Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Levi

Levi
Kohdeoppaat

Levi - paljon muutakin kuin laskettelua

Levi on noussut Suomen suurimmaksi hiihtokeskukseksi, josta löytyy tekemistä niin aktiviilomailijoille kuin bilettäjillekin.
Päivitetty: 26.01.2022
next
prev

Levi on noussut 2000-luvulla Suomen johtavaksi laskettelukeskukseksi, josta löytyy tekemistä niin aktiviilomailijoille kuin bilettäjillekin.

Suomen suurin talvikeskus

Kittilässä sijaitseva Levi on varsinkin talvella täynnä elämää. Levitunturin ympärille on kasvanut monipuolinen matkailukohde joka vetää vuosittain tuhansia ja tuhansia matkailijoita puoleensa.

Laskettelusta kiinnostuneelle Levi tarjoaa yhteensä 27 hissiä ja 43 rinnettä, joiden joukosta löytyy myös vaativampia mustia rinteitä. Levillä järjestetään myös alppihiihdon maailmancupin osakilpailu vuosittain. Maastohiihtoon latuja löytyy parhaimmillaan 230 kilometrin verran.

Hiihtokausi niin rinteissä kuin ensilumenladuilla alkaa yleensä marraskuussa ja jatkuu pitkälle kevääseen saakka. Usein parhaimmat hiihto- ja laskettelukelit osuvatkin maalis-huhtikuuhun ja pääsiäisenä Levi pullistelee matkailijoista.

Talviurheilun lisäksi Levistä puhuttaessa ei voi olla mainitsematta biletystä. Levikeskuksesta löytyy kuppiloita ja yökerhoja joka makuun – Vinkkarin after ski ja Hullu Poro -yökerho ovat suorastaan legendaarisessa maineessa. Hyvän ruoan ystävien iloksi myös Levin ravintolatarjonta on kehittynyt viime vuosina hyvään suuntaan.

Vaikka Levi tunnetaan ennen kaikkea hiihtokohteena, on alueella nykyään aktiviteetteja ympäri vuoden. Kesällä ja syksyllä Levillä voi muun muassa golfata ja nauttia Lapin yöttömästä kesäyöstä tai ruskan väreistä esimerkiksi vaeltaen, meloen ja ratsastaen.

Lennot ja junat Leville

Kittilän lentoasema on noin 15 minuutin bussimatkan päässä Levikeskuksesta. Kittilään lentävät Helsinki-Vantaalta Finnair ja Norwegian.

Sesonkien ulkopuolella lennot Helsingistä Kittilään voi saada jopa alle 150 eurolla, mutta sesonkiaikoina – kuten koulujen hiihtolomaviikkoina ja pääsiäisenä – hinnat voivat nousta yli 300 euroon. Lentoaika Helsingistä Kittilään on noin puolitoista tuntia.

>>Katso tästä halvat lennot Kittilään (Leville)

Leville voi suunnata myös junalla. Lähin asema on Kolarissa, josta on noin tunnin bussimatka Leville.

Majoitus Levillä

Levillä on laaja tarjonta niin hotelleja kuin vuokramökkejäkin.

Hotellit ovat keskittyneet alppikylämäiseen Levikeskukseen, josta on kävelymatka rinteisiin. Mökkejä on tarjolla laajasti ympäri tunturia. Korkeimpien sesonkien ulkopuolella hotelliyön hinnat alkavat noin 100 eurosta.

Hiihtolomien sekä joulun ja pääsiäisen aikana hinnat nousevat ja myös saatavuus voi muodostua haasteeksi – sesonkiaikoina Leville suuntaavaan kannattaa tehdäkin majoitusvaraukset mielellään reilusti etukäteen.

>>Levin hotelleja pääset katsomaan tästä

Matkat ja Äkkilähdöt Leville

Leville ja muihin kotimaan hiihtokohteisiin voi matkustaa nykyään myös valmismatkalle, jossa paketin hintaan kuuluvat niin lennot kuin majoituskin.

Valmismatkoja Leville tarjoavat vaivattoman ja usein myös hinnaltaan kilpailukykyisen vaihtoehdon hiihtoreissulle. Matkanjärjestäjät tarjoavat Leville niin koko viikon paketteja kuin pidennettyjä viikonloppureissuja.

>>Katso matkat ja äkkilähdöt Leville

Levin parhaat

  • World Cup -rinne ja gondolihissi kelpaavat myös alppihiihdon maailmancupin näyttämöksi.
  • Vinkkarin after ski – tämä täytyy kokea.
  • Kätkätunturin hiihtolenkki tarjoaa pääosin loivia mäkiä, ja kesken matkaa kannattaa nauttia lettukahvit.
  • NiliPoro – tottahan Lapissa pitää poroa syödä, ja NiliPoro on siihen paras paikka.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti