Karon Beach on perheiden suosima kohde Phuketissa

Thaimaan Phuketissa sijaitseva Karon Beach on yksi lomakohteen suosituimpia rantoja. Hienohiekkainen ranta, hyvät ostosmahdollisuudet ja monipuolinen ravintolatarjonta takaavat onnistuneen loman.

Kohdeopas: Karon Beach

Kuva: Phuket Karon Beach
Karon beach

Phuket on yksi Thaimaan suosituimmista lomakohteista. Andamaanienmerellä sijaitsevalla vehreällä saarella on useita kauniita hienohiekkaisia rantoja, joista Karon Beach kuuluu suosituimpiin.

Karon Beach on perheiden suosikki

Karon Beach sijaitsee Thaimaassa, Phuketin saaren länsirannikolla. Sen pohjoispuolelle jää saaren suosituin ja yöelämältään vilkkain ranta Patong ja eteläpuolelle hieman rauhallisempi Kata Beach.

Karon Beachin pitkää hienohiekkaista rantaa huuhtovat Andamaanienmeren aallot. Leveä ranta on etenkin lapsiperheiden suosiossa, mutta siellä viihtyvät myös pariskunnat. Karonin alueen vesiurheilumahdollisuudet, runsas ravintolatarjonta sekä ostospaikat takaavat onnistuneen rantaloman.

Varsinaiset nähtävyydet Karon Beachilla itse rantaa lukuun ottamatta ovat vähissä. Tärkeimpiä käyntikohteita Karon Beachilla ovat Karonin näköalapaikka ja Wat Suwan Khiri Khet eli Karonin temppeli. Keskeisen sijaintinsa ansiosta Karon Beachilta on helppo tehdä päiväretkiä ympäri Phuketia sekä käydä vierailemassa lähisaarilla.

Kuva: Rantatuolit Karon BeachillaKaron Beach

Phuketin ilmasto

Thaimaassa on suomalaisesta näkökulmasta katsottuna aina lämmin.

Ilmaston puolesta paras aika matkustaa Karon Beachille on marraskuusta maaliskuuhun, jolloin sateet ovat vähäisiä ja lämpötila ei nouse liian korkeaksi. Tammikuu on yleensä viilein kuukausi, mutta silloinkin lämpötila on 30 asteen tuntumassa. Tämä on myös vilkkain sesonki, jolloin rannat täyttyvät lomalaisista.

Kuumin aika alkaa sesongin loppupuolelle helmikuussa ja jatkuu toukokuulle. Keskilämpötilat ovat tällöin 35–40 astetta. Monille kuumuus on liikaa, joten myös rannoilla on vähemmän ruuhkaista.

Toukokuussa sekä syys-lokakuussa Karon Beachilla saadaan eniten sateita. Sateet ovat todella runsaita ja ajoittuvat yleensä iltapäiviin sekä öihin. Sateisina aikoina osa paikoista sulkee ovensa, mutta hinnat ovat alimmillaan.

Rentoa rantalomailua

Phuketin rantojen sanotaan olevan jopa Thaimaan parhaimmat. Karon Beach onkin yksi Phuketin kolmesta suosituimmasta rannasta. Noin viisi kilometriä pitkä hienohiekkainen ranta houkuttelee auringonpalvojia ympäri Eurooppaa, mutta suomalaisten lisäksi sitä suosivat etenkin venäläiset turistit.

Rannalla aurinkotuolissa lojuessa ja turkoosin meren aalloissa uiskennellessa aika kuluu kuin huomaamatta. Pitkällä rannalla on myös mukavaa käydä kävelyllä. Enemmän toimintaa kaipaava voi lähteä snorklaus- tai sukellusreissulle tai kokeilla liitovarjoa.

Hemmotteluhoitoja ja ostoksia

Rannalla loikoilun ohessa itseään voi hemmotella manikyyrillä, pedikyyrillä tai hieronnalla. Hinnat ovat suomalaisittain varsin edullisia, vaikka Phuket onkin hieman muita Thaimaan lomakohteita kalliimpi.

Karon Beachilla kannattaa myös täyttää vatsansa hyvin. Runsaasta ravintolatarjonnasta löytyy niin paikallisia erikoisuuksia kuin kansainvälisiäkin herkkuja tarjoavia paikkoja.

Karon Beachin ostosmahdollisuudet ovat keskittyneet Karonin liikenneympyrän lähettyville. Sieltä voi ostaa kaiken mitä lomalla tarvitsee ja enemmänkin. Ostoksia voi tehdä myös Karon Plazassa, josta tuliaisiksi kannattaa ostaa mausteita, vaatteita, käsitöitä ja koriste-esineitä. Ostoksia tehdessä tinkiminen kuuluu asiaan.

Merkkituotteita kaipaavan kannattaa tehdä ostosmatka Phuket Towniin, jossa valikoimat ovat paremmat.

Retkiä ja tekemistä kaikenikäisille

Jos rannalla makoilu alkaa kyllästyttää, päiväretki piristää lomaa. Phuket Townin ja läheisten rantojen lisäksi kannattaa suunnata sisämaahan. Siellä on mahdollista tutustua kumipuuviljelmiin, osallistua kokkauskurssille ja oppia lisää kulttuurista.

Innokkaille golfareille Phuketista löytyy useampikin kaunis ja hyvin hoidettu kenttä. Viheriölle on hyvä suunnata heti aamusta ennen kuin keskipäivän aurinko tekee pelaamisesta tukalaa.

Phuketissa on myös paikkoja, jotka järjestävät norsuratsastusta. Tähän kannattaa kuitenkin suhtautua kriittisesti: norsuja kohdellaan usein huonosti, ja elefanttiratsastuksen katsotaan olevan epäeettistä toimintaa.

Phuketista voi lähteä päiväretkelle läheisille saarille. Monen suosikki on valkoisten hiekkarantojen Koh Phi Phi, jossa voi viettää päivän rentoutuen tai snorklaten ja sukeltaen.

Hyvä tietää Karon Beachista

Karon Beach on yksi suosituimmista kohteista Phuketissa. Sesongin aikana turisteja on runsaasti ja omaa rauhaa rannalta voi olla vaikea löytää. Jos lomailee Karon Beachilla sadekauden aikana, on hyvä huomioida, että merivirrat saattavat olla voimakkaita.

Thaimaassa on vasemmanpuoleinen liikenne ja liikennekulttuuri erilainen kuin Suomessa. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa itse ajaessa. Moottoripyöräillessä on aina syytä käyttää kypärää, vaikka monet paikalliset ajavatkin ilman. Liikenneonnettomuuksissa turisti joutuu usein vastuuseen, vaikka ei olisikaan syyllinen.

Suuret turistimäärät vetävät puoleensa aina myös huijareita ja kaupustelijoita. Liian sinisilmäinen ei tule olla, mutta normaalin varovaisuuden noudattaminen riittää. Ajankohtainen turvallisuustilanne kannattaa tarkistaa Ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN KARON BEACHILLA

Kuva: Karon beach taksiKaron Beach

Lennot ja matkat Phuketiin

Karon Beachille järjestetään Suomesta paljon matkoja. Usean matkanjärjestäjän valikoimissa on paketteja, jotka sisältävät lennot, majoituksen ja lentokenttäkuljetukset. Karon Beach on talvikaudella myös suosittu äkkilähtökohde.

Lentoyhteydet Suomesta Phuketiin ovat hyvät. Phuketin kansainvälinen lentoasema sijaitsee saaren pohjoispäässä, noin 45 minuutin ajomatkan päässä Karon Beachista. Kentältä kohteisiin pääsee kätevästi lentokenttäbussilla tai taksilla.

Suora lento Helsingistä Phuketiin kestää noin 13 tuntia. Suoria lentoja ei kuitenkaan ole kuin eräillä matkanjärjestäjillä, joten reittilennolla matkustettaessa matka-aika pidentyy välilaskujen takia. Konetta joutuu yleensä vaihtamaan kerran.

Lentojen hinnat vaihtelevat paljon sesongin ja välilaskujen määrän mukaan. Edullisimmillaan meno-paluu lennon kahdella välilaskulla saa noin 500 eurolla. Sesongin aikana lennoista joutuu maksamaan 800–1200 euroa.

Monipuoliset majoitusmahdollisuudet

Karon Beachilla ei ole pulaa majoitusvaihtoehdoista. Majapaikkoja löytyy laidasta laitaan – tarjonta vaihtelee tasokkaista kylpylähotelleista reppureissaajien hostelleihin ja edullisiin majataloihin.

Yö hyvätasoisessa hotellissa Karon Beachilla maksaa noin 50–100 euroa. Edullisimmillaan majoituksen voi löytää 10–40 eurolla. Phuket on Thaimaan suosituimpia kohteita, jossa majoitus maksaa rauhallisempia kohteita enemmän.

Liikkuminen paikan päällä

Karon Beachin kaikki keskeiset palvelut ovat kävelymatkan päässä toisistaan, mikä helpottaa lomailijan arkea. Kävellessä on hyvä muistaa, että Thaimaassa on vasemmanpuoleinen liikenne.

Pidempiä matkoja voi kulkea taksilla, minibussilla tai tuk-tukilla. Hinnat ovat edullisia ja kulkuneuvon voi napata lennosta.

Vapaampaan liikkumiseen voi vuokrata skootterin tai moottoripyörän. Vuokratessa pyörän kunto kannattaa tarkistaa huolella ja selvittää vakuutuksiin liittyvät asiat. Kypärää on aina syytä käyttää sekä noudattaa liikennesääntöjä.

KARON BEACHIN NÄHTÄVYYDET

Kuva: Maisemat Karonin näköalapaikalta.Karon Beach

Karon Beachin ranta

Karonin isoin nähtävyys on itse ranta. Viisi kilometriä pitkä hienohiekkainen ranta, tuulessa huojuvat palmut sekä turkoosina välkehtivä meri on monelle koko loman ajaksi riittävä nähtävyys.

Rannan eteläpäässä on koralliriutta, jonka elämää voi tutkia snorkkeleiden avulla. Karon Beachilta on myös paremmat mahdollisuudet löytää rauhallinen soppi kuin naapurirannoilta Patongilta ja Katalta.

Karonin temppeli

Uskonto ja kulttuuri ovat tärkeitä asioita thaimaalaisille. Henkien uskotaan olevan läsnä kaikkialla ja niitä kunnioitetaan muun muassa temppeleissä. Karon Beachilla on yksi isompi temppeli Wat Suwan Khiri Khet eli Karonin temppeli. Se sijaitsee keskeisellä paikalla Karonin keskustassa Patak Road -kadun lähellä.

Temppelissä vieraillessa on syytä kunnioittaa paikallisten tapoja ja peittää olkapäät ja polvet.

Karonin näköalapaikka

Rantapäivien lomassa voi uskomattomia maisemia käydä katselemassa korkeammalta. Karonin näköalapaikka sijaitsee Lounais-Phuketin kukkuloilla, lähellä Naiharnin rantaa. Sieltä näkee Kata Noin, Katan ja Karonin rannoille. Alueella on myös hyvin hoidettuja puutarhoja sekä suojaisa maisemapaviljonki.

Iso Buddha

Karonin rannalta näkyy 400 metrin korkeudessa sijaitseva suuri Buddhan patsas. Noin 45 metriä korkea, istuva, marmorista tehty Buddha sijaitsee uskonnollisesti tärkeällä paikalla. Perille johtaa kelloilla reunustettu tie ja ylhäältä avautuu upeat näkymät.

Taksimatka Karon Beachilta Buddhan luo kestää noin 45 minuuttia. Omalla kulkuneuvolla ylös matkatessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

KARON BEACHIN PARHAAT

Kuva: Flickr / Walter LimKaron Beachilla resort-majoitus on suosittua.
Karon Beachilla voi rannan lisäksi rentoutua myös uima-altaalla.

Karon Beachin parhaat nähtävyydet

  • Karonin ranta
  • Karonin temppeli
  • Karonin näköalapaikka
  • Iso Buddha

Karon Beachin parhaat aktiviteetit

  • Uiminen ja auringonotto
  • Snorklaus ja sukellus
  • Hemmotteluhoidot
  • Shoppailu
  • Retket muualle Phuketiin

LISÄTIETOA

Thaimaan viralliset matkailusivut

Teksti: Anu Vaheristo
Kuvat: IStockPhoto, Flickr / weenie dog, Flickr /…your local connection, Flickr / Walter Lim

Päivitetty: 27.5.2016

Thaimaa: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia