Kohdeopas: Utah

Kuva:
Utah on tunnettu mormoneista

Utah on tunnettu mormoneista, joiden keskuspaikka Salt Lake City on ollut vuodesta 1847 alkaen. Uskonnon salliman moniavioisuuden takia osavaltiota ei hyväksytty liittovaltioon ennen kuin poligamia peruutettiin vuonna 1890.

Mormonien vaikutus

Mormonit vaikuttavat yhä voimakkaasti osavaltion elämään ja lakeihin, alkoholin käyttö on näistä ehkä tunnetuin. Alkoholia tarjoillaan Utahissa vain yksityisissä klubeissa.

Voit tutustua mormonien uskontoon, historiaan ja upeaan arkkitehtuuriin Salt Lake Cityssa useissa kohteissa. Monet niistä löytyvät Mormon Squaren ympäriltä, muun muassa vaikuttava Salt Lake Temple.

Oman perheesi ja sukusi historiaa voit tutkia Joseph Smith Memorial Buildingissa, jossa on valtaisat kansainväliset henkilöarkistot.

Urheilukohde

Utahin talviolympialaiset 2002 toivat osavaltiolle mainetta ja kunniaa urheilukohteena. Hyviä laskettelukeskuksia on Salt Lake Cityn lähistöltä useita, muun muassa Snowbird, Alta, Brighton ja Solitude.

Park City sijaitsee noin 50 kilometriä Salt Lake Citysta itään. Se oli 2002 talviolympialaisten päänäyttämö.

Luonnon muovaamia nähtävyyksiä

Osavaltion pääkaupungille nimensä antanut Salt Lake -järvi on erittäin suolainen. Kelluminen on helppoa. Järven lähellä, Bonnevillen suolatasangolla, ajetaan autojen nopeuskisoja.

Luonnon muovaamia uskomattomia nähtävyyksiä on Utahissa runsaasti. Canyonlands National Park on osavaltion suurin ja ehkä maisemiltaan vaikuttavin luonnonpuisto.

Cayonlandsin ”naapurissa” on yli 2000 kivikaarestaan tunnettu Arches-kansallispuisto sekä osavaltion lounaiskulmassa sijaitsevat ehdottomasti näkemisen arvoiset Zion ja Bryce Canyon -puistot.

Utahin elinkeinot

Utahin tärkeimmät elinkeinot ovat palvelu ja matkailu, kauppa, teollisuus sekä kuljetus. Pääasiallisia teollisuustuotteita ovat sairaalavälineet, sähkökomponentit, elintarvikkeet, metallivalmisteet, kuljetuskalusteet sekä kupari- ja terästuotteet.

Osavaltiossa viljellään muun muassa heinää, maissia, vehnää, omenoita, perunoita ja kirsikoita.

Nähtävyyksiä Utahissa

Salt Lake Mormon Temple (Salt Lake City), Deadwood, Great Salt Lake, Bryce Canyon, Canyonlands, Arches National Park, Timpanogos Cave, Flaming Gorge National Recreation Area.

Kuuluisia utahilaisia ovat J. Willard Marriott, Brigham Young ja Loretta Young.

www.utah.com
www.utah.gov

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / Wolfgang Staudt

Päivitetty: 9.2.2015

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia