Albania on Välimeren salainen helmi

Albania on odottamattoman ihana kohde niin ranta- kuin kaupunkilomallekin. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi!

Kohdeopas: Albania

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

17 kommenttia

Uskomatonta miten Albaaniaa markkinoidaan, olimme viime syksynä Saranden alueella kaksi viikkoa. Ja Kokemus verrattuna Kroatiaan tai jopa Montenegroon oli tosi Surkea.
Kaikki paikat Sarandessa oli täynnä roskaa ja roskaajat olivat pääsääntöisesti paikalliset. Esim tyhjät tontit talojen väleissä toimivat kaatopaikkoina ja haju kaduilla oli sen mukainen, roskit puuttuvat kaikkialta tai ne olivat täynnä
Missään ei näkynyt siivoojajia kuten esim Koatiassa kaikki paikat pidetään puhtaana.

Hei, juuri Albanian autolomalta kotoutuneena, tuota liikenneosiota kyllä hieman kritisoisin, odottelin matkablogien yms. perusteella jotain huomattavasti pahempaa kuin mitä todellisuus oli. Ajelimme Sarandesta Gjirokasterin ja Fierin kautta Durresiin, ja sieltä edelleen reittiä Lezhe-Shkoder Montenegroon. Ymmärrän että arkaa sääntöuskovaista liikenne voi kauhistuttaa, mutta kun sovittaa nopeutensa muuhun liikenteeseen ja välttää äkkinäisiä liikkeitä, niin ainakin itse vältyimme vaaratilanteilta kokonaan. Ohituksia tehdään, kuten monessa muussakin maassa, vastaantulijoista piittaamatta, mutta pääteillä on leveät pientareet ja kolme autoa mahtuu hyvin kohtaamaan. Liikenneympyröihin ajetaan joustavasti ja vetoketju-sääntö tuntuu toimivan. Isompia kuoppia teissä ei tullut eteen ollenkaan, ja monin paikoin matkavauhtina pystyi pitämään muun liikenteen mukaisen 110-120 km/h, toki sitten näin matkailusesonkina etenkin liikenne mateli kävelyvauhtia isompien risteysten läheisyydessä. Eläimiäkään ei teillä juuri näkynyt, ensimmäiseen lammaslaumaan törmäsin (ei-kirjaimellisesti) vasta Montenegron puolella; mitä nyt yksi aasi (eläin) meinasi hypätä puskista auton eteen heti Saranden ulkopuolella, missä onneksi nopeudet olivat alhaisia.

Kaupungeissa liikenne oli verkkaista, johtuen suuresta automäärästä tieverkkoon suhteutettuna – kaikki etsivät lähinnä vapaata parkkipaikkaa ja nopeudet pysyvät maltillisina. Automaattivaihteistoa voi suositella, manuaalista saa pidemmällä reissulla helposti ikävän käsinivelvamman.

Olemme lähdössä Albaniaan 20.-27.8. Pieneläkeläisinä haemme halvinta matkaa; hotelli määrittelemätön; vierasmajoitus; aamiaisella. Voimme joko varata heti tai katsoa äkkilähdöt lähempänä. Voimme pakata laukut ja odottaa varauksen vaikka päivää paria aiemmin. Onko halpaa äkkilähtöä muualle Budapest, Praha… 20.-27.8. määrittelemätön tai halvin hotelli. Esa Kuivasto puh 0400-509778 Tampere

Heips….olen 60v ja jo muutaman vuoden katsellu juuri tälläisiä kohteita.
Mutta aivan väärältä suuntaa.
Tuo Martin juttu IL:ssä sai huomion Albaniaan.
Luulen että Martin kanssa vielä törmätään kyseisessä maassa.
Nyt ensin vain asiat täällä peräpohjolassa kuntoon ja juuri tuolla yrittäjän eläkkeellä elämäään sinne missä eurot riittää.

Albaniassa juuri käyneenä voin suositella Albaniaa lämpimästi lomakohteena. Yllättävän moderni, edullinen ja ystävällisiä ihmisiä. Lapsetkin viihtyivät hyvin. Pankkiautomaatti löytyi jopa pienestä Ksamilin kylästä. Bussimatka Tiranasta Sarandeen sujui jouhevasti, tie oli ihan hyvässä kunnossa ja kuski oli taitava sukkuloimaan vuoristotiellä. Matka oli edullinen, 5,5h matka 10/hklö. Tuliaiset kannattaa ostaa Tiranasta, sillä Sarandessa ei juuri ole muuta kuin huonolaatuista rantakrääsää. Sarandeen ei kannata jäädä, mikäli haluaa nauttia puhtaista ja rauhallisemmista rannoista. Ksamil toistaiseksi juuri sopivan kokoinen pieni kylä kauniilla valkoisilla hiekkarannoilla.

Himare jäi mainitsematta. Olen asunut nyt 5 kk ja aion asua loppuelämän. Kaunis rantakaupunki ja erittäin ystävälliset ihmiset.

Kiitos Martti, taidat olla minun facebook ryhmässä. ET-lehti mainitsi facebook ryhmän ”Matkusta Albaniaan!” sellaisena ryhmänä josta kannattaa kysellä tietoa jos aikoo lähteä kiertämään Albaniaa. Liittykää!

Kirjoitan tätä parhaillaan Albanian Ksamilissa, Sarandan kaupungin eteläpuolella. Tulimme omalla autolla Makedoniasta Ohrid-jävelle Bogradeciin ja edelleen vuoriston läpi tänne Välimeren rantaan.

Vuorten välissä oleva Ohrid-järvi on erikoisuus ja kaunis katsella jopa suomalaisin silmin. Majoituimme Plaisir-nimisessä huoneistohotellissa parin kympin vuorokausihintaan. 70 neliön kämppä kaikilla mukavuuksilla ja upealla näköalalla. Isäntä Vladimir oli avulias ja samalla huomaavainen. Kehun paikkaa tässä siksi, että naputtelin Plaisirin kohdalla väärän hotellin palautteen booking piste comiin.

Ohrid-järvelle pääsee myös lentokoneella makedonian puolelle Ohridin kaupunkiin. Albania on oikea seikkailijan paratiisi. Vanha ja uusi kohtaavat: lammaspaimenella on sauva toisessa ja kännykkä toisessa kädessä. Lehmät kävelevät turisteille tarkoitetulla uimarannalla. Ruoka on peräisin läheiseltä pellolta, järvestä tai kasvimaalta. Meidän seikkailumme jatkuu vielä pitkään, ehkä kesäksi kotiin.

pari kertaa käynyt myös,en sesonkin,vaan huhtikuussa,silloin oli jo lämmin,sai rusketuksen.Durresissa, pääasiassa merenrannalla,ei ollut autoa,niin ei tullut hirveästi reissattua.Tiranassa vuorille tuli mentyä sinne menevällä hissillä ja syötyä siellä ravintolassa :) ranta tuntui omalta,ei paljoa ihmisiä ollut,heinä-elokuun aikana kuulemma täpötäynnä. kahvilaa ja hotellia kuitenkin 50m välein rannassa,ruokaa kyllä sai ja palvelu on todella hyvää.Englantia harva osaa,Italialla selviäisi paremmin.

Hei!

Olen kiinnostunut Albaniasta maana ja kielenä, ja haluaisin joskus matkustaa sinne. Oli oikein mielenkiintoista lukea tämä teksti! kiitos siitä!

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *