el Sheikh, Hurghada ja Kairo.

Suuri osa Egyptiä on Saharan autiomaata ja siksi harvaan asuttua. Suurin osa egyptiläisistä asuu Niilin rannoilla viljelykelpoisilla maa-alueilla ja asutus on keskittynyt kaupunkeihin.

ShutterstockGiza, Egypti
Gizan pyramidi on Egyptin tunnetuin nähtävyys.

Subtrooppinen ilmasto

Egypti kuuluu subtrooppiseen alueeseen ja maan ilmasto on leutoa aavikkoilmastoa. Lämpötila nousee talvisin ja kesäisin korkealle yli 20 asteen, mutta kuumuus ei ole hiostavaa, sillä ilmankosteus on alhainen. Aurinko paistaa lähes aina ja sateet ovat harvinaisia. Yöt ovat viileitä, jolloin lämpötila voi laskea jopa kymmeneen asteeseen.

Egypti on erityisesti talvilomakohde, jonne voi paeta Suomen kylmää talvea. Talvisin Egyptin lämpötilat eivät nouse liian korkeaksi suomalaisten makuun. Kotimaiset matkatoimistot järjestävät lomamatkoja Egyptiin lokakuusta maaliskuuhun asti.

Egyptin lämpötila on loka-marraskuussa noin 30 astetta. Hieman viileämpää, eli noin 20 astetta, on joulukuusta helmikuuhun. Kesän kuukausina Egypti kylpee helteessä, ja päivälämpötilat saattavat kohota 40 asteeseen.

Kulttuuria ja yöelämää

Egypti tarjoaa elämyksiä kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille. Ehdottomasti tutustumisen arvoisia nähtävyyksiä ovat Karnakin kulttikeskus ja Kuninkaiden laakso Luxorissa sekä Gizan kuuluisat pyramidit ja Egyptin museon kokoelmat Kairossa. Myös Niilin jokilaakso on sykähdyttävä kokemus.

Egyptiä pidetään vatsatanssin kansainvälisenä keskuksena ja lomamatkallaan kannattaakin hakeutua katsomaan eksoottisen musiikin tahdissa taitavasti liikehtivää vatsatanssijaa. Egyptin musiikki on eksoottinen sekoitus Egyptille alkuperäisiä, arabilaisia, afrikkalaisia ja länsimaisia vaikutteita.

Yksi egyptiläisen kaupunkielämän piirteistä ovat kahvihuoneet, joissa juodaan kahvin ja teen lisäksi muun muassa sitruunamehua ja jogurttipohjaista juomaa zabaadya, oleskellaan ja poltetaan vesipiippua.

Egyptin lomakohteissa tarjolla on sekä nuorekasta ja kansainvälistä että paikallisempaa ja eksoottisempaa tunnelmaa. Iltaelämä keskittyy pubeihin ja musiikkibaareihin. Joidenkin hotellien yhteydessä on yökerhoja ja diskoja.

Vesiurheilua ja edullisia ostoksia

Egyptin kirkkaat ja lämpimät merivedet tarjoavat upeat puitteet sukeltamiseen ja snorklaamiseen. Suurimmissa turistikohteissa on myös sukelluskouluja, joissa on kansainvälinen tai jopa suomalainen henkilökunta.

Egyptin upeilla rannoilla on hyvät puitteet surffata, vesihiihtää ja pelata esimerkiksi rantalentopalloa. Ehdottomasti kokemisen arvoinen on myös veneretki lasipohjaveneellä tutustumaan Punaisenmeren vedenalaiseen elämään. Kalastuksesta kiinnostuneille järjestetään lisäksi kalastusretkiä.

Ratsastaminenkin on mahdollista Egyptin lomakohteissa. Ratsastusretkiä tehdään myös autiomaahan. Golf-harrastajille on tarjolla hotelleja, joiden yhteydessä on 18-reikäinen golfkenttä.

Egyptissä kauppojen hieromiseen kuuluu ehdottomasti tinkiminen. Tinkiminen on kuin näytelmä, josta sekä myyjän että asiakkaan oletetaan kiireettömästi nauttivan. Suosittuja tuliaisia ovat esimerkiksi papyrukset, kupariesineet sekä kulta- ja hopeakorut.

Turvallisuus ja tapakulttuuri

Vaikka Egypti on yleisesti ottaen kohtuullisen turvallinen lomakohde, on maassa ajoittain levottomuuksia ja terroristitekoja. Terrori-iskuja on tapahtunut Egyptissä vuosina 2004, 2006, 2009 ja 2010. Egyptin levottomuudet vuonna 2011 lähes tyhjensivät maan turisteista, mutta turismia on sittemmin pyritty elvyttämään.

Egyptin turvallisuustilannetta ja matkustustiedotteita voi seurata ulkoasianministeriön internetsivuilla, ja onkin ehdottoman suositeltavaa tarkistaa ajankohtainen tilanne ennen matkaa Egyptiin. Erityisesti omatoimimatkailijoiden on suositeltavaa tehdä ulkoministeriölle matkustusilmoitus ennen lähtöä.

Egyptissä ei ole turisteja koskevia virallisia pukeutumissääntöjä, mutta myös matkailijoiden on kohteliaisuuden vuoksi hyvä pukeutua kotimaata konservatiivisemmin lomakohteiden ulkopuolella. Esimerkiksi olkapäiden ja polvien tulisi olla peitettynä.

Kameran kanssa liikkuvien on hyvä ottaa huomioon, että esimerkiksi sotilaita tai sotilaskohteita ei saa valokuvata. Myös ihmisten kuvaamiseen täytyy ensin pyytää lupa kuvattavalta.

Matkailija tulee Egyptissä hyvin toimeen englannin kielellä erityisesti suurissa lomakohteissa. Kielitaidon loppuessa paikalliset turvautuvat usein paljonpuhuvaan elekieleen.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN EGYPTISSÄ

ShutterstockHurghada, Egypti
Hurghada on viihtyisä ja lämmin rantalomakohde, johon suomalainen voi suunnata talvea pakoon.

Lentoja ja matkoja kohteeseen

Suora lento Egyptiin kestää hieman yli viisi tuntia. Suomesta lomalentoja lennetään esimerkiksi Hurghadan ja Marsa Alamin. Omatoiminen matkailija voi saada kohtuuhintaisia lentoja myös Kairoon. Lennot Egyptiin maksavat tyypillisesti noin 300 euroa.

Egypti on talvikauden lomakohde. Matkustuskausi alkaa lokakuussa ja jatkuu huhtikuun loppuun saakka. Egyptin rantalomat ovat monesti melko edullisia, ja Egypti on myös suosittu äkkilähtöjen kohde.

Suomalainen tarvitsee viisumin matkustaakseen Egyptiin.

Hulppea määrä hotelleja

Suurin osa matkaajista lähtee Egyptiin matkatoimistojen järjestämille valmismatkoille, jolloin hotelli kuuluu hintaan. Hotellit ovat tyypillisesti siistejä ja laadukkaita. Tarjolla on monenlaisia vaihtoehtoja huoneistohotelleista all inclusive -resortteihin.

Omatoimimatkaaja voi varata Egyptissä niin edullista budjettimajoitusta kuin laadukkaan luksushuoneiston. Hotelliyö keski- tai hyvätasoisessa hotellissa maksaa noin 20–50 euroa.

Suosituimmissa lomakohteissa hotellit sijaitsevat tyypillisesti erillisillä hotellialueilla rannan tuntumassa.

Liikkuminen helpointa taksilla ja julkisilla

Egyptiläinen liikenne saattaa vaikuttaa kaaokselta pohjoismaiseen rauhallisuuteen tottuneille. Sellaista se onkin, joten auton vuokraamista kannattaa harkita tarkkaan.

Maassa voi liikkua parhaiten bussilla, minibussilla tai lyhyempiä matkoja taksilla. Taksit ovat melko edullisia, joskin hinta kannattaa aina sopia etukäteen.

Rantakohteista on myös veneyhteyksiä läheisiin kohteisiin tai kiertoajeluita kauniissa maisemissa. Niiliä pitkin on risteily-yhteys Luxorin ja Assuanin välillä.

EGYPTIN MATKAKOHTEET

ShutterstockLuxor, Egypti
Luxorissa voi ihaille Egyptin vanhaa historiaa.

Kairossa voi aistia aitoa egyptiläistä tunnelmaa

Egyptin pääkaupunki Kairo on koko Afrikan suurin kaupunki ja se sijaitsee pohjoisessa Niilin itärannalla. Kairo on perustettu jo vuonna 969 ja kaupungissa voi aistia aidon historiallisen kulttuurin.

Kairon keskus on Tahririn aukio eli vapauden aukio. Aukiolta löytyy Kairon museo, jossa on esillä arkeologisilta kaivauksilta kerättyjä muinaisen Egyptin kulttuuriaarteita. Kokoelma on yksi maailman suurimmista ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Kaupungissa on myös hyvä tutustua sen moniin moskeijoihin.

Kairon kaduilta löytyy myös paljon basaareja ja kojuja, joissa myydään koruja, nahkaa ja mitä eksoottisimpia esineitä. Tinkiminen kuuluu kaupankäynnin peruskuvioon.

Gizan pyramidit

Gizan pyramidit ovat Egyptin tunnetuin nähtävyys. Gizan pyramideihin kuuluvat Kheops, Khefren ja Mykerinos. Niiden rakentamiseen on oletettavasti mennyt useita satoja vuosia ja ne on rakennettu noin 2 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Alue, jossa pyramideja voi nähdä, sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Kairosta lounaaseen. Pyramideja voi kiertää helposti kameli- tai hevoskyydillä. Suurimpaan Kheopsin pyramidiin päästetään ihmisiä rajattu määrä kerralla ja vain kerran aamu- ja iltapäivällä.

Pyramidien välissä sijaitsee myös kuuluisa sfinksi, jolla on faaraon pää ja leijonan ruumis. Sfinksi on suojelusjumala Egyptin mytologiasta.

Gizan tuoreempi nähtävyys on Grand Egyptian Museum, suurprojekti, jonka valmistumista vasta odotellaan. Se tulee olemaan koko maailman suurin arkeologinen museo.

Luxor tarjoaa paljon historiallisia nähtävyyksiä

Luxor, muinainen Theba, on kuin suuri ulkoilmamuseo, jossa on paljon temppeleitä, hautakammioita ja muita historiallisia muistomerkkejä. Luxor on kulttuurihistoriasta kiinnostuneen matkakohde.

Luxorissa voi tutustua Karnakin temppeliin, johon kuuluu 50 hehtaarin kokoinen temppelialue. Alueella on muun muassa upeita pylväitä ja sfinksejä. Luxor on tyypillinen päiväretkien kohde Punaisenmeren rantaresorteissa lomaileville.

Sukelluksella Sharm el Sheikhissä

Kaupunkiloman lisäksi Egyptissä voi viettää mahtavaa rantaelämää. Sharm el Sheikh on erityisesti sukeltajan unelmakohde. Se sijaitsee Siinain niemimaan eteläkärjessä Punaisenmeren rannalla. Kaupunki tarjoaa loistavat puitteet sukellukselle ja snorklaukselle ja paikka onkin jo vuosia ollut sukeltajien ja ykköslomakohde.

Punaisenmeren vedet ovat kirkkaita ja vedenalainen elämä on erittäin runsasta. Suosittu sukelluskohde on kuuluisa merikansallispuisto Ras Mohammed, jonne pääsee helposti veneellä. Kaupungissa on tarjolla paljon sukelluskoulutuksen ja -retkien järjestäjiä. Sharm el Sheikhissa hotellit ovat tyylikkäitä ja rannat ovat hienoja hiekka- tai kivirantoja palmuineen.

Siinain niemimaan pohjois- ja keskiosien turvallisuustilanne on viime vuosina ollut hyvin epävarma. Niemimaan eteläosassa sijaitseva Sharm el Sheikh katsotaan kuitenkin turvalliseksi kohteeksi. Ulkoministeriö suosittelee välttämään matkustamista Sharm el Sheikhiin maateitse – onneksi lentoyhteyksiä Kairosta on hyvin tarjolla.

Rantalomailua Hurghadassa

Hurghada on yksi Egyptin suosituimmista lomakohteista. Lomakaupunki tunnetaan erityisesti hiekkarannoistaan ja tasokkaista hotelleistaan. Paikallista kulttuuria ei Hurghadasta juuri löydy, mutta kaikki matkailijan kaipaamat palvelut kyllä.

Hurghada sijaitsee Punaisenmeren länsirannalla, joten lomakohde tarjoaa loistavat mahdollisuudet vesiurheiluun. Hurghadassa on myös sukelluskouluja sekä snorklausretkiä järjestäviä yrityksiä.

Hurghada on hyvä valinta rantalomailijoille, mutta se tarjoaa mahdollisuuksia myös kulttuuriretkeilyyn. Hurghadasta voi retkeillä esimerkiksi muutaman tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Niilin jokilaaksoon, Luxoriin, Kuninkaiden laaksoon ja Hatshepsutin terassitemppelille.

Laatulomailijan Soma Bay

Soma Bay on laadukkaaseen tarjontaan keskittyvät hotellialue Hurghadan eteläpuolella. Se sijaitsee pienellä niemellä, joten kaikilta alueen hotelleilta on hyvä yhteys rannoille. Soma Bay on myös suosittu golfkohde, jonka viheriöillä pääsee golfaamaan upeissa maisemissa aivan meren tuntumassa.

Soma Bay on rauhallinen lepolomailukohde, josta ei juuri yöelämää tai villiä menoa löydy. Paikka sopii hyvin laatua arvostavalla lomailijalle, joka tahtoo nauttia auringosta ja rannoista kaikessa rauhassa. Myös lapsiperheet viihtyvät täällä.

EGYPTIN PARHAAT

ShutterstockHurghada, Egypti
Aktiivilomailija voi viettää rantaloman Hurghadassa sukeltaen.

Egyptin parhaat aktiviteetit

 1. Sukellus ja snorklaus Punaisessameressä
 2. Tinkiminen basaareissa
 3. Kameliratsastus
 4. Golf
 5. Rantalentopallo

Egyptin parhaat nähtävyydet

 1. Gizan pyramidit
 2. Luxor
 3. Kuninkaiden laakso
 4. Niilin jokilaakso
 5. Hatshepsutin terassitemppeli

Lisätietoa

Egyptin matkailusivusto

Teksti: Minna Miettinen, Jenna Lehkonen, Riikka Krenn
Kuvat: Egyptian Tourism Authority, iStockphoto, Tjäreborg/Thomas Cook

Lue kommentit (23) Jätä kommentti

 1. Hei!
  Olipa oikein mukava tietopaketti Egyptistä! Maaliskuussa lähdetään perheen kanssa Marsa Alamiin lomalle ja kun itselläni ensimmäinen kerta Egyptiin, niin tietoisku oli paikallaan!


 2. Voisiko joku kertoa miten teillä meni lentomatka Egyptiin? Me olemme lähdössä maaliskuussa ja nuorinmaista jännittää että miten se sujuu, kun ei ole koskaan ollut lentokoneessa. Myös olisi kiva tietää mitä söitte yleensä siellä? Onko joku ollut Egyptin sharm el sheikh:issä ? :)


 3. Täällä ekakertalaiset pähkäilee, että mihin kohteeseen kannattaisi lähteä, kun päätavoitteena on päästä käymään Gizan pyramideilla (+ egyptiläinen museo). Hurghada, El Gouna…?


 4. olen kiinostunut egyptistä mutta eniten askarruttaa maan alkoholi/tupakka politiikka? onko rannalla mahdollista ottaa drinkkiä jne? saako koko maassa edes olutta? kiitos etukäteen.


  • ei ole ongelmaa ottaa drinksua rannalla, jotkin kahvilat pelkästään kahviloita mutta sekkalasta löytyy kuten dowtown puoleltakin paikkoja missä on anniskelua. (saattoi ostaa jopa oman vodkapullon pöytään ja loput sitten mukaan :)
   paikkalliset itsekin osa polttaa tupakkaa sekään ei ole ongelma. alkoholit 48 tunnin sisällä dutyfree sopista tai hotellien pikkumyymälöistä.


  • tulin viime torstaina 22.03. hurgahadasta, kiva paikka. olin siellä myös kuukausi sitten samaisessa paikassa ja hotelli oli kiva, siisti ja hyvä henk.kunta (empire triton). sekkalaan 6km taksilla 10min noin 10-15 egyptinpuntaa ja villa roadille missä useita yäkerhoja/hotelleja ja hard rock noin 20 min -> 20epyptin puntaa (le). ja siihen dowtown basaareille kävelymatka, rantaa 100-150 metriä. hotellissa rahanvaihtoautomaatti ja josta voi nostaa rahaakin. itse käytin sitä en vaihtanut ennakkoon rahaa (oli edell. reissulta 50le jolla maksoin taxikyydin kentältä hotelliin 20min,taximittarilla ajettu kyyti on halvempaa tais olla eka 2km ilmasta/(3le) ja sen jälkeen mittari raksuttaa), bollareillakin pärjää ja eurot käy myös jossainkin paikoissa. mukavaa matkaa! koska olet lähdössä,,, minulla suunn. toukokuulle matka kaverin kaa tai yksin…


 5. Hurghadassa on syksystä 2010 lähtien tarjolla kalastusretkiä hyvin varustetulla yksityisveneellä. Retkiä järjestetään syyskuusta toukokuuhun, ne ovat kokopäiväisiä ja sisältävät kaikki tarvittavat kalastusvälineet pohjaongintaan ja vetouisteluun, kevyen lounaan ja juomat. Myös kuljetus hotellilta satamaan ja takaisin sisältyy hintaan. Paikkoja löytyy neljälle kalastajalle. Retkiä järjestää suomalais-egyptiläinen pariskunta, mukana retkillä siis suomalainen opas. Lisätietoja ja kuvia kotisivulta http://www.redsea-trips.com, email [email protected], puhelin Hurghadassa +20108129248. Yhdistetty kalastus- ja snorklausretki tai pelkkä snorklausretki on myös mahdollinen.


 6. Olen lähdössä tammikuussa Sharm el Sheikiin saako siitä hotellilta kävellä vaan rantaan ja lähteä snorklaamaan, onkos noi bussikyydit teillä toiminu kun meillä menee kuulema kyyti rantaan hotellilta?


 7. oon lähössä tammikuussa egyptiin.:)
  sinne lähtee mun kaa 10 muuta henkilöö:


 8. sooooooooooooooooooooooo good Egypt all nice thaer :-))))))))))))


 9. egypti ja sen historia on tosi mielen kiintoinen.olen käynyt egyptissä 2 kertaa ja lähdössä ensi kuun puolivälissä taas.asun gizassa egyptiläisessä perheessä.suosittelen lämpimästi.


 10. Tarkoitus olisi lähteä marras-joulukuussa Niilin risteilylle ja viikon lepolomalle Hurghadaan. Onko kukaan ollut vastaavalla reissulla? Mitä kommentteja Teiltä löytyy? Kaikki tieto on tervetullutta, koska matkustamme ekaa kertaa Egyptiin.


 11. olen lähdössä El Gounaan lokakuussa,hotelli on Mövenpick Resort. Ajattelin viettää oikean lepoloman ja siksi varaan itselle all inclusiven,hotellissahan on monta ravintolaa,joten ei tarvi samoja ruokia koko ajan syödä??? En ole mikään “kulinaariseikkailija”. Onko hotellin taso sitten niin hyvä,kun all on siellä muihin verrattuna puolet kalliimpi,HELP onko jollain kokemuksia.Teen matkan myös Luxoriin,onko aurinkomatkalaisilla kokemuksia??Kiitos Jaakolle ja Kristiinalle kertomuksista.


 12. Meidän perhe (kaksi aikuista ja kasi lasta) on käynyt Sharm el Sheikissä 1 vk ja Hurghadassa 2 vk etupäässä snorklaamassa ja sukeltamassa. Mies on käynyt vielä erikseen sukeltamassa. Syyskuussa ei ole vielä liian kuuma. Rannalla ja merellä voi tuulla joten kannattaa ottaa tuulipuvun takit mukaan ja illaksi pitkähihaista. Snorklaukseen kannattaa vuokrata märkäpukuja palamisen ja mahdollisen kylmän varalle, jos on viluinen. Vinkki: jos jokin meressä polttaa ihoa , ostakaa etikkaa ja kaatakaa siihen kohtaan! Se neutralisoi ärtyneen kohdan.

  Arabit jumaloivat lapsia ja kohtelevat heitä hyvin, juttelevat ja pelleilevät, ihana! He ovat ystävällisiä ja rehellisiä mutta huijaavat katukaupan käynnissä ja taxeissa usein. Vaihtoraha jää antamatta jos et pyydä tms. Jos teet kauppaa ja myyjä on kerinnyt tarjota sinulle teetä kaupan teon yhteydessä, kannattaa ostaa jotain, tai saat kulla kunniasi. Ostamattomuus saattaa loukata myyjää. Muuten heidän kanssa on ihan mukava jutella.

  Inclusive ruokaan voi kyllästyä, ainakin me. Mutta sen saa niin vaivattoman nopeasti. Lomakohteissa on paljon amerikkalaisia ravintolaketjuja, mutta sikäläinekin ruoka kelpasi lapsillemme. Toisella reissulla ei ollut vatsaongelmia kun aloitimme jo Suomessa käyttää biofilusta ja jatkoimme käyttöä perillä. Hydrokortisonirasva kannattaa ottaa mukaan minihyttysten varalle. Illalla ikkunat kiinni tai olette aamulla paukamoilla. Niitä ei edes huomaa!

  Kannattaa pitää kolikoita mukana, wc:t maksaa (paitsi hotellissa ja ravintoloissa). Kerjäläisiä ei ollut, mutta yhdelle paperinenäliinoja myyvälle kahden likaisen, nälkiintyneen näköisen pienten lasten äidille annoin mielelläni hiukka enemmän. Meitä liikutti miten monella eri tapaa ihmiset yrittävät tienata elantonsa.

  Koko päivän Luxorin retkeä ei koettu rankaksi. Silmä lepäsi hiekka aavikoissa ja pikku kylissä ja Luxor kruunasi kaiken. Tulomatkalla nukuttiin. Kolikoita ja keksiä mukaan pikku paimentolaistytöille, jotka esittelevät koko pitkän päivän aasejaan ja kilejään. Vesipullo kannattaa olla mukana koko ajan!

  Rentouttavaa matkaa teille Egyptiin! Pidätte varmasti.


 13. Jees,olen matkalla lokakuussa ??Soma Bayhin,kannattaako ottaa all inclusive vai onko siellä muualla hotelleja halvempia,mutta hyviä ruokapaikkoja,myös lapsille?? Luxsorissa aion myös käydä,vaikka onkin kuulemma hieman rankka?? retki ,mutta päämäärä on taatusti upea!!Jos jollain on kokemusta,niin kirjoita.


 14. Suunnitelmissa eka matka Egyptiin. Matka olisi pienten lasten kera…hotelli ja paikka olisi jo tiedossa, tuntui ainakin lapsiystävälliseltä. Nyt vaan sitten ajankohta hakusessa. Syksyllä olisi tarkoitus lähteä. Syyskuu näyttäisi kukkaroystävällisimmältä :) Onkohan silloin liian kuuma lähteä lapsien kanssa, jos mittari huitelee yli kolmekymmentä? Kun eikös ilmasto kuitenkin ole kuuma ja kuiva. Vai pärjättäisköhän me siihen aikaan; aurinkorasvojen, veden ja altaan äärellä :)


 15. Marraskuussa 09 oltiin viikko sharmissa ja nyt huhtikuussa menossa takasin!!Ihanaa!!Käytiin paljon retkillä mm. Kairo.Liian vähän aikaa vedenalaisen elämän tutkimiseen,tällä kertaa aiomme keskittyä siihen!Rahojen kanssa kannattaa olla tarkkana,mutta ei siitä stressiä tarvitse ottaa..Rennolla asenteella niin lomasta tulee mukava!Ja jos vatsatauti iskee siitä selviää paikallisilla apteekista ostetuilla lääkkeillä!Suosittelen Egyptiä kaikille!Vaikka tiedän että se jakaa mielipiteitä todella paljon!itsällä jo kova hinku takas!! :)


 16. Ainoastaan alkoholituotteet pitää ostaa 48 tunnin sisällä, kaiken muun voi luonnollisesti ostaa vaikka taxfreestä kentältä lähtöpäivänä.
  Voin lämpimästi suositella El Gounaa lomakohteena, ei tarvitse vältellä kerjääviä lapsia eikä kaupustelijoita mitä esim. Hurghadassa piisaa. Tinkaamisessa pitää olla tiukkana ja muistaa että paikallisten tienestit verrattuna suomalaisiin on noin 50 kertaa pienempi. Esim. Egyptiläinen bussikuski tienaa noin 300LE/kk joka on noin 40 €. Varsinkin “turistikylissä” (esim. El Gouna) matkamuistomyymälöissä yms. yritetään vedättää turistia. Esimerkkinä hieronta jota tullaan kaupittelemaan rannalle ja altaille: hieronta maksaa noin 40 € (vrt. bussikuskin kuukausipalkka). Todennäköisesti itse hieroja ei näe tuosta summasta kuin murto-osan, mutta silti…
  Tippiä pitää muistaa antaa joka käänteessä ja ensimmäisen kerran on jo bussikuski käsi ojossa lentokentällä (kun nostaa matkalaisen pakaasit ruumaan), muista että jo 20 centtiä saa kuskin onnesta mutkalle…
  Esim. El Gounasta tehtävät retket Mahmyan saari-retki ja “Dolphin-house”-retki ovat kokemisen arvoisia, varsinkin jos pitää meri-ilmasta ja snorklaamisesta.


 17. Suunnitelmissa olisi lähteä egyptiin maaliskuussa. olisiko jollain siellä käyneellä kertoa jotain mitä olisi hyvä tietää sinne lähtiessä? Luin jostain että kaikki ostokset(tuliaiset ja muut suomeen vietävät) pitää ostaa 48 tunnin sisällä maahan tulosta? mahtaako pitää paikkaansa?


  • Tuo 48 h aikaraja koskee alkoholituotteita ja savukkeita. Ne Taxfree-myymälät ovat paikasta riippuen auki vain määrättynä aikana ja lyhyen aikaa silloinkin. Sieltä ei kannata ostaa väkeviä alkotuotteita…samanhintaisia ellei kalliimpiakin kuin Suomessa, koska ne ovat tuontialkoholeja. Yksi asia on hyvä muistaa todellakin: Älä kuvittele tekeväsi ostoksia puolessa tunnissa! varaa myymälää kohden 1,5-2 h jos todellakin haluat ostaa jonkin tuotteen ja et halua maksaa kipeäksi itseäsi jolloin tinkaamiseen menee todella aikaa! Ole ystävällinen silti ja juttele välillä small-talkingia ja taas sitten hintoihin…kysele tavarasta ja hyvä jos sinulla on jotain tietämystä kankaista yms….silkki ei välttämättä ole silkkiä ;D Dior-ei välttämättä ole Dioria jne…. Puolet aina hinnasta pois mielessäsi ja siitä aloitetaan tinkaus. Vaatii hienotunteisuutta, vetoomuksia, hikeä, aikaa, taitoa ja mitä enemmän aiot ostaa, sitä halvemmalla saat, kunhan vain jaksat tingata :DDD Minulla on pitkä pinna mutta kyllä se oli koetuksella mutta kannatti todellakin :DD Pidä rahat piilossa ja maksa pienillä rahoilla aina. Isolla setelillä maksettaessa ole tarkka että saat oikein vastarahat! Käytä käsidesiä joka kerta kun käsittelet rahaa ja olet menossa syömään tai olet maksanut jotain….tai ollut kaupoissa ja availlut ovenkahvoja!!! Niissä pöpöt piilee! Turistikohteissa on rankempaa tingata kuin hieman ulkopuolella olevista paikoista. Niin….älä maksa tuk tukia ennenkuin olet kohteessa. Moni yrittää kysellä, milloin tulee hakemaan ja kyselee maksua jo valmiiksi….ei kannata suostua siihen. Tuktukin saa joka kulmasta ja maksaa aina 5 EGP suuntaansa…eli tosi vähän euroissa :D Mieluimmin tuktuk kuin taksi! Kulta-ja hopeakorut eivät todellakaan ole halpoja siellä vaikka niin väitetään! Paras neuvo on kuitenkin se että älä koskaan maksa pyydettyä hintaa! He ovat todella taitavia liikemiehiä, joten… :D Lycka till! Ole kuitenkin ystävällinen…..ja tarjotun teen voi ottaa vastaan. Se tarkoittaa vain sitä että he arvostavat sinua asiakkaana ja pitävät siitä, että tinkaat ja keskustelet asioista siinä välillä. Mietityttää vaan että oletko mies? Nainen? Jos olet nainen ja yksin menossa….hommaa valesormukset ja pukeudu asiallisesti…jos taas mies….käyttäydy siivosti ja pukeudu siivosti, missä sitten liikutkin. Oikein mukavaa ja antoisaa matkaa. Egypti on todella lumoava paikka ja ystävyyssiteitä voi solmia jopa perheiden kanssa. Itse olen lähdössä taas tammikuussa ellen jo joulukuussa pitemmäksi aikaa erään perheen vieraaksi. :D Suosittelen myös El Gounaa! P.S. jos vatsa oireilee, osta apteekista ANTINAL-VALMISTETTA KELTAISESSA LAATIKOSSA! Siitä pyydetään 1,20 mutta apteekissakin “tingitään”….eli muodon vuoksi, tingi vaikka 0,20 s pois hinnasta. Lääke toimii ja lomasi on pelastettu! Juo vain pullotettua vettä……
   ja käytä aurinkosuojavoiteita…kotimaasta jo mukaan…siellä kalliita!!! Ooooh….odotan niin jo omaa lomaani :DDD


 18. olen käynyt egyptissä vuosi kohta vuosi sitten.oltiin hurghadassa ja käytiin kairossa pyramideja ihailemssa.Punainen meri oli ihanan lämmin,vähän suolainen,ja oli ihana snorklata.Hoteli oli keskustassa ja oli myös oma ranta.Shoppailtua tuli paljon,ja kaupat oli auki koko yön!!MAHTAVA PAIKKA,PALJON NÄHTÄVÄÄ,UUDESTAAN!!!<33333


 19. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.