Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Meksiko

Playa del Carmen on Riviera Mayan viihtyisä lomakeidas

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 06.02.2015
Playa del Carmen kuuluu Meksikon suosituimpiin rantakohteisiin Jukatanin niemimaalla.

Aurinkorantoja ja Karibian aaltoja

Playa del Carmen on noin 200 000 asukkaan lomakaupunki Meksikossa. Jukatanin niemimaalla sijaitseva suosittu lomakohde kuuluu Riviera Mayan alueeseen, joka on saanut nimensä lähistön historiallisista maya-kaupungeista. Playa del Carmen onkin mainio paikka yhdistää rento rantaloma historiallisiin nähtävyyksiin ja paikalliskulttuuriin.

Riviera Mayan alueen valttikortti on valkoisena hohtava hiekkaranta, joka saa upean kontrastin turkoosista Karibianmerestä. Toinen suosittu lomakohde on Cancun – Playa del Carmen onkin kuin vilkkaan bilekohteen pikkusisko, joka miellyttää erityisesti perhematkailijoita. Kaupunkien välillä on toimiva bussiyhteys, joka mahdollistaa esimerkiksi ostosreissut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Playa del Carmenia alettiin rakentaa turisteja varten 1990-luvun alussa, ja siitä on kuoriutunut nopeasti täyden palvelun lomakeskus. Turismi on tehnyt kaupungista helpon lomakohteen, josta löytyy jokaiselle jotain.

Playa del Carmenin suosittu matkakohde Meksikossa

Harrastusmahdollisuudet eivät lopu kesken

Vesiurheilulajeista nauttiville matkailijoille Playa del Carmen on ihanteellinen kohde, sillä kaupungin kupeessa sijaitsee esimerkiksi Cozumelin saari, joka tunnetaan puhtaista vesistään. Myös itse Playa del Carmenissa voi harrastaa sukellusta, snorklausta, surffausta ja kalastusta.

Mikäli turkoosista Karibianmerestä haluaa nauttia kastumatta, ovat veneretket hauska ohjelmanumero kuumina kesäpäivinä. Perheellisten puolestaan kannattaa suunnata Jukatanin niemimaan lukuisiin teemapuistoihin, joissa pääsee ihastelemaan eläimiä ja hurvittelemaan vesiliukumäessä.

Playa del Carmenista löytyy myös 18-reikäinen golfkenttä sekä mahdollisuudet harrastaa ratsastusta, tennistä ja pyöräilyä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Riippukeinu ja tequilaa kotiinviemisiksi

Playa del Carmenissa on jonkin verran liikkeitä ja runsaasti matkamuistomyymälöitä. Suosituimpia tuliaisia ovat esimerkiksi paikallinen taide, korut ja käsityöt. Moni nappaa mukaansa perinteisestä meksikolaistyylisestä kankaasta valmistetun riippumaton tai pullon laadukasta tequilaa.

Enemmän liikkeitä ja amerikkalaistyylisiä ostoskeskuksia löytyy Cancunista, jonne on helppo tehdä päiväretki bussilla tai omalla vuokra-autolla.

Playa del Carmenissa on runsaasti ravintoloita, joissa suomalaismatkailijoilla on loistava tilaisuus päästä kokeilemaan kotimaahan hitaasti rantautuvan aidon meksikolaisen keittiön antimia. Yleisin pikaruoka Meksikossa on pehmeäkuorinen taco, jonka täytteessä on yleensä limellä ja korianterilla höystettyä lihaa, kalaa tai kasviksia. Annosten tulisuutta voi itse säädellä kastikkeiden avulla.

Vilkkain iltaelämä on Playa del Carmenissa keskittynyt Quinta Avenidan alueelle. Livemusiikki ja tanssi kuuluvat oleellisena osana Karibian yöhön – pohjoismaalaisetkin lanteet saadaan Meksikossa takuulla liikkeelle.

Hyvä tietää Playa del Carmenista

Playa del Carmen sopii parhaiten rantalomailijoille, jotka haluavat hiekalla loikoilun lisäksi kokeilla myös erilaisia aktiviteetteja. Etenkin vesipedot viihtyvät Karibianmeren lämpimissä aalloissa. Playa del Carmen on mainio lomakohde myös lapsiperheille, sillä Jukatanin niemimaan alueella on useita hauskoja teemapuistoja.

Paras aika matkustaa Playa del Carmeniin on talvikausi, sillä Meksikossa vallitsee hurrikaanivaara kesäkuusta marraskuuhun. Joulun ja uuden vuoden aika on alueella on vilkasta turistisesonkia, jolloin kannattaa varautua ruuhkiin.

Playa del Carmen on turvallinen lomakohde, jossa eivät näy Meksikon raja-alueen usein uutisoidut ongelmat. Koska kyseessä on turistien suosima alue, kannattaa pitää varansa taskuvarkaiden varalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Runsaan turismin ansiosta paikalliset puhuvat yleensä sujuvaa englantia, mutta espanjan kieltä on hyvä opetella ainakin muutama sana jo kohteliaisuussyistä. Pienestä sanakirjasta saattaa olla apua esimerkiksi ravintoloissa.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PLAYA DEL CARMENISSA

Majoitus ja liikkuminen Playa del Carmenissa

Pakettimatkat Meksikoon

Helpointa Meksikon rantakohteisiin on matkustaa matkanjärjestäjien valmiilla matkapaketeilla. Monet suomalaiset matkanjärjestäjät tarjoavat Playa del Carmeniin valmismatkoja talvikuukausina.

Lennot saapuvat noin 80 kilometrin päässä Playa del Carmenista sijaitsevaan Cancuniin, josta on edelleen bussikuljetus kohteeseen. Omatoimimatkailijoiden on helpointa tiedustella lentoja matkanjärjestäjiltä, sillä kohteeseen ei ole Suomesta suoria reittilentoja.

Majoitus keskittynyt lomakeskuksiin

Playa del Carmenissa on paljon resort-tyyppistä majoitusta ja isoja hotellikomplekseja. Vaihtoehtoja löytyy sekä luksusta etsiville häämatkalaisille että lapsiystävällistä hotellia kaipaaville perheille. Edullisia majataloja tai retkeilymajoja saa turistien suosimassa kohteessa hakea, eivätkä hinnat ole yhtä alhaiset kuin muualla Meksikossa.

Liikkuminen kohteessa

Playa del Carmenissa on helppo liikkua jalkaisin tai paikallisbussilla. Vuokra-auto ei kohteessa ole tarpeellinen, mutta autonvuokraus helpottaa omatoimimatkailijan retkiä lähialueelle. Meksikon liikenteessä tulee kuitenkin noudattaa erityistä varovaisuutta, eikä autonvuokrausta suositella kokemattomille kuljettajille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Taksilla ajettaessa hinnasta kannattaa sopia kuljettajan kanssa etukäteen. Naapurissa sijaitsevalle Cozumelin saarelle kulkee lautta, joka taittaa matkan reilussa puolessa tunnissa.

PLAYA DEL CARMENIN NÄHTÄVYYDET

Playa del Carmenissa on useita teemapuistoja perheille

Tippukiviluola on mukava käyntikohde

Aktun Chen -tippukiviluolaan on helppo tehdä retki Playa del Carmenista, sillä kaunis luonnonkohde sijaitsee vain reilun 30 kilometrin päässä lomakeskuksesta. Jännittävällä alueella on muun muassa eläinpuisto sekä mahdollisuus liitää halki viidakon köysirataa pitkin.

Teemapuistoihin lasten kanssa

Delfiinien kanssa uiminen on lapsille ikimuistoinen elämys, jonka pääsee kokemaan Xcaretin teemapuistossa Playa del Carmenissa tai Xel-Hanin laguunialueella noin 50 kilometrin päässä lomakeskuksesta. Xa-Manhanin lintupuisto värikkäineen siivekkäineen on myös hauska retkikohde koko perheelle.

Vauhdikkaimmat matkailijat nauttivat päivästä Xplor-seikkailupuistossa, jossa voi muun muassa ajella mönkijöillä tai kokeilla hurjaa vaijeriliukua.

Cancunissa vieraillessa lasten kanssa voi piipahtaa myös vauhdikkaassa Wet’n’Wild -vesipuistossa, jossa viihtyvät kaikenikäiset vesipedot.

Retki maya-raunioille

Playa del Carmenista on helppo tehdä päiväretki esimerkiksi Tulumin historialliseen maya-kaupunkiin, joka sijaitsee reilun 60 kilometrin päässä kaupungista. Chichen Itzaa puolestaan pidetään parhaiten säilyneinä maya-raunioina, jonne matkanjärjestäjät tekevät päiväretkiä. Raunioilla saa halutessaan kulumaan paljon enemmänkin aikaa, joten asiasta kiinnostunut saattaa haluta viettää yön kohteessa.

PLAYA DEL CARMENIN PARHAAT

Riviera Mayan parhaat

Playa del Carmenin parhaat elämykset

  1. Nauti Karibian valkoisista hiekkarannoista.
  2. Vieraile Cozumelin pienellä saarella.
  3. Tee retki maya-rauniokaupunkeihin kuten Tulumiin.
  4. Kokeile vesiurheilulajeja alueen kirkkaissa vesissä.
  5. Sukella Meksikon yöhön ja opettele tanssimaan kuin paikalliset.

Playa del Carmenin miinukset

  • Meksikon hurrikaanikausi kestää kesäkuusta marraskuuhun.
  • Riviera Mayan alueella on paljon turisteja.
  • Lomakeskusten alueella hinnat ovat muuta Meksikoa kalliimpia.

Lisätietoa

Riviera Mayan matkailusivut

Kuvat: Flickr / pato_garza, Flickr / Diriye Amey, Flickr / dennis and aimee jonez