Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Itävalta

Innsbruck

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 05.02.2015
Innsbruckissa on kaksi vetovoimaista tekijää: viehättävän historiallinen kaupunki ja sitä ympäröivät Alpit.

Mikäli ajatus lomasta sisältää adrenaliiniryöppyjä vuorten rinteillä tai suussa sulavan suklaakakun syömistä historiallisella aukiolla, saattaa Innsbruck olla oikea valinta. Eikä mikään estä yhdistämästä näitä. Aivan Innsbruckin keskustasta nousee nimittäin hissi Hafelekarspitze-nimiselle huipulle, josta lähtee yksi Euroopan jyrkimmistä laskettelurinteistä.

INNSBRUCK MATKAKOHTEENA

Lumilomailua Innsbruckissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lumilomailua ja retkireittejä

Innsbruck on historiallinen kaupunki Tirolin osavaltiossa Itävallassa. Keskiaikaisten rakennusten ja keisarillisten muistomerkkien lisäksi Innsbruck on erityisen tunnettu urheilumahdollisuuksistaan. Alppien ympäröimä kaupunki houkuttelee matkailijoita ympäri vuoden tarjoten lumisia rinteitä talvisin ja hyvin hoidettuja retkeilyreittejä kesäisin.

Liikunnallisia aktiviteettejä tukee alueen mannerilmasto, jossa talvet ovat kylmiä ja lumisia ja kesät lämpimiä ja epävakaisia. Suomesta Innsbruckiin matkataan pääasiassa kuitenkin talvisin.

Rinneharrastuksia Innsbruckissa

Talviurheilijoita Innsbruckiin houkuttelee Olympia SkiWorld, joka on saanut nimensä aluuella vuosina 1964 ja 1976 järjestetyistä talviolympialaisista. Monipuolisiin harrastusmahdollisuuksiin lukeutuvat esimerkiksi laskettelu, murtomaahiihto, kelkkailu ja lumikenkäily. Kesäisin samoilla rinteillä pääsee vaeltamaan, ratsastamaan ja maastopyöräilemään.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN INNSBRUCKISSA

Helsingistä suorat lennot Innsbruckiin

Talvella suoraan lentäen Innsbruckiin

Valmismatkoja Innsbruckiin järjestää esimerkiksi STS Alppimatkat. Kohteeseen on helppo matkata myös itsenäisesti, sillä esimerkiksi Austrian Airlines lentää Helsingistä suoraan Innsbruckiin. Lähellä on muitakin kenttiä esimerkiksi Münchenissä, Salzburgissa ja Zürichissä. Innsbruckiin on myös hyvät junayhteydet muualta Keski-Euroopasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Innsbruckin yöpaikkoja

Innsbruckin majoitustarjonta on erittäin monipuolista. Ylellisyyttä hakeville löytyy luksushotelleja ja erähenkisille leirintäalue telttapaikkoineen. Väliin mahtuu esimerkiksi turistihotelleja, vierasmajoja, vuokrattavia vuoristomökkejä ja hostelleja.

Liikkuminen Innsbruckissa

Innsbruckin kaupunki on tiivis, joten sen nähtävyyksistä kiinnostunut ei välttämättä tarvitse julkista liikennettä. Lumilomalaisten kohteet sijaitsevat kuitenkin kauempana. Auton vuokraamisen ohella vaihtoehtona on kattavan julkisen liikenteen hyödyntäminen. Samalla kerta-, vuorokausi- tai kausilipulla voi matkustaa sekä raitiovaunuilla, busseilla että lähijunilla.

Läheisiin laskettelukeskuksiin järjestetään myös ilmaisia kuljetuksia ympäri vuoden. Tämän lisäksi nähtävyyksien väliä kiertää Sightseer-bussi, joskin samoihin paikkoihin pääsee myös julkisella liikenteellä tai kävellen.

INNSBRUCKIN NÄHTÄVYYDET

Upeita kohteita Innsbruckissa

Olympia SkiWorld

280 kilometriä rinteitä, taatusti lunta ja tuhansia samanhenkisiä hurjapäitä. Ei ihme, että Innsbruck on yksi Alppien suosituimmista taviurheilukohteista. Alueen lumikohteet muodostavat Olympia SkiWorld Innsbruckin, monipuolisen talviurheilukeskittymän lukuisine laskettelukeskuksineen. Innsbruckin ympäristö sopii laskettelijoille, lumilautailijoille, murtomaahiihtäjille ja muille valkean lumen ystäville.

Monipuoliset rinteet soveltuvat kaikille aloittelijoista uusia haasteita kaipaaville. Alueella palvelee myös monia hiihto-, laskettelu- ja lumilautailukouluja, joiden kurssit sopivat perheen pienillekin vauhtihirmuille. Innsbruckin ympäristössä on mahdollisuus myös mäenlaskuun perinteisillä kelkoilla, curlingiin ja muuhun jääurheiluun, lumikenkävaelluksiin ja lähes mihin tahansa muuhunkin talveen ja urheiluun liittyvään.

Kesällä Innsbruckia ympäröivät Alpit eivät suinkaan jää tyhjinä odottamaan talvikautta, vaan vuoristo täyttyy retkeilijöistä, vaeltajista ja kiipeilijöistä. Aktiviteettien määrä on jälleen valtava: maastopyöräilyä, retkeilyä, koskenlaskua, kuumailmapalloilua…

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupungin kauneutta

Vaikka enemmistö matkailijoista valitsee Innsbruckin sitä ympäröivien Alppien ja niiden tarjoamien mahdollisuuksien vuoksi, on myös kaupungissa nähtävää. Mikäli sukset tai lauta eivät sovi jalkaan tai ajatus vaelluksesta hiostuttaa, voi päivät kuluttaa myös nähtävyyksistä ja tunnelmasta nauttien.

Yksi Innsbruckin maamerkeistä on kultainen katto, joka koristaa 1400-luvulla valmistunutta koristeellista rakennusta. Kultaiseksi katoksi kutsutaan talon seinästä erottuvaa kolmikerroksista parveketta, jonka ylimmän kerroksen suoja todella on päällystetty kullalla. Muitakin komeita rakennuksia löytyy: massiivinen keisarillinen palatsi, yksityiskohdillaan hurmaava historiallinen Hofkirche, Itävallan arkkiherttua Ferdinand II:n 1500-luvulla rakennuttama Ambrasin linna ja paljon muuta. Eikä sovi unohtaa paikallisia kahviloita, joiden suklaaherkut tarjoavat energiaa kaupunkikierroksen lomassa.

Lisätietoa


Innsbruckin viralliset matkailusivut

Laura Uotila
Kuvat: Austrian National Tourist Office, Flickr / martinsillaots , trams aux fils

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Wienin parhaat nähtävyydet

Wienin tärkeimmät nähtävyydet – 11 kohdetta, joita ei kannata jättää väliin

Kesän 2020 matkatoimistojen uutuudet

Kokeile tulevana kesänä jotain uutta – tässä ovat matkatoimistojen kesän 2020 uutuuskohteet

Budjettivinkit Wieniin

Näin onnistuu halpa loma Wienissä – lue budjettivinkit

Wien hemmottelee herkuttelijaa – katso kymmenen ravintolavinkkiä ja löydä kaupungin kiinnostavat makuelämykset

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja