Kohdeopas: Kansas

Kuva:
Kansasissa neljä vuodenaikaa

Jokakesäinen ilmailunäytös on Kansasissa vierailijoiden takuuvarma kerääjä.

Vilja-aitta

Kansasia kutsutaan Yhdysvaltain vilja-aitaksi, ja 90 % maasta onkin viljeltyä. Osavaltion pääelinkeinot ovat teollisuus, palvelut ja maatalous.

Kansasin tehtaissa valmistetaan kuljetuskalustoja, tietokoneita, myös paino- ja kustannusala on vahvasti edustettu.

Maataloustuotteista merkityksellisimmät ovat vehnä, durra, maissi, heinä, soijapapu ja auringonkukka. Kansasissa karjankasvatus on perinteisesti ollut suurta.

Kansasin kirjava historia

Kansasin historiaan liittyy lukuisia Amerikan alkuperäisheimoja; wichita-, pawnee-, kansa- ja osage-intiaanit asuivat täällä ensimmäisinä. 1800-luvun alussa näille hyville metsästys- ja viljelymaille muutti myös cheyenne-, arapaho-, comanche- ja kiowa-heimoon kuuluvia alkuperäisamerikkalaisia.

Myöhemmin Kansasin seudulle siirrettiin vielä tuhansittain eri heimoihin kuuluvia intiaaneja muualta Yhdysvalloista. Osavaltion värikkääseen historiaan voi nykyään tutustua useissa museoissa eri puolilla Kansasia.

Ilmailunäytös

I-70 eli Interstate-70 on Kansasin ”pääväylä”. Se halkoo läpi koko osavaltion Kansas Citysta Coloradon rajalle. Suuria ja kuljetusmielessä tärkeitä vesiväyliä on useita.

Osavaltion suurimmassa kaupungissa Wichitassa toimii maailman suurin siviililentokoneiden valmistaja, ja McDonnell Air Force Basen kesäkuinen ilmailunäytös onkin merkittävä matkailutapahtuma Kansasissa.

Neljä vuodenaikaa

Kansasissa sää vaihtelee suuresti ja neljä vuodenaikaa ovat hyvin selkeät. Talvi on kylmä ja kesä kostean kuuma. Keskilännessä tornadot ovat syksyisin melko tavallisia.

Pyörremyrskyvaroituksen kuultuasi tottele paikallisia ohjeita ja suojaudu menemällä kellariin tai muualle myrskyä piiloon.

Nähtävyyksiä Kansasissa

Eisenhower Center (Abilene), Agricultural Hall of Fame and National Center (Bonner Springs), Allen-Lambe House (Wichita), Old Cowtown Museum (Wichita), Woodlands Racetrack (Kansas City), U.S. Cavalry Museum (Ft. Riley), NCAA Visitors Center (Shawnee).

Kansasista ovat kotoisin Daltonin rikollisveljekset, Dwight D. Eisenhower ja Wizard of Oz -elokuvan mielikuvitushahmot Dorothy ja Toto.

www.travelks.com
www.kansas.gov

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / davedehetre

Päivitetty: 9.2.2015

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia