Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Aurinkoa ja antiikin raunioita Tarragonassa

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 05.02.2015
Välimeri, antiikin raunioita, historiaa ja leppoisaa pikkukaupungin tunnelmaa.

Romalaisraunioita ja aurinkorantoja

Tarragona on yksi Espanjan merkittävimmistä satamakaupungeista ja yksi muinaisen Rooman tärkeimmistä kaupungeista. Asukkaita Tarragonassa on noin 130 000. Kaupunki on erityisen tunnettu Rooman ajan raunioista, kuten amfiteatterista sekä 1100-luvulla rakennetusta katedraalista. Tarragona kuuluu myös Unescon maailmanperintölistalle.

Espanjassa Costa Doradan rannikolla Barcelonan ja Valencian välissä sijaitseva Tarragona ei usein osu suomalaismatkailijoiden reitille. Se on kuitenkin erinomainen pysähdyspaikka matkatessa rannikkoa pitkin. Matka Barcelonasta on lyhyt ja taittuu nopeasti esimerkiksi junalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarragona sijaitsee Välimeren rannalla, ja kulttuurinystävän on helppo yhdistää lomaansa täällä myös rentoa rantaelämää. Sekä keskustan lähellä että kaupungin ulkopuolella on viihtyisiä rantoja.

Tarragonan ylpeys on vanha kaupunki, jota rajaavat jykevät muurit. Uudempi puoli kaupungista ei ole lainkaan niin viehättävä, mutta tunnelma sielläkin on hyvin aito.

Katalonian rantakohteet

Ympärivuotinen pysähdyspaikka rannikkoa pitkin matkaavalle

Tarragona sopii hyvin parin päivän tai parin kaupunkikohteeksi, mutta pidemmäksi aikaa kaupungissa ei välttämättä ole nähtävää. Jos matkustat rannikkoa pitkin esimerkiksi Barcelonasta Valenciaan, on Tarragona erinomainen välietappi.

Tarragonasta löytyy historiallisten raunioiden ja rakennusten lisäksi myös runsaasti ostosmahdollisuuksia sekä hyviä ravintoloita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ilmasto on välimerellisen miellyttävä ympäri vuoden. Kesäisin lämpötila voi nousta +30 asteen tietämille. Talvet ovat leutoja ja lämpötila pysyttelee yleensä +10 asteen paremmalla puolella. Sateita tulee tasaisesti ympäri vuoden. Tarragona on parhaimmillaan alkukesästä loppusyksyyn.

Tarragona kuuluu Katalonian maakuntaan ja siellä puhutaan yleisesti katalaania ja espanjaa. Englannilla pärjää melko hyvin.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN TARRAGONASSA

Katalonian lippuja Tarragonassa

Ei suoria lentoja Suomesta

Tarragonassa ei ole lentokenttää, joten helpoin tapa matkustaa Tarragonaan on lentää Barcelonaan ja jatkaa matkaa junalla tai autolla. Junamatkan kesto ja hinta vaihtelevat junatyypin mukaan, mutta halvimmillaan lipun saa noin kymmenellä eurolla ja matka kestää noin puolitoista tuntia.

Tarragonan lähellä, noin seitsemän kilometrin päässä, on Reusin lentokenttä, jota käyttävät etenkin halpalentoyhtiöt. Suomesta ei kuitenkaan ole suoria lentoja.

Majoitusvaihtoehtoja niukasti

Tarragonassa on joitakin kymmeniä hotelleja ja hostelleja, joista voi saada huoneen edullisestikin. Vaihtoehtoja on kuitenkin melko vähän ja etenkin uuden kaupungin puolella sijaitsevat hotellit eivät välttämättä ole kovin idyllisiä. Vanhasta kaupungista ja sen tuntumasta voi löytää persoonallisempia vaihtoehtoja.

Tarragona on kooltaan melko pieni, joten hotellin sijainnilla ei keskusta-alueella ole suurta väliä. Kävellen pääsee helposti paikasta toiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarragonassa on myös toimiva bussiliikenne. Kaupunki on helppo hahmottaa, kun paikallistaa kaksi pääkatua Rambla Novan ja Rambla Vellan. Jälkimmäinen toimii rajana uuden ja vanhan kaupungin välillä.

Jos haluat nähdä rannikkoa tai ympäristöä laajemmin, autonvuokraus voi olla hyvä vaihtoehto. Tosin junallakin pääsee kätevästi läheisiin kyliin ja kaupunkeihin.

TARRAGONAN NÄHTÄVYYDET

La Ramblan näköalatasanne

Antiikin amfiteatteri ja historiallinen museo

Roomalaishistoria on Tarragonassa erittäin leimallisesti läsnä. Tarragonan ehkä hienoin nähtävyys on hyvin säilynyt roomalainen amfiteatteri. Rannan tuntumassa sijaitseva amfiteatteri toimi aikoinaan gladiaattoritaistelujen näyttämönä ja on nykyään Unescon maailmanperintökohde.

Amfiteatteriin voi ostaa yksittäisen lipun tai kaikkien Tarragonan historialliseen museoon kuuluvien nähtävyyksien yhteislipun. Mikäli aiot käydä kaikissa historiallisissa kohteissa, yhteislippu tulee selvästi edullisemmaksi.

Muita kohteita ovat muun muassa roomalainen sirkus, roomalaisen forumin rauniot sekä muurien välissä kulkeva arkeologinen kävelyreitti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katedraali ja vanha kaupunki

Vanhan kaupungin muurien sisällä kohoaa 1100-1300 -luvuilla rakennettu katedraali, Tarragonan maamerkki. Katedraaliin kannattaa varata aikaa, mikäli haluaa tutustua siihen perusteellisesti. Katedraalin tyyli vaihtelee romaanisesta goottilaiseen.

Vanha kaupunki on täynnä historiallisia nähtävyyksiä ja kaupungin turisti-infosta kannattaa hakea kartta, johon kaikki nähtävyydet on merkitty. Vanhasta kaupungista löytyy myös paljon rauhallisia, tunnelmallisia vanhoja katuja, houkuttelevia ravintoloita ja kahviloita sekä pieniä putiikkeja.

Ostoksille La Ramblalle

Tarragonan keskustan sydän on komea promenadi La Rambla, jonka kahden kadun keskellä kulkee viihtyisä puistokaistale. Katua reunustavat lukuisat kiinnostavat kaupat, joten shoppailijalle tämä on oikea aloituspaikka. Tiistaisin ja torstaisin järjestetään markkinat, jolloin kadun vilinä tihenee entisestään. Esimerkiksi vaatteet ovat täällä mukavasti Suomea edullisempia.

La Rambla kannattaa kävellä aivan sen päähän saakka. Sen merenpuoleisessa päädyssä on hieno näköalatasanne kohti Välimerta. Tasanteen vihreän kaiteen koskettamisen kerrotaan tuovan onnea!

Port Aventura lapsille ja lapsenmielisille

Port Aventura on suuri teemapuisto, joka sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä Tarragonasta. Puistosta löytyy erilaisia huvipuistolaitteita ja muita huvituksia sekä vesipuisto, paikka on laatuaan yksi Espanjan suurimmista. Etenkin lapsille puisto on takuulla elämys. Port Aventura on osittain Universal Studiosin omistuksessa ja sen teemahahmona ilahduttaa monelle tuttu Nakke Nakuttaja.

Teemapuiston osat on jaoteltu eri alueiden mukaan muun muassa välimerelliseen, polynesialaiseen, meksikolaiseen, kiinalaiseen ja Kauko-Itään. Port Aventuraan pääsee junalla Tarragonasta tai vuokraamalla auton.

Tarragonan matkailusivut

Teksti: Suvi Huttunen, Riikka Krenn
Kuvat: Flickr / art_es_anna, Flickr / Tomàs Badia, Flickr / eldelinux, Flickr / Joao Maximo

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Playa Catedrales Espanjassa

Oletko kuullut tästä Espanjan erikoisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Espanjan rantaetiketti

Tällainen on Espanjan rantaetiketti – aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja