Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Málaga

Istockphoto
Málaga

Málaga on Aurinkorannikon kaunis pääkaupunki

Etelä-Espanjan Málaga on sekä kulttuurikaupunki että rantakohde. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.
Päivitetty: 01.10.2021
next
prev
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva

Kiehtova kulttuurikaupunki on samalla perheille sopiva rantakohde

Málaga on noin 550 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Espanjan Aurinkorannikolla Andalusian maakunnassa. Se on myös omaa nimeään kantavan provinssin pääkaupunki.

Málaga tunnetaan lämmöstä, periespanjalaisesta kulttuurista, kauniista keskustasta sekä upeista rakennuksista. Kaupunki on loistava kohde niin rantalomailijalle kuin kaupunkimatkailijallekin, sillä espanjalaiskohteessa on mahdollista yhdistää molemmat tavat matkustaa.

Málaga sopii mainiosti myös kulttuurimatkailijalle, sillä kaupungissa on loputtomasti museoita ja mielenkiintoisia vierailukohteita, jotka hemmottelevat kulttuurista kiinnostunutta matkailijaa.

Málaga on vastakohtien kaupunki, jossa moderni arkkitehtuuri kohtaa tunnelmallisen vanhankaupungin kapeine kujineen ja kirkkaanvärisine vanhoine rakennuksineen. Costa del Solin rantakaistaleella Málaga erottuu lomakylien joukosta rikkaan kulttuuritarjontansa ansiosta – kaupungissa on kymmeniä museoita sekä historiallisia nähtävyyksiä. Myös monet espanjalaiset perinteet kuten flamenco ja härkätaistelut elävät edelleen kaupungissa.

Málaga tunnetaan myös taiteilija Pablo Picasson kotikaupunkina – legendaarinen taiteilija syntyi siellä vuonna 1881. Picasson lapsuudenkoti Plaza de Mercedillä onkin kunnostettu pieneksi museoksi.

Inka KhanjiMálaga, Espanja
Málagan kaupunki sijaitsee aivan meren rannalla.

Hyvä matkakohde läpi vuoden

Sekä matkailijat että paikalliset viihtyvät Málagassa, eikä ihme: kaupungissa on vuodessa yli 300 aurinkoista päivää. Málaga onkin loistava kohde ympäri vuoden, sillä lämpötila ei laske pakkasen puolelle edes talvikuukausina.

Málagan keskilämpötila keikkuu noin 22 asteen hujakoilla huhtikuusta lokakuulle, ja sateita on vain harvoin. Kannattaa kuitenkin huomioida, että keskikesällä on todella kuuma, eikä ole tavatonta että lämpömittari kohoaa 40 asteeseen. Paras aika matkustaa Málagaan on kevät, alkukesä tai syksy.

Muun Espanjan tavoin Málaga on suomalaisittain edullinen kohde, sillä hintataso on noin kolmanneksen kotimaata edullisempi.

Hauskanpitoa ja perinteitä

Málaga on tunnettu vilkkaasta yöelämästään ympäri vuoden. Baarit, klubit ja ravintolat täyttyvät ilta toisensa perään niin turistien kuin paikallistenkin suunnatessa kaupungin yöhön.

Kaupungin suurimmat juhlat järjestetään elokuussa, jolloin Feria de Málaga täyttää kaupungin kadut tanssilla ja musiikilla. Kaupunkiin katetaan juhlakatoksia, joissa ihmiset voivat juhlia vaikka ympäri vuorokauden. Naisten yllä nähdään tyypillisiä andalusialaisia leninkejä.

Toinen málagalaisille tärkeä juhlapäivä on pääsiäinen eli semana santa. Vierailijat vyöryvät läheltä ja kaukaa seuraamaan kaupungissa liikkuvia uskonnollisia kulkueita.

Málaga sopii lähes kaikenlaisille matkailijoille. Kaupungista löytyy sekä huoletonta rantaelämää että suurkaupungin vilskettä ja kulttuuriaarteita. Paikka on tunnettu vilkkaasta yöelämästään, tasokkaista ravintoloistaan sekä lukuisista museoistaan. Lapsiperheille sopivat kuitenkin paremmin Costa del Solin pienemmät lomakylät.

Makunautintoja ja maisemia

Málaga on klassikko, joka kuuluu monen suomalaisenkin suosikkikohteisiin. Rantalomaan Costa del Solilla onkin mukava yhdistää hieman kaupungin vipinää ja mahtavia maisemia. Kesähelteellä kannattaa suunnata kaupungin kasvitieteelliseen puutarhaan, joka tarjoaa viileän keitaan kukkien ja puiden varjossa sekä kauniin näköalapaikan.

Málagassa voi halutessaan myös shoppailla kukkaronsa kevyeksi – kaupungin suosituin ostoskatu Marqués de Larios vetää tyyliniekkoja puoleensa muodikkailla liikkeillään.

Espanjalaiset lounastavat mielellään pitkän kaavan mukaan. Lounasta kannattaa poiketa nauttimaan rantabulevardille, jonka varressa chiringuitot eli rantaravintolat odottavat ruokailijoita kalojen jo kypsyessä. Tyypillisiä paikallisherkkuja ovat muun muassa boquerones, pienet ja maukkaat anjovikset, sekä grillatut sardiinit.

Turvallinen kaupunki

Matkailija voi kulkea Málagassa melko huoletta, sillä kaupunki on turvallinen matkakohde. Omasta omaisuudesta kannattaa kuitenkin pitää huolta tarkoin, erityisesti matkailijoiden suosimilla alueilla ja väkijoukoissa.

Espanjassa puhutaan espanjaa, ja matkailija tuleekin myös Málagassa parhaiten toimeen espanjan kielellä. Ennen matkaa onkin syytä opetella vähintään tervehdykset ja kohteliaisuussanat paikallisella kielellä.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN

Inka KhanjiMálaga, Espanja
Aivan Málagan keskustassa voi ihastella upeita palmuja.

Pakettimatkoja ja reittilentoja

Málagaan tehdään jonkin verran pakettimatkoja Suomesta – useimmin valmismatkat suuntautuvat kuitenkin Aurinkorannikon lomakyliin.

Omatoimimatkaaja pääsee Málagaan vaivattomasti, sillä Finnair ja Norwegian liikennöivät väliä suorilla yhteyksillä Helsingistä. Edullisimmillaan edestakaiset lennot Malagaan saattavat maksaa vain noin 150 euroa.

Lentoaika Helsingistä on noin viisi tuntia. Málagan lentokenttä Pablo Ruiz Picasso sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta, ja sinne on helppo liikkua vuokra-autolla, bussilla, junalla tai taksilla.

>> Vertaile hinnat ja varaa halvat lennot Málagaan

Majoituspalveluja laidasta laitaan

Matkailijoiden rakastamasta kaupungista löytyy majoitusta monenlaisiin tarpeisiin. Kansainväliset ketjut sekä luksus- ja bisneshotellit ovat kaikki edustettuina, mutta yösijan voi löytää myös perheiden pyörittämistä edullisista pikkuhotelleista tai reppureissaajien suosimista hostelleista. Myös vuokrattavat loma-asunnot ovat suosittuja.

Edullinen hintataso ulottuu myös kaupungin majoitustarjontaan, ja esimerkiksi kahden hengen huone kolmen tähden hotellista maksaa halvimmillaan noin 70 euroa yöltä.

>> Vertaile hinnat ja varaa hotelli Málagasta

Liikkuminen jalkaisin tai julkisilla

Lomailijan on helppo liikkua Málagasta paikasta toiseen, sillä keskeisillä paikoilla voi kulkea vaivattomasti jalkaisin. Kaupungissa on kuitenkin myös toimiva paikallisliikenne – bussit ja paikallisjunat kulkevat sekä kaupungin sisällä että lähialueilla.

Itse kaupungissa ei vuokra-auto ole tarpeellinen, mutta autonvuokraus on alueella suositeltavaa – Andalusian upeat kohteet aurinkorannoista kulttuurikaupunkeihin odottavat vain lyhyiden välimatkojen päässä.

>> Vertaile hinnat ja varaa vuokra-auto Málagasta

MÁLAGAN NÄHTÄVYYDET

Inka KhanjiMálaga, Espanja
Málagan rantapromenadi on suosittu illanviettopaikka.

Picasso-museo

Taiteilija Pablo Picasson syntymäkaupungin ylpeys on luonnollisesti Picasso-museo, jossa on esillä yli 200 taiteilijan työtä. Museo sijaitsee tyylikkäästi entisöidyssä Palacio de Buenavistassa, joka on rakennettu 1600-luvulla. Vaikuttava valikoima Picasson taidetta esittelee kattavasti taiteilijan laajan repertuaarin.

Alcazaban linnoitus

Keskustassa sijaitseva Alcazaban maurilaisen linnoituksen rauniot ovat vaikuttava näky. Linnoituksen yhteydessä on myös historiallinen amfiteatteri. Palatsin rauniot tarjoavat hienon näköalapaikan Málagan kaupunkiin.

Hurmaava lasi- ja kristallimuseo

Hieman tylsähköltä kuulostava museo hurmaa kävijän välittömästi. Museo on käymisen arvoinen jo siksikin, että se on rakennettu tyypilliseen málagalaiseen arvotaloon, jollaisissa paremman luokan perheet aikoinaan asuivat. Andalusialaiseen tyyliin keskellä rakennusta on viehättävä patio. Arvokkaiden huonekalujen, taide-esineiden ja lasin seasta löytyy myös suomalaisia taidonnäytteitä, kuten Aalto-maljakko.

Málagan katedraali

Málagan majesteettinen katedraali on järkälemäinen näyte monenlaisesta arkkitehtuurista. Edelleen keskeneräinen katedraali rakennettiin aikoinaan 1500–1700-luvuilla vanhan moskeijan tilalle maurilaisvallan jälkeen. Monimuotoisessa katedraalissa erottuvat sekä gootti- että barokkivaikutteet.

Carmen Thyssen -museo

Keväällä 2011 avattu Carmen Thyssen -museo kuuluu Málagan uusimpiin vetonauloihin. Museossa on yli 200 espanjalaista taideteosta, joiden pääpaino on andalusialaisessa taiteessa. Maalauksista vierailija voikin löytää runsaasti paikallisia perinteitä sekä välähdyksiä alueen historiasta. Paronitar Carmen Thyssenin vaikuttava taidekokoelma löytyy Villalónin palatsista.

MÁLAGAN PARHAAT

Inka KhanjiMálaga, Espanja
Málagan parhaat shoppailukohteet sijaitsevat vanhassakaupungissa.

Málagan parhaat elämykset

 1. Älä jätä väliin Málagan mahtavaa museotarjontaa.
 2. Nauti perinteisiä andalusialaisherkkuja chiringuitossa.
 3. Tee ostoksia, kierrä nähtävyydet ja kulje pitkin vanhankaupungin katuja.
 4. Kurkista Andalusian yöhön sukeltamalla Málagan baareihin.
 5. Vuokraa auto ja tee reissu halki Andalusian.

Lisätietoa

Málagan viralliset matkailusivut
Andalusian viralliset matkailusivut

Halvat Lennot: Málaga

Teksti: Maria Hietala ja Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto ja Inka Khanji

Lue kommentit (4) Jätä kommentti

 1. “Malagan keskilämpötila keikkuu aina noin 22 asteen hujakoilla”. Ei nyt sentään, kyllä täälläkin on talvi välissä. Tammi-helmikuussa tyypillinen keskilämpötila on 12-13 astetta, maksimilämpötila 17-18 astetta ja minimilämpötila 7-8 astetta.


  • Onko Malaga hyvä kohde loma-asunnolle? Mitä paikkaa suosittelette? Toivomuksena uima-allas kohteen pihassa ja golf mahdollisuus 30 km säteellä.


  • Hei!
   Onko Malagan kaupungissa jotain baaria,jossa voisi katsella SM-liigan finaalipelejä? Olemme mieheni kanssa Tappara-faneja ja olemme juuri finaalien ajan Espanjassa. Matka varattiin ennenkuin aavistimmekaan, että Tappara pelaa loppuotteluissa. Lähdemme Suomesta 15.4. Odotamme tietysti kovasti reissua,mutta suosikkijoukkueen pelaaminen finaalissa on tosi harvinaista herkkua! Kiitos jo etukäteen tiedoista!


  • Lausehan jatkuu, että huhtikuusta lokakuulle – ei siis yritetäkään väittää, että vuoden ympäri olisi noin lämmintä :)


 2. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.