Kohdeopas: Arkansas

Kuva:
Monipuolinen Arkansas

Arkansasin matkailutarjontaan kuuluvat niin festivaalit kuin avoin timanttikaivoskin. Historiaa sumentavat ainoastaan ankarat rotuerottelut.

Natural State -lempinimensä mukaisesti Arkansas tarjoaa matkailijalle monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Ozark Mountain on alueen vetonaula.

Yleisölle avoin timanttikaivos

Osavaltion eteläosassa sijaitseva Magnolian pikkukaupunki isännöi keväisin 3-päiväistä Magnolia Blossom Festivaalia. Kaupunki on nimensä mukaisesti täynnä magnoliapuita.

Crater Diamondsin timanttikaivos Murfreesborossa on Yhdysvaltain ainoa timanttikaivos sekä ainoa kaivos maailmassa, joka on avoinna yleisölle. Sateenkaareen värisien timanttien lisäksi se tuottaa yli 40 erilaista kivi- ja mineraalilajia. Yleisöllä on mahdollisuus etsiä timantteja rajatulta alueelta ja periaatteena on, että löytämänsä kivet saa pitää.

Rotuerottelua

Arkansas oli viimeisiä osavaltioita, joka piti sitkeästi kiinni rotuerottelusta orjuuden lakkauttamisen jälkeen. Siellä oli ravintoloita, joiden ovessa luki ”Whites only” ja linja-autoja, joissa oli oma osasto tummemmalle väelle.

Arkansasin pääkaupunki Little Rock sai ikävää huomiota 60-luvulla ankarien rotumellakoiden vuoksi. Mukana taistelussa oli myös hengellinen johtaja Martin Luther King Jr.

Maataloudesta metsäteollisuuteen

Osavaltion tärkeimmät elinkeinot ovat maatalous, turismi, tehdas- ja metsäteollisuus.

Arkansasissa valmistetaan elintarvikkeita, kemikaaleja, puutavaraa, paperia ja huonekaluja. Riisi, soija, puuvilla, tomaatti, greippi ja omena ovat merkittävimmät viljeltävät tuotteet.

Nähtävyyksiä Arkansasissa

Blanchard Caverns, Crater Diamonds (Murfreesboro), Hot Spring National Park, Eureka Springs, Ozark Mountains.

Kuuluisia arkansasilaisia ovat muun muassa Johnny Cash, Bill Clinton, John Grisham, Billy Bob Thornton ja Winthrop Rockefeller.

www.arkansas.com
www.state.ar.us

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / skulpinski

Päivitetty: 11.2.2015

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia