Kohdeopas: Connecticut

Kuva:
Upea ja rauhaisa Connecticut

Connecticut on varmaankin tunnetuin korkeatasoisesta Yalen yliopistosta. Osavaltio tarjoaa silti paljon muutakin nähtävää lukuisine museoineen.

Satamat olivat aikoinaan Connecticutin talouden elinehto, niistä ovat lähteneet matkaan niin kalastusalukset kuin maailman ensimmäinen ydinsukellusvene USS Nautilus. Osavaltiossa on paljon nähtävää, ja välimatkat ovat sopivan lyhyitä.

Purjelaivoja ja dinosauruksia

Merenkulun historiasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Mystic-nimiseen kaupunkiin, jossa sanotaan olevan yksi alan parhaista ulkoilmamuseoista, Mystic Seaport: The Museum of America and the Sea.

Esillä on muun muassa taidokkaasti entisöityjä purjelaivoja ja rakennuksia 1800-luvun kalastajakylästä. Kaupungissa on myös mielenkiintoinen Mystic Aquarium -museo.

Yksi Pohjois-Amerikan suurimmista dinosauruksen jälkiä esittelevistä kohteista on Dinosaur State Park Rocky Hillissä. Noin kaksi tuhatta fossiloitunutta dinosauruksen jalanjälkeä eli eubronttia löytyi vahingossa vuonna 1966, kun etsittiin uusia virastojen rakennuspaikkoja.

Jäljistä viisisataa on tänä päivänä näytteillä.

Yale

Yalen yliopisto kampusalueineen ja korkealuokkaisine museoineen on kiinnostava kohde New Havenissa. Yale University Art Galleryssa, joka on vanhin yliopistomuseo läntisellä pallonpuoliskolla, on muun muassa Manetin, Picasson ja van Goghin taidetta.

Helikoptereita ja elektroniikkatuotteita

Osavaltion pääelinkeinoja ovat tehdasteollisuus, palvelu- ja vakuutusala. Connecticutissa valmistetaan lentokoneen moottoreita ja osia, sukellusveneitä, helikoptereita ja erilaisia elektroniikkatuotteita.

Taimet, joulukuuset, herkkusienet, vihannekset ja maissi kasvavat Connecticutin pelloilla.

Nähtävyyksiä Connecticutissa

Dinosaur State Park, Foxwoods Resort Casino (Ledyard), Mark Twain Home (Hartford), Mohegan Indian Burial Ground (Norwich), Mystic Seaport, P.T Barnum Museum (Bridgeport), USS Nautilus Memorial (Groton), Yale University’s Art Gallery, Peabody Museum (New Haven).

Connecticutista ovat kotoisin muun muassa Katharine Hepburn, Robert Mitchum, Wallace Stervens ja Mark Twain.

www.ctvisit.com
www.ct.gov

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / saebaryo

Päivitetty: 11.2.2015

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia