Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Chile

Santiago

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 04.02.2015
Kiireinen Santiago näyttää parhaat puolensa yläilmoista.

SANTIAGO MATKAKOHTEENA

Santiago-de-chile-Flick-jaoko.sky14

Vilskettä kaupungin keskustassa

Chilen pääkaupunki Santiago sijaitsee pitkän maan keskiosassa noin 130 kilometrin päässä Tyynen valtameren rannikosta. Monelle matkailijalle Santiago on vain pysähdyspaikka reissun varrella. Toisaalta yliopistokaupunki on suhteellisen suosittu vaihto-opiskelukohde.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Keskusta-alue Centro on vilkas päivisin ja soveltuu shoppailuun. Plaza de Armasin metroaseman lähettyvillä on muutamia kävelykatuja, joiden varsilla on vaateliikkeitä, lounaskahviloita ja pikaruokaloita. Jos haluaa shoppailla toden teolla, kannattaa suunnata kaupungin keskustan kaakkoispuolella oleviin ostoskeskuksiin, Alto Las Condesiin tai Parque Araucoon.

llallisravintoloita Centron alueella ei juuri ole. Viimeistään pimeän koittaessa kannattaakin katsoa kartan ulkoreunoille. Providencian, Bellavistan ja Barrio Brasilin kaupunginosat tunnetaan kahviloistaan, ravintoloistaan ja yöelämästään.

Ilmasto Santiagossa

Vuoden lämpimin kuukausi on tammikuu, jolloin lämpötila päivällä voi kivuta yli +30 asteen.

Kylmin ja sateisin kuukausi on heinäkuu, jolloin yölämpötila saattaa laskea pakkasen puolelle. Talvella matkustavan kannattaa siis varata mukaan lämmintä vaatetta kylmien öiden varalle.

Santiagossa pärjää maalaisjärjellä

Useisiin Etelä-Amerikan kohteisiin verrattuna Santiago on turvallinen matkakohde. Siitäkin huolimatta terve järki kannattaa säilyttää: jätä arvokkaat asusteet kotiin ja vältä yksin kulkemista pimeällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN SANTIAGOSSA

Santiago-de-chile-Flick-rodri_gop

Lennot Santiagoon

Suomesta ei ole suoria lentoja Santiagoon. Yhdellä välilaskulla Helsingistä Chilen pääkaupunkiin pääsee parhaimmillaan noin 19 tunnissa. Vaihtoyhteyksiä on esimerkiksi Pariisista ja Madridista.

Edestakaiset lennot Helsingistä maksavat halvimmillaan noin tuhat euroa.

Huokeita hotelleja Santiagossa

Santiagon keskusta-alueella on runsaasti hyvätasoisia hotelleja. Hotellien hintataso on elintarvikkeiden tapaan jonkin verran Suomea matalampi. Budjettimatkailijakin löytää varmasti etsimänsä Santiagon hostellivalikoimasta.

Santiagossa liikkuminen

Santiagon julkinen liikenne koostuu metrosta ja busseista. Kattava metroverkosto koostuu viidestä metrolinjasta, joilla liikennöidään aamukuudesta puoleen yöhön. Lipun hinta riippuu kellonajasta, mutta ruuhka-aikaankin kertalippu maksaa vain noin euron.

Monissa lähteissä suositellaan kuitenkin matkustamaan pimeän tullen taksilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

SANTIAGON NÄHTÄVYYDET

Santiago-de-chile-Flick-SkydiveAndes

Historiallinen Cerro Santa Lucia

Keskikaupungilla sijaitseva Cerro Santa Lucía on kaunis historiallinen kohde. Tämän kukkulan juurella kaupunki perustettiin 1500-luvun puolivälissä.

Kaunis puisto näyttävine historiallisine rakennuksineen on hyvä kohde iltapäiväkävelylle tai kaupungin vilinästä vetäytymiselle.

Kaupungin katolla: Cerro San Cristóbal

Parhaat näkymät kaupungin ylle avautuvat Cerro San Cristóbalin huipulta. Huipulle pääsee kaapelivaunulla, johon lippu kustantaa muutaman euron. Kukkulan laella seisoo Neitsyt Marian patsas, jonka juurella on kaunis amfiteatteri istutuksineen. Tunnelma kaupungin yllä on tyyneydessään hämmentävä.

Kukkulan juurella avautuu on Parque Metropolitanon alue, joka on kaupungin suurin avonainen ulkoalue museoineen, uima-altaineen ja puutarhoineen. Alueella on myös eläintarha.

Museoita moneen makuun

Kulttuurin ystävälle riittää Santiagossa tekemistä. Erityisesti kaupungin museotarjonta ilahduttaa laajuudellaan ja monipuolisuudellaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Esimerkiksi Museo Chileno de Arte Precolombino suuntaa katseet prekolumbiaaniseen historiaan, Muse de Artes Visuales hellii modernin taiteen ystäviä ja Museo de Arte Contemporáneo sulkee sisäänsä valokuvataidetta ja designia.

Teksti: Anne Ventelä
Kuvat: Flickr / rodri_gop, SkydiveAndes