Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Phuket

Karon Beach on perheiden suosima kohde Phuketissa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 03.01.2020
Monet Phuketin saarelle matkustavat turistit päätyvät juuri Karon Beachille.

Karon Beach on perheiden suosikki

Karon Beach sijaitsee Thaimaassa, Phuketin saaren länsirannikolla. Sen pohjoispuolelle jää saaren vilkkain ranta Patong ja eteläpuolelle hieman rauhallisempi Kata Beach.

Karon Beachin pitkää hienohiekkaista rantaa huuhtovat Andamaanienmeren aallot. Leveä ranta on etenkin lapsiperheiden suosiossa, mutta siellä viihtyvät myös pariskunnat. Karonin alueen vesiurheilumahdollisuudet, runsas ravintolatarjonta sekä ostospaikat takaavat onnistuneen rantaloman.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Varsinaiset nähtävyydet Karon Beachilla ovat vähissä. Tärkeimpiä käyntikohteita ovat Karonin näköalapaikka ja Wat Suwan Khiri Khet eli Karonin temppeli. Keskeisen sijaintinsa ansiosta Karon Beachilta on helppo tehdä päiväretkiä ympäri Phuketia sekä käydä vierailemassa lähisaarilla.

IstockphotoKaronin ranta Phuketissa
Karon Beachin ranta jatkuu kilometritolkulla. Kaikkialla ei ole ruuhkia turistimääristä huolimatta.

Phuketin ilmasto

Thaimaassa on suomalaisesta näkökulmasta katsottuna aina lämmin.

Ilmaston puolesta paras aika matkustaa Karon Beachille on marraskuusta maaliskuuhun, jolloin sateet ovat vähäisiä ja lämpötila ei nouse liian korkeaksi. Tämä on myös vilkkain sesonki, jolloin rannat täyttyvät lomalaisista.

Kuumin aika alkaa sesongin loppupuolelle helmikuussa ja jatkuu toukokuulle. Keskilämpötilat ovat tällöin 35–40 astetta. Monille kuumuus on liikaa, joten myös rannoilla on vähemmän ruuhkaista.

Toukokuussa sekä syys-lokakuussa Karon Beachilla saadaan eniten sateita. Kuurot ovat runsaita ja ajoittuvat yleensä iltapäiviin sekä öihin. Sateisina aikoina osa paikoista sulkee ovensa, ja hinnat ovat alimmillaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Klassinen rantaloma

Phuketin rantojen sanotaan olevan jopa Thaimaan parhaimmat. Karon Beach onkin yksi Phuketin kolmesta suosituimmasta rannasta. Noin viisi kilometriä pitkä hienohiekkainen ranta houkuttelee auringonpalvojia ympäri Eurooppaa. Suomalaisten lisäksi sitä suosivat etenkin venäläiset turistit.

Rannalla aurinkotuolissa lojuessa ja turkoosin meren aalloissa uidessa aika kuluu kuin huomaamatta. Pitkällä rannalla on myös mukavaa käydä kävelyllä. Enemmän toimintaa kaipaava voi lähteä snorklaus- tai sukellusreissulle tai kokeilla liitovarjoilua.

Karonin rannan kupeessa kulkee autotie, jolla on varsin vilkasta liikennettä. Tätä tietä pitkin kulkevat myös lentokentälle ja Phuket Towniin vievät bussit ja songthaew-lavataksit. Tietä reunustavat ravintolat, myymälät ja markkinakojut.

Hemmotteluhoitoja ja ostoksia

Rannalla loikoilun ohessa itseään voi hemmotella manikyyrillä, pedikyyrillä tai hieronnalla. Hinnat ovat suomalaisittain varsin edullisia, vaikka Phuket onkin hieman muita Thaimaan lomakohteita kalliimpi.

Karon Beachilla kannattaa myös täyttää vatsansa hyvin. Runsaasta ravintolatarjonnasta löytyy niin paikallisia erikoisuuksia kuin kansainvälisiäkin herkkuja tarjoavia paikkoja.

Karon Beachin ostosmahdollisuudet ovat keskittyneet Karonin liikenneympyrän lähettyville. Sieltä voi ostaa lähes kaiken mitä lomalla tarvitaan. Ostoksia voi tehdä myös Karon Plazassa, josta tuliaisiksi kannattaa ostaa mausteita, vaatteita, käsitöitä ja koriste-esineitä. Ostoksia tehdessä tinkiminen kuuluu asiaan.

Merkkituotteita kaipaavan kannattaa tehdä ostosmatka Phuket Towniin tai Patongiin, joissa valikoimat ovat paremmat. Molemmissa kohteissa on iso ostoskeskus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Retkiä ja tekemistä kaikenikäisille

Jos rannalla makoilu alkaa kyllästyttää, päiväretki piristää lomaa. Phuket Townin ja läheisten rantojen lisäksi kannattaa suunnata sisämaahan. Siellä on mahdollista tutustua kumipuuviljelmiin, osallistua kokkauskurssille ja oppia lisää kulttuurista.

Innokkaille golfareille Phuketista löytyy useampikin kaunis ja hyvin hoidettu kenttä. Viheriölle on hyvä suunnata heti aamusta ennen kuin keskipäivän aurinko tekee pelaamisesta tukalaa.

Phuketissa kannattaa välttää paikkoja, joissa järjestetään norsuratsastusta. Elefantteja kohdellaan usein huonosti, ja osallistuessasi retkille tuet epäeettistä toimintaa.

Phuketista voi lähteä päiväretkelle läheisille saarille. Monen suosikki on valkoisten hiekkarantojen Koh Phi Phi, jossa voi viettää päivän rentoutuen tai snorklaten ja sukeltaen.

Hyvä tietää Karon Beachista

Vilkkaimman talvisesongin aikana turisteja on Karon Beachilla runsaasti ja omaa rauhaa rannalta voi olla vaikea löytää. Jos lomailee Karon Beachilla sadekauden aikana, on hyvä huomioida, että merivirrat saattavat olla voimakkaita.

Thaimaassa on vasemmanpuoleinen liikenne ja liikennekulttuuri erilainen kuin Suomessa. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa itse ajaessa. Moottoripyöräillessä on aina syytä käyttää kypärää, vaikka monet paikalliset ajavatkin ilman. Liikenneonnettomuuksissa turisti joutuu usein vastuuseen, vaikka ei olisikaan syyllinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suuret turistimäärät vetävät puoleensa aina myös huijareita ja kaupustelijoita. Liian sinisilmäinen ei tule olla, mutta normaalin varovaisuuden noudattaminen riittää.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN KARON BEACHILLA

IstockphotoMajoittuminen Karon Beachilla
Karon Beachin alueella on valtavasti hotelleja sekä rantakadulla että hieman syvemmällä sisämaassa.

Lennot ja matkat Phuketiin

Karon Beachille järjestetään Suomesta paljon pakettimatkoja. Kaikkien isoimpien matkanjärjestäjän valikoimissa on paketteja, jotka sisältävät lennot, majoituksen ja lentokenttäkuljetukset. Karon Beach on talvikaudella myös suosittu äkkilähtökohde.

Lentoyhteydet Suomesta Phuketiin ovat hyvät. Phuketin kansainvälinen lentoasema sijaitsee saaren pohjoispäässä, noin 45 minuutin ajomatkan päässä Karon Beachista. Kentältä kohteisiin pääsee kätevästi lentokenttäbussilla tai taksilla.

Suora lento Helsingistä Phuketiin kestää noin 13 tuntia. Suoria lentoja ei kuitenkaan ole kuin eräillä matkanjärjestäjillä, joten reittilennolla matkustettaessa matka-aika pidentyy välilaskujen takia. Konetta joutuu yleensä vaihtamaan kerran.

Lentojen hinnat vaihtelevat paljon sesongin ja välilaskujen määrän mukaan. Edullisimmillaan meno-paluu lennon kahdella välilaskulla saa noin 500 eurolla. Sesongin aikana lennoista joutuu maksamaan 800–1200 euroa.

Monipuoliset majoitusmahdollisuudet

Karon Beachilla ei ole pulaa majoitusvaihtoehdoista. Majapaikkoja löytyy laidasta laitaan – tarjonta vaihtelee tasokkaista kylpylähotelleista reppureissaajien hostelleihin ja edullisiin majataloihin.

Yö hyvätasoisessa hotellissa Karon Beachilla maksaa noin 50–100 euroa. Edullisimmillaan majoituksen voi kuitenkin löytää jopa 10–40 eurolla. Phuketin hintataso on monia muita Thaimaan kohteita korkeampi, mutta toisaalta kilpailu pitää majoituksen hinnat kohtuullisena.

Liikkuminen paikan päällä

Karon Beachin kaikki keskeiset palvelut ovat kävelymatkan päässä toisistaan, mikä helpottaa lomailijan arkea. Kävellessä on hyvä muistaa, että Thaimaassa on vasemmanpuoleinen liikenne.

Pidempiä matkoja voi kulkea taksilla, minibussilla tai tuk-tukilla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että Phuketissa toimii paikallinen taksimafia, joka pitää hinnat korkeina. Myös Karon Beachin alueella kuljettajat päivystävät valmiiden hinnastojen kanssa, joista ei auta tinkiä. Joskus kyydistä pyydetään hinnastoakin enemmän.

Vapaampaan liikkumiseen voi vuokrata skootterin tai moottoripyörän. Vuokratessa pyörän kunto kannattaa tarkistaa huolella ja selvittää vakuutuksiin liittyvät asiat. Kypärää on aina syytä käyttää sekä noudattaa liikennesääntöjä.

KARON BEACHIN NÄHTÄVYYDET

ShutterstockKaron Beach
Karonin temppeli on värikäs näky vilkkaasti liikennöidyn kadun varrella.

Karon Beachin ranta

Karonin isoin nähtävyys on itse ranta. Viisi kilometriä pitkä hienohiekkainen ranta, tuulessa huojuvat palmut sekä turkoosina välkehtivä meri on monelle koko loman ajaksi riittävä nähtävyys. Karon Beachilta voi myös halutessaan kävellä sekä Kata Beachille että Patong Beachille, jotka sijaitsevat kahdessa vastakkaisessa suunnassa.

Rannan eteläpäässä on koralliriutta, jonka elämää voi tutkia snorkkeleiden avulla. Karon Beachilta on myös paremmat mahdollisuudet löytää rauhallinen soppi kuin naapurirannoilta Patongilta ja Katalta.

Karonin temppeli

Uskonto ja kulttuuri ovat tärkeitä asioita thaimaalaisille. Henkien uskotaan olevan läsnä kaikkialla ja niitä kunnioitetaan muun muassa temppeleissä. Karon Beachilla on yksi isompi temppeli Wat Suwan Khiri Khet eli Karonin temppeli. Se sijaitsee keskeisellä paikalla Karonin keskustassa Patak Road -kadun lähellä.

Temppelissä vieraillessa on syytä kunnioittaa paikallisten tapoja ja peittää olkapäät ja polvet.

Karonin näköalapaikka

Rantapäivien lomassa voi uskomattomia maisemia käydä katselemassa korkeammalta. Karonin näköalapaikka sijaitsee Lounais-Phuketin kukkuloilla, lähellä Naiharnin rantaa. Sieltä näkee Kata Noin, Katan ja Karonin rannoille. Alueella on myös hyvin hoidettuja puutarhoja sekä suojaisa maisemapaviljonki.

Iso Buddha

Karonin rannalta näkyy 400 metrin korkeudessa sijaitseva suuri Buddhan patsas. Noin 45 metriä korkea, istuva, marmorista tehty Buddha sijaitsee uskonnollisesti tärkeällä paikalla. Perille johtaa kelloilla reunustettu tie ja ylhäältä avautuu upeat näkymät.

Taksimatka Karon Beachilta Buddhan luo kestää noin 45 minuuttia. Omalla kulkuneuvolla ylös matkatessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

KARON BEACHIN PARHAAT

IstockphotoKaron Beachin parhaat
Karon Beachilla on parhaat rantakelit joulukuusta maaliskuuhun.

Karon Beachin parhaat nähtävyydet

  1. Karonin ranta
  2. Karonin temppeli
  3. Karonin näköalapaikka
  4. Iso Buddha

Karon Beachin parhaat aktiviteetit

  1. Uiminen ja auringonotto
  2. Snorklaus ja sukellus
  3. Hemmotteluhoidot
  4. Shoppailu
  5. Retket muualle Phuketiin

LISÄTIETOA

Thaimaan viralliset matkailusivut

Teksti: Anu Vaheristo, Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Istockphoto