Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Playa de Fañabe on osa Teneriffan suosituinta lomakeskusta

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 13.06.2016
Teneriffan aurinkoisen etelärannikon lomakohteista Playa de Fañabe on kaikista uusin ja tyyliltään hienostunein.

Luksuslomailua hyvissä puitteissa

Playa de Fañabe sopii lomailijalle, joka kaipaa lomalta tyyliä ja helppoutta. Lomakohde muodostaa yhdessä Playa de las Americasin ja Los Cristianosin kanssa pitkän rantaviivan. Alueiden tyylit ovat kuitenkin toisistaan poikkeavia. Playa de Fañaben ranta on yksi alueen kauneimmista ja siisteimmistä rannoista. Runsaiden harrastus- ja huvittelumahdollisuuksien ansiosta, Teneriffan eteläiset lomakohteet ovat lomailijoiden suosimia.

Playa de Fañabessa on useampia hiekkarantoja, joiden varrella on aurinkotuoleja, ravintoloita ja runsaasti vesiurheilumahdollisuuksia. Rantaviivaa pystyy kävelemään pitkälle Los Cristianosiin asti. Playa de Fañabessa on myös useita kylpylöitä, joissa voi rentoutua hoidoissa ja uida sisätiloissa. Kylpylöiden hinnat ovat Suomen hintoja alhaisempia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ostosmahdollisuudet ovat hyvät. Kohteesta löytyy erityisesti trendikkäämpiä design-liikkeitä ja merkkimyymälöitä. Viereisestä Playa de las Americasin kaupungista löytyy lisäksi ostoskeskuksia ja markkinoita. Ostoskeskuksista löytyvät kaikki Espanjan tunnetuimmat ketjuliikkeet, kuten Zara ja Mango.

Playa de Fañabe, Teneriffa
Playa de Fañabessa on useita hiekkarantoja.

Ilmasto sopiva ympäri vuoden

Etelä-Teneriffalla on lämmintä ja aurinkoista ympäri vuoden. Keskikesällä lämpötila saattaa kivuta lähemmäksi 30 astetta. Parhaimmillaan Playa de Fañaben ilmasto on keväällä ja syksyllä. Talvellakin keskilämpötila keikkuu kuitenkin 20 asteen tuntumassa. Talvisin sateita saattaa esiintyä hieman useammin ja illat ovat viileitä, mikä kannattaa huomioida pakkaamisessa.

Playa de Fañabessa on monipuoliset harrastusmahdollisuudet

Playa de Fañabessa voi halutessaan viettää rentoa rantalomaa, mutta myös harrastaa ja olla aktiivinen. Erityisesti golfin harrastajille Teneriffan eteläosa on mieluinen lomakohde. Playa de Fañabenkin alueelta löytyy yksi alueen parhaista golfkentistä.

Lomakohteessa on monipuoliset mahdollisuudet harrastaa vesiurheilua. Alueella voi sukeltaa, surffata ja ajaa vesiskootterilla. Lisäksi päivittäin järjestetään erilaisia veneretkiä, jotka vievät esimerkiksi katsomaan delfiinejä ja valaita tai kalastamaan. Harrastusmahdollisuuksien listaan voi lisätä vielä tenniksen, squashin ja minigolfin.

Hintataso on Suomen hintoja hieman matalampi. Mitä suuremmasta turistikohteesta on kyse, sitä mukaan myös hinnat ovat korkeammat. Edullisimmat hinnat löytyvät turistikohteiden ulkopuolelta. Playa de Fañabe on kuitenkin tarkoituksella tehty luksuskohteeksi, jossa sijaitsee merkkikauppoja ja saaren parhaita ravintoloita. Näissä hinnat ovat korkeampia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN

Teneriffa, Espanja
Kelpaisiko tämä maisema lomalla?

Playa de Fañaben lennot

Teneriffalle on Suomesta hyvät lentoyhteydet. Playa de Fañabea lähin lentokenttä on Reina Sofia. Monet suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät pakettimatkoja Playa de Fañabeen, mikä saattaa monesti olla edullisin tapa matkustaa saarelle. Myös äkkilähtöjä on usein tarjolla.

Matkanjärjestäjiltä on joskus mahdollista ostaa pelkkiä lentoja. Lentoyhtiöistä ainakin Norwegian lentää Helsingistä ja Oulusta Teneriffan saarelle. Lennot ovat yleensä yhdellä vaihdolla, joko Manner-Espanjan tai Oslon kautta. Lentojen hinta vaihtelee noin 300-450 euron välillä.

Majoitus Playa de Fañabessa

Majoitusvaihtoehtoja löytyy runsaasti. Erityisesti Playa de Fañaben hotellit ovat laadukkaita ja joukosta löytyy myös luksushotellivaihtoehtoja.

Etelä-Teneriffan loma-alue on täynnä hotelleja, huoneistohotelleja ja loma-asuntoja. Mikäli etsii pienemmän budjetin majoitusvaihtoehtoja, kannattaa katsoa myös Playa de las Americasin ja Los Cristianosin valikoima. Näistä löytyy todennäköisesti Playa de Fañabea edullisempia majoitusvaihtoehtoja.

Liikkuminen Playa de Fañabessa

Linja-autoliikenteen reittiverkosto kattaa koko saaren, joten bussi on hyvä vaihtoehto Teneriffalla liikkumiseen. Playa de Fañabessa pääsee hyvin paikallisbussilla, Titsalla, esimerkiksi Playa de las Americasiin tai Los Cristianosiin. Los Cristianosista lähtee paikallisbusseja puolen tunnin välein saaren pääkaupunkiin Santa Cruziin.

Playa de Fañabe on mahdollista vuokrata auto käyttöön. Erityisesti Teide on suosittu automatkakohde, sillä matkalla luonnonpuistoon näkee runsaasti upeita maisemia. Saarella on monia vuokra-autoja välittäviä firmoja. Auton voi vuokrata jo etukäteen Suomesta tai paikan päällä. Kannattaa huomioida, että varsinkin suurimpien lomasesonkien aikana kannattaa auton vuokra hoitaa hyvissä ajoin.

Taksin löytäminen lomakeskuksessa ei ole hankalaa. Taksit ovat Suomen hintatasoon verrattuna suhteellisen edullisia, ja kaikki viralliset taksit käyttävät mittareita. Kannattaa kuitenkin kysyä matkan hintaa, ennen autoon hyppäämistä. Teneriffan ja muiden Kanariansaarten välillä on myös säännöllisiä lautta- ja veneyhteyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Playa de Fañaben nähtävyydet

Teneriffa, Espanja
Teide on koko Espanjan korkein vuori.

Siam Park -vesipuisto

Siam Parkin vesipuisto on alueen ylpeys ja erittäin suosittu kohde, erityisesti lapsiperheiden keskuudessa. Vesipuistossa voi laskea vesiliukumäkiä, kokeilla aaltoallasta tai vierailla thaimaalaisessa kylässä. Puistosta löytyy tekemistä kaikenikäisille vesipedoille.

Teiden tulivuori

Teiden tulivuorta ei kannata jättää Teneriffan lomalla väliin. Teide on Teneriffan tunnusmerkki ja Espanjan korkein tulivuori. Tulivuori Teiden maisemiin ja laavakenttiin voi tutustua esimerkiksi vuokraamalla auton. Monet matkanjärjestäjät tekevät tänne myös päiväretkiä, joiden hintaan kuuluu bussimatkat ja opastus alueeseen.

Teiden kansallispuisto sijaitsee parin tuhannen metrin korkeudella Las Cañadasin kraaterin alueella. Halutessaan tulivuoren huipulla voi vierailla kaapelikärryllä tai vaeltamalla noin neljän kilometrin korkeuteen saakka.

La Caletan kalastajakylä

Vain lyhyen ajomatkan päässä sijaitsee La Caletan kalastajakylä. La Caletassa kannattaa poiketa nuuhkimassa paikallistunnelmaa ja nauttimassa kalaravintoloiden antimista. Rantaelämä on La Caletassa rauhallisimmillaan keskellä viikkoa, kun paikalliset ovat töissä.

Päivä Loro Parquen eläinpuistossa

Loro Parquen eläinpuistossa riittää tekemistä koko perheelle. Eläinten katselun lomassa voi nauttia alueen pikinik-mahdollisuuksista tai ravintolatarjonnasta. Täällä pääsee tutustumaan muun muassa merileijoniin ja puhuviin papukaijoihin.

Playa de Fañaben parhaat

Flickr / karenEspanjan kasvisto lumoaa suomalaisen matkailijan.
Kukkaloistoa Playa de Fañabessa.

Parhaat päiväaktiviteetit

1. Ranta-aktiviteetit ja vesiurheilu
2. Golfkierros
3. Shoppailu
4. Veneretket
5. Kävelyretki Los Cristianosiin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Parhaat retkikohteet

1. Teiden tulivuori
2. Siam Park -vesipuisto
3. Loro Parque -eläinpuisto
4. Pääkaupunki Santa Cruz
5. Mascan rotko

LISÄTIETOJA

Teneriffan matkailusivut

Teksti: Nella Rahkonen
Kuvat: Flickr / Karen, Flickr / Karen, Inka Khanji, iStockphoto, Flickr / Karen