Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kap Verde

Istockphoto
Kap Verde
Kohdeoppaat
  • Matkaopas

Kap Verde - pitkiä rantoja ja Afrikan eksotiikkaa

Kap Verden saaret tarjoavat lomailijalle hienoja rantamaisemia, varmaa lämpöä ja rentoa lomatunnelmaa. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.
Päivitetty: 29.07.2017
next
prev
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva

Luontoa, aurinkoa ja paikalliskulttuuria

Kap Verden saariryhmä sijaitsee keskellä Atlantin valtamerta noin 500 kilometrin päässä Länsi-Afrikan rannikosta Senegalin korkeudella. Kap Verde koostuu kaikkiaan 13 saaresta, joista suosituimpia matkakohteita ovat Sal, Boa Vista, Santo Antão ja Santiago.

Kap Verde kasvattaa jatkuvasti suosiotaan matkailijoiden keskuudessa hieman eksoottisempana rantalomakohteena. Vesiaktiviteettien ja auringon lisäksi Kap Verde tarjoaa myös unohtumattomia elämyksiä paikallistaiteen ja ruoan parissa. Kap Verden lomasta saa eniten irti, kun vierailee matkan aikana useammalla saarella – ne ovat luonteeltaan nimittäin aivan erilaisia.

Afrikkalaisia ja portugalilaisia vaikutteita

Kap Verde oli asumaton saariryhmä 1450-luvulle saakka, jolloin portugalilaiset löysivät sen. Monilla kapverdeläisillä onkin sekä afrikkalaiset että portugalilaiset juuret.

Kap Verdeltä löytyy sekä hienoja rantoja, tulivuorten muovaamia karuja maisemia kuin vehreitä keitaitakin. Saarista suosituin matkakohde Sal on luonnoltaan karun kaunis, kun taas Santo Antão on saariryhmän nimenkin mukaisesti vihreä saari. Kap Verdellä on loistava keittiö ja etenkin kala- ja äyriäisruuat ovat maukkaita ja tuoreita. Saarilla lomaillessa kannattaa maistaa myös Kap Verden kansallisruokaa cachupaa, jota valmistetaan pavuista ja kalasta tai lihasta.

Atlantin tuulet tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden surffaukseen ja saarilla voi harjoittaa myös lukuisia muita vesiurheilulajeja. Myös paikallinen kulttuuri, musiikki ja tanssi tarjoavat elämyksiä matkailijalle.

IstockphotoMaalaiskylä Kap Verdellä
Kap Verden maaseudun vehreys yllättää.

Hyvä tietää Kap Verdestä

Kap Verde on ennen kaikkea rantalomakohde, joka sopii rentoa auringonpalvontaa ja vesiurheilua hakevalle matkailijalle. Saarilta löytyy myös kaunista luontoa ja liikuntamahdollisuuksia esimerkiksi vaeltajille.

Matkailuelinkeino ei ole Kap Verdellä vielä kovinkaan vanhaa, joten lomailija löytää varmasti aitoa ja alkuperäistä kulttuuria. Toisaalta tämä voi tarkoittaa myös hieman vaatimattomampia palveluja kuin monissa muissa turistikohteissa. Ostosmahdollisuuksien ja yöelämän perässä ei Kap Verdelle kannata matkustaa. Kap Verdeä on joskus verrattu vuosikymmenten takaisiin Kanariansaariin, kun matkailuelinkeino ei vielä ollut vallannut Kanariaa nykyiseen tapaan.

Rauhallinen Kap Verde sopii hyvin myös lapsiperheille. Kannattaa kuitenkin huomioida, ettei saarilta löydy monelle turistikohteille tyypillisiä teemapuistoja, joita isommat lapset saattavat kaivata. Hiekkaleikit pitkillä rannoilla riittävät kuitenkin viihdykkeeksi ainakin pienimmille. Matkakohteena Kap Verde on turvallinen, mutta taskuvarkaiden ja ryöstöjen varalta kannattaa kuitenkin pitää silmänsä auki samalla tavoin kuin muuallakin.

Lempeä ilmasto ympäri vuoden

Kap Verden ilmasto on ympäröivän meren ansiosta yleensä hieman viileämpi kuin Afrikan mantereella. Lämpötilat ovat miellyttävän lämpimät ympäri vuoden ja vaihtelevat noin 20 ja 30 asteen välillä. Kap Verde tunnetaan nimenomaan aurinkovarmana lomakohteena. Sateita tulee eniten syksyllä, mutta silloinkin vain harvakseltaan. Talvella pitkähihainen vaate kannattaa pakata mukaan viileitä iltoja varten. Kap Verde sopii lomakohteeksi ympäri vuoden.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN KAP VERDESSÄ

IstockphotoBoa Vista
Boa Vista on tunnetuin Kap Verden saarista.

Valmismatkalle tai omatoimisesti Kap Verdelle

Matkanjärjestäjistä esimerkiksi TUI tekee talvikaudella valmismatkoja Kap Verdelle. Saarille voi lentää myös omatoimisesti välilaskulla jonkin Euroopan kaupungin kautta. Lennot suuntautuvat pääasiassa Salin saarelle tai Santiagon saarelle Praiaan.

Kap Verdelle on ajoittain tarjolla myös hyvin edullisia viime hetken äkkilähtöjä. Niiden tarjontaa kannattaa seurailla Rantapallon äkkilähtöpalvelun avulla.

>> Vertaile hinnat ja varaa lennot Kap Verdelle

Valitse hotelli huolellisesti

Majoitusta löytyy Kap Verdeltä pääasiassa perinteisistä hotelleista. Monissa on myös all inclusive –mahdollisuus. Hintataso on halvempi kuin Suomessa. Hotellia valitessa kannattaa perehtyä tarkasti asiakasarvioihin, sillä laatuvaihtelut ovat suuria ja tähtimerkinnät tai verkkosivujen kuvaukset eivät välttämättä kerro koko totuutta. Kaikkein halvimmat budjettipaikat eivät välttämättä vastaa suomalaismatkailijan odotuksia. Saarilla on kuitenkin myös erinomaisen hyviä hotelleja, joten majoitusvalinnan onnistuminen on täysin omasta vaivannäöstä tai matkatoimiston asiantuntevuudesta kiinni.

>> Vertaile hinnat ja varaa hotelli Kap Verdeltä

Laivalla tai lentäen saarelta toiselle

Saarelta toiselle pääsee joko laivalla tai lentäen. Molemmat vaihtoehdot ovat kohtuuhintaisia, mutta laivaliikenteessä voi olla viivästyksiä. Suurimmilla saarilla auton vuokraus voi olla järkevää, jos haluaa kiertää saaria omin päin. Liikenteessä kannattaa kuitenkin olla varovainen teiden huonon kunnon vuoksi. Polkupyörä on toinen kätevä vaihtoehto kiertää saaria. Myös bussiliikenne toimii.

>> Vertaile hinnat ja varaa vuokra-auto Kap Verdeltä

KAP VERDEN MATKAKOHTEET

IstockphotoKap Verde
Kap Verden rantoja reunustavat komeat palmupuut.

Sal – rantalomailijan paratiisi

Salin saari ja siellä erityisesti Santa Marian kaupunki on rentoa rantalomaa kaipaavalle erinomainen valinta. Santa Maria on Kap Verden kehittynein matkakohde ja tarjoaa hyvät palvelut turistille. Vesiurheilumahdollisuudet ja rannat ovat hyvät, ja loistavaa ruokaa on tarjolla monissa ravintoloissa.

Runsaita ostosmahdollisuuksia Santa Mariasta ja Salilta ei löydy, mutta paikallisia käsitöitä, koruja ja kankaita on saatavilla. Matkailijan ei kannata odottaa myöskään kovin vauhdikasta ilta- ja yöelämää.

Boa Vista kutsuu rantalomalle

Toinen suosittu rantalomakohde Kap Verdellä on Boa Vistan saari, josta löytyy niin ikään upeita rantoja, vesiurheilumahdollisuuksia ja rauhallista elämänmenoa. Hiekkadyynien ja kalastajakylien vastapainoksi Boa Vistalla toimii myös all inclusive -lomakeskuksia vaativampaan makuun.

Varsinaisia nähtävyyksiä Boa Vistalla on harvanlaisesti, mutta kävijöiden kannattaa poiketa katsomassa Santa Marian rantaan 1960-luvulla huuhtoutunutta hylkyä, joka on jännittävä näky.

Luontoa Santo Antãolla ja kulttuuria Mindelossa

Santo Antão on Kap Verden saarista vihrein ja tarjoaakin hyvät mahdollisuudet luontomatkailuun ja patikointiin. Santo Antãolle voi tehdä retken esimerkiksi Sao Vincenten saarelta Mindelosta, joka on eräänlainen Kap Verden kulttuuripääkaupunki. Mindelo on myös tärkein satamakaupunki ja sieltä löytyy mielenkiintoista kolonialistisen ajan arkkitehtuuria ja paikallista kaupunkitunnelmaa.

Kiipeilyä Fogon tulivuorella

Aktiivilomasta kiinnostuneet voivat kiivetä Kap Verden korkeimman tulivuoren Fogon laelle ihailemaan upeita maisemia. Samannimisellä saarella sijaitseva tulivuori on edelleen aktiivinen, eikä vuorelle kannata lähteä ilman asiantuntevaa opasta. Korkeutta Fogolla on reilu 2 800 metriä ja kiipeämiseen menee joitakin tunteja.

KAP VERDEN PARHAAT

IstockphotoM/S Cabo Santa Maria
M/S Cabo Santa Marian ruostuneesta rungosta on tullut yksi Boa Vistan rantojen kuvatuimmista kohteista.

Koe nämä Kap Verdellä

  1. Rentoudu Kap Verden rauhallisilla hiekkarannoilla.
  2. Näe Santa Marian rantaan huuhtoutunut hylky Boa Vistan saarella.
  3. Herkuttele paikallisissa ravintoloissa ja kokeile cachupaa.
  4. Koe kapverdeläinen kaupunkitunnelma Mindelossa.
  5. Patikoi tulivuori Fogon huipulle tai kokeile surffausta.

Lisätietoa

Cape Verde Experience

Teksti: Suvi Huttunen
Kuvat: iStockphoto, Flickr / niall62, Flickr / F H Mira, Flickr / niall62, Flickr / YXO

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Olimme vuosi sitten Kap Verdellä Salin saarella Santa Mariassa. Paikka on tosiaankin rantaelämää varten, pitkillä valkoisilla rannoilla on AINA tilaa, eikä koskaan tarvinnut mennä eden toisen ihmisen kylkeen asti kiinni. Yöelämää ei Santa Mariassa ole, eikä tosiaan shoppailtavaa, eikä kulinaristisia makuelämyksiä. Ruoka on hyvää, mutta ei mitenkään ERIKOISTA. Kadulla ei saa koskaan kulkea rauhassa kun joka kulmalta hyppää joku huutamaan että “Come look my market” ja tämä “market” on sitten pieni, ikkunaton huone jossa myydään aina puisia eläimiä (kilpikonnia, apinoita, norsuja yms.) sekä helmikoruja ja hiekkatauluja. Ja älä vaan erehdy menemään sisälle koska tuntuu ettei sieltä pääse ulos ellet jotain osta! Vastaat huuteluihin vain että myöhemmin, huomenna.. Rannalle nämä kaupustelijat eivät tule, siellä saa olla rauhassa.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.